Kendin bi aile kurmuşsun. Şimdi evladın olacak ins. İnsan evlenince birincil ailesi, çekirdek ailesi olur. Esi ve evladıyla birlikte sevgisi hem bölünür hem artar.
Sanıyorum sen çocuklukta anne baba boşanmasından muzdaripsin. Ebeveynlerin bu süreci güzel yönetememiş. Babana da sorumsuzlukları için kızgınsın. Sorumsuzluklar derken, belki zorlayıp annenle evliliğini devam ettirmesini bekliyordun, onu kastediyorum. Bunu yapamadığı için, ergenlik ve gençlik yıllarında ona karşı öfkeli olmuşsun.
Ve yukarıda babanı kıskanıyorsun, onu başkasıyla paylaşamıyorsun diyen arkadaşa katılıyorum. Annenin yerinde bir başkasını görmeye hala tahammülün yok. Belki o yaşına ve hayat tecrübesine uygun bi olsaydı da onu kabullenmekte yine zorlanacaktın. Annenle yürütemediği için içten içe hala babanı suçluyorsun. Annenin eşini benimseyip baba demen, ama babanın hayatındaki kişilere mesafe koyman bu yüzden. Sana babalık yapamadığı için, şimdi yaşına yakın bi kadınla ilişkisi de seni zorluyor.
Haklısın. Çok haklısın. Ama şuanki kaygılardan kurtulmak istiyorsan, yönetimi ele almalısın. Babanı değiştirmeye çalışma. Yaşı belki bizim babalarımıza göre genç ama nihayetinde yaşlı. Bu saatten sonra değişmez huyları. Onunla sağlığı için de olsa yeni kavgalar edip kendine yeni vicdanlar ekleme.
Düzenli mutlu bir hayatı olmamış onun da. Evlilikleri sonlanmış. Evlatlarıyla istediği frekansı tutturamamış. O da pişman. Başarısız görüyor kendini. Ama diyorsun ya, kötü bi baba değil.
Onu kaybetmekten korkma sebebin, onunla yaşayamadığın yıllar.. Gün bu gün. Nefsini kır. Sevgilisiyle de tanış. Uzaktan da olsa mesafeli stabil bi ilişki kur. Sen biraz fedakarlık yap, belki babanın da bazı konulardaki inadı kırılır. Kızım beni olduğum gibi kabul etti der. İnan bu dünyadaki en güzel histir.
Torun haberini ver. Onu sürece dahil et. Bu günler çok kıymetli. İlişkiniz düzelecek. Sen babanı geri kazandığın gibi evladına da bi dede kazandıracaksın. Sen bu ilişkide hem evlat hem ebeveyn olacaksın. Ama kazancın büyük olacak, güzel anılar ekleyince hayatınıza eski kırgınlıklar geçecek ins.