Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım o beklediğin yorumlar için en az 15 sene daha beklememiz gerekYalnız sorun gelin oldu mu hemen karşı tarafı da dinlemek lazım falan diye söylüyor da herkes , kv kötülendigi zaman bu hoşgörüyü neden göremiyoruz?
Canim olaylar noktasi virgulune boyleyse eger yengenizin saglam bi tedaviye ihtiyaci var. Psikolojisi cok kotu. Alin tutun kosa kosa doktora goturun.Sorum bu degildi aslinda. Abinizi yengeniz almis bi yere goturmus ve sizi atmis. Sizde bunu duymussunuz? Cok yuksek sesle mi konustu da duyabildiniz?
Çok dedim. Sorunların var senin dediğim de evet var diyor. Benim de var ama yüklenmem kimseye. Kaldıki alttanda alamam onun yaptığı da çirkin. Evime gelip benden bekleyemez birşeyler hakkı yok buna ne abimin ne eşinin istediğimi yapabilirim lafını bile etme lüksüne sahip değiller. Önce buna saygı gösterecekler ki saygı görsünler. Ben yaşça ufağım diye bana böyle davranamazlar. Emir veremez beni birşeylere mecbur tutamazlar. Yaparlarsa da kendileri kusursuz olmalılar ki yine o hakka sahip değiller kusursuz da olsalar. Ben kötüyüm onlar iyi olsunlar. Neden hep ben iyi olmak zorundayım. Benimde derdim başımdan aşmış. Babam yatalakdı annem bi sürü hastalıklarla boğuşuyor birde onlar gelip bana destek olacaklarına üzüyorlar. Hakkımı helal etmicem. Burda farkındayım görümce olunca kötü görülüyor. Gelin görümce olayı değil bu bende almanyada yetiştim öyle şeylere de şiddetle karşıyım ama olmadı işte demekki uyuşmuyoruz. Sorun susmaması. Ben susuyorsam sizde susun. Herkes kendisini bilmeli. Saygılı olmalı.. onlara gidip de eleştirmeye hakkım varmı benim onları. Bunun için babamı kemoterapiye götürüp psikiatriye bile gittim o denli üzüldüm kırıldım. Aileme yansıdı çünkü. Ve annem kırılmasınlar diye tek kelime etmeyip içine attı ve şekeri 20ye düştü bilinci felan kapandı hasta evinde yapılmaz. Ben iyi birisiyim kusursuzum demiyorum. Ama herşeyin bi sınırı var. Herşeyin bi adabı var. 2 hafta tahammül edemiyorsa bana gelmeyecek. Bu kadar basit. Bu budur. Huzur kaçırmaya gerek yok. Geliyorsada susacaklar. Hasta evi hatrına. Ben neden duymazdan geleyim herşeyi benimde bi canım var. Kabullenemem. Onlar kabullenmiyorlarki. Beni sevmeyen birisi konuşmamalı benimle. Ben konuşmam. Ama yine de severim onu. Kadın olarak daha anlayışlı olmasını isterdim. Eşimi doldura bilirmiyim kardeşine. Onlar kavga ettiklerinde yanımda zoruma gitti bizim yanımızda asla kavga etmeyin dedik. Aynı şekilde onlarda davranmalı kardeşimi sevme ama ailemin yanında da kavga etme demeli. Kaç kere uyardım onları bana birşey diyecekseniz ne olur çekin beni bi kenara çağırın kendi evinize aileme yansıtmayın dedim. Ama hep obların şahit olmalarına neden oldular. Yahu hasta bu insanlar. Kv olarak annemi övmüyorum ama o dünyanın en iyi kv sidir. Hasta yaşlı kadının yanında annen ölsün gelmicem denirmi. Öyle derse ölmesini bekleme dersem kimse kusura bakmasın bende haklıyımCanim olaylar noktasi virgulune boyleyse eger yengenizin saglam bi tedaviye ihtiyaci var. Psikolojisi cok kotu. Alin tutun kosa kosa doktora goturun.
Eger buna gucunuz yetmiyorsa "o hasta"diyerek kendinizi rahatlatin. Hic bir sekilde muhatap olmayin.
