• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenim otizm olabilir ni ?

Bende çok bilinçlendim Allah bağışlasın. Bu etkinliklere ulaşabilir miyim ? Mesela şimdiden ekransız ya da 3 5 dakka ekranla bol etkinlikli iletiişimli ilerleyebilir miyim ? 3 yaşına kadar hiç mi bakmayacak? Gününü planlayıp oynayıp gezip kitap okuyup mutfakta yemek yapıp aynı zamanda 10 dakika çizgi film izleyemez mi 2 yaşındaki bebek ?
TV ekraninda tek taraflı ilstisim var yaji çocuğunuz sadece izler herhangi bir iletişime girmek zorunda kalmaz bu da sağlıklı değil ha izler ara sıra denk gelir olur her izleyen de otizm olur diye bir şey yok ama gunumuz çocukları yeterince yalnız ve iletisimsiz.

Sizi okadar iyi anliyorum ki. Kendi annem bile bu kararima saygı duymuyor. 27 aylık hiç cizgifilm bilmiyor . Büyük kızımı hastaneye götürdüm biraz uzun sürdü geldim çocuğuma cizgifilm.acmislar, bunu benim çocuğum bana söylüyor "anne babaanne ananne bana cizgi film açtı" diye kendi annem ve kayınvalidem. Okadar aylık emeğimi hiç etmek gibi bişey bu. anlamıyorlar ve yadirgiyorlar . 3 yasa kadar kararlıyım. Oluyor yani boylede. Çok fazla ses kartları ,zıtlık kartları , legolar kitaplar okuyorum , etkinlik seti kitapları var , yaz sil kitapları, cirtcirtli kitaplar çok fazla yaptık şuan sıkılıyor bunlardan hepsini hızlı hızlı yapıyor beni kırmamak için 🫣 Ama bazen nefes almak için Görüntülü aramada konuşuyor , uçak modunda kendi resim ve videolarını izliyor, zaten diğer uygulamalara kilit koyuyorum giremiyor birde müzik uygulamasından bebek sarkilarini tuş kilidini basıp kapatip veriyorum değiştirebiliyor. Markete vs gidiyoruz gündüz fakat bu kadarcik ekrandan
etkilenir mi ? Evet telefona ilgisi oluşuyor. Başkalarından da istiyor . Ama evde gerçekten zaman geçmiyor kışın ☺️şuan böyle idare ediyorum .
Bence harika ilerlemişsiniz🥰

Hayır, hiç ama hiç izleyemez. Bizim dil konuşma terapistimiz şöyle demişti; "siz bir çocuğun kafasını tutup güüm güm diye duvara vurur musunuz? İşte ekran siz görmeden çocuğun beynine bu hasarı veriyor." Ekransız yaşayamayız diye düşünmeyin, inanın yaşanıyor. Çocuklar da ona göre düzen oluşturuyor. Bakın benim çocuğumda öfke-dikkat süresi-konuşma o kadar değişti ki.. Bırakın hiç izlemesin.
Evimde çok fazla etkinlik malzemesi var, hepsini saymam çok zor.. Konuşma kartları, sıralama kartları, etkileşimli kitaplar (Jörg Mühle kitapları mesela), Adeda yayınlarının setleri, mıknatıslı bloklar, egolar daha neler neler.. Bizim evdeki malzemeler ile çok kolay kreş açılır😊
Çocuklar ben temizlik-yemek yaparken bunlarla oyalanıyor genelde.
Oyalanmaları harika bende alacağım hepsinden😍

Maşallah 🧿 ne kadar güzel ilgileniyorsunuz. Siz yaparsınız ben sizden o enerjiyi aldım 😊 önemli olan bu bence elinden geleni yapmak. Buna rağmen olmuyorsa en azından içiniz rahat olur. Benim oğlum hayatta tırnak kestirmez. Uyuyunca halletmem lazım onda da uykusu aşırı hafif hemen uyanıyor zaten çok dertliyiz bu konuda. Sırf tırnak kesebilmek için ekran veren arkadaşlarım da var. Veriyorlar kesiyorlar 2 dk da ben kan ter içinde kalıyorum kesicem diye. Bazen yamuk yumuk oluyo çiziyo heryeri. Bilmiyorum hangisi daha iyi 😅 ama benim içime böylesi siniyor.
Boşver varsın yamuk olsun en iyisi senin yaptığın ekransız geçen 1 ay bile önemli bana göre. Ben istanbuldayım ekonomim el verirse 1 yaşından itibaren oyun gruplarına götürmeyi planlıyorum sosyal olarak iyi gelir belki.☺️

İnşallah bende evladımı güzel yetiştirebilirim. İstifa ettim bunun için 🥲 sohbet ederim abimle inşallah düzelir toparlanır.

emek verip yazmışsınız teşekkür ederim. Ben uzaktan bu kadarını gördüm detayını bilmiyorum en belirgini ikili iletişim kurmaması. Durumumuz olmamasına rağmen kızımı özele götürüyoruz. Yazdıkları demir daha farklı d vitamini daha farklı. İhmale gelmez çünkü biliyorum. Devletteki doktorlarımız çok yoğunlar. Sağlık ocağında ki hemşirw kızmış bu çocuk kendini ifade edemiyor şakır şakır konuşması lazım doktora götürün diye. Ben geçen sene farketmiştim annem kızdı bana abartma bişey yok çocukta söyleme dedi. Şimdide çevreden duymuş abine söyle varsa tedavi edilsin diyor.
Rica ederim ne demek. Keşke bir faydam dokunabilse size. Haklısınız özellerin tavsiye ettiği vitamin markası bile farklı. Devletin ödediği demir ilacı dişlerde leke bırakıyor gecmiyorda lekeler.

