Fevri bir tepki vermek üzereyim

O zaman adam yokkende gelio kimse kalamaz mesela arkadaşlarim gelecek inşallah başka sehirden hemen benimkini postaladım git dedim ananda kal biz takılıcaz :27: bazen mesela yeğenleri gelicek oluyor bana soruyor diyorum ki bu ev senin yeğenlerin gelecekken bana neden soruyorsun gelicekler de geç şu eve bu kadar anlam yüklemelerini hiç anlamiyorum 4 duvar işte en fazla
eski tip aile düzeni sürdürenlerde öyle bir şey mümkün değil her işi kadın yapıyor, adam kendi evinde ne nerde bilmiyor, akrabalar 10 kişi gelip kalabiliyor vs. misafir kadına yük. ben uzağım öyle şeylere sevmemmmmm seveni de sevmem ahaha :ıslık: karı koca paslaşsın arasında amannn

Evin hanımı yoksa ne işleri var o evde karı koca? Gitsinler başka yerde kalsınlar ya, ne rahat tipler şaşırıyorum böyle şeyler okuyunca. Eşin sensiz hiçbir şey yapamaz, sana sormadan gelin kalın diyemez o ev ikiniz. Yani sen kesinlikle haklısın

ben şu ‘evin hanımı’ olayına katılmıyorum ya. eve misafir geleceği zaman evin hanımını arar, evin hanımı evde yokken misafir gelemez vs. O ev benim olduğu kadar eşimin de evi. O evde ben ne kadar sorumluluk alıyorsam o da o kadar alıyor. İstediği misafirini çağırıp ağırlayabilir, benim evde olup olmamam önemli değil. (Adamın elini hiç bir işe sürmeyip misafir ağırlamanın sadece kadının üzerinde olduğu aileler için geçerli değil bu düşüncem.)

Benim eşimde genelde beni arar. Ama bu izin istemek üzerine kurulu değil tabi. Bu akşam x kişisi bize gelmek istiyor, durumumuz nedir? hasta mısın? modun yerinde mi? gibi gibi. Servisi, hazırlığı zaten ikimiz yaparız. Ama ben evde yokken arkadaşı gelmek isterse, bana sadece haber verir. Bu akşam benim misafirim gelecek diye. O güvenip istediyse okey derim. İkimizin yaşam alanı çünkü. 🤷🏻‍♀️

Yani hadi eşin demis gelin diye erkeklerin kafa farkli calisiyor diger kadinda esiniz yoksa gelmeyelim diyemiyor mu hayret birsey ben olsam sanirim dayanamaz arardim

Kendi ailemin yanına memlekete geldim eşim evde kaldı. Ortak bir arkadaşımız evlenmişti ve uzakta yaşıyorlar. Bugün eşimle yaşadığımız şehre gelmişler ve arayıp bizde kalacaklarını haber veriyorlar. Ben evlendiği kadını bir kere gördüm ve enerjimiz hiç tutmadı hiç sevmedim o yüzden sosyal medyasında paylaştıklarına bile bakmıyorum artık. Ama arkadaşımız eşimin gözünde kıymetli. Ben evde yokken o kadının benim evimde gelip kalmasını doğru bulmuyorum çok gerildim çok rahatsızım ben yokum her şeyden önce şimdi o kadın kim ki gelip benim evimi görecek kullanacak? Aşırı şekilde sınırlarım ihlal edilmiş hissediyorum ev bence çok özel, sevmediğim insanlara açmak geriyor beni.
Eşim şimdi onlarla dışarda oturuyor, o diyemez ama ben arayıp evde olmadığımı evde kalmalarının uygun olmadığını söylemem lazım gibi hissediyorum ama bu kaos yaratacak. Eşim de nasıl ters bir şey diyeyim diyemem diye bana kızıyor yapacak bir şey yokmuş artık ona göre. Arayıp ben konuşayım sizce?
Ben de rahatsız olurdum aile dostunuz olsa sizin de sevdiğiniz birisi olsa neyse bence arayın

Evet bana da bu yatılı misafir olma muhabbeti saçma geliyor. Bu konu için söylemiyorum sadece. Annem anlatır hep, annem küçükken yazlığa giderlermiş 2 ay. Hemen dedemin bütün sülalesi de gelirmiş arkalarından. 2 ay bedavadan kalıp yiyip içip, denize girip, evin içine eder tatillerini yapıp dönerlermiş. Anneannem tüm yaz milletin pisliğini toparlarmış arkalarından. Kadın tatile mi gelmiş, hizmetçilik yapmaya mı anlamazmış.
Nefret nefret nefret ederim küçükken yatılı misafirimiz tarafından tacize uğramıştım

Anne baba yakın ve güvenilir çevre dışındakilere izin verilmemeli bence çocuklu evde hem de

Benim evimde kimse yatılı kalmaz istemem de zaten arkadaş ve ailem zaten yakınız

Ama konu sahibinin eşi suçlu aynı evi paylaşıyorlar sormak zorundaydı

evde kadın yokken neden kimse gelip kalamıyor? anlamadım benim bilmediğim bir sosyal kural mı var birisi anlatabilir mi?
buradaki sorun gelen çiftin emrivaki yapması ve kocasının hanımefendiyle konuşmadan tamam demesi gibi.
Kadın aslın da eve daha hakim bir birey altın nerde o bilir para nerde o bilir gibi gibi

Sanırım birazda ondan

esinde hata. sana sormadan direkt niye kabul ediyor ki? birak esin mahcup olursa da olsun, böylelikle birdaha kendi basina karar vermemeyi ögrenir.

Back
X