Bide olaya soyle bakin Allah korusun yinede aralari acilsa bosansalar gozleri ikisininde ilk sizin uzerinizde olur. Iki turlu de bulasmayin. Size zorla bisey asla yaptiramaz. Bunu net bi sekilde ifade edin. Aranizdaki saygiyi korumak elbette karsiliklidir. Ne kadar hasta olursa olsun siz saygisizlik yapmadikca saygisizlik yapmayacaktir. Sadece abinizi doldurur o kadar. Ama saygiyi siz kaybettiginiz anda onun da cirkinlesmesi kacinilmazdir. Nasil ki size zorla bisey yaptirma hakki yoksa sizinde "derdin ne senin" demeye hakkiniz yok heleki esinin karsisinda. Alir guzel guzel boyle boyle oldu istemeden kulak misafiri oldum. Soylediklerini duyunca uzuldum mutfakta ben is yapinca yanimda biri oldugunda pek rahat edemem. Sende oylesindir diye dusundum. Ama beni yanlis anlamissin" desen tutup size boyle saygisizliklari yapacagini sanmam.
Allah yardimciniz olsun.
Kimse kimseye hakaret edemez ne demek istediğini yapar. İstediğini yapardan kastım sözleri evin içinde ki özgürlüğü değil. Tabiki evde istediği gibi oturup kalkar. Neden yanlış anlaşılıyorum acaba. Ben gidip de gelinim diye görümceme hakaretler edemem. Ayıptır günahtır hasta evinde bu ne saçmalıkHayatım o gelin o eve gelip istediğini yapaaar , sen de evlenip gittiğin yerde yaparsııın .
Biz kadınların neler yaptırabileceğinden habersiz gibisin yahu.
Canim dedigim gibi olaylar buysa haklisin. Katilmadigim tek cumlen yok. Fakat hayati gercek goren gozlerle izlersek ne yazik ki yengenizin boyle bi erdemi yok. Bunu asla asla asla kazandiramazsiniz. Yasanan tartismalardan gurultulerden hep siz haksiz bulunuyorsunuz birde. En sevdigim atalardan soz:bi insan yedisindr neyse yetmisinde odur. Siz zaten haklisiniz. Ben size kendinizi yipratmayin diyorum. Muhatap olmayin...Çok dedim. Sorunların var senin dediğim de evet var diyor. Benim de var ama yüklenmem kimseye. Kaldıki alttanda alamam onun yaptığı da çirkin. Evime gelip benden bekleyemez birşeyler hakkı yok buna ne abimin ne eşinin istediğimi yapabilirim lafını bile etme lüksüne sahip değiller. Önce buna saygı gösterecekler ki saygı görsünler. Ben yaşça ufağım diye bana böyle davranamazlar. Emir veremez beni birşeylere mecbur tutamazlar. Yaparlarsa da kendileri kusursuz olmalılar ki yine o hakka sahip değiller kusursuz da olsalar. Ben kötüyüm onlar iyi olsunlar. Neden hep ben iyi olmak zorundayım. Benimde derdim başımdan aşmış. Babam yatalakdı annem bi sürü hastalıklarla boğuşuyor birde onlar gelip bana destek olacaklarına üzüyorlar. Hakkımı helal etmicem. Burda farkındayım görümce olunca kötü görülüyor. Gelin görümce olayı değil bu bende almanyada yetiştim öyle şeylere de şiddetle karşıyım ama olmadı işte demekki uyuşmuyoruz. Sorun susmaması. Ben susuyorsam sizde susun. Herkes kendisini bilmeli. Saygılı olmalı.. onlara gidip de eleştirmeye hakkım varmı benim onları. Bunun için babamı kemoterapiye götürüp psikiatriye bile gittim o denli üzüldüm kırıldım. Aileme yansıdı çünkü. Ve annem kırılmasınlar diye tek kelime etmeyip içine attı ve şekeri 20ye düştü bilinci felan kapandı hasta evinde yapılmaz. Ben iyi birisiyim kusursuzum demiyorum. Ama herşeyin bi sınırı var. Herşeyin bi adabı var. 2 hafta tahammül edemiyorsa bana gelmeyecek. Bu kadar basit. Bu budur. Huzur kaçırmaya gerek yok. Geliyorsada susacaklar. Hasta evi hatrına. Ben neden duymazdan geleyim herşeyi benimde bi canım var. Kabullenemem. Onlar kabullenmiyorlarki. Beni sevmeyen birisi konuşmamalı benimle. Ben konuşmam. Ama yine de severim onu. Kadın olarak daha anlayışlı olmasını isterdim. Eşimi doldura bilirmiyim kardeşine. Onlar kavga