İnanılmaz, şaşırtıcı ve de çok iyi!İlk ay tek ilişki... Testte çift çizgi gördüğüm de ben şok.
3 gün kala çıkması lazım yaaa üfff silik çizgi mizgi hiçbirşey yok.çatladım zaten bugünü bekleyene kadar.çıkacağını sanmam artık.çünkü hiiiiççç belirti de yok.niye yyaptın ?bana kızıyordun dün erken yapmışsın diye
Negatifi görünce benim de enerjim sıfırlandıBugün enerjim düşük. Güneş enerjisi ile çalışıyorum ama buralarda güneş yok. Hep yağmuuuur hep yağmur. Mikmiklerim bu ay da boşa giderse diye kafaya taktım. Ağlamak istiyom ben. Depresyona girdim galiba!
Aynen bnde valla bi türlü çıkamıyom bu durumun içinden. Netten ovülasyon testi spariş ettim geç kargolandı bu ay kullanamicam yarın da dr gidiyorum tek ilişki oldu umut yine yokBugün enerjim düşük. Güneş enerjisi ile çalışıyorum ama buralarda güneş yok. Hep yağmuuuur hep yağmur. Mikmiklerim bu ay da boşa giderse diye kafaya taktım. Ağlamak istiyom ben. Depresyona girdim galiba!
Sende basla gunde bır tane yapmaya3 gün kala çıkması lazım yaaa üfff silik çizgi mizgi hiçbirşey yok.çatladım zaten bugünü bekleyene kadar.çıkacağını sanmam artık.çünkü hiiiiççç belirti de yok.
Mısırdayim. Hatta evlat edinmeye karar verdik yurt dışında olduğumuz için sorun çıktı. Buradan alsak dedik o da sorun... Biraz evlat edinme sayfasında dolaşıyorum biraz buralarda...Amin canım.nerde yaşıyorsunuz bu arada?
Polikistik over sendromu olan kadınların yaklaşık yarısında insülin direnci vardır.
Polikistik over sendromu’nda yumurta gelişiminin yavaş olması veya olmaması nedeniyle adet kanamasının gecikmesi veya olmaması, hamile kalmakta zorluk yaşanması durumları ortaya çıkabilir.
Polikistik over sendromu olan kadınların ancak küçük bir kısmında bu şikayetlerin hepsi aynı kişide görülmekte iken, büyük çoğunluğunda şikayetler kişiden kişiye göre değişmektedir. Örneğin: tüylenme artışı, sivilce ve saç dökülmesi bir kişide görülürken; adet kanamasının gecikmesi ve hamile kalmakta zorluk yaşanması başka bir kişide görülmekte; uzun süre devam eden, yoğun miktarda, pıhtılı kanamalar, insülin direncine bağlı belirli bölgelerde görülen cilt renginde koyulaşma ve et benleri başka bir kişde görülmektedir. Polikistik over sendromu olan kadınların bir bölümünde ise yukarıda belirtilen şikayetlerin hiçbiri görülmemektedir. Çünkü bu kişilerde polikistik over sendromu’nun bulgu ve belirtileri gizli kalmaktadır. Örneğin: Hamile kalmakta zorluk yaşamakta olan bu kişilerde yumurta gelişimi ve yumurtlama olmadığı halde fiziksel olarak rahim iç zarının dökülmesine bağlı olarak her ay düzenli adet kanaması olabilmektedir. Hiçbir şikayeti olmayan diğer bir grup kadında ise başka bir nedenden dolayı yapılan ultrasonografi sırasında tesadüfen yumurtalıklarında polikistik over görünümü olduğu anlaşılmaktadır.
Nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte PKOS, genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle ortaya çıkmış sık görülen ve kompleks bir hastalık olarak değerlendirilebilir. PKOS oluşumunda gözlenen değişkenliklerin yaklaşık %70’i çoklu genetik sebeplere dayanmaktadır. Fakat tek suçlu genleriniz değil!
Genetik nedenler dışında; hastalığın gelişimini etkileyen dış faktörlerde vardır; hızlı kilo kaybı/kilo artışı, fiziksel aktivite azlığı, hormonlu gıda tüketimi veya sağlık riski oluşturan vücutta hormonları etkileyebilen etkenlere maruz kalmak, uzun süre katkılı/amabaljlı yiyecek tüketimi de pkos ile ilişkilendirilmektedir.
