- 31 Aralık 2024
- 130
- 25
- 13
- 27
- Konu Sahibi psikolojikdanismannisa
-
İnşallah benim kaderim de sizinki gibi gülerbnde ilk cocugumda aynı sizin geçtiğiniz süreçten geçtim ilk 3 ay annemde kaldım eşim tek basina olduğu için evde evime geçtim inaninki 4. ayda bebegimin kolik sancıları bitti ve ben yeniden doğdum sanki o bebek gtti sessiz sakin bebek geldi ozaman bnde bebeğimle ilişki kurmaya başladım gerçekten geçiyor sz bnu sadece bilin bu bi süreç gecicek
Eşim iş değiştirdiği için görüşme sıklığımız azaldı ve bu kısa zamanda da maalesef nasılsın diye bile zor soruyorum. Eve geldiğinde ölü gibi oluyor. Resmen sallanarak geliyor.Benim tek sormak istediğim eş kısmı. Demişsiniz ya eşimin zamanı çok kısıtlı evde pek duramıyor. Ama eskiden de güzel vakit geçirdiğinizi o günleri özlediğinizi söylemişsiniz. Eşiniz eskiden nasıl size vakit ayırıyordu ki şimdi evine bebeğine vakit ayıramıyor.Kendi evinizde kalmadığınız için böyle olabilir mi? Hani demişsiniz ya eşim için çocuk istedim. Eşiniz demek ki baba olmayı çok istiyordu ama hayal ettiği evli mutlu çocuklu ortamı olmadı ki bebeğine çok vakit ayıramıyor. Acaba bu davranışlarınız eşinizi itmiş olabilir mi? Üstelik kendi konforlu alanında alı koymuşsunuz annenizin yanında kalıyorsunuz? Ya da siz bu bebeği eşiniz için istediğiniz halde onun sizin etrafınız da olmayışıyla bu süreç sizin için katlanılmaz mı oldu? Mesela şöyle düşünün her gün akşam eve koşa koşa gelse bebeğiyle 2-3 saat ilgilense sevse oynasa size sevgi gösterse o aile sıcaklığını hissetseniz yine de böyle düşünür müsünüz? Belki olayları yanlış acıdan değerlendiriyorsunuzdur?
Aynısını yaşıyorum maalesef. İnşallah 3 ayda kesilir ve ben de normal insanlar gibi düşünme yetimi kazanabilirimBir süreçte bebeğim her gun aynı saatte kriz geçiriyordu gece 11 ila 3 arası. Saat 3 oldumu kendi kendine durduğu yerde uyuyordu. İste buna kolik deniliyor.
Zaten çok çok gazlı bebek. Ama o saatlerdeki gaz değil bir çeşit karın agrisiymis inanirmisin aglamaktan bütün vücudu mos mor oluyordu. Odamın kapısını kilitleyip başimdakini çıkarıp. Bir memem dışarıda saçlarım taranmamiş. Yüzüm bakımsız göz altlarım mor. Kucağımda bebeğim boy aynada bu halimle bakışıyorduk. Bebeğimle birlikte ağlıyordum. Sonra başka bir günde gece uykusuna hazırlıyorum içimden dua ede ede o krize girip ağlayacak korkusundan gözlerim yaşlı dua ederek hazırladığımı hiç unutmuyorum. Yani gün içindeki gazı anlatmıyorum bilebende rahatıma düşkünüm. 3 ay olunca kesiliyor tabi yine ara ara gaz oluyor ama ilk 3 aydaki gibi sürekli olmuyor.
Bir sakin olun isterseniz tam da böyle birşey lohusa depresyonu . Kaldı ki konu sahibi destek alıyormuş annesi yanindaymış. Başka konulara bakın bence siz bebeğin hayatını bu şekilde düşünmüyorsunuzLohusa depresyonu kadar masum bi durum yok konu sahibi bebeğinden nefret ediyor ona musibet diyor
O bebek annesi tarafından ihmal edilmiş sevgisiz ilgisiz bakımsız travma içinde büyüyecek
Geleceğin psikopat suçluları böyle böyle yetişiyor işte
Sosyal hizmetleri arayın çocuğumdan nefret ediyorum istemiyorum diye bari
Sadece bu kısma cevap vermişsiniz. Demek ki bu konuda yoruma kapalı kendi düşüncenize devam etmek istiyorsunuz amacınız gerçekten çözüm bulmak olsa farklı acıdan değerlendirmenin de yollarını arardınız. Bence siz psikoloğa gidin gerekirse eşiniz de dahil olsun . Yoksa evliliğinize de soğukluk girecekEşim iş değiştirdiği için görüşme sıklığımız azaldı ve bu kısa zamanda da maalesef nasılsın diye bile zor soruyorum. Eve geldiğinde ölü gibi oluyor. Resmen sallanarak geliyor.
Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Çok fazla yorum var cevaplamak konusunda zorlanıyorum.Sadece bu kısma cevap vermişsiniz. Demek ki bu konuda yoruma kapalı kendi düşüncenize devam etmek istiyorsunuz amacınız gerçekten çözüm bulmak olsa farklı acıdan değerlendirmenin de yollarını arardınız. Bence siz psikoloğa gidin gerekirse eşiniz de dahil olsun . Yoksa evliliğinize de soğukluk girecek
Herkes musibet kelimesinden rahatsız olmuş. Ben de rahatsız oluyorum. Zaten böyle hissetmek istemiyorum yazdım. Ama musibeti çocuğumdan nefret ediyorum diye yazmadım. İyi tarafını göremediğim bir imtihan gibi. Kolaylık ya da güzel bir tarafını hissedemiyorum demek istedim.“Musibet” kelimesi hiç olmamış.
Ki lohusa depresyonunu dibine kadar yaşayıp 2 yıl kadar psikolojik destek alan bir anneyim.
Belki de aldığınız destek yeterli değil.
Psikiyatrist ile görüşmelisiniz.
Tam olarak ne korkuttu?Yorumları okuyorum da
En mantıklısı bebekle sizi yanlız bırakmamaları olacak kusura bakmayın ama
Annenizin evinden ayrılmayın hatta mümkünse eğer hiç gitmeyin çünkü verdiğiniz cevaplar insanı Korkutuyor
Evlat imtihan zaten.Herkes musibet kelimesinden rahatsız olmuş. Ben de rahatsız oluyorum. Zaten böyle hissetmek istemiyorum yazdım. Ama musibeti çocuğumdan nefret ediyorum diye yazmadım. İyi tarafını göremediğim bir imtihan gibi. Kolaylık ya da güzel bir tarafını hissedemiyorum demek istedim.
Demiş işte napalım? Nasıl hissettirdiği konusunda yalan söylememiş, içinden geçirmekle de kalmamış kelimelere döküvermiş. Lohusa depresyonundaki kadının bebeğine ne dediğine takmam şahsen. Sağlığına kavuştuğunda, bağ kurduğunda, zamanla kendi dediklerine hayret eder kendisi zaten.Musibet de demez insan yahu ugursuz demek ufacık bebege günah ayol
Çok basit mesela bu cümleleriniz diyebilirimİyi tarafını göremediğim bir imtihan gibi. Kolaylık ya da güzel bir tarafını hissedemiyorum demek istedim.
Musibet kelimesini de imtihan olarak kullanmak istedim. Bebeğine zarar vermiş veya 53 gündür bir kere bağırmış değilim. Sürekli ondan özür diliyorum mesela. Eğer çok olumsuz düşüncelerim varsa anneannesine veriyorum ki kötü duygularımdan çok etkilenmesin diye. Ama insanlar çok yargılayıcı maalesef. Teşekkür ediyor destekleriniz içinDemiş işte napalım? Nasıl hissettirdiği konusunda yalan söylememiş, içinden geçirmekle de kalmamış kelimelere döküvermiş. Lohusa depresyonundaki kadının bebeğine ne dediğine takmam şahsen. Sağlığına kavuştuğunda, bağ kurduğunda, zamanla kendi dediklerine hayret eder kendisi zaten.
Bi tek bana mı anormal geliyor bebeğinden nefret eden onu musibet gibi gören annelerBir sakin olun isterseniz tam da böyle birşey lohusa depresyonu . Kaldı ki konu sahibi destek alıyormuş annesi yanindaymış. Başka konulara bakın bence siz bebeğin hayatını bu şekilde düşünmüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?