Çekişmeli Boşanma Davası

hanımefendi tabiki duygularımı yönetmekte güçlük çektiğim anlar oluyor tabiki de olacak bu bir yas süreci indiğim de olacak çıktığım da olacak. Bütün yaklaşımınız tamamen olumsuz neredeyse giidip ne güzel ortada bırakmışsın eline sağlık diyeceksiniz.
Yuh daha neler :) ben size sizin yazdıklarınız üzerinden yorum yapıyorum.
Ev konusunda hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Yüksek ihtimalle bir yıldır o evde oturduğunuz ve kira vermediğiniz için üstüne birde zararlı bile çıkacaksınız maalesef. Yaşadığınız intikam duygusumu bilmiyorum ama bu noktada yanlışsınız. Üzgünüm.

Yuh daha neler :) ben size sizin yazdıklarınız üzerinden yorum yapıyorum.
Ev konusunda hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Yüksek ihtimalle bir yıldır o evde oturduğunuz ve kira vermediğiniz için üstüne birde zararlı bile çıkacaksınız maalesef. Yaşadığınız intikam duygusumu bilmiyorum ama bu noktada yanlışsınız. Üzgünüm.
Ne yapayım mesela? Şuan hem kira ödeyip hem fatura ödeyip hem ev eşyası alıp başka bir eve çıkma şansım da maddiyatım da yok? Kazandığım da bir yere kadar hangi birinin üstesinden gelebilirim tek başıma? Ailem de burda değil? Onun canı böyle istedi ve terkedesi geldi diye sokakta mı kalayım? Biraz vicdan.

Ne yapayım mesela? Şuan hem kira ödeyip hem fatura ödeyip hem ev eşyası alıp başka bir eve çıkma şansım da maddiyatım da yok? Kazandığım da bir yere kadar hangi birinin üstesinden gelebilirim tek başıma? Ailem de burda değil? Onun canı böyle istedi ve terkedesi geldi diye sokakta mı kalayım? Biraz vicdan.
Yani bi kadın olarak, sizin tüm hayatınız bir erkeğe mi bağlıydı ? Terk ettiyse defolsun gitsin alllahından bulsun dersiniz. Zaten hakkınızı talep etmişsiniz.. 5 çocukla ortada kalmış gibi haller. Dünya ayaklarınızın altından çekilmiş gibi davranıyosunuz. Daha 32 yaşındasınız. Üstelik çalışan bir kadınmışsınız. Ne diyeyim daha fazla yazmaya gerek görmüyorum. Hakkınızda hayırlısı

Son düzenleme:
Yani bi kadın olarak, sizin tüm hayatınız bir erkeğe mi bağlıydı ? Dünya ayaklarınızın altından çekilmiş gibi davranıyosunuz. Üstelik çalışan bir kadınmışsınız. Ne diyeyim daha fazla yazmaya gerek görmüyorum. Hakkınızda hayırlısı
Aynen hanımefendi siz bana yorum yapmazsanız sevinirim aynı frekansta değiliz maalesef. Umarım hiçbir zaman benzer durumlara düşmezsiniz iyi günler

Zaten MADDİ MANEVİ TAZMİNAT VE NAFAKA istemiş hanımefedi.
Kaynanasının evine göz dikmek nedir. Bunun neyini savunuyorsunuz ?
Hanımefendi altınlarını vermiş asgari ücretle geçinen birisi niye çıksın evden. Onun da hakkı var.
Bazen yorumlarla köstek oluyorsunuz yapmayın zaten zor bir dönem geçiriyor.

Ev ne zaman alındı ev alındığında resmi nikah kıyılmışmıydı ve tapu kimin üzerine eşinizin mi ailesinin mi eğer ailesinin üzerine ise hak alamazsınız sadece düğünde takılan altınları talep ederseniz.

