Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

bende geçenlerde başladım ehliyet alalı yıllar olduda kullanmamıştım hiç,denedim ilk deneme gayet başarılıydı kendime güven geldi.bugün ise tam bir hüsrandı ,arabayı kaçkere zıplattım hoplattım istop ettirdim bilemem,eşimde yazık olsun böyle böyle öğrenecen diyo ama benim umudum kalmadı.....debraj vites olayı beni bitiriyo ,otomatik vites bi araba alcam bu gidişle...
otomatik kullananlar varsa bana bir fikir versin lütfen kolay mı..yoksa o da düz vites öğrenmek kadar zor mu...of of..ne de heveslenmiştim

bende geçenlerde başladım ehliyet alalı yıllar olduda kullanmamıştım hiç,denedim ilk deneme gayet başarılıydı kendime güven geldi.bugün ise tam bir hüsrandı ,arabayı kaçkere zıplattım hoplattım istop ettirdim bilemem,eşimde yazık olsun böyle böyle öğrenecen diyo ama benim umudum kalmadı.....debraj vites olayı beni bitiriyo ,otomatik vites bi araba alcam bu gidişle...
otomatik kullananlar varsa bana bir fikir versin lütfen kolay mı..yoksa o da düz vites öğrenmek kadar zor mu...of of..ne de heveslenmiştim

ben yıllaaaar önce düz viteste öğrendim ve yıllarca kullandım. 1 yıl önce otomatik vites aldık tabi o daha rahat. öğrenmekte kesinlikle otomatik viteste çok daha kolay ama daha sonradan düz vites kullanman gerekirse çok zorlanırsın. yaparsınız kızlar yaa çok kolay aslında tek ihtiyacınız olan şey kendinize güvenmek.

aslında eninde sonunda öğrenceğime eminim ama araba ne hale gelir bilmem.... eşimde yaparsın diyo ama arabayı yeni aldık kaskosuda var buna rağmen kıyamyorum , bişey olur diye korkuyorum otomatik alalım demişti eşim bende farketmez demiştim..neyime hangi şoförlüğüme güvendiysem.... çok pişmanım..otomatik alabiliriz ama seneye kadar beklemek zorundayım...şimdi öğrenebilirmiyim tekrar cesaret gelirmi bilmiyorum..moralim çok bozuldu...

ay ben çok sinir oluyorum bu duruma ya.İki büyük otomobil markasının yazılımlarını yapıyoruz.Aslında ben program yazıyorum ama yine de hergün o verileri görüyorum,içim dışım otomobil oluyo, ay nasıl sinirim bozuluyo ya.İyice kafaya taktım.Aslında bi araba var bende ,benim değil ama babamın.Ah bi kullanabilsem kendime de alırdım ama işte kullanamıyorum ya ,bana da öğretecek kendime güvenimi sağlayacak biri lazım,ama yok:14::14::14:

Aslında araba kullanmakta özellikle otomatik vitesli olanlarda hiç bir zorluk yok bence. Beni korkutan araba değil Türk şoförleri. Sabırsız, kural tanımaz, saygısız... Yurt dışında yaşayan akrabalarım var. İnanın onların anlattıklarını dinleyince herkes araba kullanır diyorum da işte burada işin boyutu değişiyor. Normalde kardeşimle beraber işe gidiyorum (o kullanıyor ) Ama yarın tek başıma gitmem lazım ve resmen uyuyamıyorum stresten. :(

aynı dertten bende muzdaribim binbir zorluklarla aldığım arabam yıllarca dişimden tırnagımdan arttırıp aldığım arabam 2 aydır kapının önünde pislikten çüriyecek sabah gördüm toz pislik olmuş trafiğer çıkıyorum tabi tek başıma değil ama park kocam bir sıfır iki arac arasından çıkmak kocamn bir sıfır bilmiyorum nasıl olucak...

Otomatik rahat rahat kullanırsın kullanımı cok iyi düz vitesten sonra otomatık kuş gibi geliyor , ama sonradan arakdasın dediği gibi düz viteste zorlanırsın

araba kullanmayı öğrenmek isteyen istanbul avrupadaki arkadaşlara kendi bayan direksiyon hocamın ismini verebilirim özelden(karşıya da geçebiliyo ama ücret farklıymış).gerçekten çok iyi bir hoca,resmen zorla öğretiyor diyebilirim.
çok da tatlı ayrıca 45 yaşlarında emekli meb de direksiyon sınavı gözetmenliği yapmış 20-25 senedir istanbul da aktif araç kullanan bir hanım.gerçekten benim gibi el becerisi gerektiren şeylerde hiç kendine güveni olmayan birine bile öğretti.
heryere yazmak istiyorum herkes faydalansın istiyorum:9::9::9::9:

kızlar mrb bi sorum olucak ya yokuş aşağı arabayı park ettik mesela hemen önümüzde de bi araba var arabayı öne kaçırmadan en sağlıklı nasıl çıkarızz://

selamlar ben ehliyeti son baharda aldım zaman zaman araba kullanıyorum ama hala heyecanlı ve panik bir şekilde :18:
çoğu arkadaşın dediği gibi kesinlikle eşlerinizden size hocalık etmesini bklemeyin inanın daha çok panik ve daha çok hata yaptırıyolar:19:
yani kocadan hoca olmaaaaz :20:
bende sakin ve tecrübeli bir şöför olucam inşallah sadece zaman ve pratik lazım :55:

el freniyle kalkmak en iyisi...hiç kaydırmazsın..

