- 20 Ocak 2021
- 1.006
- 555
- 26
-
- Konu Sahibi Ebrulibayan
Çünkü kaldığım yerde yapacak hiç bir şey yok. Canım sıkılıyor. Özlüyorum.Mesafe çok kısa neden 1 hafta kalmalı gidiyorsunuz ki
Anneniz arada bi gelse 1 haftaligina eşinizle böyle dengeleseniz. Kabul etmez miÇünkü kaldığım yerde yapacak hiç bir şey yok. Canım sıkılıyor. Özlüyorum.
Karşımdaki kişiye saygısızlık olur diye düşünüyorum.
Eşim şey diyor 3 4 ayda bir gideriz. 1 gece kalır döneriz.
Senin tek ailen benim diyor. Ben ne olacağım diyor. Sizi özleyeceğim diyor. Ne yemek yiyeceğim diyor…
Nereli bu dag ayilari valla cok kizdim terbiyesizler ana gibisi var mi? Ne zorluklarla buyutuyoruz ileride kizlarim kalkip hödüğün biri icin "anne evime gelme kocişim rahatsz oluyo bende 2 ayda bir bi iki gunlugune geleyim zira kocişim aç kalir bizi özler ailem onun ailesiymis ben artik onlarin kiziymisim" diyecekse hic evlenmesinler daha iyi... nolur kendinize gelin kiz evlat buyutuyorsunuz yazik yapmayin bunu ailenize ve kendinize... saygisizligin en alasini yasarken saygili olmaya calismayin...Kaynanamda eşimin teyzesi de söyleniyor. Sen evlendin artık bizim kızımızsın diyor. Madem gideceksin neden evlendin vs vs. Benim yüzüme demiyorlar ama başkaları için sürekli böyle söylüyorlar. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı…
Aynen öyle büyük şehirde. Ailem az çok anladı rahatsız olduğunu o yüzden fazla gelmeyelim diyor. Eşimin tek dediği ben ne yapacağım sen gidersen.eşiniz tam haklı olacakken haksız olmuş gibi, çözemedimmesafeye göre 5-6 gün çok belki fakat eşiniz de ne emmeye geliyor ne gömmeye. onun bahsettiği süre de çok az. bunun problem olması bile çok yanlış bence. aileniz onların gelip kalmasına eşinizin rahatsız olduğunu biliyor mu peki? yani kısasa kısas yapmak olurdu aslında benim de tercihim yanlışsa yanlış, ben de onun ailesinden rahatsız olurdum. "ben de görüşmem" dediğine bakmayın, iş ciddiye bindiğinde ailesine gelmeyin istemiyorum diyemeyecek. ayrıca aynı şehirde olduğum için görüşüyorum diye de bir şey yok, 2 saatlik mesafe sırf farklı il olarak geçiyor diye uzun bir mesafe değil sonuçta. istanbulda bir yerden bir yere gitmek 3 saat ama şehir değiştirmiyorsun.
Ben zaten onu dinlemediğim için gidiyorum. Ama her gidişim limoni oluyor. Dönünce hiç bir şey olmamış gibi devam. Böyle bir sebepten küsmek çok saçma geliyor ve üzüyor beni.Nereli bu dag ayilari valla cok kizdim terbiyesizler ana gibisi var mi? Ne zorluklarla buyutuyoruz ileride kizlarim kalkip hödüğün biri icin "anne evime gelme kocişim rahatsz oluyo bende 2 ayda bir bi iki gunlugune geleyim zira kocişim aç kalir bizi özler ailem onun ailesiymis ben artik onlarin kiziymisim" diyecekse hic evlenmesinler daha iyi... nolur kendinize gelin kiz evlat buyutuyorsunuz yazik yapmayin bunu ailenize ve kendinize... saygisizligin en alasini yasarken saygili olmaya calismayin...
Ohoo Herşey sorunAraç kullanıyorum. Ama diyor araba bana lazım.
Annem gelemiyor maalesef.Anneniz arada bi gelse 1 haftaligina eşinizle böyle dengeleseniz. Kabul etmez mi
Kızlar merhaba. Bi konu çok canımı sıkıyor. 4 yıllık evliyim. Ne zaman annemgile gitmek istesem muhakkak eşimle bi sürtüşme yaşıyoruz. 1 hafta kalayım diyorum yok 3 gün kal diyor. Sürekli bi manipüle etme durumu oluyor. Sen gideceksin ben senle kızımı özleyeceğim insan biraz düşünür ben seni bırakıp gitsem hoşuna gider mi. Çalışıyorum hiç demiyorsun bu adamın yemeği ne olacak vs vs. Her gidişimde en fazla 5-6 gün kalıyorum. Öyle aylarcada değil. Sürekli aramız bozuk ayrılıyoruz. Kaldığım süre boyunca aramız limonu oluyor. Eve döndüğümde hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Annemgille 1 buçuk 2 saatlik mesafede oturuyorum ama iki ayda 1 gidiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
zaten akşama kadar çalışıyor ne yapabilir ki. bana biraz bahane uyduruyor gibi geldi bu "ne yaparım, ne yerim, özlerim"ler.Aynen öyle büyük şehirde. Ailem az çok anladı rahatsız olduğunu o yüzden fazla gelmeyelim diyor. Eşimin tek dediği ben ne yapacağım sen gidersen.
