bana dert oldu inanın şu haftada 2 gün görüşmeniz.Kafanızda ne canlandı bilmiyorum ama sustuğumu düşünmüyorum. Yeterince ses çıkarmakla ay beni kabul etsinler diyip pısmak başka şeyler. Ben hiçbir zaman kendinden ödün veren biri olmadım. Gitme gelme konusunda da uzun uğraşlar sonucu haftada 2 ye indirdim zaten. Her gün gel diye aranıyordum bu savaşıp kısmen olsa kazanmış halim.
Sarsıldım emin olabilirsiniz. Memlekete gidicem zaten yakın zamanda. Görüşmeleri mümkün olduğunca aza indircem.bana dert oldu inanın şu haftada 2 gün görüşmeniz.bırakın açmayın telefonu ya, bahane mi yok. yorgunum deyin, arkadaşlarımla görüşücem deyin, iş çıkışı avmye gidicem eksikleri alıcam diyin, spora gidicem deyin. çok şaşırdım gerçekten. bir de kaç kere sus pus değilim, hakkımı arayan biriyim diyorsunuz. istediğiniz kadar hakkınızı aradığınızı varsayın günün sonunda nişanlısının ailesiyle zor uğraşlar sonucunda haftada iki kere görüşmek zorunda olan bir insansınız. haftada iki ne ya. sizi sarsmak istiyorum şuan keşke yanımda olsanız.
Halam, babama söylemiş. Annem babam ayrı. Halama bunu söylerken o ne demiş dedim ben de, cevap alamadım.Nişanı bozmayıp devam etmeye karar vermen durumunda sana önerimi söyleyim.
İstemediğin her şeyi saygını bozmadan belirttiğinde kv tepkisi ne oluyor?
Mesela evinde kullanmadığı eşyaları ısrarla vermeye çalışıyormuş. Bir oldu, iki oldu, üçüncü de "Ben kendi annemden dahi almıyorum vermek istediği bir eşyayı. Evimde kullanacağım her şeyi kendim seçmek, yeni yeni kullanmak istiyorum. Teşekkür ederim düşündüğün için ama bir şey vermene gerek yok." dediğinde konu uzuyor mu hala?
Bende nişanlıyım, severim kv, kp yi. Haftada 2-3 konuşuruz ama yeri gelir uzun süre konuşmayız. Kimse kimseye sitem etmez "yok aramadın, yazmadın" diye. Böyle yaptığında direk söyle "neden böyle söylüyorsun, üzülüyorum. Müsait oldukça arıyorum zaten, sen böyle söylediğinde kendimi huzursuz hissediyorum" de.
Giyimini eleştirdiğinde, " Ben memnunum ve gayet düzenli giyindiğimi düşünüyorum" de geç.
Ya bakarsan çok denecek laf var ama ben en yumuşamış hali ile söylüyorum sana.
Konu fark etmeksizin ne zaman üstüne vazife olmayan bir şeye laf söylerse "Ben böyle seviyorum, ben böyle istiyorum. Biz böyle düşündük, biz böyle yapmaya karar verdik" gibi "ben,biz" laflarını empoze edeceksin.
Ben mesela tüm köprüleri yıkma taraftarı değilim karşımdaki insan açık açık bir kötülük yapmadıkça, ya da artık göz göre göre benimle uğraşmaya yemin etmedikçe. Aklınca işte seni kontrol altında tutmaya, kendi istediği hale sokmaya çalışıyor. Sende her kuşun etinin yenmediğini göstereceksin vereceğin cevaplarla. Ne kavga et, didiş, ne de sessiz kal. Nişanlının tutumu da çok önemli. Mesela onun yanında bu tarz müdahaleci konuştuğunda nişanlının araya girip "karışma kıza istediğini giyer" gibi herhangi bir konuda sana müdahale edemeyeceğini belli edecek şekilde cevap vermesi gerek annesine.
Sadece nişanda senin annenin kıyafetine laf etmesi benim baya canımı sıktı. Bu mesela kötü bir insan olduğunu gösteriyor bana göre. Sen bunu nereden duydun? Kimin ne haddine başkasının kıyafetine yorum yapmak...
Yapman gereken tek şey şeffaf olmak. Hoşuna gitmeyen şeylere gülümseyip kabul etmek zorunda değilsin. Kalkıp tersle, kötü davranda demiyorum. Bir şeyi istemiyorsan, “teşekkür ederim istemiyorum. Bir şeyi yapmak istemiyorsan, “bunu yapmak istemiyorum/müsait değilim. Ben başka türlü karar verdim.” Gibi gibi hani ne kimse kalkıp “bu kız beni tersledi, sert çıkıştı” diyebilir ne de sen zorla istemediğin bir şeyi kabul etmiş olursun.Halam, babama söylemiş. Annem babam ayrı. Halama bunu söylerken o ne demiş dedim ben de, cevap alamadım.
Benim biraz pasif agresif tavrım var, o an tepki veririm gülerek ama bu canımı sıkar ve durulurum, modum düşer. Belki de bunu değiştirmem lazım. Açık açık sert çıkmam lazım.
Teşekkür ederim dikkate alacağım.Yapman gereken tek şey şeffaf olmak. Hoşuna gitmeyen şeylere gülümseyip kabul etmek zorunda değilsin. Kalkıp tersle, kötü davranda demiyorum. Bir şeyi istemiyorsan, “teşekkür ederim istemiyorum. Bir şeyi yapmak istemiyorsan, “bunu yapmak istemiyorum/müsait değilim. Ben başka türlü karar verdim.” Gibi gibi hani ne kimse kalkıp “bu kız beni tersledi, sert çıkıştı” diyebilir ne de sen zorla istemediğin bir şeyi kabul etmiş olursun.