• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim evlendi ve çok değişti

Sorunu abinde ara. Rahmetli babanın kemoterapi günü denize gitmesi ne kadar uygunsuz. Yengem kandırdı diyorsun ya yok öyle birşey.

Bu şuna benziyor : kadının kocası aldatır. Ama suçlu diğer kadın olur. Adam olsaydı da aldatmasaydı.

Aynı şey abin içinde geçerli. Haklı olanı tutsun.
o günün zaten bir açıklaması olamaz. sonraki sene de bizi kıskandın denize gittiğimizde ayrıca baban hasta bile değildi dedi bana yengem. abim yine suspusdu. ben baş edemiyorum isanlarla varsın ben kötü olayım müdafa dahi etmiyorum artık kendimi hiç kimseye karşı. gerçeği ben ve Allah görüyor. nokta

evlendıkden sonra kımsenın aynı kalmasını bekleyemezsın
bende degıstım
mesela sureklı kuzenlerımle arkadaslarımla bulusurdum
sımdı ev kosturmasından kendı hayat mucadelemden dolayı en son kuzenlerımle gectıgımız bayram gorusebıldım arayamıyorum bıle
sonucta artık evlı kendı evı var sorumlulugu daha fazla belkı stresı daha fazla
abınızle eskısı gıbı olamadıgınız ıcın yengenızı sucluyorsunuz gıbı hıssettım bıraz abarttıgınızı dusunuyorum
evlendıgınde sende anlarsın
annen ıcın gecmıs olsun
umarım hersey yoluna gırer
yooook o işler işte öyle olmamalı. senenin 2 haftası görüyorsan aileni, ben gezmeye gitmek istiyorsam bana bizi her zaman görmüyorsun nereye diye biliyorlarsa, kusura bakmasın kimse, aynı şey onlar içinde geçerli o zaman sende oturacaksın ailennin yanında sende aileni görmüyorsun tüm sene. sırf bana olmaz bu hayat.

Canm bnce hak ediyor cnkü bnm annm melek gbi bi kadndı anneme ble neler yaptı yani bnu burda paylasmam onu elestrmek degl ztn bn kndi sorunumu paylasıyorum cnkü gercekdn cok kötü gnler yasadm bni dahada cok ypratanda şu bnm babam yokdu abm bnim yanımdaydı blkide bi baba sıcaklıgı gbi ama onuda kaybettm istemsmde
işte bende babamı kaybettim, abim sahip çıkması gerekiyorken tek başına kız halimle burada savaş veriyorken bende hak etmiyordum o sözlere maruz kalmayı. ama burda gelinlerin gözünde şöyle bir izlenim bıraktım; gelini kötülüyorum ben iyimiyim sanki gibilerinden. evet gelinimiz iyi. ama bana karşı değil. bu böyle. beni sevmiyor. sevmek zorunda da değil. ama gittiği evde de huzursuzluk çıkarmaya yüzüne vurmaya gerek yok. geçmişi beri alırsak hepsinin yüzüne bakmamam lazım olan benim onlar değil.

yooook o işler işte öyle olmamalı. senenin 2 haftası görüyorsan aileni, ben gezmeye gitmek istiyorsam bana bizi her zaman görmüyorsun nereye diye biliyorlarsa, kusura bakmasın kimse, aynı şey onlar içinde geçerli o zaman sende oturacaksın ailennin yanında sende aileni görmüyorsun tüm sene. sırf bana olmaz bu hayat.
yurt dısında yasıyorlar demıstın
geldıklerınde ne kadar kalıyorlar
her geldıklerınde zıyaret edeceklerı gormek ıstedıklerı yerler olabılır normaldır
mesela benım annem ankaralı anne tarafım komple orda
antepden ne zaman ankaraya gıtsem sureklı dısardayım :D
akrabamı zıyaretede gıdıyorum tabı ama 3-4 saat falan oturuyorsam hep dısardayımdır
oyle dusun
mesela sende abınlere kalmaya gıtsen yurt dısına hep dısarı cıkarsın

