• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlendim ailemle konuşmak konusunda tereddütteyim..

Cok dramatize etme bence. Zaten pek deger verdikleri yokmus.
Mutluluguna bak. Zamanla barisilir wlbet.
Barisirsanizda dikkalti olda seni kullanmasinlar maddiyat bakimindan, sonra esinle aran acilir.
Niye baristim dersin…

Cok dramatize etme bence. Zaten pek deger verdikleri yokmus.
Mutluluguna bak. Zamanla barisilir wlbet.
Barisirsanizda dikkalti olda seni kullanmasinlar maddiyat bakimindan, sonra esinle aran acilir.
Niye baristim dersin…
Barışır ve konu gene maddiyata gelirse bu sefer sınırımı çizerim önceden yapabileceğim gidebileceğim yer yok diye el mahkum kabulleniyordum.

Abini evlendir mi 🙄 😳😳 sizde ebeveyn ve çocuk hatları karışmış baya
Ben de karışmadı da çok gördüm bu durumu. Hatta öğrencilik zamanımda kasiyerlik yaparken garson bi kız vardı. Abisine beyaz eşya almış ödüyordu. Kız çocuğunu sağılmalık inek gören kimse yok mu çevrenizde? Bizzat çok yakın bi arkadaşım özelde okudu. Ona bile evleniyor diye küstü ailesi akrabaları laf etti. Ki kız 28 yaşında 5 yıldır ailesine gayet yardımcı oldu. Ama abisi evlenmemişti. Bari onu evlendir destek ol dediler. Yine bir komşumuz 2 kardeş çalıştığını babaya verirdi annesinin kolarını doldururlardı. Erkek kardeşleri üniversite okuyordu. Sonra uzattı uzattı baktı olmuyor uzman çavuş oldu. Hemen evlendi. O kızların parası abilerine gitti ev aldı abileri. Bunun kavgası koptu buradan biliyorum. Böyle aile çok

Ben de karışmadı da çok gördüm bu durumu. Hatta öğrencilik zamanımda kasiyerlik yaparken garson bi kız vardı. Abisine beyaz eşya almış ödüyordu. Kız çocuğunu sağılmalık inek gören kimse yok mu çevrenizde? Bizzat çok yakın bi arkadaşım özelde okudu. Ona bile evleniyor diye küstü ailesi akrabaları laf etti. Ki kız 28 yaşında 5 yıldır ailesine gayet yardımcı oldu. Ama abisi evlenmemişti. Bari onu evlendir destek ol dediler. Yine bir komşumuz 2 kardeş çalıştığını babaya verirdi annesinin kolarını doldururlardı. Erkek kardeşleri üniversite okuyordu. Sonra uzattı uzattı baktı olmuyor uzman çavuş oldu. Hemen evlendi. O kızların parası abilerine gitti ev aldı abileri. Bunun kavgası koptu buradan biliyorum. Böyle aile çok
Bizde de benzer durum oldu zaten. Babam memleketten ev aldı. Nasıl oluyorsa devlet beni %50 ortak yapmış evde genç sigortali çalışan benim diye. O ev için birikim yaptığım altınlarımı verdim bir sene evin yarı taksitsini ödedim. (Aylık kredi 24 bin 12 bin ben koyuyordum 12 babam) Daha sonra babamin inatlasip vermem dediği dönemde babam şu oğlanı bir evlendirsek dedi yengem çocuğun işi gücü bile yok nereye evlendiriyorsun hadi evlendirdin bu evde mi yasatacaksin gelini dedi (evimiz 2+1di). Babam da bu evde yaşamasına gerek yok aldığım eve esya dizeriz orada oturur ektiğimiz bir tarla var onunda gelirini alır yaşar orada dedi. Ki tarlayi da başkasına ektirip çıkan parayi biz aliyorduk eken insana 7 bin gibi ücret ödüyorduk onunda yeri geliyordu 2-3 binini ben veriyordum :)

