Anne Olduğuma Çok Pişmanım

Bu kadar olmasa da ben de ilk yıl çok kötüydüm. Çok yoruluyordum. Hep ağlayacak, hep böyle kalacak gibi geliyordu. Sanki sonsuza kadar böyle kalacak ve hayatım bitti gibi geliyordu.
Ama büyüdükçe kolaylaşıyor. Sizinle bağ kuruyor. Size gülüyor anne diyor, sizinle konuşuyor. Oğlum 7 yaşında ilk zamanlar ben de neden yaptım demiştim. Şimdi iyi ki olmuş diyorum.
Bir süreç bu. Yeni hayatına alışacaksın, bebeğine alışacaksın. Yeni hayatını da seveceksin.
Henüz çok küçük ve bakımı zor. Zamanla düzeliyor.
Ama mutlaka düzenli bir şekilde yardım al. Bu kadar zor durumdayken tek başına normal düşüncelere dönemezsin. Mutlaka düzenli gitmelisin psikiyatriste.

Bence siz iyi bir anne olmak istiyorsunuz kaygilanmaniz adapte olmanız zorluklara alismaniz biraz zaman alacak ama bunun için cabanizi goruyorum.Yoksa ne psikolojik destek alır ,ne buradan destek ister nede vicdan azabı cekerdiniz Ben sizde obsesif kompulsif oldunu bu durumu takıntı yaptığınızı düşünüyorum.Daha önce bu tür bir rahatsızlığınız varsa hormonlar ve yorgunlukla birlikte tetiklenmis gibi geldi çünkü çok benzer şeyler yaşadım.

Yorgunum, yoruldum, beceremiyorum, yalnız hissediyorum bin tane şeyi kabul ederim de çok çirkin geldi bazı cümleler aşamadım bende yarattığın hissi. Dilerim düzelirsin, hastaysan şifanı bulursun
Musibet demezdim ben ama durmadan Allahım ne yaptım ben diye ağlardım. Özellikle geceleri camdan bakıp herkesin hayatı normal giderken ben böyle ağlayan durmayan bir bebekle mücadele edeceğim ömür boyu gibi gelirdi. Durur durur sürekli ne zaman kolaylaşacak derdim. Büyümeyecek gibi gelirdi.
Bir sene sonra ben bağ kurmaya başladım.
Böyle yaşayanlar da çok var ne yazık ki.
Ben bunu doğunca annelik adında bir duygu yaşayacaksın diyenlere bağlıyordum. Yani bende bir his olmamıştı. Ben zamanla emek verdikçe benle bağ kurdukça sevmeye başladım. Böyle olanlar da çok sadece söylenmiyor. Söylenmediği için de kendini başka eksik hissediyorlar

Kendinizi yeterince yargılamayıp ve açık yüreklilikle buraya yazmanızı çok cesurca buldum öncelikle bunu söylemek istiyorum... Lohusalık döneminden kaynaklı olabilir uzarsa bu nefret etme durumu lütfen ciddi destek almanız gerekiyor... Bende çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum ve bazı insanların çocuk sahibi olmayı hakettiklerini de düşünmüyorum geçici bir durum bebeğinizle musmutlu bir ömür geçirmenizi dilerim

Bu arada bebeğim kolikti, hariçten gazel okumuyorum, ama bu kadar prensesseniz doğurmayın yahu, her bebeğin kendini seven bi anneye sahip olmak hakkıdır, musibet me demek, ay sinir geldi bana
Kızma kıza yav kaçırmış ağzından. Ben içimden "Ne mok yedim ben?" diye gezdim ilk sene :)))
Şimdi getirdik 8 yaşına. İyi ki doğurmuşum.

Kızma kıza yav kaçırmış ağzından. Ben içimden "Ne mok yedim ben?" diye gezdim ilk sene :)))
Şimdi getirdik 8 yaşına. İyi ki doğurmuşum.
Ya bilmiyorum paniklemeyi, pişman olmayı lohusa sendromunu, kaçmayı istemeyi anlarım ama müsibet lafına takıldım gerçekten. Ananın sana dediğini düşünsene

Tamamını okumadım ama psikolojik destek al çünkü bebek kendi doğmak istemedi sen tercih ettin dogurmayı ben çok iyi bebek bakarim ben niye dogurmuyorum sorumluluk almak istemiyorum?? Evlenmiyorum da dogurmuyorum da geri dönüşü olmayan bir tercihte bulunan sizsiniz. Çocuğa haksızlık resmen. Ayrıca anneniz de kalmayı böyle bir imkanim varken vs gibi sığınak yapmışsınız kendinize o evi kendi konfor alanınız için. ev üstüne ev olmaz herkesin bir düzeni var. Annenizde olsa sömürmeyin kimseyi.

Kendin yazıp kendin çalmışsın abla yani ayna karşısında kavga et ne diyeyim. Büyüyünce geçecek bu arada

seni cok iyi anliyorum bende 18 gunluk bir anneyim ve hala anne olma fikrine bende alisamadim.esimle gecirdgim eski vakitleri bende ozluyorum 4 yildir gezdik tozduk eglendik simdi evde cocuk pışpışlıyoruz uykusuz kaliyoruz felan .dedik naptik biz .ama pismanlik degil aslinda eski gunleri ozlemek bunun adi.ama bu gunumuzden nefret degil.ikisinin ayrimini iyi yapalim.bende ultra annelik duygulari beslemiyorum yani bence o sevgisini dogru yonlendirememek.sevilen seven bi insan evladina yeterli dengeli sevgiyi verir asiri baglanmak mukemmel annelik degil.tabi daha yolun basindayiz daha tam bir bag kuramadik.cocuk benimle daha cok bag kurdu benm onla kurdugumdan .beni annesi olarak goruyor garip bir his .daha dune kadar yatakta cips yiyerek film izleyen ergen kiz anne oldu.cocuk kokum olmadan uyumuyor galiba bu ikilemdeyiz suan zamanla alisacagiz.ama firsatlar olusturuyorum ben kendim icin.cocugu uyutuyorum yada kucagimda ya da emerken bile telefonumda takilmaya devam ediyorum kulakla muzik dinliyorym.iceriye gecip kahvemi alip kitap okuyabiliyorum 30 dk bile olsa kendi keyfini dusun mutlaka.birazda olsa sabir depolayabiliyosun