Hayır normalde önüne ne gelse yer. Yemek onun için hiç sıkıntı değil. Öğlen yemek yapmazsam oturur kahvaltılık yer. Ama bu meselede onu bahane ediyor.Seni değil boğazını düşünüyor.
Kocaman adam bi hafta kendine yemek yapmaktan aciz.
Evet aynen bahane. Böyle olunca beni üzdüğünü görmüyor yada görmezden geliyor.zaten akşama kadar çalışıyor ne yapabilir ki. bana biraz bahane uyduruyor gibi geldi bu "ne yaparım, ne yerim, özlerim"ler.
ben olsam normal bir zamanda karşıma alır ciddi ciddi konuşurum ve bu durum için çok taviz vermem. yaşadıkları sürece ailem olduğunu gidip geleceğimi, onun için orta yolu bulacağımı ama onun da artık huzursuzluk çıkarmaması gerektiğini anlatırım. bu tartışma esnasında olmayacağı için belki daha iyi anlayabilir. sizin de kızınız var, evlenince kocası göndermesin bakalım eşiniz nasıl tepki verecek..Evet aynen bahane. Böyle olunca beni üzdüğünü görmüyor yada görmezden geliyor.
Ortalığı yıkar. Bi ara çok ciddi konuştum. Anlaşmıştık… Ben öyle sanmışım.. Yine aynı şeyleri söyledi. Bide damardan giriyor. İnsan acaba haksızlık mı yapıyorum diyorben olsam normal bir zamanda karşıma alır ciddi ciddi konuşurum ve bu durum için çok taviz vermem. yaşadıkları sürece ailem olduğunu gidip geleceğimi, onun için orta yolu bulacağımı ama onun da artık huzursuzluk çıkarmaması gerektiğini anlatırım. bu tartışma esnasında olmayacağı için belki daha iyi anlayabilir. sizin de kızınız var, evlenince kocası göndermesin bakalım eşiniz nasıl tepki verecek..
valla gerçekten anlayana kadar anlatın gerekirse de kısasa kısas yapın yapacak bir şey yok, damardan girilecek bir şey de yok. 2-3 günlük gidersiniz, 2-3 günde de kimse eşini çocuğunu görmedi diye fenalaşmazOrtalığı yıkar. Bi ara çok ciddi konuştum. Anlaşmıştık… Ben öyle sanmışım.. Yine aynı şeyleri söyledi. Bide damardan giriyor. İnsan acaba haksızlık mı yapıyorum diyor
Ay kusura bakma yazmayayım yazmayayım dedim de neden bu kadar aşağıladın kadını anlamadım kac üniversite mezunusun? Oxford üniversitede yüksek lisans mı yaptın? Bizdeki eğitim sizde olsa demek ki milleti neyin neresine sokacaksınız acaba.. Anadolu insanı bu tarz deyimi çok kullanır, ne oldu yani adam mı öldürmüş? Burası makale yeri değil, insanlar sorularını soruyor geçip gidiyorlar. Diploma ve dilbilgisi yeterlilik sınavı yapılsa insan kalmaz zaten buna sen de dahil bence. Saçma sapan eziklik duygusu ile ego yapıp milletin canını sıkma bence. İster anamgil der ister babamgil der ne olmuş?Çocuğunla ilgilen kendine hobi edin kendini geliştir. Böylece annemgil gibi kelimeleri kullanmaktan da sıyrılacaksın .
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ama ben takılmadım. Çünkü o yazım dan daha önemli bir konum var. İnsanlar kendini nasıl tatmin etmek istiyorsa o şekilde davransın.Ay kusura bakma yazmayayım yazmayayım dedim de neden bu kadar aşağıladın kadını anlamadım kac üniversite mezunusun? Oxford üniversitede yüksek lisans mı yaptın? Bizdeki eğitim sizde olsa demek ki milleti neyin neresine sokacaksınız acaba.. Anadolu insanı bu tarz deyimi çok kullanır, ne oldu yani adam mı öldürmüş? Burası makale yeri değil, insanlar sorularını soruyor geçip gidiyorlar. Diploma ve dilbilgisi yeterlilik sınavı yapılsa insan kalmaz zaten buna sen de dahil bence. Saçma sapan eziklik duygusu ile ego yapıp milletin canını sıkma bence. İster anamgil der ister babamgil der ne olmuş?
2 ayda bir bazen 2 buçuk ayda gidiyorum özlüyorum. O yüzden.1.5 2 saatlik için gerçekten 1 hafta mı kalıyorsunuz? Mesafe kısa, biraz abartı değil mi sizcede?
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ama ben takılmadım. Çünkü o yazım dan daha önemli bir konum var. İnsanlar kendini nasıl tatmin etmek istiyorsa o şekilde davransın.
Valla artık öyle yapacağım. Bir çok kişi bu şekilde yazmış. Demekki doğru olan buvalla gerçekten anlayana kadar anlatın gerekirse de kısasa kısas yapın yapacak bir şey yok, damardan girilecek bir şey de yok. 2-3 günlük gidersiniz, 2-3 günde de kimse eşini çocuğunu görmedi diye fenalaşmazdoğrudur yanlıştır bilemem, ailesi her geldiğinde de huzursuzluk çıkarırım. belki aynı durumu yaşamadığımız için böyle düşünüyorumdur ama..