işte bende babamı kaybettim, abim sahip çıkması gerekiyorken tek başına kız halimle burada savaş veriyorken bende hak etmiyordum o sözlere maruz kalmayı. ama burda gelinlerin gözünde şöyle bir izlenim bıraktım; gelini kötülüyorum ben iyimiyim sanki gibilerinden. evet gelinimiz iyi. ama bana karşı değil. bu böyle. beni sevmiyor. sevmek zorunda da değil. ama gittiği evde de huzursuzluk çıkarmaya yüzüne vurmaya gerek yok. geçmişi beri alırsak hepsinin yüzüne bakmamam lazım olan benim onlar değil.
pekı gelınınız genel olarak ıyıyse nıye sana kotu
sordunmu aramızdakı sogukluk neden
yada nıye o samımıyetı kuramadık dıye
mutlaka bı acıklaması vardır

yurt dısında yasıyorlar demıstın
geldıklerınde ne kadar kalıyorlar
her geldıklerınde zıyaret edeceklerı gormek ıstedıklerı yerler olabılır normaldır
mesela benım annem ankaralı anne tarafım komple orda
antepden ne zaman ankaraya gıtsem sureklı dısardayım :KK70:
akrabamı zıyaretede gıdıyorum tabı ama 3-4 saat falan oturuyorsam hep dısardayımdır
oyle dusun
mesela sende abınlere kalmaya gıtsen yurt dısına hep dısarı cıkarsın
benim gezmeme de karışırlar yurt dışında. bana ne gezsinler ben işin o tarafında değilim ki, anlatamıyorum. ben onlara karışmam asla ne hakkım var buna. ama onlar bana karışıyorlar. bizi görmüyorsun tüm sene diyorlar arkadaşımla buluşmaya gittiğimde. ama kendileri gidiyorlar o zaman siz de gitmeyin annen baban hasta seneye grecekmisin Allah bilir. anlatamıyorum tek taraflı düşünüyorlar. bu da bana batıyor. gelip özgürlüümü kısıtlamaya çalışıyorlar. buna hakları yok. ha öyle davranıyorlarsa da kendileri de o şekilde davranmalalılar ki hak vereyim

benim gezmeme de karışırlar yurt dışında. bana ne gezsinler ben işin o tarafında değilim ki, anlatamıyorum. ben onlara karışmam asla ne hakkım var buna. ama onlar bana karışıyorlar. bizi görmüyorsun tüm sene diyorlar arkadaşımla buluşmaya gittiğimde. ama kendileri gidiyorlar o zaman siz de gitmeyin annen baban hasta seneye grecekmisin Allah bilir. anlatamıyorum tek taraflı düşünüyorlar. bu da bana batıyor. gelip özgürlüümü kısıtlamaya çalışıyorlar. buna hakları yok. ha öyle davranıyorlarsa da kendileri de o şekilde davranmalalılar ki hak vereyim
su 2-3 mesajlasmamızdan anladıgım sorun abınde
yengende falan degıl
;)
o tanıdıgın abı degılmıs kendısı...

pekı gelınınız genel olarak ıyıyse nıye sana kotu
sordunmu aramızdakı sogukluk neden
yada nıye o samımıyetı kuramadık dıye
mutlaka bı acıklaması vardır
hayır sormadım sormam da. sormayacağım da. neden derseniz. çok yoruldum yorgunum böyle şeylere gelemiyorum. kaçıyorum artık kırıcı insanlardan. benim hakkımda ki düşünceleri önemli değil benim için. herşeylerimi yanlış anlıyorlar. abime eşin diye hitap ettiğimde onun adı var diyor. ben böyle art niyetli şeylere gelemem. güldüm suç oluyor somurttum suç oluyor. hiç gelemem valla.

su 2-3 mesajlasmamızdan anladıgım sorun abınde
yengende falan degıl
:KK66:
o tanıdıgın abı degılmıs kendısı...
şimdilerde bir sorunumuz yok aslında, bunların hepsi 1,5 yıl öncesine dekdi. ama 10 yıldırda bu şekildeyiz. sorun abimde evet çünkü beni de eşini de susturmasu gereken o. ama abim öyle birşey yapmıyor. yiyin birbirinizi bana ne diyor çekiliyor. ben ise bana dediklerinden çok ailemin yanında demesin çeksin bir köşeye beni desin bunları bana derdindeyim. neticede ondan duyduklarımın onda birini ailemden işitmedim ben. ne hakla bana onları diye bilir. kim oluyor o. ben onların evine gidip de o sözler sarf edebilirmiyim yada x bir kişinin evine. ha beni sevmiyor köttüysemde gelmesin oldu bitti yani.

