Konuya inanamıyorum daha nisnali olduğun kişinin ailesiyle neden haftada iki gün görüşüyorsun? Kendi aileni goremezken . Acılara yuruyor korkuyorsun. Kadın tabi der o çay tabaklarini kullanacak diye. İlerde herhangi bir şeyi eşek gibi yapacak lafını da duyarsın . Hele çocuğun olunca . Bu konuda suçlu ne kayınvalide ne nişanlı . Sen anlamışsın ki bu adam seni sadece susarsan annesini çekersen kabul edecek başka birini bulamam diye mıdır nedir susuyorsun . Nefret ettiğin kadını her an dibinde tutuyorsun . Kendine iki yüzlü davranıyorsunAilem başka şehirde maalesef onlara gidemicem. Her mesai çıkışı da gitmiyorum hafta 1 kez ya da 2 kez maksimum.
Nişanlım ile net bir dille konuştum bakalım gözlemdeyim.
Haftada 1-2 çok fazla. Siz kötü olmadan bundan kurtulamazsınız hiçbir duruş sergilememişsiniz. Sizden bi çekincesi yok. Kendi ailene gidemeyeceksin ama kayınvaliden hep burnunda olacak. Tayin isteseniz yatılı kalmaya bahanesi olacak, çocuk olsa sahiplenecek. En güzel zamanlarını sinir hastası olarak mı geçireceksin? Kimseyle konuşarak çözemezsin direk sen çat çat diyeceksin. Ayrılmaktan çok mu korkuyosun neden rest çekemiyosun bunca insan aynı noktada olduğuna göre ciddi sorun yaşayacaksın demektir.Ailem başka şehirde maalesef onlara gidemicem. Her mesai çıkışı da gitmiyorum hafta 1 kez ya da 2 kez maksimum.
Nişanlım ile net bir dille konuştum bakalım gözlemdeyim.
Bizim burda dünden kocaya hevesli derlerKonuya inanamıyorum daha nisnali olduğun kişinin ailesiyle neden haftada iki gün görüşüyorsun? Kendi aileni goremezken . Acılara yuruyor korkuyorsun. Kadın tabi der o çay tabaklarini kullanacak diye. İlerde herhangi bir şeyi eşek gibi yapacak lafını da duyarsın . Hele çocuğun olunca . Bu konuda suçlu ne kayınvalide ne nişanlı . Sen anlamışsın ki bu adam seni sadece susarsan annesini çekersen kabul edecek başka birini bulamam diye mıdır nedir susuyorsun . Nefret ettiğin kadını her an dibinde tutuyorsun . Kendine iki yüzlü davranıyorsun
Yani ben böyle konularda kayınvalideye veya nişanlıya kızamıyorum . Ailesi veya annesi böyle davransa eminim konu sahibi ezer geçerdi otuz kez. Bu aileler yetiştiriyor çocuklarını bağımsız özgür kadın olsunlar diye gittiği şehirde eve bir kadın geliyor her yeri karıştırıyor şimdiden müdahil hayatına dönüp de ne münasebet?? diyemiyor . Dese çünkü bal gibi biliyor nişanlısı hayır diyecek . Eh arkasından arsız dediği kadına paşa paşşşa hizmet eder çizdiği yola gelir . Kocatapar olmak bana çok öz saygısı düşük geliyor .Bizim burda dünden kocaya hevesli derlerhabire kayın aileye yapışmış kadın tabiki hak görür. Eşşek gibi yapacak lafını bencede duyacak hatta uzak yere giderseler burnunda biticek yatılı kalmaya bahanesi olacak kadının. Nişanlısı iki laf iki göz yaşı kandırıyor kızcağızı. Hala nişanlımla konuştum diyor böyle mıy mıy olursa ezer geçerler. Çoktan rest çekmeli iletişimi indirmeliydi
Evet bazı kadınların ödü kopuyor adam beni bırakacak diye resmen. Birde ağlayan adamdan nefret ettim bu site yüzünden. Düşünüyorum kayınvalidemle sorun yaşadım diye kocam ağlasa buz gibi soğurum ondan ne alaka yani. Kaldıki eşim bana derdin varsa söyle der öyle imalar bilmem nelerden hiç hoşlanmaz, aileye yeni giriyosun seni tanısınlar demişti. Ben bıraksam benim annemde sınır tanımaz, samimiyeti arttırır. Dışardan bakan genç yaşlı herkes hayrandır cana yakın samimi arkadaş tipte diye ama aile içinde götle don gibi evliliğimin ortasında annemi istemem çünkü hiç ortası yoktur bunaltırYani ben böyle konularda kayınvalideye veya nişanlıya kızamıyorum . Ailesi veya annesi böyle davransa eminim konu sahibi ezer geçerdi otuz kez. Bu aileler yetiştiriyor çocuklarını bağımsız özgür kadın olsunlar diye gittiği şehirde eve bir kadın geliyor her yeri karıştırıyor şimdiden müdahil hayatına dönüp de ne münasebet?? diyemiyor . Dese çünkü bal gibi biliyor nişanlısı hayır diyecek . Eh arkasından arsız dediği kadına paşa paşşşa hizmet eder çizdiği yola gelir . Kocatapar olmak bana çok öz saygısı düşük geliyor .
