Bana Bedava tatile gelecekler

Falaka lazim bunlara. Valla bana sormadan misafir mi cagirdi. Basar giderim anama. Yapsin yemegini hizmetini. Bak bakalim bi daha cagiriyo mu. Hizmetciligi baskasina yaptirip ahkam kesmek cok kolay
Bu yaz eşimin gurbetçi akrabaları 939383983 kişi gelip 4 hafta bizde kalmayı planlıyordu benimki de hemen kabul etmiş. Anamın evine giderim sen ağırlarsın madem dedim arayıp çeşitli bahaneler bulup reddetmiş ama yine de gelip birkaç gün kaldılar 🙄

Bu ülkede karşılıksız iyilik yaparsan üstüne binerler. Onun için hayır demeyi bilmek lazım. Eşinizin hayır demeyi bilmemesi yüzünden siz de boşuna strese girmişsiniz.

Bu yaz eşimin gurbetçi akrabaları 939383983 kişi gelip 4 hafta bizde kalmayı planlıyordu benimki de hemen kabul etmiş. Anamın evine giderim sen ağırlarsın madem dedim arayıp çeşitli bahaneler bulup reddetmiş ama yine de gelip birkaç gün kaldılar 🙄
Yuzsuzluk diz boyu şekerim. Niye hala geliyolar onlarda🤔

İnanılmaz yaa gerçekten. Ben sekiz yıldır kızkardeşim 7 yıldır evliyiz. Evinde sadece 5 gün kaldım geçen bayram tatilinde.
Kayınvalidem turizm başkentinde yaşıyor. Ne zaman gitsem ne kadar az kalabiliriz hesabı yapıyorum. Otel ayarlıyorum vs. Aramız da çok iyidir. Elimi sıcak sudan soğuk suya değdirmez. Ama hele ki tatil konseptindeki yatılı misafirlikte asla rahat edemem. Hava sıcak, denize git, gelince duş al, bi sürü havlu şu bu kirli çıkar. Üstünü başını usturuplu giymen gerekir.
Edebimle evimde otururum param yoksa.

Ya ben de şu olaya tutuluyorum. İstemeyen evine kabul etmesin. Kimse mecbur değil sonuçta. Hem kabul edip hem de arkasından atıp tutmak çok ikiyüzlü bir hareket.
Benim eşimin kuzeni bizi zorla cagirdi yalvar yakar gittik biz pansiyon tutacaktık adam bizi evine götürdü biz sabah 9 da çıkıp gece 1 de eve gidiyorduk yani sadece yatmak için bu arada da eve gelirken dışarıdan mutlaka bizeyler alıp getiriyorduk sadece bir gün çıkmadım adamın karısı beni döver gibi çocuklarını dövmüştü sinirlerim harap oldu ordan öyle Bi çıktımki bu arada eşimde onlara 50 bin borç para vermisti paramizida odememislerdi o kadının o yaptığını asla unutmam kuzeni yine cagriyor asla dedim.sizde istemiyormussunuz arayıp engel olun

Benim eşimin kuzeni bizi zorla cagirdi yalvar yakar gittik biz pansiyon tutacaktık adam bizi evine götürdü biz sabah 9 da çıkıp gece 1 de eve gidiyorduk yani sadece yatmak için bu arada da eve gelirken dışarıdan mutlaka bizeyler alıp getiriyorduk sadece bir gün çıkmadım adamın karısı beni döver gibi çocuklarını dövmüştü sinirlerim harap oldu ordan öyle Bi çıktımki bu arada eşimde onlara 50 bin borç para vermisti paramizida odememislerdi o kadının o yaptığını asla unutmam kuzeni yine cagriyor asla dedim.sizde istemiyormussunuz arayıp engel olun
Nekadar sabah cıkıp aksam gelsende o evın tertıp duzenı vs var
Belkı kadın yatagını toplamayacak ,belkı bulasıgını toplamayacak
Sonucta mısafır var ılla daha tertıplı olmak gerekecek
Yada bıyere gıtmek ıstese sız gelmıyo olsanız bıle elı kolu baglı kalacak
Bide kendınız gezıp yatmaya gıtmek
Birazda onlarıda alıp gezdırseydınız kadının gonlu hos olurdu

Merhaba arkadaşlar, ben bir kaç kez buraya yazdığım gibi insanlara ne güvencim nede bir arada olmak isteyişim kalmadı. Üst üste hep kazık yedim.

Şimdi son kazık olayının üzerinden bir hafta bile geçmedi eşim olacak kazıklara doymayan insan tutturmuş başka şehirden iki de bir arayıp gelmek isteyen insana gel demiş. İki çocuklu aile

Yanlarında da kimi daha getirirler sürpriz ( biz salağız ya çünkü insanlar çok rahat bu konuda)

Sinirlerim zıpladı akşamdan beri kavga ediyoruz. Ben nasıl gelme diyim iki yıldır her yaz gelecez diyorlar sen istemiyosun diye bahane söylüyorum diyor. Geçen yine arayınca bişey diyemedim artık gel demiş
Ya yazarken bile sinirden elim titriyor.