Bizde de benzer durum oldu zaten. Babam memleketten ev aldı. Nasıl oluyorsa devlet beni %50 ortak yapmış evde genç sigortali çalışan benim diye. O ev için birikim yaptığım altınlarımı verdim bir sene evin yarı taksitsini ödedim. (Aylık kredi 24 bin 12 bin ben koyuyordum 12 babam) Daha sonra babamin inatlasip vermem dediği dönemde babam şu oğlanı bir evlendirsek dedi yengem çocuğun işi gücü bile yok nereye evlendiriyorsun hadi evlendirdin bu evde mi yasatacaksin gelini dedi (evimiz 2+1di). Babam da bu evde yaşamasına gerek yok aldığım eve esya dizeriz orada oturur ektiğimiz bir tarla var onunda gelirini alır yaşar orada dedi. Ki tarlayi da başkasına ektirip çıkan parayi biz aliyorduk eken insana 7 bin gibi ücret ödüyorduk onunda yeri geliyordu 2-3 binini ben veriyordum :)
Abin neden çalışmıyor

Abin neden çalışmıyor
Bilmiyorum. Liseden mezun oldu 3 ay çalışti 5 ay yatti 5 ay çalıştı 9 ay yattı. Hangi işe sokarsak sokalim durmadi. Hatta iş sahibi genelde babamın tanıdıkları olurdu. Babami arar oğlun kaç gündür işe gelmiyor bir sorun mu var diye sorardı öyle öğrenirdik işi bıraktığını. Bu sürede de tabi işe gidiyorum diye evden çıkardı. 4 sene böyle gittikten sonra kızınızı üni okuttunuz beni de okutacaksiniz ben çalışmayacagim dedi tamam dediler okuttular. ( Ki ailem hep oku oku dedi ben okumak istemiyorum çalışacağım diye inatlasip gitmeyen kendisiydi.) Onda da devamsızlık alttan ders yaz okulu derken gene elini yüzüne bulastirdi. Özel okul olduğu için her seyine ayri para verildi. Mezun oldu evde yatmaya devam etti.

O kadar öve öve bitiremedin. Ne kadar şanslıyım dedin durdun. Eşin kumarbazmış! Gerçekten çok güvendeymişsin. Tekrar hayırlı olsun

Ve sürekli " boşansam işim garanti" imajı verdi ancak konu sahibi şuan çalışmıyor. Kamu için atama puanları yüksek, özel sektör için bulunduğumuz ilçe küçük, bir buçuk saatlik yola gidersem de yorucu dedi.
Ve şuan 9 aylık evliliğinde eşi bebek sahibi olmak istiyormuş.

Ben konu sahibinin bazı olayları farklı yansıttığını ya da farklı algıladığını düşünüyorum en baştan beri. Mesela iş konusunda hiç de garantisi yok. Şuan çalışayım dediğinde engeller sıralanmış. Yarın bir gün bebekle boşansa , bu sebepler yine farklı olmayacak ki.

Aile belki gerçekten kötüdür, bilemeyiz ama a'dan z'ye her şeylerinin çok çok kötü olduğunu söyledi ama bu konuda ve farklı konularda görüşme konusunu gündeme getirmiş hatta babasını özlediğini söylemiş. Bu kadar berbat bir aile ise, nasıl o baba özlenmiş anlamadım.

Bazı yorumlarında da eşinin maaşını, evi olduğunu falan vurguladı. Kayınpederinin " kızım " dediğini vs anlattı. E zaten toplumun çoğunda evliliğin 9.ayında böyle olur ilişkiler.

Kendisini her olumsuzlukla güvencede görmüş ama ben kendi tecrübeme dayanarak, bu arkadaşın hiç bir güvencesi olduğunu düşünmüyorum.

Ve sürekli " boşansam işim garanti" imajı verdi ancak konu sahibi şuan çalışmıyor. Kamu için atama puanları yüksek, özel sektör için bulunduğumuz ilçe küçük, bir buçuk saatlik yola gidersem de yorucu dedi.
Ve şuan 9 aylık evliliğinde eşi bebek sahibi olmak istiyormuş.

Ben konu sahibinin bazı olayları farklı yansıttığını ya da farklı algıladığını düşünüyorum en baştan beri. Mesela iş konusunda hiç de garantisi yok. Şuan çalışayım dediğinde engeller sıralanmış. Yarın bir gün bebekle boşansa , bu sebepler yine farklı olmayacak ki.

Aile belki gerçekten kötüdür, bilemeyiz ama a'dan z'ye her şeylerinin çok çok kötü olduğunu söyledi ama bu konuda ve farklı konularda görüşme konusunu gündeme getirmiş hatta babasını özlediğini söylemiş. Bu kadar berbat bir aile ise, nasıl o baba özlenmiş anlamadım.

Bazı yorumlarında da eşinin maaşını, evi olduğunu falan vurguladı. Kayınpederinin " kızım " dediğini vs anlattı. E zaten toplumun çoğunda evliliğin 9.ayında böyle olur ilişkiler.