Kafanızda ne canlandı bilmiyorum ama sustuğumu düşünmüyorum. Yeterince ses çıkarmakla ay beni kabul etsinler diyip pısmak başka şeyler. Ben hiçbir zaman kendinden ödün veren biri olmadım. Gitme gelme konusunda da uzun uğraşlar sonucu haftada 2 ye indirdim zaten. Her gün gel diye aranıyordum bu savaşıp kısmen olsa kazanmış halim.Konuya inanamıyorum daha nisnali olduğun kişinin ailesiyle neden haftada iki gün görüşüyorsun? Kendi aileni goremezken . Acılara yuruyor korkuyorsun. Kadın tabi der o çay tabaklarini kullanacak diye. İlerde herhangi bir şeyi eşek gibi yapacak lafını da duyarsın . Hele çocuğun olunca . Bu konuda suçlu ne kayınvalide ne nişanlı . Sen anlamışsın ki bu adam seni sadece susarsan annesini çekersen kabul edecek başka birini bulamam diye mıdır nedir susuyorsun . Nefret ettiğin kadını her an dibinde tutuyorsun . Kendine iki yüzlü davranıyorsun
Ay inanmıyorum beni tanımadan koca delisi yapmışsınız, adam beni bırakacak diye ödüm kopmuyor bırakırsa kendi bilir ben ailemi bırakıp uzak şehre atanmışım bırakıp gidemeyeceğim kimse yok.Evet bazı kadınların ödü kopuyor adam beni bırakacak diye resmen. Birde ağlayan adamdan nefret ettim bu site yüzünden. Düşünüyorum kayınvalidemle sorun yaşadım diye kocam ağlasa buz gibi soğurum ondan ne alaka yani. Kaldıki eşim bana derdin varsa söyle der öyle imalar bilmem nelerden hiç hoşlanmaz, aileye yeni giriyosun seni tanısınlar demişti. Ben bıraksam benim annemde sınır tanımaz, samimiyeti arttırır. Dışardan bakan genç yaşlı herkes hayrandır cana yakın samimi arkadaş tipte diye ama aile içinde götle don gibi evliliğimin ortasında annemi istemem çünkü hiç ortası yoktur bunaltır
Rest çekmediğimi nerden biliyorsunuz? Nişanlımla konuştum böyle devam ederse nişan atacağımı söyledim. Bundan sonraki hareketlerine bakacağım diye yazmıştım arada kaynamış olsa gerek.Haftada 1-2 çok fazla. Siz kötü olmadan bundan kurtulamazsınız hiçbir duruş sergilememişsiniz. Sizden bi çekincesi yok. Kendi ailene gidemeyeceksin ama kayınvaliden hep burnunda olacak. Tayin isteseniz yatılı kalmaya bahanesi olacak, çocuk olsa sahiplenecek. En güzel zamanlarını sinir hastası olarak mı geçireceksin? Kimseyle konuşarak çözemezsin direk sen çat çat diyeceksin. Ayrılmaktan çok mu korkuyosun neden rest çekemiyosun bunca insan aynı noktada olduğuna göre ciddi sorun yaşayacaksın demektir.
Nişanlınla konuşma aksiyon al görüşmeyecem de kestir at, her hafta gitmicem aramicam huzursuz oluyorum bitti konu benim için de.
Bana çok mıç mıç bi ilişki kurmuş geldiniz. Mesela evlenirken her ayrıntıda varlar. Neden?
Biz ev tuttuk dayadık döşedik yanımızda üçüncü şahış yoktu. Şurdan ev tuttuk dedik bitti, eşyaları evimde gördüler zaten.
Düğün yakın zamandaysa ertele kesinlikle.
