Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.
babamla kesinlikle öğrenemedim ben. en sonunda direksiyon dersiyle hallettim. ama pratik yok işte en iyisi kendi araban olacak. o zaman daha cesur oluyor insan.
bir arkadaşım da eşlerle değil de nişanlı ya da erkek arkadaşla daha iyi öğrenildiğini söyledi. köprüyü geçen kadar

Konunun başını ve sonunu okudum :) Uzunca bir zaman arabam hiç olmadı evliyken vardı arabamız ama benim eşimden dolayı ciddi bir paranoyaklığım oluştu ve araba kullanamadım hiç, öğrenemedim de... Çok öğretmeye çalıştı, öğrenemedim. Derken önce kendime araba aldım (şaka gibi... ) o araba günlerce otoparkta durdu, eş dost kardeş öğretmeye çalıştı yok beceremedim :) En sonunda o 10 saatlik paketler varya onlardan aldım ama meb sertifikalı işin ehli olan sürüş kursu olan birisinden. 4. günde trafikteydim :)

Tek bildiğim şey; okulda çocuklar nasıl okumayı öğretmenden öğreniyorsa araba kullanmakta öğretmenden öğrenilir. Sabırları, sorduğunuz saçma sapan sorulara bile verdiği cevapları, verdiği ufak taktikler... Çok işe yarıyor :)

ehliyetimi alalı bir kaç ay oluyor.öncesinde ehliyetsiz araba kullanmışlığım oldu.boş yada seyrek yollarda babam öğretiyordu bana.
şimdi otomatik araba aldı kolay öğreneyim diye.şu an ankaranın geçmediğim yolu kalmadı diyebilirim.yoğun iş çıkışı trafiğinde kullandım gece kullandım,hepsini denedim.
şunu net olarak söyleyebilirim,araba kullanmayı ototmatik vites arabada öğrenip,şerit nasıl değiştirilir sollama nasıl yapılır aynalar nasıl kullanılır öğrenmek daha kolay ve daha az riskli.vitesi düşünmeden trafiğe uymak için otomatikle başlamak mantıklı.sonrasında vitesli arabaya geçilebilir,ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Otomatiğe alısınca vitesli araba kullanmazsınız. ayna, direksiyon hakimiyetiniz olsa bile vites direksiyon hakimiyeti zor.

Ben hiç öyle düşünmüyorum canım. Otomatik kullandıktan sonra manuel zor gelir. Zaten vitesli arabada öğrendikten sonra vites düşünmüyorsun ki el alışkanlığı oluşuyor. Beyinde otomatiğe dönüşüyor

ben düz vites arabada kullandım otomatik kullanmaya başladıktan sonra,çok bir sıkıntı olmadı.elbette vitesin acemiliği olur bi süre ama,çok sıfırdan başlamak gibi asla olmuyor,mecburen o vitesi değiştiriyor insan.bilmiyorum ben denediğim için tavsiye etmek istedim,yoksa isteyen düz isteyen ototmatikle başlar devam eder kişiye kalmış.

temel bilgim iyi 10 saat kadar eğitim almıştım zaten.
dönüşler,kalkışlar,frenler vs. gayet iyi,sıkıntım trafikten korkuyorum araba kullanmaktan değil.
araba kullanırken çok rahatım gerilmiyorum(sabahları az da olsa trafik oluyor)
fakat burayı görmen lazım elmayra ülkemizin tüm trafik canavarları sanırsınkki burada toplanmış
adam tali yolda acayip hızlı sürüyor,anayola bakmıyor bile.kaç kere kazaya şahit oldum.
sinyal vermiyorlar,zaten yollarda çok dar.
birde hani diyorsunuz ya önce sakin yollardan başla.oturduğum yer ankaranın kızılayı gibi düşün.
çok yoğun,nereden çıkarsan çık bu böyle.
eşimde haftaiçi kütüphaneye giderken arabayla git alışırsın yavaş yavaş diyor.
kpss için hazırlanmaya başladım acaba kütüphaneye giderken ufaktan tek başıma sürsem mi?
dün hocada,kendine tam güvenmeden çıkma dedi,
şaştım kaldım.
çok istiyorum kullanmayı zaten bi alışsam eşimden çok ben kullanacağım.onun işi yürüme mesafesi.
ama ben dersan kütüphane derken daha sık kullanacağım.
bi deli cesaretine ihtiyacım var sanırım

Ah sen ankarayı görmelisin civcivim, taksiciler dolmuşcular, bile bile insanın üstüne sürüyorlar, ben iki kez kaldırıma cıktım biliyo musun? Mecbur kaldım yani. Sıkıştırdılar, ama yılmadım.

