- 10 Mart 2012
- 1.926
- 1.010
- 398
- Konu Sahibi benimminikelam
-
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
konuyu hortlatayım
Allah'a şükür arabamızı aldık,şuan bende muzdaribim bu konudan.geçen sene aldım ehliyetimi.
direksiyon derslerim oldukça iyiydi.
eşimin 10 senedir ehliyeti var ama babasının bir lafıyla araba sürmeye küsmüş.
şimdi kendi arabamız var o da çok hevesli bende: )
eşim direksiyon dersi aldı geçen haftalarda çok iyi geçmiş,
sabah 5 te çıktık ve eşim çok güzel sürdü,sadece ilk kez kullanmanın ve yanında araba kullanmayı bilen birinin olmayışının heyecanı vardı ama çabuk atıyor bunu.
yani şuan harika durumda.
benimde sürmemi çok istiyor.
o sürerken bir yandan bana arabayı tanıtıyor.
derken durdurdu,hadi bakalım sıra sende dedi.
bende :''ben daha hazır değilim amaaaa :18: '' diye yerime gömülsemde beni zorla kaldırdı: (
heyecan yok bende fakat bulunduğum şehirde o kadar bilinçsiz sürücü ve park şekilleri varki...
beni bu şehrin sürücüleri korkutuyor: ((
heryere araba parketmişler.
ankara veya istanbul olsa çoktan ceza yemiş ve arabaları çekilmişti ama burada kimsenin umrunda değil.
3 büyük otopark olmasına rağmen insanlar caddelere park etmekten vazgeçmiyor.
heryer araba.
haliyle birine sürtermiyim,vururmuyum diye düşünmekten zevkini çıkaramıyorum.
kimse kural tanımıyor,
adam tali yoldan dan diye çıkıyor sağa sola bakmadan.
anaoyolda giderken bile gözüm hep tali yollarda.
ona rağmen çok fazla bayan sürücüde var.
onlara baktıkça cesaretim geliyor zaten.
otomatik istemedik,öğrenmişken herşeyiyle öğrenmek istedik,eşim sürekli sür sür diyip duruyor ama ben bu korkularımı yenemiyorum.
sabah 1,5 saat sürdük.çoğunda eşim kullandı,onun zoruyla bende biraz sürdüm.
trafik canavarı korkusu nasıl yenilir :26:
eşim:''arabanın anahtarlarını eve bırakıyorum,istediğin zaman çık sür,belki yalnız daha çabuk üstesinden gelirsin''diyor ama cesaretim yok fakat bir o kadarda çok istiyorum sürmeyi.
sürerken büyük bir zevk alıyorum,heyecanda duymuyorum ama gel gör ki buradaki sürücüler beni korkutuyor.
aynen canım benide karşı taraf korkutuyor..
ehliyetimi alalı 1 yıl oldu,ama kaç kez araba kullandın diye sorsan sayılı yani
daha çok nişanlımın arabasını kullanıyorum öğrenmek amaçlı,habire zorluyor sür diye amaa cesareti olana aferim
çevremde herkez almıştı,baktım heveslendim,alırım nolcak ki dedim ama öyle değilmiş..
panik atağım olmasa belki yine yolunda gider herşey ama sanki araba sürerken hoop oracıkta bayılacakmışım gibi oluyorum
artık sabahları 1 saat ben eşimle,akşamlarıda eşim 2 saat kadar hocasıyla kullanıyor.
dün akşam eşim sürerken bende gittim arkada oturup izledim.
hoca döndü dedi ki:''eşiniz en hızlı öğrenen,kuralları ve yolları çok iyi bilen ve hızını çok iyi kontrol eden en iyi öğrenci olarak literatürüme geçti'' dedi
ve ben o kadar kıskandım kiiiii
halbuki aynı anda başlamıştık öğrenmeye: (
eşim en kalabalık yolda bile vızır vızır sürüyor bense hala boş yollarda dön dolaş dur
eşim güzel öğretiyor,kızmıyor,motive ediyor ama yinede acaba bi bayan hocadan ders mi alsam diyorum,
dün eşimin hocasına açtım durumu.
eşiniz oldukça sakin,eğer temel kullanımı biliyorsanız özel derse gerek yok eşinizle öğrenin dedi.
şuan eşim benden çok çok önde ve ben ona yetişmek istiyorum: (
çok kıskanıyorum: ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?