• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ile mesafe durumu

Ben misilleme yapma taraftarıyım.
O zaman net boşanırız . Çünkü bana yapılanları yapsam
haftasonu bu ne hastanesi böyle ? Her haftasonu gidecek ne sorunları var ?
hafta içleri hastaneye yatıyorlar eşim de hafta sonları gidiyor . Yaşlılar ve ikisinin de hastalıkları var . Annesi kanser atlattı . Başka rahatsızlıkları var . Babası da öyle .

Bana yapılanı onlara yapsam ayrılırız büyük ihtimal . Ayrıca yapabilir miyim bilmiyorum.
Valla sen yapabilir misin bilmem ama ben olsam yaparım ve yapardım. Annem hasta iken mızırdanıp duran kişi sen hasta olsan eş olarak destek olur mu mesele nerden bileceksin? Bazen ayrılmak daha hayırlı oluyor. Böylesini yanında taşımaktan yeğdir.

Sana yapılanın aynısını yap, anneni bakım evine bırak dediği an kapının önüne konulmalık bir koca olduğu zaten ortada imiş. Ama seviyorsun çocuk vs var. Ailesinin eğitemediğini sen düzeltiri misin dersen hiç sanmıyorum ama dene şansını. Ömür törpüsü güç savaşından öteye gitmez.
Ölüm ve hastalık herkesin kapısını çalar, insanın yüzü orada ortaya çıkar, ama sen görmek pek istememiş gibisin.
O lafı söylediğinde onu evden kovdum zaten. Bir ay ayır kaldık , sonra geldi özür diledi . Annem benimle dedim tamam dedi kabul etti . Bir yıl o şekilde beraber kaldık. Kendimce güya akıllı biriyim ama bazen insan bazı şeyleri göremiyor belki çok sevmiştim bilmiyorum. Zaten aşırı zor bişey bir erkeği eğitmeye çalışmak. Çocuk büyütmek daha kolay bence.
O dönemleri hatırlatınca , ama ben annene baktım sen işteyken evde yokken diyor bişey diyemiyorum. Tabi ki isteyerek bakmadı. Söylendi durdu sürekli. O bir sene annem yanımızda kaldığı için galiba affettim. Tam afettim mi onu da bilmiyorum açıkçası

Valla sen yapabilir misin bilmem ama ben olsam yaparım ve yapardım. Annem hasta iken mızırdanıp duran kişi sen hasta olsan eş olarak destek olur mu mesele nerden bileceksin? Bazen ayrılmak daha hayırlı oluyor. Böylesini yanında taşımaktan yeğdir.
Valla bilmiyorum ben hasta olsam bana bakar mı ? Bakar gibi sanki ama yine de emin değilim. Tek sen misin çocuğu , kardeşlerin de ilgilensin diyordu . Şimdi kendi tek kaldı ailesiyle ilgilenirken . İlahi adalet de var inanıyorum ama dediğiniz gibi bu şekilde de bir ömür geçmez .

Kusura bakmayın ben her yönden size kızdım

Hadi o zaman sen çalış eve bak der oturur anneme bakardım alıpta ölüme yaklaşmış bi insanı evden atmazdım yumuşatmaya ne gerek ?
ablama götürdüm😏
zaten onlar bakmadığı rezil etiği için gelmedimiydi o kadın size ? Kadını resmen atmış evlatları

Eşinize gelince
Ne demek gitsin die söylenip durmak zaten diğer kardeslerınız bakmadıkları ıcın gelmemısmıydi o kadın size

hala daha da sevıyorum dıyorsunuz eşinizi neyini seviyorsunuz bu herifin merhametsiz birisi iki gün sonra size bi yudum su verır mı bi düşünün bakalım

Söyleyin eşinize ailesini bakım evine versin çalışsın parasını da kendı ödesin siz onun yaptığını yapmayın gitsin ziyaretlerınıde yapsın böyle anne baba derdine düşmeyin o elinizdeki çocuk sizin fıtratınızı yaşayacak yaşattıklarınızı yaşamadan ölmessiniz sen merhamet et evladında sana etsin kısasa kısas inatla ömür geçmez elinizdeki adamın markası belli ya boşayın yada ona benzemeyın

Valla bilmiyorum ben hasta olsam bana bakar mı ? Bakar gibi sanki ama yine de emin değilim. Tek sen misin çocuğu , kardeşlerin de ilgilensin diyordu . Şimdi kendi tek kaldı ailesiyle ilgilenirken . İlahi adalet de var inanıyorum ama dediğiniz gibi bu şekilde de bir ömür geçmez .
Bakar gibi sanki 😀
Bakımevıne atmasın dikkat edin
merhamet öyle bisey değil annenızın genel yükü onda olmamasına rağmen gitsin evden die 1 sene çene yapmış oturup size mi bakacak ben sana baksam kim çalışacak der o zaman da

Bakar mı bakmaz bilmem artık. Ama merhametli biri değil. Bunu bilerek hareket et. Biz iki kardeşiz ama babamla anamla ben ilgilenirim. Ki bende evin ufağıyım. Şartlar öyle gerekti çünkü. Eşim sen yapma etme dese sonu kötü olur. Herifler zannediyor tek ana baba onlarda. Sende boşanmaktan falan çekinme hiç. Erkekler imadan sözden anlamaz. Aynısını yapacaksın.Eğer kaynanan eşini doldurmasaydı Allah rızası için yardım et derdim ama yok. Değmez bunlara. Kaynanalar bize gelinler bakmıyor diye ağlıyorlar ama kız annesi babası oldu mü bakilmasin diye takla atıyorlar. Utanmazlar tam.

