bilmiyorum durumunuz cok zor. ben cok agresif birisi degilim, kavga edemem, cinnet geciremem, o yuzden nasil bir yontem izlemeniz gerekir bilemedim. daha tecrubeli kimseler yol gosterebilir belki. ama nisanlinizla acik acik konusmaniz gerekiyor, ve direk soru sormaniz gerekiyor. sizin ondan acik sozler almaniz gerekiyor... ben de diger arkadaslar gibi dusunuyorum, ilk defa kayinvalide olanlar biraz acemilikten boyle olabiliyorlar, ama bu kadinin kacinci tecrubesi, demek ki kadinin yapisi boyle.En çok kendime üzülüyorum
Ohooo adamda iş yok. Şimdi ses çıkartmayan ileride aman canım ne var sen de annemleri sevemedin gitti der suçlu sen olursun. Yol yakınken dön.O an bir şeye bozulduğumu gözümden anlıyor ama müdahale etmiyor haklısınız. Sonra soruyor ne oldu diye.
Burda işin eşte bittiği söyleniyor sizde durumlar nedir eşiniz nasıl bir tavır içinde?Baska evrene de tayin alsaniz bu sekil bir kvden kurtulamazsiniz.
Nerden mi biliyorum, ben de yasiyorum.hic pes etmedi ama hicc.
Hiç istediklerini yapmıyorym bende de inat var habire içimde inatlaşıyorumSankı ben yazmısım öyle söyliyim . Bende durum 1 yılın sonunda zaman zaman eşim dolup geliyor 2 saate sönüyor. Arama konusunda hala inatla aramıyorum baskılar azaldı arada gündeme gelsede neysen o oltak devam et ya alıscaklar ya alıscaklar. Sen her dedıklerını yapsanda aklıan gelmeyen şeyi çıkarırlar cünkü o yuzfen kendın ol yeter
O uyarıyı o an yapmalıydı nişanlın.Mesale bu ikiz mevzusu nişanlımın yanında yaşandı o bir şey demedi o an
Ama sonra ben kendisine özel olarak yapacağımız çocuğa da karışmamaları gerektiğini söyledim. O da ailesine demiş yatak odama da karışmayın bir zahmet demiş. Tartışmışlar biraz. Böyle olsun da istememiştim, o an tepki vermesini isterdim ama sanırım beno an gerekeni yapınca onun yükünü otomatikman aldım
Bunu ben de söyledim uyardım kendisini 1 hafta önce bu mevzulardan büyük boyutlu bir tartışmamız oldu. Bundan sonra nasıl davranacağını bakıcam.O uyarıyı o an yapmalıydı nişanlın.
5 yıllık gelin olan ben buna çok güldümValla şuan anneci değil çünkü diyor dünya bir yana sen bir yana, işte ailem sensin önceliğim hep sen olacaksın falan ama evlenince ne olur bunlar lafta kalır mı bilmiyorum. Aslında kendisine güveniyorum ama kim yüzde yüz güvenilirdir ki?
soyle soyliyim.karsi taraf icin konusmak falan ise yarar bisey olmadi hic.es de bikmis artik.. bu mudahaleci tavirdan.onun icin sessiz kaldi malesef.Burda işin eşte bittiği söyleniyor sizde durumlar nedir eşiniz nasıl bir tavır içinde?
Galiba devam edersek bizde de mevzu böyle olacaksoyle soyliyim.karsi taraf icin konusmak falan ise yarar bisey olmadi hic.es de bikmis artik.. bu mudahaleci tavirdan.onun icin sessiz kaldi malesef.
Son yillarda, ve baktim ki genclik cop olmus, ufak ufak ve sonrasinda daha da fazla cektim kendimi.
Şimdi nişanı atın desek elbet bunalıma gireceksiniz. O kadar emek var ve diyorsunuzki aramızda problem yok. Adamda durumun farkındaymış ve size hak veriyor bu güzel bişey. Burada karar yine size ait kayınvalideniz değişmez. Eşininz hatrına katlanabilecek bunu evinizin içine evliliğinize yansıtmayacaksanız evlenin. Ama ben yapamam, stres olurum diyorsanız ayrılığı düşünebilirsinizMerhaba hanımlar.
Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.
Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.
Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.
Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)
Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.
Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)
Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.
1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Bir yandan güllük gülüstanlık evlilik yok herkesin kendi içinde problemi var, ben nişanlımın kendisinden memnun muyum buna bakmalıyım diyorum Bi yandan ama aileler de evleniyor bu kadın nişandan önce böyle değildi dozu artırdı evlenince kim bilir ne olur diyorum. Nişan atmak zor ama herhalde boşanmak kadar zor değildir diyorum. Kafam inanılmaz karışık.Bu arada eşimle sevgiliyken ailesinin ataerkil bı yapısi olduğunu bildiğimden her şeyi en ince ayrıntısına kadar konuşmuştum. Ben şöyle isterim böyle yaparım bunu beklerim gibisinden. Eşim de hep bana katılmıştı evet öyle yaparız doğrusu bu zaten falan. Evlenince ilk bir sene her olayda bunların tartışmasını yaptik çünkü erkekler maalesef köprüyü geçene kadarkendi soyluyor açık açık, ne bileyim zamanı gelince hallederiz orta yolu buluruz sandım diye. Ha orta yolu bulduk mu hayır ben ne soylediysem aynen o şekilde yaptık ama yıprandım mi yiprandim yoruldum mu yoruldum
Ay bi de oturup beraber ağlaması aşırı irrite edici , sanki dermansız derde düşmüşSizinle neden ağlıyor? Bu tarz şeyler bana komik geliyor kusura bakmayın.
Oturup ağlamayacak, kendi ailesiyle ilgili sorunları çözecek nisanlınız. Sanki dermansız bir dert gibi beraber ağlayıp, mutsuz olmanız, dengeyi bulacak bir profilde gelmedi bana kendisi.
Bende kayınvalidemle bunlar gibi olmasa da sorun yaşadım başta ama müdahale ettirmeyecek erkek nişanlısının ağlaması karşısında daha net olur. Lafa değil icraate bakmanızı tavsiye ederim.
Bu durumları ben de düşündüm kendimi sorguladım neye ne kadar katlanırım diye. Anne babamın müdahaleciliğine bile gelemem ya bu kadınla tamamen iletişimi kesip kayfime bakıcam ya evlenip sinir sahibi olucam ya da nişan atıcam.Şimdi nişanı atın desek elbet bunalıma gireceksiniz. O kadar emek var ve diyorsunuzki aramızda problem yok. Adamda durumun farkındaymış ve size hak veriyor bu güzel bişey. Burada karar yine size ait kayınvalideniz değişmez. Eşininz hatrına katlanabilecek bunu evinizin içine evliliğinize yansıtmayacaksanız evlenin. Ama ben yapamam, stres olurum diyorsanız ayrılığı düşünebilirsiniz
İletişimi şimdiden kes ve nişanlının tepkisine bak. Ama yine diyorum adam şimdi bile pek ses etmiyor. Evlendikten sonra kapımı kapatırım otururum olmuyor. Çocuk olunca hele yandın yani öyle diyeyim. Evlenince tayin işi de yaş. Tayini bekle istersen, acele etme.Bu durumları ben de düşündüm kendimi sorguladım neye ne kadar katlanırım diye. Anne babamın müdahaleciliğine bile gelemem ya bu kadınla tamamen iletişimi kesip kayfime bakıcam ya evlenip sinir sahibi olucam ya da nişan atıcam.
Güllük gülistanlık yok diyerek sakın ise girme.Bir yandan güllük gülüstanlık evlilik yok herkesin kendi içinde problemi var, ben nişanlımın kendisinden memnun muyum buna bakmalıyım diyorum Bi yandan ama aileler de evleniyor bu kadın nişandan önce böyle değildi dozu artırdı evlenince kim bilir ne olur diyorum. Nişan atmak zor ama herhalde boşanmak kadar zor değildir diyorum. Kafam inanılmaz karışık.