bir de direksiyonu doğrudan önündeki arabaya çevrili tutmamalısın.. zaten aslında bu bir kuraldır. yokuşa park ediyorsan direksiyonu sonuna kadar yanaştığın yere doğru çevirmelisin

kızlar mrb bi sorum olucak ya yokuş aşağı arabayı park ettik mesela hemen önümüzde de bi araba var arabayı öne kaçırmadan en sağlıklı nasıl çıkarızz://

en sağlıklısı tam otomatik araba :1::1::1:

genelde yokuşlarda kalkamayanlar el freni ile kalkıolar ben yapamıom onu :) debriaja alışınca kaydırmıon zaten.ben rampa çıkarken durucam die bi yerlerimden terler akardı :35:

el freniyle kalkmak en iyisi...hiç kaydırmazsın..

bir de direksiyonu doğrudan önündeki arabaya çevrili tutmamalısın.. zaten aslında bu bir kuraldır. yokuşa park ediyorsan direksiyonu sonuna kadar yanaştığın yere doğru çevirmelisin

ya el frenini biliyorum aslında ama hiç denemedim bunu.el frenini indirmeden gaz veriyoruz değil mi??

genelde yokuşlarda kalkamayanlar el freni ile kalkıolar ben yapamıom onu :) debriaja alışınca kaydırmıon zaten.ben rampa çıkarken durucam die bi yerlerimden terler akardı :35:

araba otomatik değil:// ama olsun da istemiyorum aslında küçükken çok özenirdim ben vites hareketlerine:)))))

ter meselesi bende de var:)))bi de arabaya dibine kadar yaklaşıyolar allahııııımmmmmm.yokuş çalışmam lazım://

ben de araba kullanmaya korka korka başlamıştım tam 4 yıl önce eşimin zorlamasıyla.'ben her zaman yanında olamam biner gidersin arabana' derdi hep.velhasıl kelam öyle de oldu.eşim işi gereği 1 yıldır yanımda değil.1,5 yaşında bir oğlum var.her yere kendim gidiyorum.2 hafta önce şehir dışına çıktım.düşün yani.azmin zaferi.yalnız şu var:eşim hiç olmuyor yapamıyorsun demedi.çok destekledi beni.yoğun trafikte bile bana kullandırırdı öğreneyim diye.inşallah sen de yavaş yavaş usta bir şoför olursun.dikkatli ol.ve de korkma....

ilk iki gün çok korkmuştum ama sonra geçti yaklaşık 8 aydır araç kullanıyorum ve eşimin desteği olmadan yardım bile almadan tamamen kendim öğrendim.şimdi ise eşim taksiye bile çıkarsın diyor

kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum:(
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs:14::14:
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?:kkk::kkk:

ben ehliyetimi aldığımda 18 yaşındaydım babam arabasına çok düşkündü ve yanında çok rahat kullanamazdım dolayısıyla bir süre kimlik gibi kullandım . Allah rahmet eylesin babamı kaybettim 19 yaşımda ve arabamız evin önünde yatıp duruyordu, Sağolsun annemin gazıyla oda ne gazmış ama yerlerde dolu kar var ilk trafiğe çıkışım onun sayesinde oldu, kazlar yaptım, yollarda kaldım, ama en sonunda öğrendim çok şükür 9 senedir araba kullanıyorum ve iyi bir şöför olduğumu da söylerler:30: Sende sakın korma olmaz inşallah ama arabayı vura vura da olsa mutlaka öğren bence bayanların kullanması çok güzel ve önemli bir şey:1:

ya el frenini biliyorum aslında ama hiç denemedim bunu.el frenini indirmeden gaz veriyoruz değil mi??

araba otomatik değil:// ama olsun da istemiyorum aslında küçükken çok özenirdim ben vites hareketlerine:)))))

ter meselesi bende de var:)))bi de arabaya dibine kadar yaklaşıyolar allahııııımmmmmm.yokuş çalışmam lazım://

el frenini yavaşça indirirken hafif gaza basmaya başlayacaksın..bir kaç denemede alışırsın

ama bence önce otomatik kullan, bir kaç yıl sonra düz vitese geçersin. en azından stresin de geçmiş olur.

gerçi o zaman da rahatlığa alışıp düz vitese geçer misin bilmiyorum:)))

herkesin mi derdi aynı olur yaa inanmıyorum bütün forum beni anlatmışşş.. bende ögrenmek istiyorum ama eşimle olmuyooo hocayıda istemiyorr kaldık yanii:(

aynen :1: ne olur durmasın öndeki araç, sıkışmasın trafik diye dua ederdim :60:

herkesin mi derdi aynı olur yaa inanmıyorum bütün forum beni anlatmışşş.. bende ögrenmek istiyorum ama eşimle olmuyooo hocayıda istemiyorr kaldık yanii:(

yalnız değilsin. ama aşmak için plan yapmalısın. eşin yardımcı olmuyorsa maddi manevi zarar açısından hoca çok iyi bir çözüm. ben özel dersleri almasaydım hala ağlıyor olurdum halime, çok şükür onlar sayesinde çabucak alıştım trafiğe. hocaya verilen ücret araca, kendinize etrafa vereceğiniz zararlarla kıyaslayınca çok düşük kalıyor. birkaç dersle bile işi halledenler oluyor, gerisi sizin pratiğinize kalıyor.:34:

Back
X