- 16 Temmuz 2023
- 442
- 540
- 29
- Konu Sahibi Ebrulibayan
Annenize gittiniz mi, eşinizle baristiniz mi ne oldu peki son olarak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
defaatle “ya da” yerine “yada” yazmışsınız, bağlaç olan de’yi ayırmamışsınız; burada kurumsal çevreler ve yazım konusunda ahkam kesiyorsunuz maşallah.Siz kullanın madem
Bakalım girdiğiniz ortamlar iş hayatı vs. bunu nasıl karşılayacak ?
Anneme geldim. Eşimle aram limoni :)Annenize gittiniz mi, eşinizle baristiniz mi ne oldu peki son olarak
İl dışına çıkıyoruz geziyoruz. Gayette eğleniyoruz. Ama insan annesigilide özlüyor. Ben bide oraya gideyim dediğim zaman sorun başlıyor. Söyleniyor. Hep tartışmalı gidiyorum yani.Küçük yerde hayat zor hele çocuk küçükken.
Sürekli haftasonu bır ile vs gıtmıyorsanız çocukla evde zor.
Sız de ekonomık olarak da her haftasonu bir yere gidemiyorsanız hem çocuk hem sizin için değişiklil de olabılır.
Hem aıle ziyareti hem zaman gecer.
Ben küçük ilçede yaşıyorum meslekten dolayı.
Haftasonu hayat iskence.
Ya ıl dışına çıkıyoruz ya da annemlere gidiyoruz esımle bazen o gelmeyince ben çocukla gidiyorum.
Duruma göre kalıyorum ya da dönüyorum.
Anladım ben de çok sık giderim.İl dışına çıkıyoruz geziyoruz. Gayette eğleniyoruz. Ama insan annesigilide özlüyor. Ben bide oraya gideyim dediğim zaman sorun başlıyor. Söyleniyor. Hep tartışmalı gidiyorum yani.
Hayır bide dönünce eşim hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Gel de çıldırma. Benim içime dert koyduğuyla kalıyor..Anladım ben de çok sık giderim.
Herkesın aıle bagı farklı.
Sıkıyorum ve özlüyorum. 2 3 gün kalınca kızım tam ortama alışıyor hooop geri dönüyoruz. Hiç bir şey anlamıyorum.Bence eşiniz haklı. Ben istemezdim mesela eşim gitsin bir hafta kalsın ailesinde iki ayda bir. Çok uzak mesafe yokmuş aranızda. İki bilemedin üç gece yeterli.
Takmayacaksın artik.Hayır bide dönünce eşim hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Gel de çıldırma. Benim içime dert koyduğuyla kalıyor..
Aslında bu iyi bi şey. Gitmeden laf etmesine kulağını kapatırsın nasılsa dönünce hiçbir şey olmamış gibi davranıyorHayır bide dönünce eşim hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Gel de çıldırma. Benim içime dert koyduğuyla kalıyor..
Aile dinamikleriniz size özel. Ben kendi fikrimi belirttim. Şahsi fikrimce eşinize hak verdim. Bu herkese göre değişecek bir konu. Sizin gibi düşünenlerde olacaktır. Eşiniz ile orta yolu bulun. Bir seferinde bir hafta kalıyorsanız, sonraki sefer üç gün gibi gibiSıkıyorum ve özlüyorum. 2 3 gün kalınca kızım tam ortama alışıyor hooop geri dönüyoruz. Hiç bir şey anlamıyorum.
Evet duygusal anlamda yanyana olmak istiyoruz. Ortada bir tartışma olmadı. Eşim gece kalınınca rahat edemiyorum diyor. Ailemde 1 gece kalmak zorunda gelirlerse çünkü otobüs yok.Babanz yok anladgm kadaryla eğer oyleyse öye bi giderim ki... bana ihtiyaclari varsa ve bana da duygusal olarak yanlarinda olmak iyi geliyorsa beni kimse engelleyemez... evime gelemiyorlar derken bu cümlenin altinda ailenize yansiyan bir istenmeme durumu bu konuda yaşanan bir tartisma varsa onun aileside evimize giremez. Adaletli olmak gerekir o benim aileme nasilsa bende onun ailesine öyle olurum. Cadiyim ben hakkimi söke söke alirim. Yok öyle aman tadimiz kacmasin modu... eşim tadimi kacirirsa kendi tadida kacar hic affetmem....
