- 15 Haziran 2008
- 8.730
- 36.518
-
- Konu Sahibi Ebrulibayan
Acaba siz de özlem gidermek için yatılı misafir ağırlama zahmetine katlanmak istemediğinizden sosyal olarak daha iyi hissettiginiz ve rahat ettiğiniz babaevinde misafirlik seçeneğini tercih ediyor olabilir misiniz? Hayır yani annesi evinde bir gece kaldi diye eşine ağzını actiracak birine de pek benzemiyorsunuz da ondan..Evet duygusal anlamda yanyana olmak istiyoruz. Ortada bir tartışma olmadı. Eşim gece kalınınca rahat edemiyorum diyor. Ailemde 1 gece kalmak zorunda gelirlerse çünkü otobüs yok.
Kocası rahatsız oluyormuşAnneniz arada bi gelse 1 haftaligina eşinizle böyle dengeleseniz. Kabul etmez mi
Bulunduğunuz yerde eşinizin akrabalarından yaşıtınız yok mu? Dedikodu vs falan demiyorum böyle piknik aktivitesi falanEvet özler. Bende özlerim. 1 saat dahi ayrı kalmak istemem. Ama çok sıkılıyorum. Yapacak hiç bir şey yok. Tek aktivite market gezmek. Bakınebileceğim kurumsal bir mağaza bile yok. Belki bunlar bazılarına göre saçma sebeplerdir. Ama yıllardır çalışıyordum işim vardı bi şekilde zamanım geçiyordu.
Ayyy eşin de yani tövbe tövbe ne uyuz adam kız. Neyini sevdin sen bunun gıcık bir şeyAnneme geldim. Eşimle aram limoni :)
Öfffff en kocacı madalyanı versinler de susEvliliğinizde mutlu değilsiniz sanırım.
Ben aynı şehirde yaşıyorum ailemle ve buna rağmen çok sık gitmeyiz ailelere . Daha çok kendi evimizde vakit geçiririz eşimle yada dışarı çıkarız. Çünkü benim ailem eşim.
Hemen hemen her gün kocanın ailesini görüyormuş yorumlarda yazıyorBulunduğunuz yerde eşinizin akrabalarından yaşıtınız yok mu? Dedikodu vs falan demiyorum böyle piknik aktivitesi falan
Sayfa sayfa okuduğum için oraya gelmedim bakiyom dahaHemen hemen her gün kocanın ailesini görüyormuş yorumlarda yazıyoradam karısını annesine salmıyor ama kendi annesine götürüyor evine getiriyor.
Üstelik konu sahibin ailesinin de evine gelmesinden rahatsız. Uyuz bişi ya
Bence farkında değil de bunalıyor kaçıyor işte mutlu olduğu yerekendi yemeğini yapamayan yetişkin biri aç kalsın
aynı mahalledeki annemde bir gün kalamam
başka yerde günlerce nasıl kalıyorsunuz
Son zamanlarda herkes cahil olabilir miyim diye bakmadan Türkçe hocası kesildiler milletin başına. En alakasız şeyi bile düzelterek çok eğitimli kültürlü olacaklarını sanıyorlar. En son ne zaman kitap okudun, okudugun kitap neydi, konusu neydi diye sorsak çoğu boş boş bakar. De, da'nın nasıl yazılacağını mı öğrendin? Hoşgeldin yeni İlber Ortaylı. Sırf KPSS çalışmak için öğrenmiş olsan da dünyanın en kültürlü insanı oldun. Artık en alakasız yerde bu zorla öğrendiğin şeyi papağan gibi tekrarlayabilirsin.Arkadaş Türkçe bilen kimse kalmadı mı memlekette, ortaokulda Türkçe dersi de mi görmediniz??? -gil eki özbeöz Türkçe bir kullanımdır, eklendiği sözcüğe aile ve/veya topluluk anlamı katar. Burda ghosting mhosting, toxic ilişki yazmayı biliyorsunuz da kendi dilinizi mi bilmiyorsunuz??? Anadolu şivesi, yerel kullanım biçimi vb değildir bu kullanım gayet normal bir kullanımdır, bilmiyorsanız yorum yapmayın. Bilmiyorsanız da lütfen öğrenin: +gil EKİ ÜZERİNE ETİMOLOJİK BİR DEĞERLENDİRME
yok yaŞu -gil ekine gıcıklık da internette birilerinin "sizce de amcamgil demek çok varoşça değil mi?" diye yazdığı bir tweet sonrası başladı.
ha dilde ahenk olmalı mı bilmiyorum amayok ya
ahenk olarak da çok kötü
Bana dünyanın en güzel yeri annemin evi gibi geliyor hala ve bu hiç değişmedi. Kişiden kişiye değişir. Niye kalamayım ki annemin evinden ötesi mi varkendi yemeğini yapamayan yetişkin biri aç kalsın
aynı mahalledeki annemde bir gün kalamam
başka yerde günlerce nasıl kalıyorsunuz
Türkçede böyle bir kelime var. İnsanları eleştirmeden önce dünyayı kendi sınırlı çevremizden ibaret sanıp komik duruma düşmeyelim böyle. Göz de nasıl kanıyorsa bu da saçma sapan bir kalıpYa ne olur darilmayin da gayet guzel yazip kendini ifade ediyorsun. Şu annemgille ne ya. Allah inizi severseniz. Turkce de boyle bir kelime yok. Insanin okurken gözü kaniyor.
Cok uzundu okuyamadim hepsiniKocası rahatsız oluyormuşüyenin bir mesajları şöyle oku
Ahsen belki bizler ik kapılarında bizi seçsinler diye yalvarmayacak insanlardanızdır ? Bizzat o kurumsalların teklif götürdüğü kadındır cevap verdiğin üye ? Ben biliyorum ondan söylüyorum. Herkes senin gibi ev zencisi modunda mı takılmalı kariyer yapmak için?Günümüzde kurumsal olan yada olmayan bir iş görüşmesinde kendinizden bahsederken de şu “annemgil “ kelimesini kullanın bakalım size geri dönüş yapılacak mı ???
İş bulmak hayli zorken diksiyonun aslında hayatımızın her alanında ne kadar önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Lütfen bana laf sokacağınıza kendinizi geliştirin. Eski eskide kaldı eğer benimle tanışabilseydiniz inanın ufkunuzu açardım
Kocası kendi tarafına götürüyor evine geliyor amma karısının tarafı eve gelince rahatsız oluyormuş.Cok uzundu okuyamadim hepsini
Eşimin sevilecek taraflarını göz ardı etmiyorum. :) Onunda gönlü olsun istiyorum. Bakalım inşallah aşar bu huyunuAyyy eşin de yani tövbe tövbe ne uyuz adam kız. Neyini sevdin sen bunun gıcık bir şey