Kendisini her olumsuzlukla güvencede görmüş ama ben kendi tecrübeme dayanarak, bu arkadaşın hiç bir güvencesi olduğunu düşünmüyorum.
Şuan bulunduğum konumdan dolayı iş bulmam zor. Boşanma durumu olursa tabiki de doğup büyüdüğüm şehire döneceğim ki oradaki çevrem buradan daha fazla olduğu için buradan yola çıksam o şehire gidene kadar işim de evimde gayet hazır olur.
Babamı özleme konusunu gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum ama siz israrla anlamak istemiyorsunuz. İçimde bahsettiğim özlem denen şey aslında bir nevi imrenmek. Arkadaşlarımın çocuğu dedesiyle sıkı fıkıyken ya da arkadaşlarım babasiyla sıkı fıkıyken ister istemez imreniyorum ve kafamda acaba barışsam bizde babamla böyle olur muyuz diye düşünmeye engel olamıyorum.
Eş ailesine gelecek olursak yan köylümüz olduğunu söylemiştim. Eşimi 9 ay da tanıyıp evlenmedim. Eşimi de ailesini de sevgili olmadan önce de tanıyordum biliyordum. Ki hatta eşimle küçükken birlikte parkta oynamışlığımız bile var. Eşimin babasiyla amcalarım çok yakın arkadaş olduğu için birbirlerine misafirlige gider gelirler ailesiyle bazen denk gelirdik. Sevgili olduktan sonra zaten hep içlerindeydim 9 aydir kızım kızım diyip peşimde dolanmiyorlar yani senelerdir bu insanlar aynı. Sevgiliyken bile iki gün aramasam üçüncü gün kendileri görüntülü ararlardi iki gündür konuşamıyoruz özledik seni diye.
Öküz altında buzağı aramayı bırakın artık.

Şuan bulunduğum konumdan dolayı iş bulmam zor. Boşanma durumu olursa tabiki de doğup büyüdüğüm şehire döneceğim ki oradaki çevrem buradan daha fazla olduğu için buradan yola çıksam o şehire gidene kadar işim de evimde gayet hazır olur.
Babamı özleme konusunu gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum ama siz israrla anlamak istemiyorsunuz. İçimde bahsettiğim özlem denen şey aslında bir nevi imrenmek. Arkadaşlarımın çocuğu dedesiyle sıkı fıkıyken ya da arkadaşlarım babasiyla sıkı fıkıyken ister istemez imreniyorum ve kafamda acaba barışsam bizde babamla böyle olur muyuz diye düşünmeye engel olamıyorum.
Eş ailesine gelecek olursak yan köylümüz olduğunu söylemiştim. Eşimi 9 ay da tanıyıp evlenmedim. Eşimi de ailesini de sevgili olmadan önce de tanıyordum biliyordum. Ki hatta eşimle küçükken birlikte parkta oynamışlığımız bile var. Eşimin babasiyla amcalarım çok yakın arkadaş olduğu için birbirlerine misafirlige gider gelirler ailesiyle bazen denk gelirdik. Sevgili olduktan sonra zaten hep içlerindeydim 9 aydir kızım kızım diyip peşimde dolanmiyorlar yani senelerdir bu insanlar aynı. Sevgiliyken bile iki gün aramasam üçüncü gün kendileri görüntülü ararlardi iki gündür konuşamıyoruz özledik seni diye.
Öküz altında buzağı aramayı bırakın artık.

Ay daha fazla yazmayacağım.
Hem yerden yere vuruyorsunuz hemde başkalarına imreniyorum o yüzden barışsam mı diyorsunuz. O zaman aldatılan da otursun beklesin, başka evlilikler çok güzel, belki düzelir miyiz diye.
Bütünüyle kendinizle çelişiyor ve çok büyük konuşuyorsunuz. Ev hanımı olup, iş konusunda bu kadar güvenceniz çok şaşırttı. Neyse sizin kafanızda kurduğunuz sözleri söylemediğim için bastırmaya çalışıyorsunuz. Nasıl biliyorsanız öyle yapın.

" Ben eşim için ailemi ezdim ama o ailesi için beni ezmeye hazır" yazdığınız sözleri hiç unutmayin ama..bir ablam tavsiyesi.

