bence rahatsiz olunan konulari acikca karsi tarafa soyleyip gerekirse kavga ciksin demek mantikli bir yol olabilir. boylelikle herkesin ne kadar el artiracagini gormus olursunuz. zaten simdi yapmayinca illa evlendikten sonra o noktaya geliniyor. diger bir ihtimal de karsi taraf susup sinebilir, o zaman da isinize gelir..Bir yandan güllük gülüstanlık evlilik yok herkesin kendi içinde problemi var, ben nişanlımın kendisinden memnun muyum buna bakmalıyım diyorum Bi yandan ama aileler de evleniyor bu kadın nişandan önce böyle değildi dozu artırdı evlenince kim bilir ne olur diyorum. Nişan atmak zor ama herhalde boşanmak kadar zor değildir diyorum. Kafam inanılmaz karışık.
Bir daha karışmaya çalışsın yapıcam bunu. Karar verdimbence rahatsiz olunan konulari acikca karsi tarafa soyleyip gerekirse kavga ciksin demek mantikli bir yol olabilir. boylelikle herkesin ne kadar el artiracagini gormus olursunuz. zaten simdi yapmayinca illa evlendikten sonra o noktaya geliniyor. diger bir ihtimal de karsi taraf susup sinebilir, o zaman da isinize gelir..
Ben kv yüzünden nişan atmanın kıyısından dönmüş biriyim. Bir şekilde ikna oldum şimdi evliyiz hamileyim kadın çocuğu bile sahipleniyor, benim çocuğum diyor. Allah'tan başka şehirdeyiz ama bir hafta geldi kaldı bir insan her şeye mi laf eder. İnanın dakika saydım kafayı yemek üzereydim. Uzakta olduğumuz için sürekli arıyor laf sokuyor ve sinirlerimi bozuyor. Şimdi de çocuğu bahane ederek gelip kalmak isteyecek ya da her akşam arayacak. Aynı şehirde olsak iyice musallat olurdu. Açıkçası ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Ben de eşimle mutlu olduğum için nişanı atmadım hala da araya kv girmediği sürece mutluyum. Zaten ben yükselsem kavga çıkaracak birisi. Ama eşim annesine toz kondurmuyor o yüzden kadınla kavga etsem bana sen niye idare edemedin diyecek. Yani bu aşamada bence nişanlınla açık açık konuş. Bu şekilde devam ederse annenle görüşmeme ihtimalim var çok müdahale ediyor gibi açık açık söyle. Bunu şimdiden kabul etmeli çünkü böyle biriyle tartışmadan arayı bozmadan geçinmek zor laf anlamıyorlar. Nişanlın sınır koysa şimdiden koyardı evlendikten sonra ne kadar uğraşsa da kv daha bir kıskanç ve tuhaf hale geliyor onu engelleyemez.Bir yandan güllük gülüstanlık evlilik yok herkesin kendi içinde problemi var, ben nişanlımın kendisinden memnun muyum buna bakmalıyım diyorum Bi yandan ama aileler de evleniyor bu kadın nişandan önce böyle değildi dozu artırdı evlenince kim bilir ne olur diyorum. Nişan atmak zor ama herhalde boşanmak kadar zor değildir diyorum. Kafam inanılmaz karışık.
Tayin hakkım 4 sene sonra gelecek. Bu da çok uzun bir süreNişanlın ile tamamen netleşmeden evlenme, hatta ben olsam tayin aldıktan sonra evlenirdim. Kadın evlilik öncesi fragman göstermiş.
İşte tam olarak korktuklarım bunlar. Gerçekten çok fena oldum okurken. Eşiniz nişanlılıkta nasıldı?Ben kv yüzünden nişan atmanın kıyısından dönmüş biriyim. Bir şekilde ikna oldum şimdi evliyiz hamileyim kadın çocuğu bile sahipleniyor, benim çocuğum diyor. Allah'tan başka şehirdeyiz ama bir hafta geldi kaldı bir insan her şeye mi laf eder. İnanın dakika saydım kafayı yemek üzereydim. Uzakta olduğumuz için sürekli arıyor laf sokuyor ve sinirlerimi bozuyor. Şimdi de çocuğu bahane ederek gelip kalmak isteyecek ya da her akşam arayacak. Aynı şehirde olsak iyice musallat olurdu. Açıkçası ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Ben de eşimle mutlu olduğum için nişanı atmadım hala da araya kv girmediği sürece mutluyum. Zaten ben yükselsem kavga çıkaracak birisi. Ama eşim annesine toz kondurmuyor o yüzden kadınla kavga etsem bana sen niye idare edemedin diyecek. Yani bu aşamada bence nişanlınla açık açık konuş. Bu şekilde devam ederse annenle görüşmeme ihtimalim var çok müdahale ediyor gibi açık açık söyle. Bunu şimdiden kabul etmeli çünkü böyle biriyle tartışmadan arayı bozmadan geçinmek zor laf anlamıyorlar. Nişanlın sınır koysa şimdiden koyardı evlendikten sonra ne kadar uğraşsa da kv daha bir kıskanç ve tuhaf hale geliyor onu engelleyemez.