anladığım kadarıyla abinler yurtdışında çalışıyor. sen çalışmıyorsun galiba. hiç işe gitmekten bahsetmedin. abinlerin maddi yardımını alıyorsanız gelininize bu da batıyor olabilir. babanın ya da annenin maaşı var mı? yetiyor mu?

işte bende babamı kaybettim, abim sahip çıkması gerekiyorken tek başına kız halimle burada savaş veriyorken bende hak etmiyordum o sözlere maruz kalmayı. ama burda gelinlerin gözünde şöyle bir izlenim bıraktım; gelini kötülüyorum ben iyimiyi
Napalım sende üzme kendini seni anladgmı dsnüyorum bi bakıma benzer durumlardayz bnde gtmiyorum ble konusmuyorzda artık ama sen ynede abni kaybetmemeye calış hiç konusma ble yngnle bn bnu yapmama ragmen yne kawga ckarıyordu

hayır sormadım sormam da. sormayacağım da. neden derseniz. çok yoruldum yorgunum böyle şeylere gelemiyorum. kaçıyorum artık kırıcı insanlardan. benim hakkımda ki düşünceleri önemli değil benim için. herşeylerimi yanlış anlıyorlar. abime eşin diye hitap ettiğimde onun adı var diyor. ben böyle art niyetli şeylere gelemem. güldüm suç oluyor somurttum suç oluyor. hiç gelemem valla.
e sende nıye eşin dıyorsun gercekden de ısmı var
esımın kardesı bana ısmımle hıtap etmeyıp esıme hıtaben benden yana sureklı esın dıye konussa bozulurum benı muhattap almıyor adamdan saymıyor dıye

e bukadar takmıyorsan onemsemıyorsan ozaman sınırlenme sende

kız agresıf gordum senı :) hıc te altda kalan durduk yere bu gergınlıge maruz kalan bırı degılsın gıbı geldı

bak tanımam etmem senı dedıgımı yanlıs anlama

abım evlı herkesde oldugu gıbı bızdede sorunlar oldu hatta baya arkamdan konustugunu duydum
aradım napıyosun nasılsın bız nıye boyle uzak olduk arada cok laf gıdıp gelıyor kımseye laf vermeyelım sorun neyse halledelım dıye yarın oturmaya gıdıcem mesela

bı yerden baslamak bı adım atmak lazım bu ıyı nıyetını gosterır :)

bence sorun yengende degıl abınde
abın dengeyı kuramıyor ıletısımı saglayamıyor

anladığım kadarıyla abinler yurtdışında çalışıyor. sen çalışmıyorsun galiba. hiç işe gitmekten bahsetmedin. abinlerin maddi yardımını alıyorsanız gelininize bu da batıyor olabilir. babanın ya da annenin maaşı var mı? yetiyor mu?
biz onlara maddi destekde bulunuyoruz. onların kuruşu geçmez bana. şükürler olsun. çalışmıyorum o da batıyor zaten. neden çalışmadığımı bile sorgular olmuştu abim evlndkten sonra

e sende nıye eşin dıyorsun gercekden de ısmı var
esımın kardesı bana ısmımle hıtap etmeyıp esıme hıtaben benden yana sureklı esın dıye konussa bozulurum benı muhattap almıyor adamdan saymıyor dıye

e bukadar takmıyorsan onemsemıyorsan ozaman sınırlenme sende

kız agresıf gordum senı :) hıc te altda kalan durduk yere bu gergınlıge maruz kalan bırı degılsın gıbı geldı

bak tanımam etmem senı dedıgımı yanlıs anlama

abım evlı herkesde oldugu gıbı bızdede sorunlar oldu hatta baya arkamdan konustugunu duydum
aradım napıyosun nasılsın bız nıye boyle uzak olduk arada cok laf gıdıp gelıyor kımseye laf vermeyelım sorun neyse halledelım dıye yarın oturmaya gıdıcem mesela

bı yerden baslamak bı adım atmak lazım bu ıyı nıyetını gosterır :)

bence sorun yengende degıl abınde
abın dengeyı kuramıyor ıletısımı saglayamıyor
,insanım ayol ben taştan değilim ki agresif olayım izin verde :)
olucam haksızlığa gelemiyorum. ayrıca abim ile konuşuyorkn eşin desem ne var bunda. onun altında art niyet arayan ben değilim kendisi bunu da görmek lazım değil mi?