Kilo problemi olmayan PKOS' lu kadınların % 30'u, obez PKOS’lu kadınların ise % 75' inde hiperinsülinemi ve insülin direnci görülmektedir. İnsülin direnci bu sendroma neden olabildiği gibi pkos sonucunda da insülin direnci gelişebilir. O nedenle insülin direnci ile pkos arasında bir kısır döngü vardır.ben pcos ta şanslı gruptayım.regl döngüsünün uzunluğu ve kalitesiz yumurtlama dışında problemim yoktu şükür.ve Doğumla onlar da düzeldi.umarım arkadaşın da komplex sorunları yoktur.sana çok geçmiş olsun.umarım 2.doğum sana da iyi gelir.
İki ay önce yıllardır düzenli olan adetim 4 gün geçti sonuç fos çıktı Bu ay o yüzden bir hafta beklesem mi diye düşünüyorum .ezcanelerden ucuz pahalı tüm testleri artık almaktan utanıyorum tanıdılar beniAmin canım.nerde yaşıyorsunuz bu arada?
Polikistik over sendromu olan kadınların yaklaşık yarısında insülin direnci vardır.
Polikistik over sendromu’nda yumurta gelişiminin yavaş olması veya olmaması nedeniyle adet kanamasının gecikmesi veya olmaması, hamile kalmakta zorluk yaşanması durumları ortaya çıkabilir.
Polikistik over sendromu olan kadınların ancak küçük bir kısmında bu şikayetlerin hepsi aynı kişide görülmekte iken, büyük çoğunluğunda şikayetler kişiden kişiye göre değişmektedir. Örneğin: tüylenme artışı, sivilce ve saç dökülmesi bir kişide görülürken; adet kanamasının gecikmesi ve hamile kalmakta zorluk yaşanması başka bir kişide görülmekte; uzun süre devam eden, yoğun miktarda, pıhtılı kanamalar, insülin direncine bağlı belirli bölgelerde görülen cilt renginde koyulaşma ve et benleri başka bir kişde görülmektedir. Polikistik over sendromu olan kadınların bir bölümünde ise yukarıda belirtilen şikayetlerin hiçbiri görülmemektedir. Çünkü bu kişilerde polikistik over sendromu’nun bulgu ve belirtileri gizli kalmaktadır. Örneğin: Hamile kalmakta zorluk yaşamakta olan bu kişilerde yumurta gelişimi ve yumurtlama olmadığı halde fiziksel olarak rahim iç zarının dökülmesine bağlı olarak her ay düzenli adet kanaması olabilmektedir. Hiçbir şikayeti olmayan diğer bir grup kadında ise başka bir nedenden dolayı yapılan ultrasonografi sırasında tesadüfen yumurtalıklarında polikistik over görünümü olduğu anlaşılmaktadır.
Nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte PKOS, genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle ortaya çıkmış sık görülen ve kompleks bir hastalık olarak değerlendirilebilir. PKOS oluşumunda gözlenen değişkenliklerin yaklaşık %70’i çoklu genetik sebeplere dayanmaktadır. Fakat tek suçlu genleriniz değil!
Genetik nedenler dışında; hastalığın gelişimini etkileyen dış faktörlerde vardır; hızlı kilo kaybı/kilo artışı, fiziksel aktivite azlığı, hormonlu gıda tüketimi veya sağlık riski oluşturan vücutta hormonları etkileyebilen etkenlere maruz kalmak, uzun süre katkılı/amabaljlı yiyecek tüketimi de pkos ile ilişkilendirilmektedir.
Kilo problemi olmayan PKOS' lu kadınların % 30'u, obez PKOS’lu kadınların ise % 75' inde hiperinsülinemi ve insülin direnci görülmektedir. İnsülin direnci bu sendroma neden olabildiği gibi pkos sonucunda da insülin direnci gelişebilir. O nedenle insülin direnci ile pkos arasında bir kısır döngü vardır.ben pcos ta şanslı gruptayım.regl döngüsünün uzunluğu ve kalitesiz yumurtlama dışında problemim yoktu şükür.ve Doğumla onlar da düzeldi.umarım arkadaşın da komplex sorunları yoktur.sana çok geçmiş olsun.umarım 2.doğum sana da iyi gelir.