Trafikten korkma, arabanın burnunu cıkarmaktan cekinme, kontrollü olduğun müddetçe en fazla farın kırılır, karşı taraf da arabasına zarar gelmesini istemeyeceği icin seni sıkıştırmaz.

Aslında biliyo musun, en güzel akan trafik yoğun trafiktir. Ben nasıl korkardım kızılaya inemem diye. Aaa bi indim, gayet nizamı akıyo, sadece bi iki uyanık taksici var onlara da gözünü dört acacaksın. İnan bana uzun yolda kullanmak sehir icinde kullanmaktan daha tehlikeli.

Yavas yavas kütüphaneye vs cık, eğer cıkmazsan aşamazsın. Üstüne git cnm.

elmayra kim pasif yaptı seni yav
en kısa zamanda aktif olmanı diler cevap vermeyi bir borç bilirim: ))
ömrüm ankarada geçti bilmem mi kızılayın halini: )
burayı şöyle düşün,
çift yönlü yolun her 2 tarafınada hizalı olarak park edilmiş.
ve hiç kaldırılmıyor,yani kimsenin umrunda değil.
ve iki arabanın arasındaki o daracık yerden geçmek tam usta işi
kızılayda en azından az çok bilir kişiler sürüyor,
burda dolmuş otobüs,araba hepsi birden bir acayip.
adam aynalara bakmadan dalıyor yola.
araba kullanmaya inanlımaz bir hevesim var ama hala tedirginim,
eşim sabahın köründe zorla kaldırıp 1 sürdürüyor.
ama boş yolda sürmekten çok sıkıldım artık.
bugün akşamdan itibaren ufak ufak trafiğede çıkacağım.
artık kullanmam lazım.
ama sen iyi direnmişsin,ben kaldırıma çıksam hevesim pısss diye sönerdi herhalde

ehlıyetı aldıgımda araba kullanmak konusunda ıyı sayılmazdım..ıtıraf edeyım hıc ıyı degıldım:)hatta oylekı 10 km yı el frenı cekık sekılde gıtmısım heyecandan haha:)
basıyorum basıyorum araba gıtmııyoo AllahAllaahh D dedım araba bozuldu herhalde
bır keresınde de baktım kaset gıbı bır ısaret yanıyor ..kasetcalar a bakıyorum herhalde kaset sıkısmıs..cıkarıyorum takıyorum gıtmıyor..sonra ogrendım meger o aku ısaretımıs hahah

ama artık coooook guzel kullanıyorum arabayı orası ayrıı...

araba konusunda bende sıkıntılıyım kendimi çok kasıyorum gaz ayarlamsını fazla yapıyorum birde kendi şeritimde düz gidemiyorum kendi şeritimde düz gidebilmem için ne yapmalıyım direksiyonu nasıl kulanmaylım başkalarının seridini işgal etmek istemiyorum sınav var ne yapcam ben ya

Araç kullanmak pratik işi, her akşam trafiğin en az olduğu saatlerde 2-3. vitesle dolaşmalısınız trafiğe kapalı eğitim yerleri var mesela onun gibi yerlerde ciddi şekilde pratik yaparsanız her gün 1 saat ve size yardımcı olacak yol gösterecek birisini de alırsanız 1 haftada yol gidişiniz çok düzgün olur.

cok tşk ederim direksiyonu yamuk kullanıyurum ortalıyamıyorum böle oluncada umutsuzluğa düşüyorum inş yamuk gitmem düz giderim AMİN...

