Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

kızlar 19 yasındayım tatilimi degerlendirmek ehliyet kursuna gitmek istiyorum ama bu zamana kadar direksiyon tutmuşlugum bile yok ve sanırım kursta 5 kere denemeye çıkartıyorlar ve başarısız olunca bi daha hiç ehliyet alamıyormuşuz dogr mu? Sizce başarır mıyım?

ayy aynı dert benım basımdada var ehlıyet alalı 5 yılı gectı cok yuksek puanlara gectım hemde 98 dı ortalamma hemde dıreksıyonda daj-hıl ama sonra kullanmadım araba sımdı kullanmam sart cocugumda var cok gereklı arba kullanmam egıtımde aldım5 gun ama yıne korkagım yıne korkagım kullanmayı bılıom ama acayıp derecede kasılıom araba kullanmaktan nefret ettım..ama bu ııs cozmem lazım en kısa zamnada hergun dusunuom...

bende 4 yıl falan oldu ehliyet alalı almadan önce nişanlıyken eşim öğretmişti bana baya baya ana yola çıkmaya bile başlamıştım sonra ehliyet alayım dedim aldım ehliyet aldıktan sonra 4 yıl boyunca direksiyona geçmedim çünkü eşim arabayı satmak zorunda kaldı...tabiki bendeki heveste bitti gittii ehliyetim cüzdanda eskiyo...Dün eşimle annemi eve bırakmaya gittik dönüşte eşime dedimki ben bu arabayı sürebilirmiyim acaba dedim tabi iş yerinin arabası ve yeni 1 yıllık araba mahalleye yaklaştık gel dedi ben ne dersem onu yap tamam iyi güzel kaldırdık heyecan oldu tabi 1 e al 2 ye al derken 3 yol ağzına geldik tabi heycanlandım eşimde panikledi o panikleyince bende panikledim zorla durdum sonra devam edeyim dedim kaldıramadım geri gitmeye başladım çok korktum eşim hemen el frenini kaldırdı...bağırş çağırış bu hevesimin sonu kavgayla bittiii ve bir daha sürmeye kalkarmıyım bilmem yalvarsada onun yanında asla sürmem de...

Otomatik vites kullandığınız sürece hiçbir problem yaşamazsınız. Yani arkadaşlar kimseyi aşağılamak niyetinde değilim ancak şöyle düşünün. Hiçbir vasfı olmayan insanlar bu ülkede şoför oluyorsa, herkes sürebilir yapabilir. Ben de 5-6 sene önce ehliyet almıştım, bu seneye kadar yılda 1-2 deneme sürüşü hariç hiç sürmemiştim. Bu sene gözümü karartıp otomatik vites aldım ve 3-4 denemeden sonra trafiğe çıkmaya başladım. Park etmek evet biraz problem ama o da zamanla artık.

Ayrıca direksiyon sınavını da abartmayın. 5 dakika anca sürüyor. Kalırsan bir daha girebiliyorsun diye biliyorum ben. Benim gittiğim kursta kalan var mıydı hatırlamıyorum da zor olsa gerek o sınavı verememek. Alt tarafı arabayı kaldırcaksınız o kadar.

merhaba arkadaşlar
bende bu hafta sonu Allah nasip ederse direksiyon sınavına giricem inş ama heyecandan dolayı çok hata yapıyorum bildiklerimi bile unutuyorum,panik yapıyorum sanırım :( konuya cevap veren arkadaşlar hepiniz ehliyeti almışsınız ve sonradan kullanamamaktan şikayetçisiniz okuduğum kadarıyla ama ben size direksiyon sınavından nasıl geçtiniz diye sormak istiyorum vede araba kullanmayı bilemeyip nasıl ehliyet aldınız ki,püf noktası mı var ne var anlamadımm :(

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

ah canım bende çok çektim ilk zamanlar ,özelliklede aceleci ve seri oluşum yüzünden :( birde kafam çok dağıldığında hala kullanamıyordum, çünkü bir bakıyorum şerit değiştirmişim .
Kafanı toplan sadece trafiğe odaklan iyi bir hocadan ders al .
kesinlikle yaparsın :21:

Ankarada direksiyonumu geliştireceğim yollar nerler? Nerede sürüş denemesi yapabilirim? Fazla trafik olmayacak, yol da düzgün olacak.

