Anne Olduğuma Çok Pişmanım

İnşallah benim kaderim de sizinki gibi güler

Bir süreçte bebeğim her gun aynı saatte kriz geçiriyordu gece 11 ila 3 arası. Saat 3 oldumu kendi kendine durduğu yerde uyuyordu. İste buna kolik deniliyor.
Zaten çok çok gazlı bebek. Ama o saatlerdeki gaz değil bir çeşit karın agrisiymis inanirmisin aglamaktan bütün vücudu mos mor oluyordu. Odamın kapısını kilitleyip başimdakini çıkarıp. Bir memem dışarıda saçlarım taranmamiş. Yüzüm bakımsız göz altlarım mor. Kucağımda bebeğim boy aynada bu halimle bakışıyorduk. Bebeğimle birlikte ağlıyordum. Sonra başka bir günde gece uykusuna hazırlıyorum içimden dua ede ede o krize girip ağlayacak korkusundan gözlerim yaşlı dua ederek hazırladığımı hiç unutmuyorum. Yani gün içindeki gazı anlatmıyorum bile bende rahatıma düşkünüm. 3 ay olunca kesiliyor tabi yine ara ara gaz oluyor ama ilk 3 aydaki gibi sürekli olmuyor.

Eşim iş değiştirdiği için görüşme sıklığımız azaldı ve bu kısa zamanda da maalesef nasılsın diye bile zor soruyorum. Eve geldiğinde ölü gibi oluyor. Resmen sallanarak geliyor.

Lohusa depresyonu kadar masum bi durum yok konu sahibi bebeğinden nefret ediyor ona musibet diyor
O bebek annesi tarafından ihmal edilmiş sevgisiz ilgisiz bakımsız travma içinde büyüyecek
Geleceğin psikopat suçluları böyle böyle yetişiyor işte
Sosyal hizmetleri arayın çocuğumdan nefret ediyorum istemiyorum diye bari

Aynısını yaşıyorum maalesef. İnşallah 3 ayda kesilir ve ben de normal insanlar gibi düşünme yetimi kazanabilirim

Bir sakin olun isterseniz tam da böyle birşey lohusa depresyonu . Kaldı ki konu sahibi destek alıyormuş annesi yanindaymış. Başka konulara bakın bence siz bebeğin hayatını bu şekilde düşünmüyorsunuz

Eşim iş değiştirdiği için görüşme sıklığımız azaldı ve bu kısa zamanda da maalesef nasılsın diye bile zor soruyorum. Eve geldiğinde ölü gibi oluyor. Resmen sallanarak geliyor.
Sadece bu kısma cevap vermişsiniz. Demek ki bu konuda yoruma kapalı kendi düşüncenize devam etmek istiyorsunuz amacınız gerçekten çözüm bulmak olsa farklı acıdan değerlendirmenin de yollarını arardınız. Bence siz psikoloğa gidin gerekirse eşiniz de dahil olsun . Yoksa evliliğinize de soğukluk girecek

O ilk 3 ayın eline bence hiç bir ay su dökemez. Ay bir şöyle 6 aylık olsun annesi her türlü gülücükler atacak sen o zaman geldi bu yazını oku ahh saçmalamışım diyeceksin. Yukarıdaki anlattiklarimin sadece bir bölümü. Sonrada zaten atak dönemi oluyor diş çıkarması oluyor. Tamamen rahatlamak yok. Ama ilk aylar gibi degil

Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Çok fazla yorum var cevaplamak konusunda zorlanıyorum.

Herkes musibet kelimesinden rahatsız olmuş. Ben de rahatsız oluyorum. Zaten böyle hissetmek istemiyorum yazdım. Ama musibeti çocuğumdan nefret ediyorum diye yazmadım. İyi tarafını göremediğim bir imtihan gibi. Kolaylık ya da güzel bir tarafını hissedemiyorum demek istedim.

Evlat imtihan zaten.

Olması da olmaması da imtihan.

Dediğim gibi psikiyatri uzmanı ile görüşün.

Musibet de demez insan yahu ugursuz demek ufacık bebege günah ayol
Demiş işte napalım? Nasıl hissettirdiği konusunda yalan söylememiş, içinden geçirmekle de kalmamış kelimelere döküvermiş. Lohusa depresyonundaki kadının bebeğine ne dediğine takmam şahsen. Sağlığına kavuştuğunda, bağ kurduğunda, zamanla kendi dediklerine hayret eder kendisi zaten.

Musibet kelimesini de imtihan olarak kullanmak istedim. Bebeğine zarar vermiş veya 53 gündür bir kere bağırmış değilim. Sürekli ondan özür diliyorum mesela. Eğer çok olumsuz düşüncelerim varsa anneannesine veriyorum ki kötü duygularımdan çok etkilenmesin diye. Ama insanlar çok yargılayıcı maalesef. Teşekkür ediyor destekleriniz için

Bir sakin olun isterseniz tam da böyle birşey lohusa depresyonu . Kaldı ki konu sahibi destek alıyormuş annesi yanindaymış. Başka konulara bakın bence siz bebeğin hayatını bu şekilde düşünmüyorsunuz
Bi tek bana mı anormal geliyor bebeğinden nefret eden onu musibet gibi gören anneler
Doğurmasaydın aldırsaydın madem o zavallı yavruyu onun suçu ne
bence MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bu kadını sosyal hizmetlere bildirin konu sahibi bebeği istemiyor bebeğe zarar da verebilir psikolojisi sıkıntılıysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…