artık yavaş yavaş yol hakimiyeti kazandım,aynalara sık sık bakmayı,araba görünce öcü görmüş gibi durmamayı öğrendim
önceden trafik durgun olsun diye gece 12 gibi çıkıyorduk,artık 9 10 gibi çıkıyoruz eşimle.
bayağı ilerlettiğimi söylüyor.
bu hafta bir iki kerede gündüz çıkacağım eşimle.
sonrada kendim çıkacağım: )

cok tşk ederim direksiyonu yamuk kullanıyurum ortalıyamıyorum böle oluncada umutsuzluğa düşüyorum inş yamuk gitmem düz giderim AMİN...

Şeritleri ortalamanız zamanla ve pratik yaptıkça düzelecek göreceksiniz.. Yolun ilerisine bakın, sağ şeride bakarsanız sağa, sol şeride bakarsanız sola yönelirsiniz.. ileriye bakın. unutmayın, trafikte özellikle ustalık dönemlerine gelene kadar, gözünüz nereye kayarsa direksiyonuda o tarafa yönlendirirsiniz. bu çok önemli bir kural. sevgiler :)

inş dediğiniz gibi olur 6. dersim olmasına ragmen halen yamuk kullanıyorum ve 2 hafta sonra sınavım var n eyapcam ben ya direksiyonu fazla kırıyorum hoca ufak ufak santim santim diyo ama olmuyo sag sertdeyim bi bakmışım yolu ortaamışım hangi ara orta seite geldim anlıyamaıyorum sonra sag serite gecmek için direksiyo sağa ceviriyorum orda filim kopuyo işte yamuk oluyo resmen arabayı dans ettiriyorum ALLAH ım inş inş inş düz giderim kavramalarıda inş iyice ögrenirim sınavdan gecerim ALLAHım ne olur bana ve tüm sınava gireceklere yardım et Amin...

inş dediğiniz gibi olur ..

Canım Istanbul'un trafıgını gayet tabıı duymussundur trafık deyınce Istanbul gelır akla
Araba kullanmak ınan hıc zor degıll sanırım sana manuel vıtes kullanmak zor gelıyor ... Bence eger araban varsa uzerıne bıraz para koy ve otomatık all onun tadı baska ve cok kolay kafan karısmaz en azından ... Bır de esının oyle konusması yanlıs kendıne olan guvenını kaybedersın ...
Bende bılmıyordum daha yenı ogrendım esım ogrettı sabırla
Hep yaparsın askım ne var bundan kolay dedıı
Sonra bırgun araba bugun sende kalsın gez dolas dedı sok oldum bende aldım arabayı arkadasımı aldım evınden gezdık dolastık (Ehlıyetım bıle yok suan almaya ugrasıyorum) eve geldım esım heyecanımı yenmem ıcın yalnız kullanmam gerektıgını soyledı cok hosuma gıttı
Sımdı de ehlıyetın yok vermem dıyorr ,
Ehlıyetımı almama az kaldıı alayım gorusuruzzz

kızlar dün eşimle çıktık gene.bu sefer gündüz ve trafiğin yoğun olduğu bi saatte: )
ben çok sakindim ama eşim çok heyecanlıydı
arabayı parkettim,avm ye girerken ne göreyim adam stresten ter dökmüş,sırtı su gibi
ah bu eşimin heyecanıda olmasa: )
çok deli manyak kullanıyormuşum arabayı

ben de babamla kullanıyorum arabayı , ehliyet sınavına girdim geçtim , direksiyon sınavı var ama sürücü kursu ne hikmetse hiç ders vermiyor ramazan diye..

of manuel vitesli arabada öğreniyorum valla öldürdü babam beni ya ..vites geçişlerinde elimi vitese atmaya korkar oldum ya..babayla öğrenmek çok zor bence..

bi akşam kendim çay içmeye gideyim dedim arkadaşalrımla hemen arkamdan takip etmiş..

insanın kendine güvenini de sarsıyor ..zaten direksiyona gecince insan napcagnı şaşırıyor..senin direksyion sınavın en zaman cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…