bosverin dersi mersi.. çocuklugumdan beri araba kullanırım ... ama olay yalnız kullanabılmekmıs:) manule vıteslı arabalar her zaman daha ''evet ben soforum'2 keyfı verır.. vıtes degıstırmek bence vazgecılmez bı keyıftır.. yalnız cıkın yola.. yavas gıdın dıkkatlı gıdın... kımse sıze carpmak ıstemez herkesın arabası kıymetlıdır cunkı ... rahat olun

mümkünse tek başınıza trafiğe çıkmaya çalışın ya da yakın bir arkadaşla(baba/koca uzak durun :1: ) bir kere buna cesaret edebilirseniz gerisi gelir. trafiğe çıktıgınızda ise kendinize güvenin ve karşınızdakinin her an hata yapabileceğini düşünerek, her ihtimali göz önünde bulundurarak sürün.ilerde de tamam ben bu işi ögrendim şöför oldum demeye gelmiyo ne yazık ki fazla da özgüveniniz olmasın

konuyu hortlatayım :27:
Allah'a şükür arabamızı aldık,şuan bende muzdaribim bu konudan.geçen sene aldım ehliyetimi.
direksiyon derslerim oldukça iyiydi.
eşimin 10 senedir ehliyeti var ama babasının bir lafıyla araba sürmeye küsmüş.
şimdi kendi arabamız var o da çok hevesli bende: )
eşim direksiyon dersi aldı geçen haftalarda çok iyi geçmiş,
sabah 5 te çıktık ve eşim çok güzel sürdü,sadece ilk kez kullanmanın ve yanında araba kullanmayı bilen birinin olmayışının heyecanı vardı ama çabuk atıyor bunu.
yani şuan harika durumda.
benimde sürmemi çok istiyor.
o sürerken bir yandan bana arabayı tanıtıyor.
derken durdurdu,hadi bakalım sıra sende dedi.
bende :''ben daha hazır değilim amaaaa :18: '' diye yerime gömülsemde beni zorla kaldırdı: (
heyecan yok bende fakat bulunduğum şehirde o kadar bilinçsiz sürücü ve park şekilleri varki...
beni bu şehrin sürücüleri korkutuyor: ((
heryere araba parketmişler.
ankara veya istanbul olsa çoktan ceza yemiş ve arabaları çekilmişti ama burada kimsenin umrunda değil.
3 büyük otopark olmasına rağmen insanlar caddelere park etmekten vazgeçmiyor.
heryer araba.
haliyle birine sürtermiyim,vururmuyum diye düşünmekten zevkini çıkaramıyorum.
kimse kural tanımıyor,
adam tali yoldan dan diye çıkıyor sağa sola bakmadan.
anaoyolda giderken bile gözüm hep tali yollarda.
ona rağmen çok fazla bayan sürücüde var.
onlara baktıkça cesaretim geliyor zaten.
otomatik istemedik,öğrenmişken herşeyiyle öğrenmek istedik,eşim sürekli sür sür diyip duruyor ama ben bu korkularımı yenemiyorum.
sabah 1,5 saat sürdük.çoğunda eşim kullandı,onun zoruyla bende biraz sürdüm.
trafik canavarı korkusu nasıl yenilir :26:
eşim:''arabanın anahtarlarını eve bırakıyorum,istediğin zaman çık sür,belki yalnız daha çabuk üstesinden gelirsin''diyor ama cesaretim yok fakat bir o kadarda çok istiyorum sürmeyi.
sürerken büyük bir zevk alıyorum,heyecanda duymuyorum ama gel gör ki buradaki sürücüler beni korkutuyor.

konuyu hortlatayım :27:
Allah'a şükür arabamızı aldık,şuan bende muzdaribim bu konudan.geçen sene aldım ehliyetimi.
direksiyon derslerim oldukça iyiydi.
eşimin 10 senedir ehliyeti var ama babasının bir lafıyla araba sürmeye küsmüş.
şimdi kendi arabamız var o da çok hevesli bende: )
eşim direksiyon dersi aldı geçen haftalarda çok iyi geçmiş,
sabah 5 te çıktık ve eşim çok güzel sürdü,sadece ilk kez kullanmanın ve yanında araba kullanmayı bilen birinin olmayışının heyecanı vardı ama çabuk atıyor bunu.
yani şuan harika durumda.
benimde sürmemi çok istiyor.
o sürerken bir yandan bana arabayı tanıtıyor.
derken durdurdu,hadi bakalım sıra sende dedi.
bende :''ben daha hazır değilim amaaaa :18: '' diye yerime gömülsemde beni zorla kaldırdı: (
heyecan yok bende fakat bulunduğum şehirde o kadar bilinçsiz sürücü ve park şekilleri varki...
beni bu şehrin sürücüleri korkutuyor: ((
heryere araba parketmişler.
ankara veya istanbul olsa çoktan ceza yemiş ve arabaları çekilmişti ama burada kimsenin umrunda değil.
3 büyük otopark olmasına rağmen insanlar caddelere park etmekten vazgeçmiyor.
heryer araba.
haliyle birine sürtermiyim,vururmuyum diye düşünmekten zevkini çıkaramıyorum.
kimse kural tanımıyor,
adam tali yoldan dan diye çıkıyor sağa sola bakmadan.
anaoyolda giderken bile gözüm hep tali yollarda.
ona rağmen çok fazla bayan sürücüde var.
onlara baktıkça cesaretim geliyor zaten.
otomatik istemedik,öğrenmişken herşeyiyle öğrenmek istedik,eşim sürekli sür sür diyip duruyor ama ben bu korkularımı yenemiyorum.
sabah 1,5 saat sürdük.çoğunda eşim kullandı,onun zoruyla bende biraz sürdüm.
trafik canavarı korkusu nasıl yenilir :26:
eşim:''arabanın anahtarlarını eve bırakıyorum,istediğin zaman çık sür,belki yalnız daha çabuk üstesinden gelirsin''diyor ama cesaretim yok fakat bir o kadarda çok istiyorum sürmeyi.
sürerken büyük bir zevk alıyorum,heyecanda duymuyorum ama gel gör ki buradaki sürücüler beni korkutuyor.

