Arsız, meraklı, müdahaleci kv

Yalnız biz konu sahibiyle mesajlaşıyorduk sen oradan hayırdır? Bu şekilde laf atanlarla polemiğe girmem söz konusu olamaz zaten. Herkes kendi ilişkisine ve eşine baksın. Sana tapan kocanla hayatta mutluluklar
Sana da iyi idare etmeler

Tamamen sessiz kalmıyorum ama beklenen tepkiyi vermiyorum sanırım.

Maalesef. Çünkü böylesi karakterim bu diyerek istediğini istediği zaman, istediği şekilde söylüyor. Anneliğini de bahane ederek oğlunun bi yere kadar kızağını da biliyor ki eşiniz net cevabını verse yine yapamaz. Ben buna benzerini susturdum mum ettim diyebilirim şimdi bulunduğum ortamda sessizlik yemini etmiş gibi oluyorlar :) Bana da sürekli '' aman cahil insanla tartışılmaz, huyu bu '' derlerdi ama sen sustukça tepene çıkıyorlar yoksa ben de bayılmıyorum tartışmaya, aynı ortamda bulunmaya. İnsan sadece hayatına saygı duyulsun istiyor.

Boşanma garantili evlilik yapma yolundasın resmen. Bir önceki sayfada mesai çıkışı haftaiçi 2 saat gidiyorum demişsin mesela bu ne alaka. Daha nişanlıyken neden yüz göz oldun bu kadar. Nişanlın haftada 1-2 gideriz diyor e kendi ailenede 2 git, haftada 1de kv gelir size ne kalıyo herkes aile evinde otursun o zaman. Bu adam kesinlikle anacı senide dize getirmiş. Böyle kayınvalidem olsa değil 2-3günde bir aramak, mesai çıkışları gitmek, tozumu bile bulamaz.
Ayrıca gülerek laf sokmak çok saçma bir şeyden rahatsızsanız doğru düzgün sert bir dille söylersin -tatlı dilden anlamayanlar için- baktın devam ediyor keser atarsın.
Nişanlına ben annenle görüşmek istemiyorum, evime uzun süreler yatılı kabul etmiyorum desen. Dilini biraz sivriltip vites yükseltsen ana kuzusu nişanlının foyası dökülür ortaya.
Nişan tanımak içindir, sessiz olayım uysal olayım diyerek tanıyamazsınız biraz delirin vitesi arttırın siz kötü olunca ne yapıyolar bi izleyin.

Sıkıntılı problemli bir insan baştan konuşulmaşı bu durumlar eş olacak müstakbel bey de sesini biraz çıkarmalı ama ben düzeleceğini sanmıyorum aşırı rahatsız eder sizi bu. Gecenin yarısı arayıp napıyosunuz diye de sorar utanmadan yarın birgün o potansiyel var mesafe koy şimdiden ve hoşlanmadığın şeyleri dile getir yani ben illa kırıcı ol demiyorum ama bunlar bunlar bunlar olmaz olamaz demelisin hatta demelisiniz nişanlin annesiyle konuşması gerek bukadar sık boğaz edilmez. Onu geçtim evdeki çöpleri niye sana veriyo 2025 giriyoruz yep yeni şeyler varken ne gerek var eski şeylere ben züccaciye açmıyorum de geç beğenmedim zevkim değil de geç ah ah bunun daha gelinliği zartı zurtu var bide çok cektirecek belli ki iyi düşün karar ver kararından dönmeyeceksen bile mümkün oldukca uzakta yaşamayı tercih edin huzur herşeyden önemli.

Ailem başka şehirde maalesef onlara gidemicem. Her mesai çıkışı da gitmiyorum hafta 1 kez ya da 2 kez maksimum.

Nişanlım ile net bir dille konuştum bakalım gözlemdeyim.

Kiralık ev ararken bir eve baktık, tanıdıktı inanılmaz eskiydi öyle böyle değil. Hiç beğenmedim. Neyse bana sordu nasıl buldun evi diye, dedimok eskiydi olmaz. Nişanlım da dedi yeni eşyalar o eve olmaz yazık olur. Annesi ne dedi peki, benim evim de eski ne olmuş ben de biz bir miyiz dedim. E sen yeni ev istiyorsun gibi bir şey dedi. Dedim en güzel evde oturmayı istemek hakkım değil mi? Sonra sustular bir daha da ev mevzusu ile ilgili yorum belirtmediler. Lar derken evet kp de ileri boyutta olmasa da bazı şeylere karışıyor. Ama o kadar göze batmıyor hayır'dan anlıyor susup geçiyor kenara.

Ama tabi yolda nişanlımı da uyardım. Kimse fikir beyan etmesin biz nasıl istersek öyle olacak biz yaşayacağız dedim. Ailesi ile konuşacağını söyledi belki de o etkili olmuştur.