Demiş. Bunu kendisi mi söyledi? Size tavsiyem bu tarz bir konuşmayı bizzat sizin önünüzde yapsın. Aksi türlü tavşana kaç tazıya tut yapıyorlar.Mesale bu ikiz mevzusu nişanlımın yanında yaşandı o bir şey demedi o an
Ama sonra ben kendisine özel olarak yapacağımız çocuğa da karışmamaları gerektiğini söyledim. O da ailesine demiş yatak odama da karışmayın bir zahmet demiş. Tartışmışlar biraz. Böyle olsun da istememiştim, o an tepki vermesini isterdim ama sanırım beno an gerekeni yapınca onun yükünü otomatikman aldım
Tayin hakkım 4 sene sonra gelecek. Bu da çok uzun bir süre
Siz nişan atın. Onlar atar diye korkana kadarMerhaba hanımlar.
Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.
Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.
Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.
Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)
Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.
Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)
Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.
1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Nişanlılıkta eşim mum gibiydi hiç sesi çıkmazdı hiçbir şeye itiraz etmezdi bir kavgamız bile olmamıştır. Tabii herkes böyle olacak değil ama evlendikten sonra cidden değişti, benim dediğim olacak tarzında davranmaya başladı, annesini inanılmaz sahiplendi ben de kabullenmedim tartışmalar oldu sonra sonra bir şekilde dengeyi kurduk çok şükür şimdi iyiyiz.İşte tam olarak korktuklarım bunlar. Gerçekten çok fena oldum okurken. Eşiniz nişanlılıkta nasıldı?
Ya bence bu da sıkıntılı bir ifade. Kimse kimse için ailesini geri plana atmamalı. Herkesin yeri ayrı. Yüzde %90 işler tersine dönüyor zaten ama diyelim ki dediği gibi oldu. Annesini silecek mi ne yapacak? Ben istemem annesiyle görüşmeyen adam mesela. Çocuk olacak belki babaannesiyle annesi ve babasının sağlıklı bir ilişkisi olmasını tercih ederim. Ben ailede küslük, gerginlik sevmiyorum. Önemli olan eşim kafası bana göre değil.Valla şuan anneci değil çünkü diyor dünya bir yana sen bir yana, işte ailem sensin önceliğim hep sen olacaksın falan ama evlenince ne olur bunlar lafta kalır mı bilmiyorum. Aslında kendisine güveniyorum ama kim yüzde yüz güvenilirdir ki?
6 ay5 dklık mesafede gelip kalmayı düşünüyorsa, tayin çıkıp gittiğinde aylarca senin evin çıkmaz. Ben bu tabaklarda çay istiyorum , ben ikiz olsun istiyorum gibi detaylar can sıkıcı. Yönetmeye çalışacak sürekli. Nişanlını iyice gözlemleyip öyle karar ver. Düğüne ne kadar var
Anneme her şeyi açıkça anlatmam ama az çok onun da gördükleri var. Günün sonunda ikiniz kalacaksınız, sırf kv yüzünden sevdiğin insandan mı vazgeçeceksin dedi. Kendi olsa vazggeçerdi mahvederdi o aileyi ama beni sakinleştirmeye çalışıyor. Tavrı bu yönde.Olgun kayınvalideler de var ben hepsi ayniya katilmiyorum gördüm çünkü o evlilikler daha iyi oluyor yoksa Omurboyu cekedebiliyorsun bugün arası iyi olan karı koca yarın hiç belli olmaz kayınvalide yüzünden 50 sinde boşanan da var .Hem evliliğin en güzel yılları bitmiş eşim neyin ne olduğunu anlasa ne olur.Konu sahibi bence annenize sorun en iyi o bilir ve onu dinleyin derim