Bu insanları anlatacam ekstra gelmelerini istemediğim birileri ama normalde arkadaşlar bu sıcakta babam gelse çekecek halim yok. Yahu evde şort crop zor duruluyor. Bunlar gelince elin adamının yanında bana giyin deyip durcak. Ki zaten mecbur giyincem. Onu geçtim hizmet et yemek yap.

Şimdi bu insanlara geliyorum sırf turistik bir şehirdeyiz diye resmen bedava tatil için geliyorlar. Normal zamanda arayıp sormazlar. Sadece bir iş yeri açmışlardı bunun için eşimden bir kaç işi halletmesini bilmediklerini rica etmişlerdi. Eşimde bedava yapmıştı. Sonra baktılar ki bedava 5 yıldır ne zaman işi düşse tekrar bir iki gün arayıp sonra isteğini bildiriyor. Eşime yapma salak mısın diyorum. Ya boşver arkadaş sonuçta diyor. Ama ona yaptığın iş için verdiğin zamanı benden çocuğundan çalıyorsun.
Onun için de çok gıcığım bunlara

Diğer bir sebebi de bir keresinde bunların bulunduğu şehirde benim yeğenim vardı. İşe ihtiyacı vardı dedim ki eşime bunlara söyleyelimde bir iş versinler öğrenci kız orda burda çalışacağına cep harçlığı verse yeter dedim. Yani düşünün cep harçlığı

Eşim söylemiş rica minnet yeğenimi çağırdılar iş yok demek için miş.
Sonra yine çağırmışlar çay yaparsın temizlersin ofisi diye ki yeğenim öğretmenlik okuyor ve kendi kurumları da eğitim üzerine verilebilecek birsürü iş varken çay demiş kızda tmm demiş yaparım
Sonra telefonla tekrar aramışlar kızı demişlerki diğer ortak çaycı tutmuş haberimiz yoktu kusura bakma.

Şimdi de gelmiş burda bende bedava yicek içicek yatacak birde yemeğe götürmemi turistik rehberlik yapmamı o biçim benzin harcamamı bekliyecekler

Ben haksızmıyım arkadaşlar ya çıldırıyorum şuan eşimden habersiz arayıp reddetmek için

Birde aklımda şey var dedim ki eşime gelirlerse görecekleri de var
Valla aklımda ki şey gezdirmemek evde oturmak
Bu sıcakta gezmek zorundamıyım arabanıza binin gezin herkes nasıl gidiyor
İşte bu çıkarcı insanlar yüzünden her insanla mesafeliyim...öyle bir zamanda yaşıyoruz ki herkes kendi menfaatini düşünüyor.
Parası olan gitsin tatile...kendini zorla misafir ettirmek nedir nasıl başkasının evinde rahat ediyorlar ben anlamıyorum.ayrica bu zamanda 1 gunluk bile misafir ağırlamak çok masraflı.valla ben olsam arar direk gelmeyin rahatsızım müsait değilim derim,aynen onların sizin yeğeninize yaptıkları gibi.

Merhaba arkadaşlar, ben bir kaç kez buraya yazdığım gibi insanlara ne güvencim nede bir arada olmak isteyişim kalmadı. Üst üste hep kazık yedim.

Şimdi son kazık olayının üzerinden bir hafta bile geçmedi eşim olacak kazıklara doymayan insan tutturmuş başka şehirden iki de bir arayıp gelmek isteyen insana gel demiş. İki çocuklu aile

Yanlarında da kimi daha getirirler sürpriz ( biz salağız ya çünkü insanlar çok rahat bu konuda)

Sinirlerim zıpladı akşamdan beri kavga ediyoruz. Ben nasıl gelme diyim iki yıldır her yaz gelecez diyorlar sen istemiyosun diye bahane söylüyorum diyor. Geçen yine arayınca bişey diyemedim artık gel demiş

Bu insanları anlatacam ekstra gelmelerini istemediğim birileri ama normalde arkadaşlar bu sıcakta babam gelse çekecek halim yok. Yahu evde şort crop zor duruluyor. Bunlar gelince elin adamının yanında bana giyin deyip durcak. Ki zaten mecbur giyincem. Onu geçtim hizmet et yemek yap.

Şimdi bu insanlara geliyorum sırf turistik bir şehirdeyiz diye resmen bedava tatil için geliyorlar. Normal zamanda arayıp sormazlar. Sadece bir iş yeri açmışlardı bunun için eşimden bir kaç işi halletmesini bilmediklerini rica etmişlerdi. Eşimde bedava yapmıştı. Sonra baktılar ki bedava 5 yıldır ne zaman işi düşse tekrar bir iki gün arayıp sonra isteğini bildiriyor. Eşime yapma salak mısın diyorum. Ya boşver arkadaş sonuçta diyor. Ama ona yaptığın iş için verdiğin zamanı benden çocuğundan çalıyorsun.

