- 10 Nisan 2025
- 99
- 52
- 3
- 18
Eşiniz Anenizi sevmek zorunda değil ama saygı durmak zorundaİyi geceler hanımlar, gece gece neye uğradığımı şaşırdım ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum, sığamadım bir yere, fikirlerinize ihtiyacım var.
5 senelik evliyim. Eşimin ailesi şehir dışında, annesi ve kız kardeşiyle kuvvetli bir bağı var, ailesi senede iki üç kez ziyaretimize gelir kalırlar.
Benim ailemse bize yakın oturuyor. Ben mart ayında bir iş kazası geçirdim ve üç hafta önce ameliyat oldum. Ayağımda platin var ve 1.5 aydır sağolsun annem hem hastanede hem evde yardımcı oluyor, ayağım alçıda aynı zamanda üstüne basamıyorum yatıp duruyorum evde.
Sorun şu ki az önce eşimin telefonunda bir şey bakarken şeytan dürttü annesiyle konuşmalarına baktım ki asla yapmam böyle bir şey. Annesi ben ameliyat olduktan sonra bayram haftası bize kalmaya gelmişti, hem bana yardımcı olmak için hem de annem dinlensin diye. Eşimin annesi gelmeden birkaç gün önce konuşmuşlar, eşim titiz olmasa da düzenlidir kendince, annesine sabahtan beri ev topluyorum, sorumsuzlar haber vermeden gitmişler, ne b*k yerse yesinler kafasına göre takılıyor gibi şeyler yazmış annem hakkında.
O kadar şok oldum ki inanın içimde bir şey var konuşsan yakarım ama yapamıyorum tutuldum kaldım. Ki eşim her defasında ben çalışıyorken annemle kahve içer sohbet eder dertleşir, daha bu akşam bir arkadaşımız vardı Allah razı olsun annesi de kaç aydır kahrımızı çekiyor dedi. Bunu da sürekli söyler bu arada, her konuda hem de. Annem evlerimizin de yakın olması dolayısıyla ben çalışıyorken yetişemediğimiz şeylerde bilgimiz dahilinde yapmaya çalışır, yemek yapar bırakır, usta lazımsa evde bekler, evde bir iş varsa hemen gelir yardımcı olur. Zaten şok olmamın da sebebi bu. Eşim de annem de tez canlıdır bu yönden iyi anlaşırlar. Bugüne kadar bir kötü söz duymadım, o mesajları görünce tekrar tekrar okudum. Yakıştıramadım.
Şimdi benim yanımda duracak kimsem yok, eşim yoğun çalışıyor bu sıra gece geç geliyor, ben ayağa kalkamadığım için de annem bizde kalıyor mecburen. Şimdi ben nasıl derim gel bizde kal diye? Ben bunu eşimle nasıl konuşurum, annemle nasıl karşı karşıya getiririm onları, nasıl yüzüne bakarım onun? Gerçekten çok üzüldüm fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden
Eşinizi uyarın : annenin gözüne girmeye çalışırken beni kendinden soğutma
Uyarın sizin görmediğinizi zanetmesin