Haftada 1-2 dedi. Bunu sormuştum. İzin günlerimde gitmem, sana ayırmak isterim diye de belirtmiştim. O da kabul etmişti.Nişanlılıkta eşim mum gibiydi hiç sesi çıkmazdı hiçbir şeye itiraz etmezdi bir kavgamız bile olmamıştır. Tabii herkes böyle olacak değil ama evlendikten sonra cidden değişti, benim dediğim olacak tarzında davranmaya başladı, annesini inanılmaz sahiplendi ben de kabullenmedim tartışmalar oldu sonra sonra bir şekilde dengeyi kurduk çok şükür şimdi iyiyiz.
Ben kvnin onu doldurduğunu düşünüyorum. Ne zaman onun yanına gitse bir tuhaflaşıp geliyor davranışları değişiyor. Kadın bana karşı bambaşka eşime bambaşka konuşuyor onun yanında melek gibi davranıyor ben onun gerçek yüzünü görünce ve bu durumu anlayınca artık pek de saklamamaya başladı. Benim annem araya girmeye çalıştı o da sonuçta kız annesi. Annemle de kavga etti. Anlayacağın epey uğraştım yani.
Bu demek değil ki şimdi nişanlından ayrıl sonra bulacağın kişinin annesi bundan iyi olacak. Tabii olmayabilir. İnsan ne olacak ki sanki annesiyle mi evleniyorum diye düşünüyor ama bizim toplumda ne yazık ki anneler aşırı kıskanç. Benim evime de nişanlıyken eskimiş yün yorganlarını vermeye çalışmıştı inat ettim almadım. Sonra evime geldi benim kaç bin tl verip aldığım yorganları beğenmedi aylarca söyledi yün yorgan mevzusunu şimdi ara ara aklına geldikçe söylüyorBence nişanlınla şimdiden net olarak konuşup böyle devam ederse annenle sorun çıkabilir ve belki görüşmeyebilirim, de bakalım tepkisi ne olacak. Eğer kabullenirse anla ki annesinin ne mal olduğunu biliyor en azından. Bir de aynı şehirde olacağınızdan ailesiyle ne sıklıkta görüşmek istediğini mutlaka öğren. Bazısı mesela her akşam gitmek istiyor. Bu da önemli bir konu.
Haftada 1 bile çok da iki olursa bilemeyeceğim. Neyse benim travmalarım olduğundan çok yorum yapmayayım kimsenin günahına da girmek istemem. Eğitimli bir insansın dolayısıyla yaşının da çok küçük olmadığını varsayıyorum. Umarım en doğru şekilde ilerlersin. Hakkında hayırlısı olsunHaftada 1-2 dedi. Bunu sormuştum. İzin günlerimde gitmem, sana ayırmak isterim diye de belirtmiştim. O da kabul etmişti.
Haftada bir iki çoooooook fazla. Bal börek kaynana olsa yine bana çok gelirHaftada 1-2 dedi. Bunu sormuştum. İzin günlerimde gitmem, sana ayırmak isterim diye de belirtmiştim. O da kabul etmişti.
Haftada 1-2 dedi. Bunu sormuştum. İzin günlerimde gitmem, sana ayırmak isterim diye de belirtmiştim. O da kabul etmişti.
Resmen göz yummuşsun, ne demek kavga etsem eşim neden idare etmedin der, bu nasıl bir saçmalık, bu şekilde mutlu olmanız imkansız, eşinizde iş yok ve siz de bile bile evlenmişsiniz, böyle adamlara biz kadınlar hayır demedikçe nesilleri tükenmiyor maalesef , tüm kadınlar rest çekse emin olun bu toplum bu halde olmazdı, sizin gibi idareci insanlar yüzünden bu herifler hala talep görüyor...Ben kv yüzünden nişan atmanın kıyısından dönmüş biriyim. Bir şekilde ikna oldum şimdi evliyiz hamileyim kadın çocuğu bile sahipleniyor, benim çocuğum diyor. Allah'tan başka şehirdeyiz ama bir hafta geldi kaldı bir insan her şeye mi laf eder. İnanın dakika saydım kafayı yemek üzereydim. Uzakta olduğumuz için sürekli arıyor laf sokuyor ve sinirlerimi bozuyor. Şimdi de çocuğu bahane ederek gelip kalmak isteyecek ya da her akşam arayacak. Aynı şehirde olsak iyice musallat olurdu. Açıkçası ne yapacağımı kara kara düşünüyorum. Ben de eşimle mutlu olduğum için nişanı atmadım hala da araya kv girmediği sürece mutluyum. Zaten ben yükselsem kavga çıkaracak birisi. Ama eşim annesine toz kondurmuyor o yüzden kadınla kavga etsem bana sen niye idare edemedin diyecek. Yani bu aşamada bence nişanlınla açık açık konuş. Bu şekilde devam ederse annenle görüşmeme ihtimalim var çok müdahale ediyor gibi açık açık söyle. Bunu şimdiden kabul etmeli çünkü böyle biriyle tartışmadan arayı bozmadan geçinmek zor laf anlamıyorlar. Nişanlın sınır koysa şimdiden koyardı evlendikten sonra ne kadar uğraşsa da kv daha bir kıskanç ve tuhaf hale geliyor onu engelleyemez.
