- 9 Haziran 2011
- 762
- 543
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
teşekkür ederim inanmadığınız için. ilginç insanlar ne diyeyim..
çok eskiden abim benim için çok önemliydi, öyle ki onunla telefonda konuştuğumda bile moral bulurdum sadece sesinden bile. arkadaş gibiydik daha çok, eğlenirdik birlikte sokakta sarılarak yürürdük. bana hiç karışmazdı (halen karışmaz) sonra evlenmeye karar verdi. yurt dışında yaşıyorlar. ne zaman türkiyeye gelseler kavgalar oluyor evde, huzursuzluk oluyor. eşi bana neler söylüyor, abimde şahit oluyor ve onun bana dediklerini değil de, benim ona verdiğim cevapları duyuyor. bu beni çok üzüyor.
yıllarca tek başıma hasta annem ve babam ile koşuşturdum hastanelerde, hayatım bitti, sosyal hayatım sıfırlaştı. abimler geldiğinde 4 gün bir tatil yapayım izin ver bana dediğim de, sen ne yapıyorsun ki tatile ihtiyacın vari benim tatile ihtiyacım var dedi, taksi ile hastanelere gidip geliyor yorulmuyormuşum. ne kadar acımasız! abim bu denli değiştiği için çok üzülüyorum bana karşı.
eşi her gelişinde (kendisi yabancı) seni sevmiyorum, istemiyorum, burası senin evin değil gibi şeyler söylüyor bana. beni görmek istemiyorsan ben nereye gidebilirim evimdeyim dedim diye, onu evden kovduğumu söyledi abim. oysa bana söylediğine karşılık mantıksız bir cevap vermedim ki. onun bana dediği kadar ağır cevapar vermedim. her seferine bir neden buluyor kavga çıkarmak için. çocuklarımı sana göstermicem ne biçim halasın sen falan filan diyor. oysa çocuklar beni o kadar çok severlerki. çok da iyi anlaşırız onlarla. ilgilenirim dert, ilgilenmem dert. geldiklerinde artık ne yapacağımı şaşırıyorum. en son ki kavgamızda, kuzenimde bizdeydi yıllar üzerine gelmişti ve beraber dışarı çıkmak istedik bir akşam. o bile sorun oldu. erkenden yatıyoruz biz dediler. yalnız çıktı kuzenim, o sırada oturuyorduk ki birden bire kavga çıkardı yeniden. ertesi gün son günüydü kuzenimin o da yurt dışında yaşıyor, sahile ineceklerini söylediler. bende biz de inecektik son günü kuzenimin dedim. kıyamet koptu, kuzenin kadar değerim yok, sen benim neler yaşadığımı bilmiyorsun annem öldü benim felan dedi. (annesi kanserden geldiklerinden 7 ay evvel vefat etmişti. asıl bomba babam da kanserden geldiklerinden 2 ay vefat etmişti ve ben yıllarca bir başıma yaşadım tüm yükü) ama onlara şikayet etmiyordum neler çektiğimi bilmiyorsunuz diye. şok oldum bunu bana nasıl diye biliyor diye. konuşma benimle sevmiyorum seni annen ölsün zaten türkiyeye de gelmicem çocuklarıda göstermicem demeye başladı. annem ve abimin yanında. annem hepsini duydu 2 sefer şeker komasına girdi üzüntüden. ilkinde abim yanımdaydı, geldi abim ile konuşurken abime 'konuşma' gibilerinden birşey söyledi. abim ile konuşuyorum müsade et dedim. senin abin ama benim kocam dedi. tamam biliyorum kocan ama benim de abim. anlamıyormusun manyak benim kocam diye tekrarladı. iyi de benim de abim dedim. abin ama seni sevmiyor dedi. üst dairede kalıyorlar. bende o tam giderken lütfen gelme alt kata dedim yine evden kovmuş oldum. annem komada ambulans beklerken bana bunları söyleye bildi. abimde duydu ama hep ben suçlu oluyorum. Allahtan annem hereyin farkında, ama annemi de kaybedersem ben kimsesiz kalıcam çok korkuyorum hayatın getirilerinden. onu kıskandığımı bile söyledi bana, evli çocukları var diye. böyle davranınca da çocuklarını dahi sevesim gelmiyor, onların ne suçu var, en masum şeyler dünyada. ama çok çirkin hakaretlere maruz kalıyorum. artık karar aldım asla muhatap olmamaya. bu sene geldiklerinde ilk defa on yıl içinde kavga etmediler. etselerdi de cevap vermeyecektim. bencil insanlar beni hep ürkütür. tek üzüntüm eskisi gibi artık olamayışım abim ile. birbirimize sarılıp gezerken, abime sarılmadım bile hiç evlendikten sonra sırf eşi kıskanmasın diye. ben bu şekilde düşünüyorken o bana neler söylüyor. korkuyorum insanlardan ve kırılmaktan kaçar oldum herkesten. annemde kanser hastası babamda kanserden vefat etti. ben bu sözleri hak etmiyorum çok üzülüyorum. tamam üzerinden geçti zaman ama yaralar geçmiyor ki![]()
İyi geceler. Ve teşekkürler herkese.
