Nişanlılıkta eşim mum gibiydi hiç sesi çıkmazdı hiçbir şeye itiraz etmezdi bir kavgamız bile olmamıştır. Tabii herkes böyle olacak değil ama evlendikten sonra cidden değişti, benim dediğim olacak tarzında davranmaya başladı, annesini inanılmaz sahiplendi ben de kabullenmedim tartışmalar oldu sonra sonra bir şekilde dengeyi kurduk çok şükür şimdi iyiyiz.
Ben kvnin onu doldurduğunu düşünüyorum. Ne zaman onun yanına gitse bir tuhaflaşıp geliyor davranışları değişiyor. Kadın bana karşı bambaşka eşime bambaşka konuşuyor onun yanında melek gibi davranıyor ben onun gerçek yüzünü görünce ve bu durumu anlayınca artık pek de saklamamaya başladı. Benim annem araya girmeye çalıştı o da sonuçta kız annesi. Annemle de kavga etti. Anlayacağın epey uğraştım yani.
Bu demek değil ki şimdi nişanlından ayrıl sonra bulacağın kişinin annesi bundan iyi olacak. Tabii olmayabilir. İnsan ne olacak ki sanki annesiyle mi evleniyorum diye düşünüyor ama bizim toplumda ne yazık ki anneler aşırı kıskanç. Benim evime de nişanlıyken eskimiş yün yorganlarını vermeye çalışmıştı inat ettim almadım. Sonra evime geldi benim kaç bin tl verip aldığım yorganları beğenmedi aylarca söyledi yün yorgan mevzusunu şimdi ara ara aklına geldikçe söylüyor
Bence nişanlınla şimdiden net olarak konuşup böyle devam ederse annenle sorun çıkabilir ve belki görüşmeyebilirim, de bakalım tepkisi ne olacak. Eğer kabullenirse anla ki annesinin ne mal olduğunu biliyor en azından. Bir de aynı şehirde olacağınızdan ailesiyle ne sıklıkta görüşmek istediğini mutlaka öğren. Bazısı mesela her akşam gitmek istiyor. Bu da önemli bir konu.