Merhaba herkese. Ben bursada yaşayan 32 yaşında bir kadınım. Kendi mesleğim var. Eşim yaklaşık 1 yıl önce bir anda evi terketti ailesi de destekledi ne arayıp ne sordular sonrasında. Çok anlık bir sinirle yapılmış bir hareketti ortada bir sebep yoktu aslında ama sonrasında durum aileler de işin içine girince büyüdü ve maalesef boşanma aşamasına geldik. Eşim bu süreçte çok kötü davrandı resmen tanıyamadım onu. Anlaşmalı boşanma için şartlarımı kabul etmedi param yok benim dedi ve çekişmeli boşanma davası açtı. Oturduğumuz ev ailesinin de desteğiyle benim de düğün takılarımı vererek alındı fakat ailesinin üzerine yapıldı o süreçte. Ailesinin maddi durumu oldukça iyi. Ben şuan birlikte oturduğumuz evde yaşamaya devam ediyorum. Avukatım maddi tazminat manevi tazminat ve nafaka talep etti. Aynı zamanda evin dava sürecinde bana özgüllenmesini talep etti. Çocuğum yok. Asgariücret düzeyinde gelirim var. Dava dilekçesinde bana kötü davranıyor anlaşamıyoruz falan demiş başka da diyecek bir şeyi yok zaten. Kanıtlayacak hiçbir şeyi de yok. Belki kavga anında yazdığım 2-3 mesaj vardır herkeste olabilecek türden başka da hiçbir şey yok elinde. Bir kusurum da yok zaten. Şimdi bu evin özgüllenmesi için nelere bakıyolar o ailesiyle yaşıyor ben müşterek konutta oturuyorum bu talep kabul edilir mi daha önce yaşayanlar var mı?

Bi yandan da o kadar boşu boşuna geldik ki bu noktaya çok üzülüyorum o kadar çok sevmiştim ki onu çok özlüyorum kalbimde bir sızı olarak kaldı. Bi yandan boşu boşuna benim hayatımı mahvetti gencecik yaşımda aylarca ağladım ben ne yaptım bunu hakedecek diye. Son zamanlarda instagramdan sürekli özlediğine, gelmek istediğine ama imkansız olduğuna vs vs gibi paylaşımlar yapmaya başlamış. Ama asla iletişime geçmiyor hiçbir şekilde. Madem istemiyorsun neden böyle paylaşımlar yaparsın ki. Evden çıkıp gidip onlara bırakmak istemiyorum hakkım var benim de orda hiçbir suçum yokken sırf ailesinin dolduruşlarıyla bu noktaya geldim. Çok kafam karışık dava nasıl ilerler ne karar çıkar düşünüyorum sürekli bir çıkış yolu bulmalıyım. Boşanma davası süresince evin özgüllenmesi hakkında bilgisi olan var mı? verilir mi?
Çocuk yok ve çalışıyorsun herhangi bir maddi karşılık alamazsın gibi geliyor bana ama uzman değilim tabi. Düğün altınları evde yaşadığın sürece denk geliyor olabilir. Bilemedim. Bence anlaşmalı boşanma en mantıklısı

Bu şekilde bahsettiğiniz kişiyi, hala sevdiğinizi özlediğinizi söyleyennde sizsiniz ?
Karar verin dostunuz mu düşmanınız mı ?
Kadının kocası mısınız acaba? Fake hesaptan mı yazıyorsunuz??
Ortada hiçbir şey yokken adam çıkmış gitmiş. Konu sahibi de asgariyle çalışıyor. Siz söyleyin ne yapacak, nasıl yaşayacak, her şeyi çok biliyorsanız buna da cevap verin.
Haktan hukuktan haberiniz yok galiba. Manevi kısmı bilemiyorum ama tabi ki manevi tazminat talep edecek. Yıllarca bir evde yaşanmış, düzen kurulmuş. Birden bu kadın nasıl hayatına devam etsin, tabi ki nafaka isteyecek. Taleplerden bazılarını çok görebilirsiniz ama bu kadar suçlayıcı konuşmak da çok garip geliyor bana?
Bir kadının severek evlendiği ve birden onu terk eden adama karışık duygular beslemeye de mi hakkı yok?
Garipsiniz gerçekten. Umarım aynı şeyleri yaşamazsınız ve umarım çevrenizdekiler sizin kadar acımasız olmaz

Avukatınız bunu talep ettiyse ihtimal vardır en azından dava sonuçlanana kadar sonrası ıcın kendınıze bi düzen kurmanız gerekecek . Tapu aile üzerine ve ödeme için sadece 4-5 -10 artık ne kadar bilezik verdiysenız muhtemelen bileziklerin bugünkü degerıyle gramaj olarak ödenmesini talep edebilirsiniz en azından yenı düzen için nefes aldırır size .