Bu dünya yalan dünya. Herkes barış içinde yaşamalı. Kırgınlıklar hoş şeyler değil. Hepimiz ölücez ve herkes herkesi olduğu şekilde kabullenmeli ama hakaretsiz özgür alanına tecavüz etmeden kendisine benzetmeye çalışmadan. O zaman dünya çok daha güzel olur. Özellikle söz konusu aile ise. Çünkü aile kutsaldır kardeşiyle eşiyle geliniyle görümcesiyle saygılı olduktan sonra herşey çözülür. Ne yazık ki bizim öyle bi dostluğumuz yok. Eksiğimiz bu. Ama onlar mutlu mesut olsunlar tek istediğim bu. 3 günlük dünyada tek istediğim huzur. Başka birşey değil. Dilerim herkes hayatında huzuru yakalar. Başta sağlık ve huzurlu yarınlar diliyorum hepinize. Anlayanlara da anlamayanlarada. Ayrıca yazılarla yorum yapanlarda bende yanlış anlaşıla biliniyoruz. Herkes özünde iyidir. Yeterki onu aktara bilelim karşımızdakine. Ha bu arada ben kötü gün insanıyım. İyi günde herkes vardır. Asıl kötü günde lazım oluyor insan. Allaha emanet olun türkiye
yine de şeytan demem kimseye.. öyle sözler aklıma dahi gelmez. ağız dalaşından da hoşlanmam. beceremem de. başınız sağ olsun. yaşamayan anlamaz. burada olay gelinimizi kötülemek değil. zaten yabancılarda gelin kayınvalide kavraı yoktur türkiyede ki gibi biraz farklı orası burdan. bireydir. yine de ben şunu anladım ki iyilikten kaybeden olmaz. karş taraf ne kadar kırıcı ise susmam altındır gerçekten de. ama bazn üztüne gelindiğin de bu mümkün olmuyorBu durumu cok ıyi bliyorum ve aynısı bnm başımda bnmde abmle aram cok iyiydi ewlenmeden önce ama ewlndkden snra cok degşti esi srekli seytansı fikirleryle abmn beynini doldurp bze dsman edyor bnde annemi kaybettm 4ayönce beyn kanamasndan babamda yok annm hastanede yatarkn sadece nsanlm ve kcük abm vardı yanmda kck abmde bekar ewmze gdemiyordk zatn bn cok ktydm üzntden o drumda ble abmi dolduruyordu fisini ceksnler zatn iyi degl btms gbi sözler sylüyordu 15gn hastanede kaldm nsanlm bn ve kück abm o seytan o drumumuzda ble hastaneye brakmıyordu abmi aksam 1saat drup gdiyordu annm vefat etti snra bzi istemdgni fln syledi herkze ztn bz bir kere ble gtmemstk onlara daha neler neler var anlatsam
kestim o dönemde zaten aylarca konuşmadım. hiç şeker komasına girmemişken annem 20 yıldır şeker hastası, peşpeşe 2 kere girdi. bende işte o zaman delirdim ve açtım ağzımı yumdum gözümü. o zaman da bana birşey deselerdi ya..Konu sahibi herkes hayata yaşamak için geldi .Huzur barış içinde hani sen demişsin ya .Ama bir kişinin huzuru diğerinin huzurunu bozuyorsa orada bir sıkıntı vardır . Benim annem biri için şeker komasına girecek ambulansla hastanelik olacak. Ben sonra onlara mutluluk dileyeceğim .İlk önce abimle tüm iletişimi keserdim
![]()
şimdilik bir problem yok şükür geçmiş konular aklıma geldi öyle paylaştm. tabiki benim iletişimim yok yengem ile, çünkü türkiyeye gelmeden evvel whatsapta yazışıyorduk, bende annesi vefat etti, benimde babam vefat etti, boş şeyler olduğunu anlamıştır artık diye düşünüyorken, geldi bana şok olacağım sözler söyledi yeniden. göya çok iyi anlaşıyormuşuz gibi yazışıyoruz bakıp bakıp gülüyoruz dedi. ben de pes dedim ve asla da iletişimde olmam telefon üzerindenBaşın sağ olsun...
Annene de acil şifalar diliyorum,
Lütfen kendini üzme, abin de umarım kısa sürede doğru yolu bulur.
aynen öyle. sadece sen ne diyorsun senin annen öldü bizim de babamız öldü 2 ay evvel diye bildi. bende seninle uğraşamıcam daha önemli sorunlarım var dedim eşine, bağırdı sus diyor bana diye ay komedi :)Abin şey salak olmuş, şey diyim sen anla,kavga çıkaracaksa gelmesinler yahu, annen ölsün gelmicem derken abin orda mal.mal duruyorsa zaten olmaz olsun öyle abi
ilk türkiyeye geldiğinde, herkes bana bakıyor neden bakıyorlar derdi, hatta abime benim için beni inceliyor demiş, abimde o zamanlar bana iletmişti neden bakıyorsun ona öyle diye. şaşırmıştım ben gözümün üzerinde kaşım yok demeseler anlamam o denli incelemem insanları. hatta ilk geldiğinde sen çok iyisin demişti bana, sır vermişti bana. abime dememiştim sonra kendisi demişti. bi gün hatta aileme benim için bende sırrı var demiş. neymiş o sırrım söylesin dediğim de abime, yok öyle birşey diye geçiştirdi. yani benim sırrım yok ayrıca da annem herşeyimi biilir gizli saklı birşeyim yok, zaten iletişimde değiliz ne sırrı. bu da bir yalan. başta iyidik ilk sene evlendikten sonra bana karşı tavrı değiştiAbinin hanımı evlenmeden önce nasıldı, onunla aranız nasıldı? Sonra ne oldu da böyle değişti hanımı, hani abiniz ondan tepki veriyor oalbilir. Belki o da sizin değiştiğinizi düşünüyordu diye aklıma geldi... Yoksa bu yönüyle değerlendirdiğimde siz haklısınız o ayrı...
tamam en ktüyüm :) kötülük yaptım ooo neler neler yaptım haklısınızAnlattıklarınız eksik geldi. Asıl olayı değilde sonuç karşısında abinizin ve eşinin davranışlarını dinliyor gibiyiz. Hatta bir yerde yengeniz için bile özünde iyi biri demişsiniz. Abide iyi. Burda eksik bişeyler var