ettiklerinde yanımda zoruma gitti bizim yanımızda asla kavga etmeyin dedik. Aynı şekilde onlarda davranmalı kardeşimi sevme ama ailemin yanında da kavga etme demeli. Kaç kere uyardım onları bana birşey diyecekseniz ne olur çekin beni bi kenara çağırın kendi evinize aileme yansıtmayın dedim. Ama hep obların şahit olmalarına neden oldular. Yahu hasta bu insanlar. Kv olarak annemi övmüyorum ama o dünyanın en iyi kv sidir. Hasta yaşlı kadının yanında annen ölsün gelmicem denirmi. Öyle derse ölmesini bekleme dersem kimse kusura bakmasın bende haklıyım
Zaten yapıyorum muhatap olmuyorum hatta babam vefat ettikten sonra annem kalp krizi geçirdikten komaya girdikten sonra karar aldım bana her ne derseler susucam. Allahtan komaya girince biraz akıllandılar ve sorunda çıkmadı bu sene beklediysemde ne zaman çıkacak diye.Canim dedigim gibi olaylar buysa haklisin. Katilmadigim tek cumlen yok. Fakat hayati gercek goren gozlerle izlersek ne yazik ki yengenizin boyle bi erdemi yok. Bunu asla asla asla kazandiramazsiniz. Yasanan tartismalardan gurultulerden hep siz haksiz bulunuyorsunuz birde. En sevdigim atalardan soz:bi insan yedisindr neyse yetmisinde odur. Siz zaten haklisiniz. Ben size kendinizi yipratmayin diyorum. Muhatap olmayin...
Yinede aranizdaki saygiyi korumak icin sayginizi kaybetmeyin. Bunu kendiniz icin de yapin. Anlatabiliyor muyum?
Sizin bikac yorumlariniza denk geldim de burda beni en sasirtan uye sizsiniz. Acikcasi sizi anlamakta gucluk cekiyorumHayatım o gelin o eve gelip istediğini yapaaar , sen de evlenip gittiğin yerde yaparsııın .
Biz kadınların neler yaptırabileceğinden habersiz gibisin yahu.
Ben o mana da yazmamıştım da neyse.Kimse kimseye hakaret edemez ne demek istediğini yapar. İstediğini yapardan kastım sözleri evin içinde ki özgürlüğü değil. Tabiki evde istediği gibi oturup kalkar. Neden yanlış anlaşılıyorum acaba. Ben gidip de gelinim diye görümceme hakaretler edemem. Ayıptır günahtır hasta evinde bu ne saçmalık
Alla alla yahu siz cidden benim ne demek istediğimi anlamadınız mı ?Sizin bikac yorumlariniza denk geldim de burda beni en sasirtan uye sizsiniz. Acikcasi sizi anlamakta gucluk cekiyorum
Sen kalbini ferah tut. Yapabilecegin baska bisey yok zira.Zaten yapıyorum muhatap olmuyorum hatta babam vefat ettikten sonra annem kalp krizi geçirdikten komaya girdikten sonra karar aldım bana her ne derseler susucam. Allahtan komaya girince biraz akıllandılar ve sorunda çıkmadı bu sene beklediysemde ne zaman çıkacak diye.
Kadinlar ocudur pistir kakadir tarzi bisey anlasiliyor yorumunuzdan da.. Ne alakasi oldugunu anlamadim.Alla alla yahu siz cidden benim ne demek istediğimi anlamadınız mı ?
Yok canım niye pis kaka diyeyimKadinlar ocudur pistir kakadir tarzi bisey anlasiliyor yorumunuzdan da.. Ne alakasi oldugunu anlamadim.
Bu genel olarak boyle sizin icin.![]()
Öğrendim bunu sonunda şükür ayrıcada susmak da en büyük cevaptır aslında.Sen kalbini ferah tut. Yapabilecegin baska bisey yok zira.
Yaptiginda da cozum olmuyor.
Susmaninda bi aciziyet oldugunu asla dusunme. Buyuk bi olgunluk gosteriyorsun
Ha eveet abim dengeyi tutturamıyor o doğru. Beni de haklı haksız olsam eşini de aynı şekilde susturmalı. Doğru olay abim de bitiyor. Yiyin birbirinizi diyorsa hata onda ☺Yok canım niye pis kaka diyeyim
Ben abisi müsade ettiği için yapabiliyor o cesareti buluyor anlamında dedim.
Aman neyse değişeyim yazıyı şimdi yine yanlış anlayan çıkar![]()
Yalnız sorun gelin oldu mu hemen karşı tarafı da dinlemek lazım falan diye söylüyor da herkes , kv kötülendigi zaman bu hoşgörüyü neden göremiyoruz?