aynen canım benide karşı taraf korkutuyor..
ehliyetimi alalı 1 yıl oldu,ama kaç kez araba kullandın diye sorsan sayılı yani:17:
daha çok nişanlımın arabasını kullanıyorum öğrenmek amaçlı,habire zorluyor sür diye amaa cesareti olana aferim:14:
çevremde herkez almıştı,baktım heveslendim,alırım nolcak ki dedim ama öyle değilmiş..
panik atağım olmasa belki yine yolunda gider herşey ama sanki araba sürerken hoop oracıkta bayılacakmışım gibi oluyorum:9:

aynen canım benide karşı taraf korkutuyor..
ehliyetimi alalı 1 yıl oldu,ama kaç kez araba kullandın diye sorsan sayılı yani:17:
daha çok nişanlımın arabasını kullanıyorum öğrenmek amaçlı,habire zorluyor sür diye amaa cesareti olana aferim:14:
çevremde herkez almıştı,baktım heveslendim,alırım nolcak ki dedim ama öyle değilmiş..
panik atağım olmasa belki yine yolunda gider herşey ama sanki araba sürerken hoop oracıkta bayılacakmışım gibi oluyorum:9:

aslında bu korkunun tek çözümü var,üzerine gitmek.
fakat ben üzerine gidecek cesaretide çok gösteremiyorum: (
gerçi daha çok yeni oldu arabayı alalı.ilk kez de bugün kullandık.
korkup kaçmak istemiyorum,biliyorum ki o zaman geçiştireceğim ve hiç kullanmaya yanaşmayacağım,
üzerine gitmek istiyorum,bunun içinde biraz cesaret :18:
hem sana hem bana :9:

bayanlar araba surmek cok zevkli ama kesinlikle muzikde o kadar onemli hareketli muzik esliginde cok rahat birgun arabada cocuklar dvd izliyorlardi bende uzun yola gidiyorum oyle dalmisimki muzikde yok kutttt diye bi evin duvarina vurdum o an gozlerim yuvalarindan:53:cikdi bir daha dvd izlemiyorlar muzik aciyorum tin tin gidiyoruz ama esimle asla cikmiyorum ben kullanirken hep o kullaniyor bir kere kullandim pasamiz ates icinde hastaneye goturuyorum o halde bile yok kenara cok yaklastin yok hiz yapiyon cektim kenara allah belami versin atarim assagi seni 40 derece atesle yurursun dedim :27:o oldu kendiside istemiyor zaten ben tek kullaniyorum en komik animizda ayni yere gitmisiz bu benim park yeri bekledigimi gormus ben onu baskasi zannettim yerimi kapinca korna bir yerden agzimla bir bagiriyorum anaaaaammmmmmmmmm arabadam inen benim koca cikinca ben bozuntuya vermeden bana bak askim babam kapsa yerimi ezerim cik ben gircem dedim:27:kizzzzzzzzzzz hep kocama karsi karizmam yerle bir oldugundan yaptim :43:yoksa alay eder dururdu plakayidami tanimiyon diye bide ozel plaka ikimizin bas harfleri ve evlilik yillimiz kayitli:9:

bende 2 yıl oldu ehliyetimi alalı öyle çok korktum ki arabadan diğer sürücülerden ne kadar sürsemde yenemedim korkumu...

taki bu yıla kadar...

üzerine gitmek şart korkuların yoksa bu iş çok zor...ve o korkuyu yenene kadar da araba sürmekten zevk alınamıyor...

