Arsız, meraklı, müdahaleci kv

bence rahatsiz olunan konulari acikca karsi tarafa soyleyip gerekirse kavga ciksin demek mantikli bir yol olabilir. boylelikle herkesin ne kadar el artiracagini gormus olursunuz. zaten simdi yapmayinca illa evlendikten sonra o noktaya geliniyor. diger bir ihtimal de karsi taraf susup sinebilir, o zaman da isinize gelir..

Bir daha karışmaya çalışsın yapıcam bunu. Karar verdim

Ben kv yüzünden nişan atmanın kıyısından dönmüş biriyim. Bir şekilde ikna oldum şimdi evliyiz hamileyim kadın çocuğu bile sahipleniyor, benim çocuğum diyor. Allah'tan başka şehirdeyiz ama bir hafta geldi kaldı bir insan her şeye mi laf eder. İnanın dakika saydım kafayı yemek üzereydim. Uzakta olduğumuz için sürekli arıyor laf sokuyor ve sinirlerimi bozuyor. Şimdi de çocuğu bahane ederek gelip kalmak isteyecek ya da her akşam arayacak. Aynı şehirde olsak iyice musallat olurdu. Açıkçası ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Ben de eşimle mutlu olduğum için nişanı atmadım hala da araya kv girmediği sürece mutluyum. Zaten ben yükselsem kavga çıkaracak birisi. Ama eşim annesine toz kondurmuyor o yüzden kadınla kavga etsem bana sen niye idare edemedin diyecek. Yani bu aşamada bence nişanlınla açık açık konuş. Bu şekilde devam ederse annenle görüşmeme ihtimalim var çok müdahale ediyor gibi açık açık söyle. Bunu şimdiden kabul etmeli çünkü böyle biriyle tartışmadan arayı bozmadan geçinmek zor laf anlamıyorlar. Nişanlın sınır koysa şimdiden koyardı evlendikten sonra ne kadar uğraşsa da kv daha bir kıskanç ve tuhaf hale geliyor onu engelleyemez.

Nişanlın ile tamamen netleşmeden evlenme, hatta ben olsam tayin aldıktan sonra evlenirdim. Kadın evlilik öncesi fragman göstermiş.
Tayin hakkım 4 sene sonra gelecek. Bu da çok uzun bir süre

İşte tam olarak korktuklarım bunlar. Gerçekten çok fena oldum okurken. Eşiniz nişanlılıkta nasıldı?

Demiş. Bunu kendisi mi söyledi? Size tavsiyem bu tarz bir konuşmayı bizzat sizin önünüzde yapsın. Aksi türlü tavşana kaç tazıya tut yapıyorlar.

Tayin hakkım 4 sene sonra gelecek. Bu da çok uzun bir süre

Inanki birebir aynı k.valideye sahibim bırak 4 yılı 1 yılda evliliğine dinamit koyuyorlar. Sana şeytan olur, oğullarının karşısında sizin iyiliğinizi düşünmüş gibi davranır.bunu oğlunun karşısında numaradan gözyaşlari ile empoze eder. hatta benimki bayılıyordu. Sonuç olarak sağlığından oluyorsun. Sana tavsiyem gerekirse kırıcı ol net ol. Bazıları guleryuzlu uyarıda alttan laf sokmaktan anlamaz

İyide nereden buluyor bu samimiyeti evinize girip çıkmalar.Nisanlinizin lafına inanmıyorum ben özür dilemek yerine sizin yanınızda anne ne yapıyorsun kendine gel diyen biri olsa bı nebze belki derdim.Onun oğlu yani bence ilerde ne var ya idare et o benim annem olacak.Hem tayin alsanız ne olur uzaya ciksaniz bir ay gelir kalır sizde.Ömürboyu onu görmek durumundasınız.Ben kızıma bunları söylerdim ayrıca damat adayını alır karşıma konuşurdum onun annesi birde annenize laf etmiş vs.Sanirim ben kızıma nişanı bozması konusunda telkin verirdim.Gerci benim kızım bırakırdı ya o böyle şeyleri kabul edemez bana laf edilecek yok eşyaları karıştırılacak falan.

5 dklık mesafede gelip kalmayı düşünüyorsa, tayin çıkıp gittiğinde aylarca senin evin çıkmaz. Ben bu tabaklarda çay istiyorum , ben ikiz olsun istiyorum gibi detaylar can sıkıcı. Yönetmeye çalışacak sürekli. Nişanlını iyice gözlemleyip öyle karar ver. Düğüne ne kadar var

Siz nişan atın. Onlar atar diye korkana kadar

Evet herkesin dediği gibi burada önemli olan nişanlınızın duruşu ama bu duruş siz anlatınca size hak vermesi değil. Şu an aynı eve girmediğiniz ve sizi kaybetmek istemediği için daha hassas davranıyor olabilir. Önemli olan bence olaylar yaşanırken onun siz demeden ne düşündüğü, zihniyeti. Burda kast ettiğim size verdiği sözler değil, hayata bakışı. Bireysel bi insan mı kararlarını kendi mi alır kararları ailesi ile ters düştüğünde nasıl hareket eder, siz demeden bir sınır ihlali olduğunda anlayabiliyor mu ya da evli bir kardeşi varsa onların dinamikleri nasıl eşinizin bunlara yorumu ne vs. Eğer buralarda tam güvenemiyorsanız bence zor. Çevremden gördüğüm aileler işin içine girdiğinde, bir kez senin ailen benim ailem olduğunda çok yüz göz olunuyor. Aileler karışmadığında ise evlilik aynı evde iki sevgilinin yaşamasından ibaret.