Arada laf sokmak iyidir tabi ki herkes ayağını yorganına göre uzatsın kiralik ev ödemek te kolay değil ama yeni evlnceksiniz uzun seneler oturacaksanız temiz ev olsun tabi ki umarım nişanlın konuşmuştur çünkü hiç ağızlarının ayarı olmuyo bazem

Bu arada anneme hoşgeldin demeye evime geldiklerinde yaptığım yemeğe karışıp elimi tuttu. Yapma demek için. O kadar sinirlendim ki hem karışıyorsun hem elimi tutuyorsun. Git Allah aşkına içerde otur diyerek sesimi yükselttim. Alakasız yerlerde ktrmtm bana böyle dedi diyor belli ki çok bozulmuş.

Ailem başka şehirde maalesef onlara gidemicem. Her mesai çıkışı da gitmiyorum hafta 1 kez ya da 2 kez maksimum.

Nişanlım ile net bir dille konuştum bakalım gözlemdeyim.
evli insanlar bu kadar görüşmüyorlar eşlerinin ailesiyle. gerçekten çok fazla. ne işiniz var orada her hafta her hafta? ne yapıyorsunuz ki gidince? önce buradan başlamanız gerekiyor. bırakın gitmeyin 1 ay bakalım neler olacak.

Böyle başladı hep böyle gitti çevremde evli yok, doğrusu nedir bilemiyorum o yüzden. Teşekkürler

Haftada 1-2 dedi. Bunu sormuştum. İzin günlerimde gitmem, sana ayırmak isterim diye de belirtmiştim. O da kabul etmişti.
Haftada 1-2 çok hadi ilk zaman gidilir ama sizinki yüz verilip astarı isteyenlerden.Ben kv ile aynı mahalledeyim Ayda 1 anca görüyorum.Cok muhabbet tez ayrılık getirir,lackalaşır .Tecrübeme göre nişanlınız sıkıntılı,şimdilik köprüyü geçene kadar size haaa hııı diyor Şimdiden kartlarınızı açık oynayın öyle minnoş nişanlı olmayı bırakın,ilerde çok başınız ağrır.......

Böyle başladı hep böyle gitti çevremde evli yok, doğrusu nedir bilemiyorum o yüzden. Teşekkürler
Siz bugün mesaiye kalıcam, yorgunum, alışverişe çıkıcam, nisafir gelecek, arkadaşlarla çıkıcaz vs vs diye bir süre gitmeyin bakalım. Nişanlınızın tavrını da iyi gözlemlersiniz. Biraz da mesafe koymuş olursunuz. Beklentileri çok fazla anladığım kadarıyla. Siz de o beklentiyi karşıladıkça daha fazlasını istiyorlar ve isteyecekler. Mesafe koymak için en ideal zaman. Sonra yapamazsınız bunu. Evlendikten sonra eşiniz de hep böyleydi, sen de biliyordun evlenmeseydin o zaman bile diyebilir. Şu evlerine gitme olayını bir kaldırın bakalım neler olacak.

Konu sahibini korkutmak amaçlı yazmiyorum asla sadece yaşadığım seyi yazıyorum
Benim eşim lise bitmiş memleketten ayrılmış bakın 18 yasinda ayrılıyor iş için
Biz evlendigimizde eşim 30 yasindaydi
Yaklaşık 23 yillik evliyiz
Yemin ediyorum 50 yasinda annecim oldu
Anamda anam
ki annesiyle ne gençliğimde ne sonra bir tane sorun yaşamış insan değilim
O kadar kopuktu ki bağları ben yalvar yakar memleketine götürürdüm onu Allah şahittir
Giderdik 2. Gün başlardı dönelim diye beni yalnız gördüğü yerde dönelim eve derdi 3 gün zor kalırdık yemin ediyorum şimdi oraya yerleşmek için beni iknaya çalışıyor daha ne diyeyim ki