şimdi açıyorum müziğimi :24::24: keyifli keyifli gidiyorum korkularım kalmadı...

sadece paralel parkta zorlanıyorum ama onunda üzerine gideceğim...

araba sürmenin bu kadar zevkli olduğunu bilseydim 18 ime basınca sürmeye başlardım:9:

artık sabahları 1 saat ben eşimle,akşamlarıda eşim 2 saat kadar hocasıyla kullanıyor.
dün akşam eşim sürerken bende gittim arkada oturup izledim.
hoca döndü dedi ki:''eşiniz en hızlı öğrenen,kuralları ve yolları çok iyi bilen ve hızını çok iyi kontrol eden en iyi öğrenci olarak literatürüme geçti'' dediyerek eşimi övüp durdu 2 saat boyunca..
ve ben o kadar kıskandım kiiiii :14:
halbuki aynı anda başlamıştık öğrenmeye: (
eşim en kalabalık yolda bile vızır vızır sürüyor bense hala boş yollarda dön dolaş dur :27:
eşim güzel öğretiyor,kızmıyor,motive ediyor ama yinede acaba bi bayan hocadan ders mi alsam diyorum,
dün eşimin hocasına açtım durumu.
eşiniz oldukça sakin,eğer temel kullanımı biliyorsanız özel derse gerek yok eşinizle öğrenin dedi.
şuan eşim benden çok çok önde ve ben ona yetişmek istiyorum: (
çok kıskanıyorum: ((

Son düzenleme:
artık sabahları 1 saat ben eşimle,akşamlarıda eşim 2 saat kadar hocasıyla kullanıyor.
dün akşam eşim sürerken bende gittim arkada oturup izledim.
hoca döndü dedi ki:''eşiniz en hızlı öğrenen,kuralları ve yolları çok iyi bilen ve hızını çok iyi kontrol eden en iyi öğrenci olarak literatürüme geçti'' dedi
ve ben o kadar kıskandım kiiiii :14:
halbuki aynı anda başlamıştık öğrenmeye: (
eşim en kalabalık yolda bile vızır vızır sürüyor bense hala boş yollarda dön dolaş dur :27:
eşim güzel öğretiyor,kızmıyor,motive ediyor ama yinede acaba bi bayan hocadan ders mi alsam diyorum,
dün eşimin hocasına açtım durumu.
eşiniz oldukça sakin,eğer temel kullanımı biliyorsanız özel derse gerek yok eşinizle öğrenin dedi.
şuan eşim benden çok çok önde ve ben ona yetişmek istiyorum: (
çok kıskanıyorum: ((

Eşin de acemi sen de, onlar sanırım doğuştan allah vergisi bir yeteneğe sahipler :) İnan bana kullanmaya basladığında korkutuğun gibi olmadığını göreceksin. Korkularının üstüne git.

Kızkardeşim kendine araba aldı gecen hafta, hic korkmadan cıktı trafiğe, benim yanımda bir iki deneme kadar tecrübesi vardı sadece.

Kimseden ders almana gerek yok. Temel bilgin varsa kademe kademe cık. Boş yol, sokak, cadde, bulvar, bu sekilde.

boş yollarda sürmeye devam ettiğin sürece o yollardan çıkamazsın ,

ben gaz fren debriyaj kalkmayı öğrendim hemen kısa mesafeli şehir içi trafiğine girdi m 10 dk lık bir yoldu başlangıçta

sonra sonra devamı geldi zaten

bu benımde sorunum bende 4 yıl önce aldım ehlıyetımı ara ara esım kullandırıyodu.. ılk defa bu sene trafıge çıktım... düz yolda gıderken tamam problem yok... ama o ışıklar yokmu durup kalkmak bı olum adeta... bıde araba manuel... otomatık vıtes olsa valla kullanacam:33: neyse gel gelelim ne zaman şöyle yollara çıkıp asfaltı aglatacam cok merak edıyorum:52::52:

Bizzat tecrübeyle söylüyorum eşlerden ve babalardan araba kullanmak öğrenilmiyor. Bir de emanet arabayla olmuyor. Ben para biriktirip kırık dökük bir alaba almıştım kendime. Öyle ki sokakta oynayan çocukların topu değdiğinde bile arabamın kaportası yamuluyordu.

Kendi arabamı aldım çünkü bir yere çarpsam da üzülmeyecektim, bu bana cesaret veriyordu. Sonra bir ehliyet hocası tutun ve bir kaç saatte kendi arabanızla öğrenirsiniz. İyice ustalaşınca da daha iyi bir araba alırsınız.

Kolay gelsin.

Back
X