eşimin annesiyle konuşmaları?

İyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.

O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.

Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
Eşiniz Anenizi sevmek zorunda değil ama saygı durmak zorunda
Eşinizi uyarın : annenin gözüne girmeye çalışırken beni kendinden soğutma
Uyarın sizin görmediğinizi zanetmesin

İyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.

O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.

Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
Ben olsam eşime annem bu süreçte çok yoruluyor, iki evi birden idare etmeye çalışıyor, annen müsaitse o gelsin, ya da haftaici ben annemde kalayım. Haftasonlari eve geçerim. Zaten sen varsın, halledersin derim. Bundan sonraki süreçte de annemden yemekti, ustaydi falan bu kadar destek almam. Ki bence hatayı burda yapmışsınız. Bu kadar sorumluluk yüklemek yanlış

Çok ayıp etmişler gerçekten annen geliyor çalışıyor yine yaranamıyor. Bir daha çağırma anneni çalışmaya, gelirse de çalışmasın kahve içip kalksın. Bırak temizliği her şeyi eşin yapsın madem beğenmiyor. Yaptığı büyük terbiyesizlik, senin anne o adamın hizmetçisi değil, ev çalışanı değil işini yapmak zorunda hiç değil bulmuş da bunuyor haspa. KOnuşur yüzlerim kesinlikle ama sakince, terbiyesizliğini yüzüne vururum işleri kendinin yapacağını da söylerim. tek şeye de elimi sürmem.
Ya kadın da durmuyor ki. Bugün bizim burada pazar var, X bunu yer mi ondan da alayım, sarma seversiniz akşam ondan pişirelim, çamaşırların da birikmesin onları da aradan çıkarayım diye bin tane şey sıraladı yine. Gerek yok yaparız sonra, bulduğunu yesin falan diyorum da yok, mümkün değil durmuyor. Buna üzülüyorum en çok, bu kadar çabalıyor onu da düşünüyor hakkında konuşulanlara bak. Annem böyle yaptıkça daha da bileniyorum eşime, kolay kolay atlatamayacağım bu durumu. Akşama büyük dövüş çıkaracağım sanırım

Söyleyin direkt terbiyesize. Annenize gidin bir ay falan annenizde kalın. Hem orada size bakar hem de eşinize ders olsun terbiyesiz

Eşiniz ikiyüzlü bir insan. Gerçekte de annenizi sevmiyor bence. Bir de daha önce annesiyle anneniz hakkında konuşmamış olsa böyle bir mesaj yazmaz. Büyük ihtimalle yüz yüze de bu şekilde annesine şikayette bulunuyor.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Eşim annesinin yanında başka birisi hakkında kötü konuşsa sus konuşma öyle der, uyarır. Konuşurken sadece sabır, gelebilirsem inşallah hallederiz, sen işine bak falan demiş. Şahsen benim çocuğum kayınvalidesi hakkında böyle bir şey söylese ilk defa, ne biçim konuşuyorsun diye çemkiririm. Hiç tepki göstermemiş. Zamanı gelince ona da iki çift lafım olur, vaktini bekliyorum şu eşimi akşam bi halledeyim

Eşiniz ikiyüzlü.
Böyle insanlar iş yerlerinde de çok karaktersiz olurlar.
Rüzgar nereye bu tipler oraya.
Siz sadece yeni farketmişsiniz.

Böyle bir adamla aynı yatağa girmeye midem dayanmaz annemin ayağına kurban ederim onun sidikli donlarını annen yıkamak zorunda mı mesela ama yapmıştır eminim.Beğenmiyorsa gelsin kendi anası kalsın o yapsın o zaman.

Güzelce süründür yüzüne bile bakma çok ayıp yaptığı ne olursa olsun böyle konuşmamalıydı dedikoducu gelin gibi anasına yetiştirmiş.

Ben çoğu kişiye katılmıyorum. Hayat bu kadar keskin çizgili değil bence.Sakin kalıp hem kendi ilişkinizi hemde eşinizle annenizin arasındaki durumları değerlendirmenizi öneririm. kişilerin özel yazıları okuyup onlardan hesap sormak çok uygun değil sanki annenize bunu belli edecek onu kıracak bir davranışta bulunmuyorsa, sizede aynı şekilde davranıyorsa biraz gözlem yapın. Ona göre karar verirsiniz konuşup konuşmamaya. Bu arada annenizi de yavaş yavaş evden çekmeye başlayın onun evinde ikiniz vakit geçirin derim.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Eşim annesinin yanında başka birisi hakkında kötü konuşsa sus konuşma öyle der, uyarır. Konuşurken sadece sabır, gelebilirsem inşallah hallederiz, sen işine bak falan demiş. Şahsen benim çocuğum kayınvalidesi hakkında böyle bir şey söylese ilk defa, ne biçim konuşuyorsun diye çemkiririm. Hiç tepki göstermemiş. Zamanı gelince ona da iki çift lafım olur, vaktini bekliyorum şu eşimi akşam bi halledeyim
Normalde de çekiştiriyorlar annenizindemekki. Bu ilk değil. Yoksa kadın şaşırın ne olduki falan derdi.

