- 5 Şubat 2021
- 2.142
- 5.105
- 40
Eşine çok geçmiş olsun. Akşam meyve ve tatlı yemeye devam ederse yine başa sarar.Sabah yesin meyvesini.Sağlik sorunu varmış madem istesede ona hamurisi tatlı yapma .Yok niye bize misafirlere yaptığın gibi yapmıyorsun derse desin boşver....Sen kilo verirsin oda sağlığına kavuşur .Gerçi bende eşime diyorum bir kulağından giriyor bir kulağindan çıkıyor .Oda kiloludur.Her öğün ekmeğini yer kahvaltıda tatlısı pekmezi mutlaka olacak.Akşam makarna ya da pilav varken bile ekmek arayan bir insan.Ona o kadarda değil bari makarna varken ekmek yeme diyorum.Aksamda çayın yanında çekirdek fıstık yemeyi sever .. .Onunla kahvaltı ederken benimde dayanamayıp ekmek yediğim olmuştu Neyseki durdurdum .Ondan ayrı yemeye başlamistim.Ben onu iyi yönde değistirecekken o beni kötü etkilemişti maalesef Farkındalığım arttı dedin ya o o kadar önemli birşey ki yoksa ipin ucu kaçıyor. Bir bakmışsın dünya kadar kilo almışsın.Sagligin bozulmak üzere oluyor.Nasil aldigini o hale nasıl geldiğinde anlayamıyorsun.Bir bir derken biraz milletin aman ne var boşver ye demesi ,biraz keyiften saliyorsun sonrası gelsin kilolar... Alırken hemen alınıyorda verirken çok zor gidiyor. Bayağı bir emek sarfetmek gerekiyor sende biliyorsun .
Çok teşekkürler, ilaç biraz ona iyi geliyor yoksa pek de bittiği söylenemez. Hep göbekliydi, heralde alışmış kilolu olmak tuhaf gelmiyor kendisine. Ben bi ara pantolonumu eğilip çekemiyordum, oturup kalkamıyordum. Bir gün koltukta otururken kavurgalarım tarafından batan bir şey hissetim, sonra anladım artık kocaman bir kıvrık haline gelen derim olduğunu ben o kadar kilo da almadım ama beni rahatsız etti bu kadar kısa sürede olan değişim. O halinden memnun maalesef.
Bir kere oruç tutmuştum yine, iftarda 6 tane kalbura bastı yemiştim canım istediği ya da aç olduğum için değil, sırf iradesizlik durmayı bilmemek.. o benim için ilginç bir vurdumduymazlık anı olarak kaldı. Allah korusun bir daha