7.sınıfa giden bir kızım var.
Arkadaşımın ailesi izin veriyor vb konuşmalar geçtiğinde aramızda,"her ailenin kendine göre kuralları vardır,daha esnek yada sıkı olması benim açımdan bir şeyi değiştirmez,ben bunu uygun bulmuyorum,izin vermiyorum"diyorum yada bende gelirim yanınızda durmam bir yerde otururum,ben birakır alırım vb şekilde kabul ederse gitmesine izin veriyorum.
Inatlaşmıyorum,arkadaşıni yada ailesini kötülemiyorum,sebeplerini anlatıp orta yolu bulmaya çalışıyorum. Sevgilisi olan arkadaşları da var,onları da anlatıyor bana yine olumsuz yorum yapmıyorum ama kızımın sevgilisi olması konusunda tavrım net ki zaten vakti yok. Voleybola gidiyor haftanın 4 günü antrenmanı var ,okulu tam gün,seneye dershane de eklenirse yine vakti olmayacak kendisi de biliyor,farkında.
Makyaj konusunda aldım dermatoloğa götürdüm, o da anlattı süreci,cildini nasıl temizleyeceğini,makyajın zararlarını vs.zaten sivilceler cıkıyor yüzunde malum ergenlik, yüzüne birşey sürmemesi(tint,allık vs)karşılığında yüzüne temiz bakması şartıyla gloss ve rimele(okul harici,okula giderken izin vermiyorum)izin veriyorum ama eve geldiğinde cildi doktorun verdiği temizleme jeliyle yıkayıp,toniklenip ,nemlendirirse. Cilt bakımını ihmal ederse gloss ve rimelde kullanamaz. Bunu da anlattım ve tabi ki takip ediyorum. Nasıl alışırsa öyle gider diyerek buna alıştırdım.
Kısacası o bir adım ben bir adım şeklinde dengeyi sağlamaya bakıyorum. İnatlaşma işleri daha da zora sokuyor.