Ya kadın da durmuyor ki. Bugün bizim burada pazar var, X bunu yer mi ondan da alayım, sarma seversiniz akşam ondan pişirelim, çamaşırların da birikmesin onları da aradan çıkarayım diye bin tane şey sıraladı yine. Gerek yok yaparız sonra, bulduğunu yesin falan diyorum da yok, mümkün değil durmuyor. Buna üzülüyorum en çok, bu kadar çabalıyor onu da düşünüyor hakkında konuşulanlara bak. Annem böyle yaptıkça daha da bileniyorum eşime, kolay kolay atlatamayacağım bu durumu. Akşama büyük dövüş çıkaracağım sanırım
Benim en yakın arkadaşım annesinin bu çok iyiliklerin yuzunden boşandı haberin olsun.
Kadın bi anlamadı. Kızı iştedir, ekmegini alır, evine koyar, temizlikçi çağırır basında durur. Sürekli yemege cagırır. Bi rahat bırakmadı. Boşandılar.

Benim en yakın arkadaşım annesinin bu çok iyiliklerin yuzunden boşandı haberin olsun.
Kadın bi anlamadı. Kızı iştedir, ekmegini alır, evine koyar, temizlikçi çağırır basında durur. Sürekli yemege cagırır. Bi rahat bırakmadı. Boşandılar.
Annem bizden habersiz evimize girip çıkmaz asla. Çat kapı da gelme huyu yoktur. Demek istediğiniz şeyi anladım ama annem arkadaşınızın annesi gibi değil. Aksine eşim çağırır annenler de gelsin çay içelim, yemek yiyelim vs diye. Geri kalan şeyleri biz rica ederiz yapar mısın diye, ben yapayım diye atlamaz. Ama eşimin bu olayından sonra her koyun kendi bacağından asılsın, çok zorda kalmadıkça bir şey istemem

Ben çoğu kişiye katılmıyorum. Hayat bu kadar keskin çizgili değil bence.Sakin kalıp hem kendi ilişkinizi hemde eşinizle annenizin arasındaki durumları değerlendirmenizi öneririm. kişilerin özel yazıları okuyup onlardan hesap sormak çok uygun değil sanki annenize bunu belli edecek onu kıracak bir davranışta bulunmuyorsa, sizede aynı şekilde davranıyorsa biraz gözlem yapın. Ona göre karar verirsiniz konuşup konuşmamaya. Bu arada annenizi de yavaş yavaş evden çekmeye başlayın onun evinde ikiniz vakit geçirin derim.
Ben birlikte olduğumuz zaman içerisinde eşimin anneme veya aileme asla bir saygısızlığını görmedim. Öf bile demedi. Her ihtiyacımız olduğunda koşturdu, ailesinden uzakta olduğu için belki de benim aileme de düşkün. Beni şaşırtan da bu zaten. Sabah bu şekilde konuşup, akşam nasıl oluyor da annemin yüzüne gülüyor veya hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyor?
Ben aslında önceki mesajlarda da belirtmiştim ilk defa böyle konuşulduğunu düşünmüyorum. Annem mükemmel değil elinden geldiğince yapmaya çalışıyor kadın, anneannem hasta,ben hastayım, e bu kadının kendi evi de var üç ev arasında mekik dokuyor; hatası da olmuş olabilir, eşim bir şeye kızmış da olabilir fakat bunu neden bana söylemiyor da gidip annesine uygunsuz dille çekiştiriyor? Eşimin telefonunu sürekli karıştırsam, bakacağımı bildiği için silerdi zaten mesajları. Dediğim gibi yaptığım şeyi savunmuyorum, neden baktın dese açıklamam da yok. Fakat bu kelimeler annem için sarfedilmiş mi? Edilmiş. Ben onun ailesine karşı haddimi biliyorsam o da bilecek tabi ki.

Söylememeyi de düşündüm, ama inanın bir iki saatlik uykuyla duruyorum, sabahtan beri kalbim sıkışıyor sanki, hiçbir şey yemedim bütün ilaçlarımı aç karnına içtim. Söylemezsem de yüzüne gülemem ki, aynı şeyi ben yapsaydım kıyameti koparır sülalesini ayağa dikerdi eminim. O böyle yapacakken ben susmayı hazmedemiyorum, bundan sonra da konuşacaksa önce annesine değil gelsin bana konuşsun. Olabildiğince sakin konuşmaya çalışacağım, konuşmazsam kinlenirim ve ondan uzaklaşmak istemiyorum tabi ki. Asıl kayınvalideme nasıl bir tavır almalıyım bunu bilmiyorum. Ona da söyler mutlaka görmüş diye.

