Belkide basarisiz olma korkusunun stresini kaldiramiyorsunuz. Bu isin altindan kalkamama korkusunu o kadar siddetli yasadiniz ki bebeginizin aglamasi bile sizi agir bir stres altina sokuyor.. oncelikle hazirliksiz yakalanmissiniz o kadar. Kendinizi suclamayin, tabi bebeginizide.. evet geceleri sizi uyutmayacak, bazen gunlerce aglayacak, hasta olacak basinda bekleyeceksiniz. Ama sunu unutmayin var oldugu andan itibaren guvendigi ve bagli oldugu tek kisi sizsiniz. Bunu vicdan yapin diye demiyorum. Cocugunuzun gozunde ne kadar da degerlisiniz, aslinda aglarjen sizi cagirirken size ne kadar guveniyor bunu gorun diye diyorum. Bebek bu aglayacak tabi, bazen olacak ki 2 dakika oturtmayacak. Hatirlarimda her sabah bebegimi alip yanimda banyoya goturur kirli sepetine koyar(hazirlamistim ona orayi) karsilikli tuvalet keyfi yaoardim. Kendi sallanan besinleru tavsiye ederim bu arada. Siz hayatiniza oldugu gibi devam edeceksiniz, bebeginiz size eslik edecek. Yine giyinip suslenip disari cikabilirsiniz onuda giydirin cici cici yorulacak saatlerce uyuyacak bu sefer havalar isiniyor, bi bakmissiniz cok uyudu ozledim demeye baslamissiniz. Bu gunler geelcek emin olun. Sadece kaygilariniz, onun zorluk cektigi anlarda ki yorulmuslugunuz ve ne yaosam kar etmiyor psikolojiniz sizi bu duruma sokuyor. Oyle iyi anliyorum ki.. keyif yaomaya dikkat edin. Mesela bebeginiz uyurken keyif yaomayi kural edinin. Bakin bunu deneyin gercekten cok ise yariyor. Bebeginiz uyanikken rutin islerinizi, yolculuklarinizi yapin beraber onuda isin icine katin sohbet edin anliyorlar... o uyurkende sadece keyif yapin. Ister dinlenin ister baska seyler yapin. 3 ay bitip 4 ay dedikten sonra zaten gaz olaylari buyuk oranda bitecek. Mesela her gun onu omuzunuza alip agir agir dans etme ritueliniz olsun sporunuzuda yapmis olursunuz bebekler bayiliyor. Baska seuleri dusunursunuz biliyorum, hayatinizin kalanindan geri kaliyor, baska hicbir sey yaoamiyor gibi hissedersiniz, bebeginizle birlikte yapmayi adet edinirseniz her seyi yapmaya devam edebilirsiniz. Buna alisinca ayri bir keyifli oldugunu goreceksiniz. O sizin en iyi dostunuz olacak, icinizi goren, her halinizi goren, sizinde her anina tanik oldugunuz tek insan o bugune kadar. Sizin her duygunuzu hissetmis, 9 ay her dusuncenize tanik olmus tek insan. Henuz soyleyemiyor ama anliyor emin olun. Onlarun sezgileri bizim kendimizde varligini bile hatirlayamadigimiz kadar canli. Tavsiyelerimi deneyin. Her gun bebek arabaniza atlayin gezin bebeginizi besledikten sonra, bir de sling takin arabada durmayinca sairlirsiniz bol bol. Dans etmeyi unutmayin, sarki dinlemeyi unutmayin. Beraber keyif alin herseyden.. cok kolaylasacak her sey deneyin, soz... korkmayin. Simdiden 2 aylik zaten. Her gun bir oncekinden daha kolay olacsk. Her gun bir daha olamayacagi kadar kucuk olacak. Bu aylar zor geciyor evet ama 12 aydan sonra hatirlayamiyor bile insan. Zaten hstirlasak muhtemelen tek cocukta kalirdik cogumuz. Saglikla buyusun civciviniz..