Ya öyle avutuyorum kendimi ama yinede rahat edemiyorum. Hep aklımın bi köşesinde oluyorAslında bu iyi bi şey. Gitmeden laf etmesine kulağını kapatırsın nasılsa dönünce hiçbir şey olmamış gibi davranıyor
Uzak? 1.5-2 saat?evli cocuklu biri icin iki ayda bir bir hafta on gün sizce de cok degil mi?
gidin 3 4 gün kalin gelin iste. her gitmeye bir hafta ailenizde kalacaksaniz neden evlendiniz?
ailenizi görmeden yapamiyorsaniz neden uzaga gelin gittiniz?
iki ayda bir hafta demek yilda bir bucuk ay eder . Bence esiniz hakli.
Bakalım. Konuşacağım kabul etmezse bende onun ailesine karşı bi tutum sergileyeceğim.Aile dinamikleriniz size özel. Ben kendi fikrimi belirttim. Şahsi fikrimce eşinize hak verdim. Bu herkese göre değişecek bir konu. Sizin gibi düşünenlerde olacaktır. Eşiniz ile orta yolu bulun. Bir seferinde bir hafta kalıyorsanız, sonraki sefer üç gün gibi gibi
Teşekkür ediyorum. Deneyeceğim.Takmayacaksın artik.
bu adamlar neden böyle ya. sınırlara saygı göstermiyorlar, eşlerini kendi malları gibi görüyorlar. bir çok türk erkeği böyle. bi cacık olmaz bunlardan. hiç takmayın, kavga da etmeyin, gitmeye devam edin. laf anlayacak biriyse anlatın, anlamıyorsa kendi bilir.Kızlar merhaba. Bi konu çok canımı sıkıyor. 4 yıllık evliyim. Ne zaman annemgile gitmek istesem muhakkak eşimle bi sürtüşme yaşıyoruz. 1 hafta kalayım diyorum yok 3 gün kal diyor. Sürekli bi manipüle etme durumu oluyor. Sen gideceksin ben senle kızımı özleyeceğim insan biraz düşünür ben seni bırakıp gitsem hoşuna gider mi. Çalışıyorum hiç demiyorsun bu adamın yemeği ne olacak vs vs. Her gidişimde en fazla 5-6 gün kalıyorum. Öyle aylarcada değil. Sürekli aramız bozuk ayrılıyoruz. Kaldığım süre boyunca aramız limonu oluyor. Eve döndüğümde hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Annemgille 1 buçuk 2 saatlik mesafede oturuyorum ama iki ayda 1 gidiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Sürekli şunu soyluyorsunuz da kızınızı niye ısrarla oraya alıştırmak istiyorsunuz anlamadım? Bu kadar uzun süreli ve düzenli mekan değişikliği o yaş grubu için zaten oldukça sakıncalı,en büyük zararı kızınıza veriyorsunuz orası ayrı ama diyelim ki bu uzun süreli ziyaret israrinizda 3 yıl daha devam ettiniz ve kızınız tam da istediğiniz gibi "alıştı", okul döneminde ne yapacaksınız? 2 ayda bir 1 hafta 10 gün anneannede kalmaya alıştığı için devamsızlık mi yapacak çocuk? Hiç mi bir haftasonu kursuna, yaz okuluna , etkinliğe katilmayacak? Sizin canınız sıkılıyor diye tüm ailenin düzeni kalıcı olarak bozuluyor, farkında mısınız?Sıkıyorum ve özlüyorum. 2 3 gün kalınca kızım tam ortama alışıyor hooop geri dönüyoruz. Hiç bir şey anlamıyorum.
anadolu'da -gil eki kullanılır. familya anlamına gelir. boş yorum yapmayın. sanki kendisi kraliyet mensubu.Çocuğunla ilgilen kendine hobi edin kendini geliştir. Böylece annemgil gibi kelimeleri kullanmaktan da sıyrılacaksın .