Kusura bakmayın ben her yönden size kızdım

Hadi o zaman sen çalış eve bak der oturur anneme bakardım alıpta ölüme yaklaşmış bi insanı evden atmazdım yumuşatmaya ne gerek ?
ablama götürdüm😏
zaten onlar bakmadığı rezil etiği için gelmedimiydi o kadın size ? Kadını resmen atmış evlatları

Eşinize gelince
Ne demek gitsin die söylenip durmak zaten diğer kardeslerınız bakmadıkları ıcın gelmemısmıydi o kadın size

hala daha da sevıyorum dıyorsunuz eşinizi neyini seviyorsunuz bu herifin merhametsiz birisi iki gün sonra size bi yudum su verır mı bi düşünün bakalım

Söyleyin eşinize ailesini bakım evine versin çalışsın parasını da kendı ödesin siz onun yaptığını yapmayın gitsin ziyaretlerınıde yapsın böyle anne baba derdine düşmeyin o elinizdeki çocuk sizin fıtratınızı yaşayacak yaşattıklarınızı yaşamadan ölmessiniz sen merhamet et evladında sana etsin kısasa kısas inatla ömür geçmez elinizdeki adamın markası belli ya boşayın yada ona benzemeyın
Benim de hatalarım olabilir tabi ki ben de bir insanım. İşim güzel bir iş olduğu için bırakamadım , her zaman bulamazdım. Hayatımı bu iş sayesinde kurdum. İşi bırakmadım ama eve annem için bakıcı tutmuştum. Annem zaten senelerce büyük ablamda kaldı başına bir iş gelmişti ondan sebep anneme bakamamıştı. Bir yıl ben baktım. Ablamın durumu düzelince ablama götürdüm. Çünkü evde de huzurum kalmamıştı. Bir çok cephede tek başıma savaşıyordum.
Eşim ailesine karşı merhametli biri . Ama aile dışında birine merhametli mi bunu bilmiyorum diyorum. Bana bir bardak su verir mi bunu da kimse için bilemeyiz bence .
Ben kimseye bir şey yaşatmadım. Bana yaşatıldı herşey . Şimdi kendileri yaşıyorlar. Ben kimim ki böyle şeyleri yaşatmaya gücüm olsun. Çocuğumı da elimden geldiğince güzle büyütmeye çalışıyorum . Kötü davranırsan gelir seni bulur buna ben de inanıyorum

Öncelikle yaşadıklarınızın ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu görmek mümkün. Hem çocukluğunuzda aile içindeki yalnızlık hissiniz, hem annemize bakmak zorunda kalmanız, hem de eşinizin bu süreçte sizi yeterince desteklememesi, duygusal olarak ciddi bir yük oluşturmuş. Şimdi ise benzer bir durum eşinizin ailesiyle devam ediyor ve bu, ilişkinizde sürekli bir huzursuzluk kaynağı haline gelmiş gibi görünüyor.

Öncelikle, eşinizin ailesiyle olan bağlarını koparmasını istemek yerine, bu bağı yönetebilecek bir denge kurmasını sağlamalısınız. Onların sürekli eşinizden bir şeyler talep etmeleri, eşinizin de buna kayıtsız şartsız boyun eğmesi, sizin ve ailenizin huzurunu bozuyorsa, bu konuda eşinizle sınırlar koymak üzerine bir konuşma yapmalısınız. "Ben senin aileni anlıyorum, destek olman gerektiğini de görüyorum ama bizim de bir aile olduğumuzu ve kendi düzenimizi korumamız gerektiğini düşünüyorum" gibi bir çerçeveyle konuşmak, onun savunmaya geçmesini engelleyebilir. Eşinizin ailesine tamamen sırt dönmesini beklemek yerine, hangi konularda yardımcı olabileceğini, hangi noktalarda kendi çekirdek ailesine öncelik vermesi gerektiğini belirlemek daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca, yaşadıklarınızın sizi yıprattığı çok açık. Doğumdan sonra bir annenin duygusal olarak en çok eşinin desteğine ihtiyacı olurken, sizin bu süreci gerginlik içinde geçirmiş olmanız, ilişkinizin doğasını da etkilemiş. Bu yüzden, eşinizle keyifli vakit geçirememenizin sebebini sadece ailesine bağlamak yerine, kendi ilişkinizde de duygusal bir bağın kopup kopmadığını değerlendirmelisiniz. Belki eşiniz bu sürecin farkında bile değil ve sizin tüm bu yükleri omuzladığınızı anlayamıyor olabilir. Ona açık ve net bir şekilde, "Kendimi sürekli savaş verir gibi hissediyorum, ikimiz de birbirimize ve kızımıza daha çok vakit ayırmalıyız" diyerek, onun da bu durumu fark etmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer eşinizin ailesi ile ilişkinizi tamamen koparmak istemiyorsanız, sınırlar koyarak denge kurabilirsiniz. Örneğin, hangi durumlarda eşinizin ailesine yardım edileceği, hangi durumlarda sizin ve kızınızın öncelikli olacağı gibi noktaları netleştirmek faydalı olabilir. Kendinizi sürekli gardınızı almak zorunda hissettiğinizi söylüyorsunuz, bu uzun vadede sizi daha çok yıpratır. Bunun yerine, eşinizle birlikte karar alıp, bu kararlara uygun hareket etmek, onun da ailesine karşı daha net bir duruş sergilemesine yardımcı olabilir. En önemlisi, kendinizi tamamen yalnız hissetmemek için, bu süreci eşinizle birlikte yönettiğinizi ona hissettirmelisiniz. Unutmayın, siz de mutlu ve huzurlu olmaya layıksınız.

Sevgiler...

Back