Ben ayrılırdım. Sinir hastası eder çünkü böyleleri. Hiçbir aşk benim ruh sağlığımdan kıymetli değil. Eşin istese melek olsun, günün sonunda annesi o kadın. 5dk mesafeye yatılı gelirim diyen kadın tayin alıp başka şehre gidince gelmeyecek mi? Çocuk olur toruna karışır, göstermem de diyemezsin. Yok yani benim için oluru.

Bazen duygusallık değilde mantık hayat kurtarıyor nisandan önce annesini tanisaniz belki hiç nisanlanmazdiniz.Erkekler ilerde ya idare et yada suç sende olayına bağlıyabiliyor .Sevgi falan kalmıyor böyle evliliklerde Sonuçta anne oğlundan hiç cekinmiyor baksanıza hareketlere laflara sanki onunla evleniyorsunuz .Bilmiyorum hiçbir sevgi buna değmez insana önce huzur lazım .

İşte tam olarak korktuklarım bunlar. Gerçekten çok fena oldum okurken. Eşiniz nişanlılıkta nasıldı?
Nişanlılıkta eşim mum gibiydi hiç sesi çıkmazdı hiçbir şeye itiraz etmezdi bir kavgamız bile olmamıştır. Tabii herkes böyle olacak değil ama evlendikten sonra cidden değişti, benim dediğim olacak tarzında davranmaya başladı, annesini inanılmaz sahiplendi ben de kabullenmedim tartışmalar oldu sonra sonra bir şekilde dengeyi kurduk çok şükür şimdi iyiyiz.

Ben kvnin onu doldurduğunu düşünüyorum. Ne zaman onun yanına gitse bir tuhaflaşıp geliyor davranışları değişiyor. Kadın bana karşı bambaşka eşime bambaşka konuşuyor onun yanında melek gibi davranıyor ben onun gerçek yüzünü görünce ve bu durumu anlayınca artık pek de saklamamaya başladı. Benim annem araya girmeye çalıştı o da sonuçta kız annesi. Annemle de kavga etti. Anlayacağın epey uğraştım yani.

Bu demek değil ki şimdi nişanlından ayrıl sonra bulacağın kişinin annesi bundan iyi olacak. Tabii olmayabilir. İnsan ne olacak ki sanki annesiyle mi evleniyorum diye düşünüyor ama bizim toplumda ne yazık ki anneler aşırı kıskanç. Benim evime de nişanlıyken eskimiş yün yorganlarını vermeye çalışmıştı inat ettim almadım. Sonra evime geldi benim kaç bin tl verip aldığım yorganları beğenmedi aylarca söyledi yün yorgan mevzusunu şimdi ara ara aklına geldikçe söylüyor Bence nişanlınla şimdiden net olarak konuşup böyle devam ederse annenle sorun çıkabilir ve belki görüşmeyebilirim, de bakalım tepkisi ne olacak. Eğer kabullenirse anla ki annesinin ne mal olduğunu biliyor en azından. Bir de aynı şehirde olacağınızdan ailesiyle ne sıklıkta görüşmek istediğini mutlaka öğren. Bazısı mesela her akşam gitmek istiyor. Bu da önemli bir konu.

Olgun kayınvalideler de var ben hepsi ayniya katilmiyorum gördüm çünkü o evlilikler daha iyi oluyor yoksa Omurboyu cekedebiliyorsun bugün arası iyi olan karı koca yarın hiç belli olmaz kayınvalide yüzünden 50 sinde boşanan da var .Hem evliliğin en güzel yılları bitmiş eşim neyin ne olduğunu anlasa ne olur.Konu sahibi bence annenize sorun en iyi o bilir ve onu dinleyin derim

Ya bence bu da sıkıntılı bir ifade. Kimse kimse için ailesini geri plana atmamalı. Herkesin yeri ayrı. Yüzde %90 işler tersine dönüyor zaten ama diyelim ki dediği gibi oldu. Annesini silecek mi ne yapacak? Ben istemem annesiyle görüşmeyen adam mesela. Çocuk olacak belki babaannesiyle annesi ve babasının sağlıklı bir ilişkisi olmasını tercih ederim. Ben ailede küslük, gerginlik sevmiyorum. Önemli olan eşim kafası bana göre değil.

6 ay

Anneme her şeyi açıkça anlatmam ama az çok onun da gördükleri var. Günün sonunda ikiniz kalacaksınız, sırf kv yüzünden sevdiğin insandan mı vazgeçeceksin dedi. Kendi olsa vazggeçerdi mahvederdi o aileyi ama beni sakinleştirmeye çalışıyor. Tavrı bu yönde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…