Yani doğrusunu isterseniz kafamda canlanan imaj ben bu adamı buldum bununla evlenmezsem evde kalacağım ve yalnız kalma korkusu. Yoksa normal şartlarda ben kendi başına yaşayan ayakları yere basan güçlü bir kadının böyle sınırsızca davranan bir kadını kabul edeceğini sanmıyorum . Normal şartlar altında bırakın çalışan ev kızı olan kadınlar bile gidip gelmiyor iki gün . Birde kazanmış gibi hissediyorum diyorsunuz. Kayinvaldem beni haftada iki gün aramaz arasa birini açmam. Ne gerek var ?Kafanızda ne canlandı bilmiyorum ama sustuğumu düşünüyorum. Yeterince ses çıkarmakla ay beni kabul etsinler diyip pısmak başka şeyler. Ben hiçbir zaman kendinden ödün veren biri olmadım. Gitme gelme konusunda da uzun uğraşlar sonucu haftada 2 ye indirim zaten. Her gün gel diye aranıyordum bu savaşıp kısmen olsa kazanmış halim.
Gerçekten koca delisinden bir üst noktasıniz bence koca delisi bile bir yerde bırakır kaçar . Siz bu kadını göre göre gelir bende bir ay kalır diyorsunuz .Zafer kazandım iki gün giderim diyorsunuz . Gerçekten köydeki kizlar şu dediginiz şartları kabul etmez. Benim işim ,gücüm kendime ait hayatım var senin ananla mi uğraşacağım der .Ay inanmıyorum beni tanımadan koca delisi yapmışsınız, adam beni bırakacak diye ödüm kopmuyor bırakırsa kendi bilir ben ailemi bırakıp uzak şehre atanmışım bırakıp gidemeyeceğim kimse yok.
Yok ya nişan atılmaz nişanlın arkandaMerhaba hanımlar.
Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.
Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.
Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.
Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)
Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.
Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)
Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.
1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Sözlü nişanlıyken hep kayınvalidesinde duran arayan soran sürekli evine girene öyle denen bi tabir var ama bizim burda gerçektenAy inanmıyorum beni tanımadan koca delisi yapmışsınız, adam beni bırakacak diye ödüm kopmuyor bırakırsa kendi bilir ben ailemi bırakıp uzak şehre atanmışım bırakıp gidemeyeceğim kimse yok.
Gitme gelme konusunda neden uzun uğraş olsun mesela oda saçma gitmiyorum ben böyleyim, böyle uygun gördüm bitti gitti. Yerinden vinçle söküp götürcek halleri yokYani doğrusunu isterseniz kafamda canlanan imaj ben bu adamı buldum bununla evlenmezsem evde kalacağım ve yalnız kalma korkusu. Yoksa normal şartlarda ben kendi başına yaşayan ayakları yere basan güçlü bir kadının böyle sınırsızca davranan bir kadını kabul edeceğini sanmıyorum . Normal şartlar altında bırakın çalışan ev kızı olan kadınlar bile gidip gelmiyor iki gün . Birde kazanmış gibi hissediyorum diyorsunuz. Kayinvaldem beni haftada iki gün aramaz arasa birini açmam. Ne gerek var ?
Kazanmış halinin bile ne denli korkunç olduğunun farkında değil misin?Kafanızda ne canlandı bilmiyorum ama sustuğumu düşünmüyorum. Yeterince ses çıkarmakla ay beni kabul etsinler diyip pısmak başka şeyler. Ben hiçbir zaman kendinden ödün veren biri olmadım. Gitme gelme konusunda da uzun uğraşlar sonucu haftada 2 ye indirdim zaten. Her gün gel diye aranıyordum bu savaşıp kısmen olsa kazanmış halim.
Ama sizin sorun yokmuş kızcağızın kayınvalidesi nişanlıyken şimdiden başlamış utanmaz kadınKonu sahibini korkutmak amaçlı yazmiyorum asla sadece yaşadığım seyi yazıyorum
Benim eşim lise bitmiş memleketten ayrılmış bakın 18 yasinda ayrılıyor iş için
Biz evlendigimizde eşim 30 yasindaydi
Yaklaşık 23 yillik evliyiz
Yemin ediyorum 50 yasinda annecim oldu
Anamda anam
ki annesiyle ne gençliğimde ne sonra bir tane sorun yaşamış insan değilim
O kadar kopuktu ki bağları ben yalvar yakar memleketine götürürdüm onu Allah şahittir
Giderdik 2. Gün başlardı dönelim diye beni yalnız gördüğü yerde dönelim eve derdi 3 gün zor kalırdık yemin ediyorum şimdi oraya yerleşmek için beni iknaya çalışıyor daha ne diyeyim ki