Beklemeee yap sabah.yeterince beklemişsin zaten.çıkması lazım artık.
Tuplerle yumurtlamanin bir ilgisi yok canimYa kızlar tüplerde tıkanıklık olsa ovülasyon testi sürekli negatif mi çıkar
Bende dun yaptim 2 gun vardi. 2.cizgi kismi tertemizzzz dediğin gibi belirti falan hic yok zatn.3 gün kala çıkması lazım yaaa üfff silik çizgi mizgi hiçbirşey yok.çatladım zaten bugünü bekleyene kadar.çıkacağını sanmam artık.çünkü hiiiiççç belirti de yok.
ayy hiç sinir etme kendini boşver gerçekten anlamıyo belliki 1500 değerle kese görünür bence sen başka bir doktora git canım benim kendini strese sokma bi iki gün sonra tekrar kan ver ,bat ne zamandı senin ayrıca cnm erken mi yaptın testi 100 çıkması normal benceSaglık ocağındakı Dr bsyden anlamıyor gebelik yok gibi dedı sok oldum niye kac cıkmıs dedım 100 dedi e nasıl yok 5 ten yukarı gebelik dedım e ben beklememısım acele etmısım gunum gecmeden yapmışım sinir etti benı
Canım ya ben de netten sipariş verip toplu olarak ovulasyon testi almak istiyorum, hangi siteden siparis veriyorsunuz?Aynen bnde valla bi türlü çıkamıyom bu durumun içinden. Netten ovülasyon testi spariş ettim geç kargolandı bu ay kullanamicam yarın da dr gidiyorum tek ilişki oldu umut yine yok
Bat pazar gunu ben persembe verdım kanı 3 Gun once maksat kan da ogrenmek İÇİN dun tekrar verdim iste bugün cıkacak sonucayy hiç sinir etme kendini boşver gerçekten anlamıyo belliki 1500 değerle kese görünür bence sen başka bir doktora git canım benim kendini strese sokma bi iki gün sonra tekrar kan ver ,bat ne zamandı senin ayrıca cnm erken mi yaptın testi 100 çıkması normal bence
Bence test yapabilirsin ilk gebeliğimde en ufak bir belirtim yoktu hatta ben olmasına ihtimal de vermiyordum oks yeni bırakmıştım pko var ve yumurtalıklar tembelliğe yakın demişlerdi iki gün geçti artık adet olmak için ilaç başlayayım bari dedim dr biz yine de bakalım nolur nolmaz dedi baktık ki 450 hcg hamileyim gerçi 9. Haftada sonlandırıldı ama bi belirti hissetmeden hamile olduğunu sen de öğrenebilirsinKızlar benim 22 sindeydi batım fakat 1 gun gecmesine ragmen hala regl olmadım ama herhangi bir belirtide yok sadece arada belime hafif bir agri giriyor kısa sureli o kadar bu sefer inat etmistim batim gecene kadar test yapmicam diye simdi yapsam mi bilemedim yarinda gecsin oylemi yapcam acaba diye tereddütte kaldim
Benimde 21 neydi batım canım aynı durumdayız arada adet ağrıları girip çıkıyor inşallah olmayız bende test yapıp hüsrana uğramaktan korkuyorum aylardır böyle oluncaKızlar benim 22 sindeydi batım fakat 1 gun gecmesine ragmen hala regl olmadım ama herhangi bir belirtide yok sadece arada belime hafif bir agri giriyor kısa sureli o kadar bu sefer inat etmistim batim gecene kadar test yapmicam diye simdi yapsam mi bilemedim yarinda gecsin oylemi yapcam acaba diye tereddütte kaldim
Benım 6 Gun once cok silik sekilde cıktı canım ama herkesin farklı oluyor bekle moralin bosa bozulmasınKızlar batıma daha 8 gün var dün gidip eczaneden biri nolmal biri erken gebelik testi aldım yapmamak için kendimi zor tutuyorum. Eğer negatif çıkarsa erken baktım ondan der bi kaç gün daha geçmesini beklerim ama pozitif çıkarsa havalara uçarım aramızda 8 gün önceden test yapanlar var mı sonuçlarını paylaşabilirler mi ? Bi de idrar yerine kan damlatma diye bişi duydum deneyen oldu mu ya da duyan ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?