Yasadiklariniz zor fakat gerçekci olmakta fayda var. Adam ztn onlemini almis evin tapusu aile uzerine, suresiz nafaka konusu su an gundemde bence amaciniz maddi kazanclardan cok bir an once kurtulmak olmali. Gecen her gun size manevi zarar verecek, en olur neyse - dugun takilarinin gr olarak alinmasi ( eski tarih tl bedeli verilebiliyor ) veya tazminat ona israr etmelisiniz. Dugun takilari elden mi teslim edildi banka uzerinden havale varmi hepsi onemli ve uzman bir avukat ile ilerlemelisiniz. 5 yil cop oldu derken bir 5 daha gitmesin.

Kadının kocası mısınız acaba? Fake hesaptan mı yazıyorsunuz??
Ortada hiçbir şey yokken adam çıkmış gitmiş. Konu sahibi de asgariyle çalışıyor. Siz söyleyin ne yapacak, nasıl yaşayacak, her şeyi çok biliyorsanız buna da cevap verin.
Haktan hukuktan haberiniz yok galiba. Manevi kısmı bilemiyorum ama tabi ki manevi tazminat talep edecek. Yıllarca bir evde yaşanmış, düzen kurulmuş. Birden bu kadın nasıl hayatına devam etsin, tabi ki nafaka isteyecek. Taleplerden bazılarını çok görebilirsiniz ama bu kadar suçlayıcı konuşmak da çok garip geliyor bana?
Bir kadının severek evlendiği ve birden onu terk eden adama karışık duygular beslemeye de mi hakkı yok?
Garipsiniz gerçekten. Umarım aynı şeyleri yaşamazsınız ve umarım çevrenizdekiler sizin kadar acımasız olmaz
Cidden muhalefet olmak için buradasınız, herkese bi beğenmedim. Tek hobiniz bu sanırım forumda. Her yorumuz saldırgan.

Ben demişim ki maddi manevi tazminatı zaten istiyorsunuz, nafaka vs. Zaten mahkeme bunu göz önünde bulundurur. Maddi tazminatın içinde kanıtlanmış takılarda olur zaten. Tüm bunları aldıktan sonra kayınvalidesinin üzerine olan evi istemek nasıl bi mantık söyler misiniz ?

Ayrıca kadınlar erkekleri terk edince, erkekler hiç öldüm bittim, hayatımı nasıl devam ettiricem demiyor. Çalışıyor devam ediyor. Bir kaç bakıma muhtaç küçük çocuğu olanları anlıyorum. Çocuğuna bakmak zorunda çalışamaz. Bu durumda hakları da farklı olur. Ama hanımefendinin çocuğuda yok. Hemde çalışıyor ?
Hayatta tek boşananda kendisi değil.
Adam terk etmiş gitmiş, burda siz bile adama nefret kusuyorsunuz, kadın seviyorum özlüyorum diyor. Bende karar verin, nefret edip herşeyine varana kadar almak mı istiyorsunuz, yoksa hala yakından takip ettiğiniz adamı seviyor, dönsün mü istiyorsunuz diyorum. Gayet açık yani. Adam dönse bugün, her şeyi unutur affeder öyle yorumlar. Bizde burda birbirimizi yediğimizle kalırız.

Özetle, ben kimse tazminat talep etmesin demiyorum. Tabiki hakkı olanı söke söke alacak, ki taleptede bulunmuş. Ama bu eve çökmek değil.

Ayrıca bir erkek hayatından çıktı diye ölüp bitmenin bir kadına yakıştığını düşünmüyorum. Allahımdan bulsun der yoluma bakarım. Ağlamam. Ok?