Ahhh ahhh o ilk seneler o kadar önemli kiAsla inanmamBana resmen tapan eşim bile ilk sene annesiyle kabusu yaşattı, boşanma evresine gelene kadar da durulmadılar, erkeklere güvenilmez, seni elde ettigine inandığı vakit hooppp annesinin kucağında bulur kendisini, Allahtan benim kv o kadar arsız değildi, konu sahibi ateşlere yürüyor farkında değil...
Ben olsam açık konuşurum. Niyet okumak çok tehlikeli bir şey çünkü. Sonradan öyle düşünmüştüm böyle sanmıştım demeni istememBen de kesinlikle benim arkamda durur hep destekçim olur diyemiyorum. Evet şuan öyle, herkes gider sen kalırsın diyor. Aksiyon boyutunda her zaman olmasa da düşünce boyutunda hep yanımda ama kesinlikle yüzde yüz güvenemiyorum.
Önemli olan nişanlınMerhaba hanımlar.
Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.
Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.
Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.
Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)
Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.
Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)
Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.
1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Geçenlerde kayınvalidesi aynı böyle olan ve bu yüzden boşanmaya karar veren bir kadının konusu vardı burada. Hatırlayan varsa yorum yazarsa çok iyi olur hatta. Kocası annesini bir yerden sonra baskılayamadığı için 2 kez boşanmak zorunda kalmış ve en sonunda 3. Evliliğini yapmıştı şimdi 3.eşi olan konu sahibi de boşanmaya karar vermişti. Bu yolun ve bu tarz anneye sahip olanların sonu belli. Yine de siz bilirsiniz… Ve evet olaydaki kayınvalidenin hareketleri fazlaca sınırı aşmış ve belli ki kafadan hasta biri.
Merhaba hanımlar.
Benim kv müdahaleci, her şey kendi istediği gibi olsun isteyen, acayip meraklı tam bir geleneksel kv yani. Nişanlıyım şuan acaba kv yüzünden nişan atılır mı dediğim evredeyim.
Örnek vermek gerekirse evindeki kullanmadığı eşyaları ısrarla yeni kurduğum eve vermeye çalışıyor her seferinde inatla reddediyorum resmen güç savaşı haline geldi bu durum. Aranmayı onlara gitmemi çok seviyor araya iki gün koysam bile sen bizi unuttun, terk ettin gibi laflar söylüyor.
Ben hiç istemeden bir çay tabağı almış görseniz 80lerden kalma asla kullanmayacağım türden. İlle al kullan diyor. Döküntü resmen Allah bilir kendi çeyizinden kalmadır.
Nişanda annemin kıyafetine laf etmiş sonradan kulağıma geldi. Bir kez gelin dediğin düzenli giyinir diyip giyindiklerimi eleştirdi(spor giyim tarzım var o klasik giyineyim istiyor) Geçen tek yaşadığım eve geldi tüm dolapları tek tek açtı( mutfak için şov amaçlı sordu açabilir miyim diye. Ben mutfakta iş yaparken birden ortadan kayboldu gardolap sesi duydum. Resmen gardolabımı sormadan açtı inceledi)
Geçen ikizin olsun dedi, dedim yok bakması çok zor Allahın işine karışmak gibi olmasın ama istemem dedim. Kv ne dese beğenirsiniz ama ben istiyorum dedi. Dedim doğuracak olan benim ama.
Kiralık ev bakarken hep kendilerine yakın olalım istedi ben ise kendi işyerime yakın ama ona uzak bir yerde ev tuttum. Siz iyi olun da bize ne olduğunun önemi yok gibi bir şey söyledi, birkaç kez yatılı gelirim size artık dedi. (evi araba ile 5 dk mesafe uzakta)
Daha neler neler var anlatmaya mecalim yok. Nişanlımla bazılarını paylaştım ailesi ile konuştu özellikle müdahalecilik konusunda. Ama yok yani kadının karakteri bu duracağı yeri bilmiyor. Şimdi sorarım size tecrübeli hanımlar.
1)ben nasıl davranayım bu kadına(gülerek laf sokuyorum etkisini henüz görmedim)
2)nişanlım ile problemimiz yok. Bana sözü var tayin alıp gideceğiz herkesten uzaklaşacağız diye. Bir kere insan ailesini seçemiyor dedi, bir kere annem adına çok özür dilerim dedi. Çabalıyor görüyorum. Buna rağmen kv yüzünden nişan atılır mı?
Okuduğunuz için teşekkürler.