- Konu Sahibi benimminikelam
-
bende geçenlerde başladım ehliyet alalı yıllar olduda kullanmamıştım hiç,denedim ilk deneme gayet başarılıydı kendime güven geldi.bugün ise tam bir hüsrandı ,arabayı kaçkere zıplattım hoplattım istop ettirdim bilemem,eşimde yazık olsun böyle böyle öğrenecen diyo ama benim umudum kalmadı.....debraj vites olayı beni bitiriyo ,otomatik vites bi araba alcam bu gidişle...
otomatik kullananlar varsa bana bir fikir versin lütfen kolay mı..yoksa o da düz vites öğrenmek kadar zor mu...of of..ne de heveslenmiştim
bende geçenlerde başladım ehliyet alalı yıllar olduda kullanmamıştım hiç,denedim ilk deneme gayet başarılıydı kendime güven geldi.bugün ise tam bir hüsrandı ,arabayı kaçkere zıplattım hoplattım istop ettirdim bilemem,eşimde yazık olsun böyle böyle öğrenecen diyo ama benim umudum kalmadı.....debraj vites olayı beni bitiriyo ,otomatik vites bi araba alcam bu gidişle...
otomatik kullananlar varsa bana bir fikir versin lütfen kolay mı..yoksa o da düz vites öğrenmek kadar zor mu...of of..ne de heveslenmiştim
kızlar mrb bi sorum olucak ya yokuş aşağı arabayı park ettik mesela hemen önümüzde de bi araba var arabayı öne kaçırmadan en sağlıklı nasıl çıkarızz://
kızlar mrb bi sorum olucak ya yokuş aşağı arabayı park ettik mesela hemen önümüzde de bi araba var arabayı öne kaçırmadan en sağlıklı nasıl çıkarızz://
en sağlıklısı tam otomatik araba
genelde yokuşlarda kalkamayanlar el freni ile kalkıolar ben yapamıom onu :) debriaja alışınca kaydırmıon zaten.ben rampa çıkarken durucam die bi yerlerimden terler akardı
el freniyle kalkmak en iyisi...hiç kaydırmazsın..
bir de direksiyonu doğrudan önündeki arabaya çevrili tutmamalısın.. zaten aslında bu bir kuraldır. yokuşa park ediyorsan direksiyonu sonuna kadar yanaştığın yere doğru çevirmelisin
genelde yokuşlarda kalkamayanlar el freni ile kalkıolar ben yapamıom onu :) debriaja alışınca kaydırmıon zaten.ben rampa çıkarken durucam die bi yerlerimden terler akardı
araba otomatik değil:// ama olsun da istemiyorum aslında küçükken çok özenirdim ben vites hareketlerine:)))))
ter meselesi bende de var:)))bi de arabaya dibine kadar yaklaşıyolar allahııııımmmmmm.yokuş çalışmam lazım://
kızlar bu konuda çok konu açıldı bunu bilerek kusura bakmazsanız dertleşmek istiyorum
5 yıl önce ehliyetimi aldım..ama hiç kullanma hevesinde olmadım mecbur bir işmiş gibi aldım o zamanlar..
bu sıralarda içimde çok heves var illa öğrenmek istiyorum işime arabayla gidebilmek istiyorum..adana da oturuyorum ve buranın trafiği çok fena..öncelikle çok korkuyorum..
eşim iki haftadır akşamları sakin sokaklarda çalıştırıyor beni..ama halen hatalarım var hızımı kontrol edemiyorum seri değilim vs
sürücü kurslarından 10 saatlik ders alıyım diyorum sen bu halde sürücü kursuna başlarsan ondan da fayda alamazsın diyor..durumumu çok vahim görüyor..,
ne yapmalıyım nasıl öğrendiniz siz bayanlar ne yaptınız?
ya el frenini biliyorum aslında ama hiç denemedim bunu.el frenini indirmeden gaz veriyoruz değil mi??
araba otomatik değil:// ama olsun da istemiyorum aslında küçükken çok özenirdim ben vites hareketlerine:)))))
ter meselesi bende de var:)))bi de arabaya dibine kadar yaklaşıyolar allahııııımmmmmm.yokuş çalışmam lazım://
el frenini yavaşça indirirken hafif gaza basmaya başlayacaksın..bir kaç denemede alışırsın
ama bence önce otomatik kullan, bir kaç yıl sonra düz vitese geçersin. en azından stresin de geçmiş olur.
gerçi o zaman da rahatlığa alışıp düz vitese geçer misin bilmiyorum:)))
aynenne olur durmasın öndeki araç, sıkışmasın trafik diye dua ederdim
herkesin mi derdi aynı olur yaa inanmıyorum bütün forum beni anlatmışşş.. bende ögrenmek istiyorum ama eşimle olmuyooo hocayıda istemiyorr kaldık yanii
yalnız değilsin. ama aşmak için plan yapmalısın. eşin yardımcı olmuyorsa maddi manevi zarar açısından hoca çok iyi bir çözüm. ben özel dersleri almasaydım hala ağlıyor olurdum halime, çok şükür onlar sayesinde çabucak alıştım trafiğe. hocaya verilen ücret araca, kendinize etrafa vereceğiniz zararlarla kıyaslayınca çok düşük kalıyor. birkaç dersle bile işi halledenler oluyor, gerisi sizin pratiğinize kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?