Annem beni yanlış anlıyor çok üzülüyorum ne desem yanlış anlasiliyorum

Merhaba arkadaşlar doğuya gurbete geldim tayin çıkmıştı eşimin 1 sene olcak yaklaşık .
Yaşadığım şehirde iyi bir doktor yok 6 aylık gebeyim haziranda doğum iznine ayrilcaktim dedim annemgile gelirsiniz buraya diye.
Ailem ankarada yaşıyor yengem doğum doktoru o şu an doğum yaptırmıyor tanıdığı varsa ankarada yaptırayım dedim anneme.
O da yengemle konuşmuştu bütün arkadaşlarım farklı yerlere dağıldı vs demiş yengemden de çok ses çıkmadı bakalım demiş.
Dünde eşimle konuşuyordum ben işte dedi bana hemen işe başlama çocuk büyüsün deyip durdu canım sıkıldı bende annemi aradım sabah söyledim.
Sen yine başlarsın dedi kaynanan da bakar dedi kaynanam hiç bakarım demiyor ama dedim. Bugün de annem abine kahvaltı hazirlayamadim zaten yaşlandım dedi bana bende böyle deyince burdada bakıcılarida beğenmiyorlar 10 ,15 bin arasına geliyormuş dedim.
Ayrıca vana gidiyorum kontrole bir şey olsa gitsek orda nerde kalcaz dedim bazen yatista vermiyorlar ciddi bir şey olmadıkça dedim sen bizi istemiyorsun çocuğunuza evinide başına çal gelirsem doğumuna yüzüme tükür dedi .Dedim ben zaten çalışmak istiyorum kocam böyle söyledi diyorum bana ben başka bir şey anlatmaya calistim anlatma evinizde başına çal cocugunuda basina çal dedi. 1 hafta onlara gitmiştik bir şey yaptirmadim sana kahvaltı hazırladım elletmedim dedi oturttum dedi beddua etti kimsem kalmadı üzülüyorum keşke arayıp demeseydim ben ona esim hemen işe başlama dediği için derdimi anlatmak için aramıştım.
Daha buraya derdinizi anlatamıyorsunuz..

Büyük ihtimal anneniz de sizi ve derdinizi anlayamadı.

Nasıl Türkçe konuşulmaz, yazılmaz, görün öğrenin arkadaşlar birilerini deli etmek isterseniz yardımı olur😂😂

Uzun çabalardan sonra sanırım anladım, açıklıyorum;

Hanımefendi önce annesini aramış demişki “ doğum yaptığımda bize gelip kalın, bebeğe bakmamda bana yardımcı olun” anne de okey demiş ama sonra hanımefendinin eşi bu durumu istememiş ve “ hayır kimse gelmesin çocuğa sen bak” demiş. Bu durum üzerine hanımefendi, annesini aramış, “ eşim başkasının bakmasını istemiyor ( yani sizi istemiyor, ilk başta seni çağırdım ama eşim istemedi, gelmenize gerek yok), bakıcı felan da şöyle böyle diyor (burada mağduru oynuyor, hani ben de zor durumdayım bak demek için).

Kısacası anası diyor ki; önce kendin çağırdın şimdi laga luga yapıyorsun, ben de çok meraklıydım size, al evini de çocuğunuda başına çal.

Konu sahibi doğru anlamış mıyım?
Kendim de cagirmadim hiçbir şey dememiştim sadece o istiyor gibiydi

Maaşınızdan ayırabildiğiniz kadar para ayırın, ücretsiz izni istediğiniz an bozar çalışır süre içinde dilerseniz tekrar çıkarsınız. Sizin anneniz evinize gelse huzur bırakmaz, yuvanızı sarsar. Biraz kendiniz büyütün bebeği sonra bakıcı ararsınız. Memursunuz işler ters gitse ne olacak yine iş arayacak değilsiniz iş orada kaçmıyor duruyor.
2 sene ücretsiz izin hakkım var ondan sonra başlamam gerekiyor bakıcı bulamazsam diye korkuyorum

2 sene ücretsiz izin hakkım var ondan sonra başlamam gerekiyor bakıcı bulamazsam diye korkuyorum
Bulursunuz en kötü kreşe gider daha çok zaman var önünüzde. Zaten o zamana nöbet muafiyetiniz de olmayacak bakıcı ihtiyacınız daha az gün olur.