Son düzenleme:
Hem yerden yere vuruyorsunuz hemde başkalarına imreniyorum o yüzden barışsam mı diyorsunuz. O zaman aldatılan da otursun beklesin, başka evlilikler çok güzel, belki düzelir miyiz diye.
Bütünüyle kendinizle çelişiyor ve çok büyük konuşuyorsunuz. Ev hanımı olup, iş konusunda bu kadar güvenceniz çok şaşırttı. Neyse sizin kafanızda kurduğunuz sözleri söylemediğim için bastırmaya çalışıyorsunuz. Nasıl biliyorsanız öyle yapın.

" Ben eşim için ailemi ezdim ama o ailesi için beni ezmeye hazır" yazdığınız sözleri hiç unutmayin ama..bir ablam tavsiyesi.
Evlilik ve aile ne alaka demek istediğim yokluğumda belki değerimi anlamışlar mıdır hayatımda sizin kadar okuduğunu anlamayan bir insan görmedim. Evet o lafı da dedim eşim bana öyle hissettirmisti ve dedim. Daha sonraki günlerde konuşup aramızdaki sorunları çözüp eşimin ailesinin değil benim yanımda olduğunu gayet iyi anladım.
İş konusunda da çevreme ve tecrübeme güveniyorum ha ortada kalsam da size ne? Niye bu kadar dert oldu size bu?
Allah eşinize ailenize sabir versin hayatımda sizin kadar negatif bir insan görmedim.

Kız önceki yorumlarda acaba yokluğumda değerimi anlamışlar mıdır böyle olur muyuz yazmış siz verecek cevap bulamadığınız aldatmayı araya koymuşsunuz. Şuan ev hanımı olabilir önceki yorumlarda 15-16 yaşından beri çalıştığını söylüyor demek ki kızın çevresi var ki buna güveniyor. Eşiyle olan konunun sonunda eşinin ve babasının yanında olduğuna dair kızı savunduklarına dair yorumu var ama siz hala inatla nerede kötü yorum var onu alıp onunla konu sahibini vurmaya çalışıyorsunuz.
Belli ki ya mutsuz bir insansınız ya da insanların mutlu olmasından rahatsızlık duyuyorsunuz.
Konu sahibini de ayrıca tebrik ediyorum bu kadar laftan anlamayan bir insana inatla laf anlatmaya çalışmış hep gerçekten iyi sabır varmış.

Kız önceki yorumlarda acaba yokluğumda değerimi anlamışlar mıdır böyle olur muyuz yazmış siz verecek cevap bulamadığınız aldatmayı araya koymuşsunuz. Şuan ev hanımı olabilir önceki yorumlarda 15-16 yaşından beri çalıştığını söylüyor demek ki kızın çevresi var ki buna güveniyor. Eşiyle olan konunun sonunda eşinin ve babasının yanında olduğuna dair kızı savunduklarına dair yorumu var ama siz hala inatla nerede kötü yorum var onu alıp onunla konu sahibini vurmaya çalışıyorsunuz.
Belli ki ya mutsuz bir insansınız ya da insanların mutlu olmasından rahatsızlık duyuyorsunuz.
Konu sahibini de ayrıca tebrik ediyorum bu kadar laftan anlamayan bir insana inatla laf anlatmaya çalışmış hep gerçekten iyi sabır varmış.

Diğer konulara yaptığım yorumlara bakarsanız, öyle olmadığını görürsünüz. Konu sahibi ailesini yerden yere vuruyor. Geçmişten günümüze kadar mütemadiyen aynı davranışlar olduğunu söylüyor sonra da görüşmek istiyor. E madem ara denince de ama annem şöyle, babam şöyle demeye başlıyor. Ben diğer konularını da okudum, oradan yola çıkarak değerlendirme yaptım. Herkese açık bir platform. Kişisel haklarına saldırmadığım sürece yorum yapabilirim. Size ne yani :)

Diğer konulara yaptığım yorumlara bakarsanız, öyle olmadığını görürsünüz. Konu sahibi ailesini yerden yere vuruyor. Geçmişten günümüze kadar mütemadiyen aynı davranışlar olduğunu söylüyor sonra da görüşmek istiyor. E madem ara denince de ama annem şöyle, babam şöyle demeye başlıyor. Ben diğer konularını da okudum, oradan yola çıkarak değerlendirme yaptım. Herkese açık bir platform. Kişisel haklarına saldırmadığım sürece yorum yapabilirim. Size ne yani :)
Bir laf var Hz.İsa sormuşlar ölüyü diriltmekten daha zor ne olabilir diye ifhamu men la yefhem demiş. Yani ANLAMAYANA ANLATMAK..