Haftada 1-2 dedi. Bunu sormuştum. İzin günlerimde gitmem, sana ayırmak isterim diye de belirtmiştim. O da kabul etmişti.
haftada 1 - 2 onun ailesini gormek az mi? benim de ablam evlendi ayni sehirdeyiz. ayda bir o gelir sonraki ay bir biz giderdik ilk aylar. bazen iki ayi bulurdu (simdi cooook daha genis araliklar). evlenmissin, bitmis gitmis daha haftada 2 aksam görüşmeye ne gerek var? cok sacma geliyor bana.
bir de sende de hata var deyince kizmissin ama bu kadar yuzgoz olmak senin sucun. adam "istersen gorusme" demis, "bu cozum degil" demissin yine de onca seye rağmen her hafta gidip iki saat yenigelin oturmasi yapmaya devam etmissin (ki arasi cok iyi olanlar bile bu kadar sık gitmiyor nisanli ailesine). yok hali alacaksiniz yok ev tutacaksiniz kadin her an icinizde. sanki akraba tanıdık ne indirimi yapacak ki? verin trendyoldan siparis olsun bitsin. ya da gezin nisanlinla alın, o "aaaa halici tanidik var" diyesiye "coktan aldik" diyin.
kimse annesini seçemez ama en iyi annesini tanır, huyunu suyunu muhtemel tepkilerini bilir.
Bilip de onceden tum onlemleri almamasi nisanlinin suçu.
benim annem iyidir, hostur, fedakardir ama zor biridir. kendi dogrusu olsun ister. hem de düşünmeden sirf o dedi diye o an kabul etmeni ister. ogrenci yurdundan eve cikacaktim, begendigi evi pahali buldum tutmak istemedim diye bagjrip cagirip "madem bensiz yapiyorsun bana ihtiyacın yok" diyip beni bırakıp otogara gitmeye çalışmıştı. böyle bir insan.
ablam onu tanidigi, bildigi icin annemi ne gelinlik bakmaya cagirdi, ne aldiginin fotosunu gosterdi (ki iyi ki de göstermemis prova icin giyinince sirt dekoltesine laf soyledi moralleri bozdu), ne ev bakmaya cagirdi. gitti nisanlisiyla elele gezdi haftalarca buldu tuttu. annemlerin alacagi beyaz esyalar bizim mahallede babamin is yaptigi birinden alinacakti. adam tanidigi icin uygun taksit yapacakti falan. ona bile bizim mahallede olmasina ragmen annem bakalim diyince gitmedi "is cikisi nisanlim gelsin biz gideriz,begendigimiz olursa alirsiniz" dedi.
kolay miydi?
tabii ki hayir
kalpler kirildi mi?
elbet kırılmıştir.
ama bu süreç olabilecek en dusuk kavgayla- tartismayla sonuclandi. ev icinde sesler yukselse de es adayi bunlara tanik olmadi- ona en ufak saygisizlik yapılmadı.
yani burada yine sizin bunca lafi duymanizin esas sebebi anasinin problemli olmasi degil nisanlinizin olayi dogru ele alamamasindan.
ben de cok yakinda annemi yeni damadiyla tanıştıracagim. onlarla tanistirmadan evi tuttuk, icini dayadik dosedik, dekore ettik ki bu konularda hic gerilmeyelim:) aslinda ailem asiri bonkör eli acik insanlar. Ben herseyi almis olmasam büyük bir keyifle bana herseyin en guzelini almak isterlerdi ama gerek yok. ne kadar az mudahil olunmasi o kadar iyi bence. yapan herseyini kendi yapsin- kimseyle de muhatap olmasin:)
ha bir de annem namazinda abdestinde birisi buldugum adam ne Türk ne Müslüman. eminim büyük kavgalar cikacak çünkü annemi tanıyorum ama buna hazirim da (sevgilim de hazir, daha bu yola cikmadan - sadece takilirken bile annemin nasil mudahaleci biri olduğunu bilirdi)
ben susup oturup sevgilimi annemin tatsiz davranislarina müdahil etsem, defalarca cocukla kavga ettigimiz halde hala annem ona saygisizca davransa ve ben hala orada yali bostani gibi dikilsem - olay anindaki rahatsiz edici durumlarda susup sonradan "annemle konustum, konustum" diye gazini alsam, es adayim "dayanamiyorum artik" diye aglama patlama noktasina gelince ben de onla ezik ezik aglasam eminim beni terkeder. çünkü kendisine saygisi olan insanin yapmasi gereken budur.

Aileleriyle evlendiklerini sanıyorlar sanırım karısıyla imzayı atınca. Bir şey oluyor adamlara. Anlamıyorum ben de. Tanıdığım herkes öyle.

Deneyeceğim. İnşallah düşündüğüm gibi olmaz ama muhtemelen sürekli arayacak bugün bize gel diye darlayacak, çok ileri boyut olarak çıkıp bana çat kapı gelecek. Bu bardağı taşıran son damla olur.

Nişanlımın pasif kaldığını ben de düşünüyorum. Gerekli uyarıları yaptım. Bundan sonraki muamelesine bakıcam

Şimdiden deneyin, nişanlınızın tepkilerini de ölçüp görmüş olursunuz.
Haftada 1-2 gitmek çok fazla, bir süre gitmeyin bakalım tepkiler ne olacak.
Aramayın mesela bakın tepkilerine.
Bunun gibi sizi rahatsız eden herşeye şimdiden tepkinizi koyun ki onlarda açık açık göstersinler kendilerini.

Her hafta kayınvalideye gitmek çok saçma. Ben nişanlıyken bırak gitmeyi bayram vs dışında aramadım bile evlenene kadar. Şimdi de ayda bir gidiyoruz. Benim de ailem başka şehirde, onları göremeyip eş ailesine sık gitmek öyle batacak ki sana hayal bile edemezsin. Kaldı ki benim kv böyle birisi bile değil, hiçbir şeye karışmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…