Diğer bir sebebi de bir keresinde bunların bulunduğu şehirde benim yeğenim vardı. İşe ihtiyacı vardı dedim ki eşime bunlara söyleyelimde bir iş versinler öğrenci kız orda burda çalışacağına cep harçlığı verse yeter dedim. Yani düşünün cep harçlığı

Sonra yine çağırmışlar çay yaparsın temizlersin ofisi diye ki yeğenim öğretmenlik okuyor ve kendi kurumları da eğitim üzerine verilebilecek birsürü iş varken çay demiş kızda tmm demiş yaparım
Sonra telefonla tekrar aramışlar kızı demişlerki diğer ortak çaycı tutmuş haberimiz yoktu kusura bakma.

Şimdi de gelmiş burda bende bedava yicek içicek yatacak birde yemeğe götürmemi turistik rehberlik yapmamı o biçim benzin harcamamı bekliyecekler

Ben haksızmıyım arkadaşlar ya çıldırıyorum şuan eşimden habersiz arayıp reddetmek için

yeğenden sonra okumadım böyle yaptılarsa kesinlikle kabul etmem hatta açıkça söylerim

Madem size ziyarete geliyorlarmış misafirlerinizi evde ağırlamaktan onlarla evde daha fazla vakit geçireceğiniz için evde kalmayı tercih edeceğinizi belirtin .İlla çıkmak isterlerse o zaman biz de sizinle gelelim ancak sizin aracı kullanalım, Neticede biz çıkmayacaktık size eşlik edelim diye çıkıyoruz diyebilirsiniz. Ayrıyeten baktığınız gitmiyorlar siz de eve başka misafir çağırın ,ailenizden birilerini insan sayısı arttıkça belki süreç farklı işler. Misafirlik olgusuna karşı değilim, severim de ancak misafirliğinde bir edebi olduğunu düşünüyorum .

Kadının numarası var mı? Eşine söyle kabul etmeyeceğimizi bildiren mesaj aticam diye söyleyin kusura bakmayın müsait değiliz diye. He bunu eşinin yapması lazim ama madem o yapmıyor sen yap kurtul. Utanması varsa dahada gelicez demez.

Esiniz neden emrivaki ile istedigi seyi yaptiriyor ki. Evde kendisi hizmet etmiyosa misafir cagirmaya hakki yok. Anladigim kadarıyla esiniz işe gidiyor, o yuzden gezdirme kısmı size kalıyor. Elinizi eteginizi sürmeyin bi seye.
Biz misafirlige gittigimiz evde, ev sahibini ya yemege gotururduk ya alisverisini yapar mangal yakardık. Bulasiklarida toplardik. Millet ne uyanik

Haklısınız bence istememekle.

Şimdi mesaj atsam eşim duysa çok pis kavga edecez yine birde bunlar için niye kavga edilim
Onlar yüzünden değil ki eşiniz size danışmadan, sizin istek ve düşüncelerinize saygı duymadan misafir kabul ettiği için kavga etmiş olacaksınız.
Neden birbirimizden korkuyor olalım ki
O korkup çağırmasın yada ben korkup susayım

Bu iki durumda yok ortada
Bence eşiniz sizden çekinmiyor ama siz ondan çekiniyorsunuz.

Eşim “misafirperverlik, insanlık falan filan” diyecek demişsiniz. Ee sizin ihtiyaç sahibi yeğeninize yardımcı olmamak ayıp değil miymiş? Siz bu cevapla eşinizi susturamıyor musunuz?

Eşim olmadığı zamanlarda istemediğimi belli edeyim demeniz bile eşinizden çekindiğinizi gösteriyor.

Kusura bakmayın lütfen ama durum bu.

Çok haklısınız, üzüldüm adınıza. Turistik rehberlik yapmak, onları gezdirmek zorunda değilsiniz. Kendileri gezip görsünler, siz evinizde durun.

Dizin ki orayi otel gibi kullanmak olmus yalniz

Kadının numarası bile yok bende
Sadece yıllar evvelki çalıştığımız şehirde ayak üstü karşılaşmıştık o

Eşler samimi
Of çıldırıyorum ben kadını instagramda buldum eşi eşimde ekli diye
Şimdi mesaj atsam eşim duysa çok pis kavga edecez yine birde bunlar için niye kavga edilim

Ben yegenimin de hırsını çıkarmak istiyorum açıkca söyleyim
Geldiklerinde ben ne yapayım da hem göze batmasın hemde kapak gibi alsınlar paylarını
Bunu yapmayın, çünkü haklıyken haksız duruma düşersiniz. Kaç gün kalmayı planlıyorsunuz ona göre durumumu ayarlayacağım yazabilirsiniz. Bence eşiniz kendi ısrar ediyor gelin de gelin diye. Tatil yerinde yaşadığınız için hava atacak millete. Ben yoksam bile gelirler diyorsunuz bırakın gelsinler. En fazla 2 gün temizler yıkarsınız.
Gelsinler ama ben yokum, ailemi ziyarete giderim deyin rest çekin. Yalnız ciddi kavga çıkarsa yeterince dik durabilir misiniz?

Beni kesseler eşimin arkadaşının evine kalmaya gitmem. Arkadaş değiliz, samimiyetim yok ve ev sahibi kadın beni kendi davet etmiyor. Derli toplu kadın kendi arar, eşlerimiz böyle konuşmuş sözleşmiş ama ben size sormak isterim müsait misiniz falan der.

X