şimdilerde bir sorunumuz yok aslında, bunların hepsi 1,5 yıl öncesine dekdi. ama 10 yıldırda bu şekildeyiz. sorun abimde evet çünkü beni de eşini de susturmasu gereken o. ama abim öyle birşey yapmıyor. yiyin birbirinizi bana ne diyor çekiliyor. ben ise bana dediklerinden çok ailemin yanında demesin çeksin bir köşeye beni desin bunları bana derdindeyim. neticede ondan duyduklarımın onda birini ailemden işitmedim ben. ne hakla bana onları diye bilir. kim oluyor o. ben onların evine gidip de o sözler sarf edebilirmiyim yada x bir kişinin evine. ha beni sevmiyor köttüysemde gelmesin oldu bitti yani.
bırı senı sevmıyorsa ve o senı sevmeyen kısı yengense bu senın huzurunu kacırıyorsa tavsıyem once nıye sevmedıgını bul
bu sorunu yuzde yetmıs cozecektır
nıye sevmedıgı konusunda tarafsız dusun
haklı bulursan bıraz yumusa
kendını karsı tarafa koyarak dusun
haksızsa dırek mesafe koy komple gorusmeyı kes olsun bıtsın

bırı senı sevmıyorsa ve o senı sevmeyen kısı yengense bu senın huzurunu kacırıyorsa tavsıyem once nıye sevmedıgını bul
bu sorunu yuzde yetmıs cozecektır
nıye sevmedıgı konusunda tarafsız dusun
haklı bulursan bıraz yumusa
kendını karsı tarafa koyarak dusun
haksızsa dırek mesafe koy komple gorusmeyı kes olsun bıtsın
görüşmüyorum zaten :)

sen calışıyo musun ışın gucun var mı sahıden annene bısey olursa ortada kalırsın.
annen seker komaına gırene kadar bı an evvel senın gelecegını dusunup hakkını vermelı.
abın gıbılere yaranamazsın. yengenle tam bulmuşlar bırbırlerını.

abin için sürekli iyidir demişsin seni anlıyorum abindir ama abin olması onu aklamıyor. babası hastayken karısını denize götürebilen birine lütfen kusura bakma ben adam demem. karı köylü olmuş derler bizim memlekette o hesap. yengen de ruh hastasıymıi. ben anlamıyorum evlendikleri adamları kızkardeşinden kıskanmak nasıl bir kafadır aklım almıyor. demek ki kendi abilerine o gözle bakıyorlar diye düşünüyorum. abin aslında özünde iyiymiş ama o öz o kadar derinlere gömülüyorki görmek mümkün değil.
abine bağımlılıktan kurtulursan bence çok iyi edersin. kardeşlik bazen tek taraflı yürütülebilen bir şey değil...

biz onlara maddi destekde bulunuyoruz. onların kuruşu geçmez bana. şükürler olsun. çalışmıyorum o da batıyor zaten. neden çalışmadığımı bile sorgular olmuştu abim evlndkten sonra
onun batmasına bir şey diyemem onların gözünde sen yanlış anlama ama anne babalarının parasını yiyorsun evde oturuyorsun. hasta anne babana bakmayı gözardı ederler. yengene özellikle batan konu budur bence. o yüzden başka sorunlar çıkarıp duruyordur.

sen calışıyo musun ışın gucun var mı sahıden annene bısey olursa ortada kalırsın.
annen seker komaına gırene kadar bı an evvel senın gelecegını dusunup hakkını vermelı.
abın gıbılere yaranamazsın. yengenle tam bulmuşlar bırbırlerını.
benim güvencem var şükür Allaha, ailem benim için çalışmış çırpınmış Allah razı olsun. tabiki abimin de hakkını vermiş. belki de budur batan onlara. bilemiyorum.

Back