Bana diyor 10,15 bine bakıcı mi tutulur. Bende burdakiler tutmuş dedim çok beğendikleri için değil .Genelde arkadaşlarım bu şekilde dedi fiyatlar bunu deyince de ne bok yersen ye bakıcını iyice tut dedi ben tutcam diye demedim illa sadece fiyatlardan bahsettim
Anneniz hem bir anne gibi davranmiyor hemde bir yetiskin gibi davranmiyor. Klasik pasif agresi bi tavir. Istenmedigini dusunup kırılıyor ve bunu dile getirirsem güçsüz yansirim diye dusunup sizi suçluyor, kusme yoluna gidiyor. Hamile kizina duygusal yük birakiyor.

Herkese boyle deniyor gibi oluyor artik ama ben biraz narsistce bir tavır olarak değerlendirdim annenizin bu tavrini. Narsist olmayabilir ama her insanın az veya cok narsist hareketleri olabilir.
Sanki şu an sizin icin beni kırdı ama beni kırdığına bin pişman ettim üste çıktım gibi de bir duygularda bile olabilir.
Bakın sız annenize saygısızlık yapmadığınız sürece onun çocuksu hallerini çekmek zorunda değilsiniz. Açıkçası sadece bir hareketini anlattınız ama ben buna benzer birçok hareketi ve sizi kırmışlığı vardır, malesef olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü siz hamileyken ortada hiçbir şey yokken bu kadar sert ve haksız ve tepki verebiliyorsa eminim başka şeyler de yapıyordur. Siz alttan aldıkça üstünüze çıkar boyle insanlar. Buna kibarca ve akıllıca izin vermeyin.
inşallah yaniliyorumdur ve bir sefere mahsus olmadik hatali bir tavir sergilemistir ve bir dahada yasanmaz umarim.
Allah evladınızı sağ salim kucağınıza almayı nasip eylesin

Bir keresinde bir konuğun annesi programa bağlanmıştı gündüz kuşağında. Sivas’ın bir köyündendi, aşırı şiveli konuşuyordu, aralıksız konuşuyordu. Ben tek kelime anlamadım. Kızı da aynı anlaşılmaz tarzda karşılık verdi annesine. İkisi böyle telepati mi kurdular nasıl anlaştılarsa vedalaşıp kapattılar telefonu. Anne kızın kopuk konuşması bu konuda, o tv programını hatırlattı gece gece.

konuya gelirsek doğuma üç ay var, dört ay doğum izni, bir ayı da raporla geçirseniz önünüzde ortalama 7-8 ay var. Kim öle kim kala… eşinizle fikir teatisi olabilir de annenize açmanıza gerek yoktu.

Eşim dedi dün mesela biraz büyüsün sen bak dediğini söyleyince, yaşlandım dedi bana başka bir konuda birde kayinvalidende bakar deyince kaç kere demis biz bakariz diye başka konu açmışım ben hep öyle düşündün eşim böyle söylüyor ne demek istiyor diye aradım
Yazınızdan malesef hic bir şey anlamadım k.bakmayın

Anneniz hem bir anne gibi davranmiyor hemde bir yetiskin gibi davranmiyor. Klasik pasif agresi bi tavir. Istenmedigini dusunup kırılıyor ve bunu dile getirirsem güçsüz yansirim diye dusunup sizi suçluyor, kusme yoluna gidiyor. Hamile kizina duygusal yük birakiyor.

Herkese boyle deniyor gibi oluyor artik ama ben biraz narsistce bir tavır olarak değerlendirdim annenizin bu tavrini. Narsist olmayabilir ama her insanın az veya cok narsist hareketleri olabilir.
Sanki şu an sizin icin beni kırdı ama beni kırdığına bin pişman ettim üste çıktım gibi de bir duygularda bile olabilir.
Bakın sız annenize saygısızlık yapmadığınız sürece onun çocuksu hallerini çekmek zorunda değilsiniz. Açıkçası sadece bir hareketini anlattınız ama ben buna benzer birçok hareketi ve sizi kırmışlığı vardır, malesef olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü siz hamileyken ortada hiçbir şey yokken bu kadar sert ve haksız ve tepki verebiliyorsa eminim başka şeyler de yapıyordur. Siz alttan aldıkça üstünüze çıkar boyle insanlar. Buna kibarca ve akıllıca izin vermeyin.
inşallah yaniliyorumdur ve bir sefere mahsus olmadik hatali bir tavir sergilemistir ve bir dahada yasanmaz umarim.
Allah evladınızı sağ salim kucağınıza almayı nasip eylesin
Teşekkürler baska hareketi tabiki çok var her ay bir şeyler oluyor🤔

