Gebeliğe Hazırlık BAT Mayıs Sonu - Haziran Başı. Toplaşıp, konuşalım :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İlk gebeliğimde hatırladığım tek belirti. Koyu ve dik.. Ve hassas oldulardı.

Bu ayda yumurtlama takibi yapma planın var mı?
Bir sürü ovulasyon kiti almıştım, yaparım heralde yine ama ben yapmasam da hissediyom kasıklarımdaki ağrıyla zaten. O yüzden yumurtlama günümdeki mikmik de ağrılı geçiyor. Ateş ölçme filan varmış ama ramazanda oruçluyken ben hep ateşli oluom zaten, o tutmaz, sadece sağlıklı beslenmeme dikkat edebilirim, yeşillik ye demişti doktor, onu yaparım. Eşime kahve içirme planım var, spoşlar hareketlensin diye, o kadar. Yapmıcam ben kür mür.

Ya dün de sordum bana ne gözüküyor diye.cevap vermedin.bana kabaran bişey mi var yoksa

Bi de silkeleme yap bari

Ya dün de sordum bana ne gözüküyor diye.cevap vermedin.bana kabaran bişey mi var yoksa
Bacit, sen yine ovulasyon kitine bakıp, kocana kahveyi içirtip, kendi çapında bişeyler yapıp mikmik denicen, sonra olmucak, sonra kafanda soru işaretleri oluşçak, karnın gubur gubur etcek (bizim orda telaşlanmaya böyle derler) doktora gidicen bi defa, doktordan sonraki ay hesap kitap etmeden hamile kalıcan ve şaşırıcan. İlk gebeliğinde olduğu gibi. Ben senden sonraki ay hamile kalıcam. Önce sen, sonra ben.

Bi de silkeleme yap bari
Ya millet yakı yapıyo, bel çektiriyo, buhara oturuyo filan. Yapmam ben öyle bilmediğim şeyler. Kürlerle olan düzenini bozan da var, onu da istemiyom. Sadece kozalağa keçiboynuzu yediresim vardı, beyefendi sevmezmiş, kaynatıp suyunu içireyim diyom, benim hapım var ben bi tek onu içicem diyo. Pekmezini alalım diom, ıyyy iğrenç diyo. Ama morfolojiyi düzeltmemiz, spoşları harekete geçirmemiz lazım diom. Amaaan geçmezse geçmesinler, tedavi oluruz, aşılama yaptırırız, şunlar gibi bunlar gibi tohumuna para verir, tüp bebek yaptırırız bana ne yaa. Amma da taktın diyo!!! Kozalak sinirli, kozalak hırçın!

Peki ya bennnn

Benim kaç gün geçmedi yumurtlama agrılarım.. hadi bakalım inşallah olur bu sefer

Ben pco şuyum canım.ovu testleri ben de işe yaramaz her gün silik çıkar pik yapmaz.ateş ölçeceksin desen tutabilirdi.sen silkelettt kozalağa kendini.

Peki oruçluyken saat kaçta yapacaksın testi?

Ben pco şuyum canım.ovu testleri ben de işe yaramaz her gün silik çıkar pik yapmaz.ateş ölçeceksin desen tutabilirdi.sen silkelettt kozalağa kendini.
''Yani kendi çapında bişeyler yapıcaksın.'' derken onu dedim. Bu arada pko 'ya iyi bişey diyolar yaa. Tedavi sürecine girenler için iyi bir durummuş. Arkadaşım öyle dedi.

Peki oruçluyken saat kaçta yapacaksın testi?
İşte o bir muamma! Sahura kalktığımda yaparım belki. Sabah yapsan ilk idrar çünkü. Koyulaşmaya başladığı anlaşılır zaten. Benim yumurtlama ölçerim kendi bedenim olduğu için, ben ağrımın olduğu gün mikmik yaparım. Aslında ovulasyon testi kullanmama da gerek yok benim :) Çünkü ayda 8 gün adet görüyorum, geri kalan 22 günde gün aşırı mikmik yapıyoz. Doktorların söylediğine göre en doğrusu da bu ya, hevesleniyo insan yine de burada uygulananları okuyunca. Büyüklerimiz zamanında ovulasyon kiti mi vardı. Peh!

E peki sen pko luydun da, ilk çocuğunda nası bi tedavi gördün?

Merhaba kızlar ben yeni üye oldum sırf bu konu için :) biz de 6 aydır bebek için uğraşıyoruz bu ay bat 30 mayıs ama ben bugün idrar testi yaptım ve maalesef negatif sizce umudumu kesmeli miyim ? Bana yardımcı olur musunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…