Ya bilmiyorum paniklemeyi, pişman olmayı lohusa sendromunu, kaçmayı istemeyi anlarım ama müsibet lafına takıldım gerçekten. Ananın sana dediğini düşünsene
Anam ben iki aylıkken dediyse bana hatırlamıyom valla
Ama annem tam tersi bir kadın, aşşşırı anaç, hiperanaç, anne olmak için doğmuş bir kadın, hayal bile edemedim şoyan. :))

Bende bir anne adayayım
Bir annenin yaşadığı uykusuzluğu, doğum sonrası hislerini ,birden sorumluluk sahibi olmasını vs henüz yaşamadım
Bebekleri ve çocukları çok çok severim
Yeğenlerime sanki çocuğum gibi bakmış ve çok çok sevmişimdir.
Hani yeğen sevgisi böyleyse evlat sevgisi kim bilir nasıldır derim hep
Neyse ona rağmen size kızamadım
Sonuçta yasadiginiz şeyleri yaşamadan ahkam kesmemek gerek diye düşünüyorum
Bence *musibet olarak görmeniz gercek hayatta kimseye itiraf edemediğiniz bir şeydir
Bunaldiginiz için böyle düşünüyorsunuz, alacağınız terapi ya da destekle iyilesirsiniz biran evvel umarım
Bebeğinizin ufacık bir gülümsemesi, ileride "anne" demesi,canı yandığında ya da sevindiginde ya da utandığında kosacagi ilk kişi olmanız size tarif edilemez mutluluklar yasatacaktir
Anne evlat ilişkisinde sizi ne etkiliyorsa onları evladınız ile hayal edin
Ama lütfen bu hislerinizi değiştirmeye çabalayın bebeginiz için ,elbette geçecekmiş bak deyip akışına bırakmayın

Ben eminim ki bundan bir yıl kadar sonra o kadar seveceksiniz ki söylediklerinize kesinlikle pişman olacaksınız bende ilk doğumumda artık eskisi gibi istediğim gibi gezemiyecek miyim diye ağladımı hatırlıyorum ve tuhaf bir his vardı içimde ama zamanla o kadar seviyorsunuz ki çok farklı bir şey ben hatta üçüncüyü bile istiyorum doyamıyorum onlara .Genel olarak geçiyor benim çevremde de çocuk biraz büyüdükten sonra ben bu çocuğu sevmiyorum diyen olmadı olan da hiç duymadım sizin ki çok ufak daha siz içinizi ferah tutun kesinlikle kötü şeyler dillendirmeyin başka türlü imtihan olmayın Allah korusun ,sağlıkla büyütün .

Ben hem ona hem de eşim için istedim yaptım demesine takıldım. Kimse kaldıramayacağı sorumluluğu bir başkası istiyor, eşi istiyor diye üstlenmemeli. Çocuk bakımı, büyütmesi a kişi istiyor b kişisi istiyor diye daha kolay olmuyor. Evvela senin istemen gerekiyor.

Uzman yardimida alsaniz , ne yaparsaniz yapin cocuk bir sorumluluktur.
Bunu iyice dusunup karar verecektiniz.
Bebegin aglayacagini, uyutmayacagini, onu beslemeniz gerektigini vs bilmiyor muydunuz?
Hee ben suan komple bekarligimi ozluyorum o ayri . Cunku stressiz hunlerim anilarimda .
O zamanlarda bir seyleri istiyor insanlar.

Anneniz ne kadar guzel destek , bunun keyfini surun o zaman.
Yani bir bebisin yuzune bakmak bile mutlu ediyor beni. Benim cocugum olmasina gerek yok
Siz bunu hissetmediyseniz daha once , cok iyi dusunmeliydiniz

Anneniz size gelse en azından. Eşiniz yanınızda yok diye ek olarak zorlanıyorsunuzdur.
Diğer yazdıklarınıza birşey diyemeyeceğim zaten bunalımdasınız belli.

Gerekirse yatili tedavi gorun bu surecte bebekle asla yalniz kalmayin gerekirse yatili bakici alin. Ben yasadiginizi anliyorum ama sizdeki fazla ozguveni korkutucu ve rahatsiz edici buldum bazi cumleler cok can acitici. Malesef bebegi istemiyorum ama hayatimda olsun seceneginiz yok, cunku onun fikri olmadan dunyaya geldi kabullenmenin yollarini bulmak zorundasiniz, zaman gectikce alisacak rahatlayacaksiniz ama dusuncelerin izi silinmez.

Henüz bir bebeğim yok ama olması için her şeyimi verebilirdim öyle çok istiyorum. Tecrübeli değilim yani bu konuda ama yaşadığınız şey muhtemelen lohusa depresyonu. Her şey daha çok yeni, bebeğiniz çok küçük. Aranızdaki bağ eminim zamanla artacaktır. Buraya sorup dertlenmeniz bile bence sizin bebeğinizi ne kadar önemsediğinizi gösteriyor

S
Sizin mantığınıza göre ben doğmak istemedim annem doğurdu beni o zaman bana bakmak zorunda ve benim yaptığım sömürmek değil. Tabii sizin mantığınıza göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…