Nasıl Türkçe konuşulmaz, yazılmaz, görün öğrenin arkadaşlar birilerini deli etmek isterseniz yardımı olur😂😂

Uzun çabalardan sonra sanırım anladım, açıklıyorum;

Hanımefendi önce annesini aramış demişki “ doğum yaptığımda bize gelip kalın, bebeğe bakmamda bana yardımcı olun” anne de okey demiş ama sonra hanımefendinin eşi bu durumu istememiş ve “ hayır kimse gelmesin çocuğa sen bak” demiş. Bu durum üzerine hanımefendi, annesini aramış, “ eşim başkasının bakmasını istemiyor ( yani sizi istemiyor, ilk başta seni çağırdım ama eşim istemedi, gelmenize gerek yok), bakıcı felan da şöyle böyle diyor (burada mağduru oynuyor, hani ben de zor durumdayım bak demek için).

Kısacası anası diyor ki; önce kendin çağırdın şimdi laga luga yapıyorsun, ben de çok meraklıydım size, al evini de çocuğunuda başına çal.

Konu sahibi doğru anlamış mıyım?
Kendim cagirmaktan ziyade bundan önce de bu konu açılmıştı yine böyle tepki vermişti. Bende barışınca söyledim tamam zaten çalışmayı düşünüyorum dedim sen bak demiştim

Kendi kızına o...pu k.lt.k gibi konuşan bir anne çocuğunuza bakmasın zaten. K.v yanına gidip de doğum falan yapmayın. Elbet ilk zamanlar için biri gelir yardıma. Gelmezse de eşinizle beraber halledersiniz. Ücretsiz izinle bir sure siz bakar, bir sure bakıcı sonra kreşle çözersiniz sorunu. Ayrıca eşiniz belki evde sürekli kalacak kimseyi istemiyor o yüzden siz bakın diyor. Ya da bakiciya daha sıcak bakıyor. Bunun için kavga edilecek birsey yok.

Kendi kızına o...pu k.lt.k gibi konuşan bir anne çocuğunuza bakmasın zaten. K.v yanına gidip de doğum falan yapmayın. Elbet ilk zamanlar için biri gelir yardıma. Gelmezse de eşinizle beraber halledersiniz. Ücretsiz izinle bir sure siz bakar, bir sure bakıcı sonra kreşle çözersiniz sorunu. Ayrıca eşiniz belki evde sürekli kalacak kimseyi istemiyor o yüzden siz bakın diyor. Ya da bakiciya daha sıcak bakıyor. Bunun için kavga edilecek birsey yok.
Abimin çocuğuna abimin kaynanası ve annem sırayla birkaç ay bakarak gelmişlerdi. Bana diyor sen onlardan fenaymışsın ben bir şey demedim ki ne yaptığımı anlayamadım hala kötü bir şey demedim bence

Abimin çocuğuna abimin kaynanası ve annem sırayla birkaç ay bakarak gelmişlerdi. Bana diyor sen onlardan fenaymışsın ben bir şey demedim ki ne yaptığımı anlayamadım hala kötü bir şey demedim bence
Tamam işte neyse ne olan olmuş. Böyle bir konuda bu üslupla daha doğrusu uslupsuzlukla konuşan biri zaten cocuk falan bakmamali. Sizin için daha hayırlı olmuş. Şimdiden Böyle kavgalar çıkıyorsa bakarken neler olurdu kimbilir. Siz yalnız olacak gibi planlarınızı yapin. Yardim etmek isteyen olursa eder. Zoraki yapılan birseyden hayir gelmez zaten.

Tamam işte neyse ne olan olmuş. Böyle bir konuda bu üslupla daha doğrusu uslupsuzlukla konuşan biri zaten cocuk falan bakmamali. Sizin için daha hayırlı olmuş. Şimdiden Böyle kavgalar çıkıyorsa bakarken neler olurdu kimbilir. Siz yalnız olacak gibi planlarınızı yapin. Yardim etmek isteyen olursa eder. Zoraki yapılan birseyden hayir gelmez zaten.
Ben geveleyip duruyor muşum istemiyor muşum

Back
X