Ayni seyler benim oğlumda da vardi
Dr götürdüm direk otizm dedi
Farkli bi dr daha götürdüm uyaran eksikligine maruz kalmis olabilir
Ne demek otizm dedi
Otizm 3 dk icinde karar verilecek bi durum degil 6 aylik bi egitim ve gözlem ardindan ona gore ilerleme yapariz dedi 3 farkli dr bakti
6 aylik egitime tabi tutulduk davranislarinda ilerleme oldu dr en son soyledigi söz bu cocuk otizmse diger cocuklarim ne o zaman demisti
Aile sebeblerden dolayi son 15 gün gidemedim ve öylece kaldi
Konusurken az,öz ve kelimeleri heceleyerek ögrettim okumayi ögretir gibi
Ve annem babam kardesimde ayni sekilde devam etti sıkmadan ona biseyler ögrettigimizden ziyade oyun gibi
Ke le bek
ke di
ba lik
en cok kullandigimiz kelimeleri not aldim
Internetten yazmam sorun olur mu bilmiyorum ama cocuk akademinin kitaplarini aldim bol bol kitap okudum etkinlik 100den fazla kitabimiz var evde oğlum 4.5 yasinda 3-4 ay gibi bi surede konusmaya anlamli cümleler kurmaya sakalar yapmaya basladi
Suan yine biraz sinir var oda kaynasmasi lazim
Yani hemen otizmle bagdastirmayin dereceleri var olsa bile
Malesef korana donemi cocuklarimizda daha cok bu uyaran eksikligi var
Aslinda bu yazdiklarimin hepsi ve daha profosyonelce yapani dil terapistleri
Tabi evde desteklenmek kaydiyla
Ama malesef maddi olarak degil ama bulundugum konumdan dolayi dil destegi alamadigim icin evde ogluma bu sekilde destek oldum
Suanda Ana sinifindayiz ögretmeni diger cocuklara göre bi cok konuda ileride oldugumuzu dile getiriyor
Cok uzun yazdim ama amacim birilerine faydali olabilmek rabbim bütün kuzucuklarimizi korusun insallah

Ayni seyler benim oğlumda da vardi
Dr götürdüm direk otizm dedi
Farkli bi dr daha götürdüm uyaran eksikligine maruz kalmis olabilir
Ne demek otizm dedi
Otizm 3 dk icinde karar verilecek bi durum degil 6 aylik bi egitim ve gözlem ardindan ona gore ilerleme yapariz dedi 3 farkli dr bakti
6 aylik egitime tabi tutulduk davranislarinda ilerleme oldu dr en son soyledigi söz bu cocuk otizmse diger cocuklarim ne o zaman demisti
Aile sebeblerden dolayi son 15 gün gidemedim ve öylece kaldi
Konusurken az,öz ve kelimeleri heceleyerek ögrettim okumayi ögretir gibi
Ve annem babam kardesimde ayni sekilde devam etti sıkmadan ona biseyler ögrettigimizden ziyade oyun gibi
Ke le bek
ke di
ba lik
en cok kullandigimiz kelimeleri not aldim
Internetten yazmam sorun olur mu bilmiyorum ama cocuk akademinin kitaplarini aldim bol bol kitap okudum etkinlik 100den fazla kitabimiz var evde oğlum 4.5 yasinda 3-4 ay gibi bi surede konusmaya anlamli cümleler kurmaya sakalar yapmaya basladi
Suan yine biraz sinir var oda kaynasmasi lazim
Yani hemen otizmle bagdastirmayin dereceleri var olsa bile
Malesef korana donemi cocuklarimizda daha cok bu uyaran eksikligi var
Aslinda bu yazdiklarimin hepsi ve daha profosyonelce yapani dil terapistleri
Tabi evde desteklenmek kaydiyla
Ama malesef maddi olarak degil ama bulundugum konumdan dolayi dil destegi alamadigim icin evde ogluma bu sekilde destek oldum
Suanda Ana sinifindayiz ögretmeni diger cocuklara göre bi cok konuda ileride oldugumuzu dile getiriyor
Cok uzun yazdim ama amacim birilerine faydali olabilmek rabbim bütün kuzucuklarimizi korusun insallah
Allah razı olsun canım benim 🌸

Kızlar Abimle konuştum bişey yok televizyon izletmicez falan diyip geçiştirdi. Anneminde içine sinmemiş yengemle konuşmuş nasılsınız doktora götürecektiniz kızım diye. Yengemde psikiyatriye de götürdük otizm değil dedi demiş. Abim bana söylemedi psikiyatriye gittiklerini o kadarda dedim psikiyatri görmek isteyebilir diye. Kreşte ki çocuklara vuruyormuş kendini de vuruyormuş duvara. Kreştende almışlar. Psikiyatrist kitap okuyun ilgilenin 3 ay sonra getirin demiş ama yengem götürmicem yanlış teşhis falan koyar gerek yok demiş. Durum böyle.

Back