- 17 Şubat 2013
- 5.270
- 2.007
- 373
- Konu Sahibi benimminikelam
-
Bizzat tecrübeyle söylüyorum eşlerden ve babalardan araba kullanmak öğrenilmiyor. Bir de emanet arabayla olmuyor. Ben para biriktirip kırık dökük bir alaba almıştım kendime. Öyle ki sokakta oynayan çocukların topu değdiğinde bile arabamın kaportası yamuluyordu.
Kendi arabamı aldım çünkü bir yere çarpsam da üzülmeyecektim, bu bana cesaret veriyordu. Sonra bir ehliyet hocası tutun ve bir kaç saatte kendi arabanızla öğrenirsiniz. İyice ustalaşınca da daha iyi bir araba alırsınız.
Kolay gelsin.
ehliyetimi alalı bir kaç ay oluyor.öncesinde ehliyetsiz araba kullanmışlığım oldu.boş yada seyrek yollarda babam öğretiyordu bana.
şimdi otomatik araba aldı kolay öğreneyim diye.şu an ankaranın geçmediğim yolu kalmadı diyebilirim.yoğun iş çıkışı trafiğinde kullandım gece kullandım,hepsini denedim.
şunu net olarak söyleyebilirim,araba kullanmayı ototmatik vites arabada öğrenip,şerit nasıl değiştirilir sollama nasıl yapılır aynalar nasıl kullanılır öğrenmek daha kolay ve daha az riskli.vitesi düşünmeden trafiğe uymak için otomatikle başlamak mantıklı.sonrasında vitesli arabaya geçilebilir,ben öyle yapmayı düşünüyorum.
ehliyetimi alalı bir kaç ay oluyor.öncesinde ehliyetsiz araba kullanmışlığım oldu.boş yada seyrek yollarda babam öğretiyordu bana.
şimdi otomatik araba aldı kolay öğreneyim diye.şu an ankaranın geçmediğim yolu kalmadı diyebilirim.yoğun iş çıkışı trafiğinde kullandım gece kullandım,hepsini denedim.
şunu net olarak söyleyebilirim,araba kullanmayı ototmatik vites arabada öğrenip,şerit nasıl değiştirilir sollama nasıl yapılır aynalar nasıl kullanılır öğrenmek daha kolay ve daha az riskli.vitesi düşünmeden trafiğe uymak için otomatikle başlamak mantıklı.sonrasında vitesli arabaya geçilebilir,ben öyle yapmayı düşünüyorum.
Ben hiç öyle düşünmüyorum canım. Otomatik kullandıktan sonra manuel zor gelir. Zaten vitesli arabada öğrendikten sonra vites düşünmüyorsun ki el alışkanlığı oluşuyor. Beyinde otomatiğe dönüşüyor
Eşin de acemi sen de, onlar sanırım doğuştan allah vergisi bir yeteneğe sahipler :) İnan bana kullanmaya basladığında korkutuğun gibi olmadığını göreceksin. Korkularının üstüne git.
Kızkardeşim kendine araba aldı gecen hafta, hic korkmadan cıktı trafiğe, benim yanımda bir iki deneme kadar tecrübesi vardı sadece.
Kimseden ders almana gerek yok. Temel bilgin varsa kademe kademe cık. Boş yol, sokak, cadde, bulvar, bu sekilde.
temel bilgim iyi 10 saat kadar eğitim almıştım zaten.
dönüşler,kalkışlar,frenler vs. gayet iyi,sıkıntım trafikten korkuyorum araba kullanmaktan değil.
araba kullanırken çok rahatım gerilmiyorum(sabahları az da olsa trafik oluyor)
fakat burayı görmen lazım elmayra ülkemizin tüm trafik canavarları sanırsınkki burada toplanmış
adam tali yolda acayip hızlı sürüyor,anayola bakmıyor bile.kaç kere kazaya şahit oldum.
sinyal vermiyorlar,zaten yollarda çok dar.
birde hani diyorsunuz ya önce sakin yollardan başla.oturduğum yer ankaranın kızılayı gibi düşün.
çok yoğun,nereden çıkarsan çık bu böyle.
eşimde haftaiçi kütüphaneye giderken arabayla git alışırsın yavaş yavaş diyor.
kpss için hazırlanmaya başladım acaba kütüphaneye giderken ufaktan tek başıma sürsem mi?
dün hocada,kendine tam güvenmeden çıkma dedi,
şaştım kaldım.
çok istiyorum kullanmayı zaten bi alışsam eşimden çok ben kullanacağım.onun işi yürüme mesafesi.
ama ben dersan kütüphane derken daha sık kullanacağım.
bi deli cesaretine ihtiyacım var sanırım
Ah sen ankarayı görmelisin civcivim, taksiciler dolmuşcular, bile bile insanın üstüne sürüyorlar, ben iki kez kaldırıma cıktım biliyo musun? Mecbur kaldım yani. Sıkıştırdılar, ama yılmadım.
Trafikten korkma, arabanın burnunu cıkarmaktan cekinme, kontrollü olduğun müddetçe en fazla farın kırılır, karşı taraf da arabasına zarar gelmesini istemeyeceği icin seni sıkıştırmaz.
Aslında biliyo musun, en güzel akan trafik yoğun trafiktir. Ben nasıl korkardım kızılaya inemem diye. Aaa bi indim, gayet nizamı akıyo, sadece bi iki uyanık taksici var onlara da gözünü dört acacaksın. İnan bana uzun yolda kullanmak sehir icinde kullanmaktan daha tehlikeli.
Yavas yavas kütüphaneye vs cık, eğer cıkmazsan aşamazsın. Üstüne git cnm.
Araç kullanmak pratik işi, her akşam trafiğin en az olduğu saatlerde 2-3. vitesle dolaşmalısınız trafiğe kapalı eğitim yerleri var mesela onun gibi yerlerde ciddi şekilde pratik yaparsanız her gün 1 saat ve size yardımcı olacak yol gösterecek birisini de alırsanız 1 haftada yol gidişiniz çok düzgün olur.
cok tşk ederim direksiyonu yamuk kullanıyurum ortalıyamıyorumböle oluncada umutsuzluğa düşüyorum inş yamuk gitmem düz giderim AMİN...
Şeritleri ortalamanız zamanla ve pratik yaptıkça düzelecek göreceksiniz.. Yolun ilerisine bakın, sağ şeride bakarsanız sağa, sol şeride bakarsanız sola yönelirsiniz.. ileriye bakın. unutmayın, trafikte özellikle ustalık dönemlerine gelene kadar, gözünüz nereye kayarsa direksiyonuda o tarafa yönlendirirsiniz. bu çok önemli bir kural. sevgiler :)
Şeritleri ortalamanız zamanla ve pratik yaptıkça düzelecek göreceksiniz.. Yolun ilerisine bakın, sağ şeride bakarsanız sağa, sol şeride bakarsanız sola yönelirsiniz.. ileriye bakın. unutmayın, trafikte özellikle ustalık dönemlerine gelene kadar, gözünüz nereye kayarsa direksiyonuda o tarafa yönlendirirsiniz. bu çok önemli bir kural. sevgiler :)
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?