• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba almak/ kullanmak?

Merhabalar, birkaç yıl önce anadolunun küçük bir ilçesinde ehliyet aldım. Ancak şu an İstanbulda trafiği ve sokakları dar olan bir yerde yaşıyorum. Arabayı sadece ehliyet alacağım zaman kullandım. Şu an araba sahibi olma/ kullanma ihtiyacı hissediyorum ve bunu gerçekten istiyorum. Şu an ciddi anlamda araba alma niyetine girdim. Otomatik ve her şeyiyle dolu bir paket olmasını istiyorum çünkü kendime aassla güvenmiyorum. İsteğim olduğu kadar korkularım da var. Alsam bile kullanabilir miyim hiç bilmiyorum :KK43:
Neyi nasıl yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilemediğim için artık size sormak istedim. Benim gibi olan vardır mutlaka...
Biriktirmiş olduğum bir miktar var ve ancak 900.000 civarına çıkabilirim. İ20 ve clio bakıyoruz ama tabii araba bilgim hiç olmadığı için önerilere de açığım.
Amaaaa....
Arabayı alsam bile bir eğitmenden ders almam gerek evet biliyorum. Peki almadan önce ders alma şansım var mı sizce, ne yapmalıyım :KK43:
merhaba ben de ehliyet aldıktan 6-7 yıl sonra trafiğe çıktım, insan zamanla alışıyor.bir anda her şeyi yapamıyorsunız tabii ama korkmanıza gerek yok, sınırlarınızı bilin yeter zamanla korktuğunuz şeyleri yapma cesareti geliyor, ben olmuşum diyorsunuz. ben trafiğe çıkmadan 4 özel ders aldım, kursun kendi aracı ile aldım zaten, daha fazlasına gerek görmediler, onlar da durumunuza göre yardımcı olur. ben son dersi kendi arabamla almıştım alışmak adına ama 1 derste bir şeye alışılmıyor tabii, o yüzden ders almaya araçtan önce başlayabilirsiniz bence. i20 manyağı bir kadın tanıdığım var, arabası ona yetiyor ve çok memnun, bence gayet güzel bir araç.Clio bana çok güvenli gelmiyor, arabada güvenliği ön planda tuttuğumdan Japon ve Alman araçlarını tercih ediyorum, Fransızlar cidden tırt geliyor bu konuda😅Ama siz iyi anlayan birine sorun gene tabii.

İşte sorun burda ya daha kırmızı ışıkta durmayı bilmeyenler yüzünden korkuyor insan araba kullanmaya bende cesaret edemiyorum kural tanımıyor kimse insani paniğe sevkediyorlar
Sen çok hızlı gitmedikten sonra bir şey olmaz. Acil bir durumda hemen durursun. Milletin kekosu için kendini kısıtlamaya değmez.

Benim bulunduğum yerde trafik ışığı bile yok, öyle küçük bir yer. Ama çoğunluk düzgün araba kullandığı için sorun olmuyor.

Ben ehliyetimi alıp 15 yıl cüzdanda beklettim,bundan 3 yıl önce artık bir arabam olsun,ben de kullanayım diye bi istek geldi,daha doğrusu artık bir ihtiyaçtı,özgürlüktü benim için araba kullanmak.Çocuğu kursa götür getir yorucu oluyordu.İlk arabam kocaman bi jeepti.Eşim güvenilir olduğu için ,rahatça vurup birşey olmayım diye tank gibi bi araba seçmiş o kadar güveniyo bana😁😁Hocam şaşırmıştı kadınlar ufak arabalarla başlıyor diye,bunu kullanırsanız herşeyi kullanırsınız dedi ve ben hocayla bayağı ders aldım onun sayesinde 3 yıldır rahatça araba kıllanıyorum,İzmir’de yoğun trafikte gidip geliyorum.Ufak tefek çizikler dışında da eşimin korktuğu gibi kazam olmadı çok şükür.Hocayla çalışmak çok önemli ben bayağı ders aldım ben bile kullanıyorsam herkes kullanır.Kendi aracımla ders yaptık hem aracı tanıdım,hem hakimiyet kazandım.İlk çıktığımda şeritte düz gidemiyodum,direksiyonu kaçırıyodum asla yapamam dedim ama hocam sayesinde bırakmadım

Back