Aynen.. Konu sahibi ve annesi bu tutuma devam ederlerse bu evliliğin sonu da boşanma.

Kimse kaynanasını her işinin içinde istemez.

Annem bizden habersiz evimize girip çıkmaz asla. Çat kapı da gelme huyu yoktur. Demek istediğiniz şeyi anladım ama annem arkadaşınızın annesi gibi değil. Aksine eşim çağırır annenler de gelsin çay içelim, yemek yiyelim vs diye. Geri kalan şeyleri biz rica ederiz yapar mısın diye, ben yapayım diye atlamaz. Ama eşimin bu olayından sonra her koyun kendi bacağından asılsın, çok zorda kalmadıkça bir şey istemem
Demek ki eşiniz sizi çok seviyor ve mutlu olmanız için ailenizi çağırıyor ilgili davranıyor.. Ama demek ki zamanla, son yaşadığınız durumlardan dolayı da sıkılmaya başlamış.

Erkekler ailelere kadınlar gibi maalesef ki mesafe koyamıyorlar. Eşlerinin hatırına, evlilik birliği için biraz da olsun iki yüzlü davranıyorlar. Politik davranmak zorunda kalıyorlar.

Oysa, aynı kaynana modeli kadının olsa kadın bu kadar yüz göz olmaya,samimiyete müsade etmez hemen kaynanaya mesafe koyar.

Bu sitede herkes kv hakkında neler neler yazıyor kimsenin o senin eşinin annesi nasıl arkasından laf edersin dediğini görmedim. Kadinlar gibi erkekler de bazen arkadan konuşabilir evet hoş değil ama oluyor. Tıpkı eşinin telefonundaki konuşmaları karistirmanin hoş olmadığı gibi.

Bizim kültürümüzde kadınların bu vericiliği hizmet aşkı karşıda görev gibi algılanıyor bir yerden sonra. Eşinizin de sanki haber vererek çıkması gerekiyormuş gibi maaşlı hizmetçi gibi haber vermeden gitmiş sorumsuz demesi de bundan. Az yesin de kendine bi hizmetçi tutaun eşiniz

Eşiniz annesine yaranmak için ailenizi kötülemiş pervasızca ve saygısızca...annesini mutlu etmek için yapmış olduğunu düşünüyorum erkekler sever böyle şeyleri anneleri daha çok sever...başka bir sorununuz yoksa görmezden gelin aksi halde telefonunu karıştırdığınız için siz suçlu olacaksınız... değmez

Demek ki eşiniz sizi çok seviyor ve mutlu olmanız için ailenizi çağırıyor ilgili davranıyor.. Ama demek ki zamanla, son yaşadığınız durumlardan dolayı da sıkılmaya başlamış.

Erkekler ailelere kadınlar gibi maalesef ki mesafe koyamıyorlar. Eşlerinin hatırına, evlilik birliği için biraz da olsun iki yüzlü davranıyorlar. Politik davranmak zorunda kalıyorlar.

Oysa, aynı kaynana modeli kadının olsa kadın bu kadar yüz göz olmaya,samimiyete müsade etmez hemen kaynanaya mesafe koyar.
Söylediğinizde haklısınız ama 5 sene bu ikiyüzlülük için fazla değil mi? Yani bana bir tepkisi olmaz mıydı, laf sokmaz mıydı, surat asmaz mıydı, ne bileyim. Rahatsız olsa illa belli ederdi kaldı ki eşimin karakterinde asla idare etme yok bir insanı sevmiyorsa rahatsız oluyorsa mutlaka belli eder. Kafamda oturtamıyorum o yüzden dediğinizi

Bu sitede herkes kv hakkında neler neler yazıyor kimsenin o senin eşinin annesi nasıl arkasından laf edersin dediğini görmedim. Kadinlar gibi erkekler de bazen arkadan konuşabilir evet hoş değil ama oluyor. Tıpkı eşinin telefonundaki konuşmaları karistirmanin hoş olmadığı gibi.
Yaptığım şeyi savunmadığımı daha önce de söyledim. Eşimin telefonunu sürekli elime alıp karıştırayım kafasında da değilim, sosyal medya şifrelerini dahi bilmem. Herkes herkesin arkasından konuşur tabi ki kadını erkeği yok bu durumun fakat söz konusu benim annem ve kullanılan üslup çok kötü, ben olayın bu kısmındayım şu an. O kötü sözleri söylemeden derdi neyse adam akıllı konuşmuş olsaydı annesiyle zaten mesele etmezdim konuyu. Benim onun ailesinde olduğu gibi onun da benim ailemde beğenmediği, hatalı gördüğü şeyler olabilir; önemli olan bunu nasıl dile getirdiği.

Back
X