Kızlar selam biraz uzun olacak kusura bakmayin ama akıl vermenize ihtiyacım var. Eşimle kaçarak evlendik. Babam sırf eşimin köyünü sevmiyor diye vermek istemedi. 4 kez gelmeleri için konuştuk yaklaşık 8-9 ay uğraştık ama her seferinde ben seni o çocuğa vermem seviyorum istiyorum diyorsan kapı orada yol açık (çok afedersiniz) ananin şeyine kadar yolun var si*tir git diyordu.
Daha öncelerinde evde yatıp baba parası yiyen bir abim gece gündüz eşek gibi çalışıp ailesine para yediren bendim. Ama her şeye rağmen abim hep üstündü benden. Kaçmadan son 3 ay onlar salonda masada yerken ben hep mutfakta tek başıma yemek yedim kahvaltı ettim. Bir kere olsun neden tek başına yemek yiyorsun bir derdin mi var diye vs sormadilar bile görmezden gelip yok saydılar. Maddiyata sıkışınca kızım kızım oldu benden parayı alınca gene benden kötüsü olmadı.
En son babam gene eşimden konu açılınca bana sayıp sövdü canıma tak etti kaçtım bende.
Geçenlerde abim annemin telefonundan beni engellemis. (Annemde numaram yoktu ve annem wpden engellemeyi bilmez) bir akrabamla anneme haber yolladım konuşmak istiyor diye annemde şuan rahatsizim oğlan sürekli yanımdan ayrılmıyor şuan görüşüp konuşamam demiş. (Annemi babami fitneleyip barismamiza engel olan abim olduğu için). Aradan zaman geçince geçenlerde o akraba gene anneme sormus aramayacak mısın kız senden haber bekliyor diye daha zamanı var vs diyip konuyu kapatmış annem. Daha öncesinde de kp babami çok aradı mesaj attı babam öyle bir kızım yok benim için öldü dedi.
Ki olacak varya babam bu lafi dedikten sonra biz ufak bir kaza atlattık çarpıştığımız adamı yolun ilerisinde bekliyorduk adam kaçtığımızı düşünüp polisi ariyor ve ne hikmetse polis beni eşimi veya ailesini aramak yerine direkt benim babamı arıyor. Babamda abime hemen bizi arattiyor bir şeyleri var mi iyiler mi vs diye.
Şuan ailemle konuşmak istiyorum ama arayıp ne diyebilirim ya da babama bu küslük artık uzamadi mi diye mesaj mı atsam diye düşünüyorum. Bir yanım bekarken yaptıklarından dolayı hiç konuşmak istemiyor ama bir yanım paramparça gibi. En ufak bir anne babayla ilgili şarkı duysam yazı görsem hüngür hüngür ağlıyorum. Ama dediğim gibi bir yanımda hala yaptıklarından dolayı affedemiyor beni bu hale getiren onlardı diyor. Sizce ne yapmalıyım bana bir yol gösterebilir misiniz?🙏🏻
Olaylar ne olursa olsun seçimler bize aittir. Kimse kimsenin suçlusu değil.
Arayın babanızı ya da çıkın gidin evlerine, ellerini öpün, biraz alttan alın yola devam edin.

Eğer kaçtığınız kişi herkesçe iyi insan olarak bilinen biriyse zamanla sinirleri geçer barışırsın ama eskisi gibi olmaz hayat, sen kendin bitirmişsin insanları ama sadece sana iyi diğer herkese kötü hoş olmayan ipsiz sapsız yer içer gezer bir tipse ailenle barışmaya çabalayıp onların başını belaya koyma giderken onlara sormadıysan şimdide bu hallere girecek kadar düşme. Bu yaptığının bedelini sen öde abine, annene, babana eziyet etme emin ol senin yüzünden hepsi sinir stres içinde kahroluyordur ve sebep sensin boş yere ağlıyorum falan deme ben bu tarz şeylere gram acımıyorum benim dayımın kızı da kaçtı herkesi sıkıntıya soktu annesi babası abisi perişan oldu başları belalara girdi Allahından bulsun buldu da zaten sürekli evliliğinde bile sorun yaşıyor adam gibi birini bulmamış annesi babası ondan tiksiniyor. Ailesine zulüm olan kişilerden tiksiniyorum ben.

Back
X