Son düzenleme:
Ben şu an konutu kullanma hakkı onda diye anladım. Ama tam tersi de olsa üslubunuz hiç hoş değil.
Fark ettim yanlış anladığınızı, çünkü olayı doğru anlayan birininn gerçekten savunacağı bir durum değil, hakkı olmayanı almaya çalışan birini savunmak.

Birde Hangi üslup ? Gösterin rica ediyorum. :)

Maddi manevi tazminat talep edin ozellikle manevi cunku aniden terk edilmissiniz

Dugun takilarini aynen veya nakdi olarak talep edebilirsiniz

Yaptığı paylaşımların size olduğunu dusunmuyorum. Sizde öyle dusunup kafanizi karistirmayin. En kisa zamanda şutlayın gitsin. Planlı yapmış herşeyi boşanırım diye üstune ev araba yaptırmamış. Işiniz zor gözüküyor. Allah yardimciniz olsun

Cidden muhalefet olmak için buradasınız, herkese bi beğenmedim. Tek hobiniz bu sanırım forumda. Her yorumuz saldırgan.

Ben demişim ki maddi manevi tazminatı zaten istiyorsunuz, nafaka vs. Zaten mahkeme bunu göz önünde bulundurur. Maddi tazminatın içinde kanıtlanmış takılarda olur zaten. Tüm bunları aldıktan sonra kayınvalidesinin üzerine olan evi istemek nasıl bi mantık söyler misiniz ?

Ayrıca kadınlar erkekleri terk edince, erkekler hiç öldüm bittim, hayatımı nasıl devam ettiricem demiyor. Çalışıyor devam ediyor. Bir kaç bakıma muhtaç küçük çocuğu olanları anlıyorum. Çocuğuna bakmak zorunda çalışamaz. Bu durumda hakları da farklı olur. Ama hanımefendinin çocuğuda yok. Hemde çalışıyor ?
Hayatta tek boşananda kendisi değil.
Adam terk etmiş gitmiş, burda siz bile adama nefret kusuyorsunuz, kadın seviyorum özlüyorum diyor. Bende karar verin, nefret edip herşeyine varana kadar almak mı istiyorsunuz, yoksa hala yakından takip ettiğiniz adamı seviyor, dönsün mü istiyorsunuz diyorum. Gayet açık yani. Adam dönse bugün, her şeyi unutur affeder öyle yorumlar. Bizde burda birbirimizi yediğimizle kalırız.

Özetle, ben kimse tazminat talep etmesin demiyorum. Tabiki hakkı olanı söke söke alacak, ki taleptede bulunmuş. Ama bu eve çökmek değil.

Ayrıca bir erkek hayatından çıktı diye ölüp bitmenin bir kadına yakıştığını düşünmüyorum. Allahımdan bulsun der yoluma bakarım. Ağlamam. Ok?
Size niye muhalefet olayım? Size katılsaydım da konu sahibine muhalefet olacaktım :D İsimlere çok dikkat etmiyorum ama sizi de ilk defa gördüm. 2 yoruma beğenmedim attım diye nedir bu sinir🥲 Kimseye de saldırmadım, hakaret etmeden gayet normal bir yorum yapmışım. Bana da sizin yorumlarınız saldırgan geldi🤷🏻‍♀️
Konu sahibi sabaha kadar bir şeyler talep etsin, dediğiniz gibi haklı olmaması gibi bir durum varsa zaten alamaz. Kimsenin altından evini arabasını çekmemiş.
Kadınların toplumsal ve kültürel sebeplerden ayrılık sürecini neden daha zor atlattığını mı konuşalım? Bu kadar harap olmak anlamsız olabilir ama yapacak bir şey yok, bazıları da böyle.
Anlatıldığına göre adam hiçbir şey yokken çekip gitmiş, böyle bir durumda üzülmek, eski günleri hatırlayıp özlemekte bir sorun göremiyorum
Yine de haklısınız, adam istese barışırlar gibi. Biz de tartıştığımızla kalırız🤣

Back
X