- 31 Temmuz 2020
- 19.792
- 59.919
-
- Konu Sahibi Saricivcivcikcik
10 bin bana fazla olabilir kuzum ya 7 bin nasıl?Balım zaten yapcaz leslie falan onda sıkıntı yok
Şöyle yaparız şu an tamamen atıyorum bu hafta 10 bin adımın altına düşmeme sınırı koyarız.
Aynı fikirdeyim çizkekimTabi ki canım benim hepimiz farklıyız o yüzden kendimize göre hedefler daha güzel olur bence
Vücutlarımız farklı kas kitlemiz farklı spor seviyemiz farklı canım ben de ilk seviyelerdeyim ve spor salonuna gitmiyorum mesela.Evde yapınca da %100 doğru yapıyor muyum bilmiyorum tabi videoları
Bi de yarış havası olursa 10 dk daha kaslarımı zorlayım diyip bir yerimi incitebilirim
Amaan öyle bişeyler işte
Yaz tatlım
Yok balım onu rastgele yazdım anlatmak icin10 bin bana fazla olabilir kuzum ya 7 bin nasıl?
Herkes fikir versin de bakalım
Ama haftalık toplam 50 bin olabilir atıyorum
Aynı fikirdeyim çizkekim
Yok balım onu rastgele yazdım anlatmak icin
Aynen fazlasını isteyen yapar7 bin gibi bir şey ideal bence de.
Mesela ben kendm için bu hafta (pazar-carsamba arasi 4 gün) 35000 adımı geçmeye calisma hedefi koydum.
Kızlar da dönsün bakalım ne dicekler
Afiyet olsun canım bugünün menüsüne uysan çok güzel olur aksami hafif kapatırsınMerhaba canlar dün ki listemi paylaşıyorum
-sabah greyfurt suyu bir çay kaşığı zencefil tozu bir çay kaşığı çörekotu yağı bir tatlı tahta kaşığı bal
Bugün de
- öğlen 3 adet incir ( içerisine sarimsak ve çörekotu)
- az şekerli türk kahvesi( kan şekerim düştü sanırım ondan attım şeker )
- akşamleyin de 3 adet kuzu pirzola ve üc dört yemek kaşığı pirinç pilv.
- yılbaşı gecesi olması sebebi ile kaçamak yaptım ve bir kase kestane ve 2 bardak siyah çay içtim. Normalde yeşil çay icmem gerekiyor. Dünüm bu kadar di
- greyfurt suyu zencefil çörekotu yağı ve bal içtim
- 3 adet incir ve içerisine çörekotu yanına az şekerli türk kahvesi
- akşam da yumurtalı ıspanak ve yanına sarımsaklı yoğurt yapacağım yanına bol yesillikli salata daha sonra yeşil çay ve yatmadan Melisa çayı içeceğim. Eğer değişiklik olursa düzeltirim planım bu şekilde .
Tesekkur ederim vegaAfiyet olsun kaçamaksız yeniyıl menüsü şahane
O kadar yorucu bir alet ki akşamları kas ağrısı çekiyorum paso
Tamam canım öyle yapayım.Afiyet olsun canım bugünün menüsüne uysan çok güzel olur aksami hafif kapatırsın
Bir de menülere saat yazarsan daha iyi olur
Çizkekim, bu yürüyüş ve adımla ilgili yabancı basında bir yazı okumuştum. Onu tekrar bulursam buraya atarım. Şahsen ilgimi çekmiş ufuk açıcı gelmişti bana. Mesela bize 10 bin adım iyi bir miktar gibi geliyor, göz dolduruyorya, ama orada kabaca 10 bin adımı sıradan bir gün, günlük olması gereken, çok da aktif sayılamayacak bir miktar olarak anlatıyordu.10 bin bana fazla olabilir kuzum ya 7 bin nasıl?
Herkes fikir versin de bakalım
Ama haftalık toplam 50 bin olabilir atıyorum
Civcivim, 4 gün için 35bin hedefi koyman hoşuma gittiAynı fikirdeyim çizkekim
Yok balım onu rastgele yazdım anlatmak icin
Aynen fazlasını isteyen yapar7 bin gibi bir şey ideal bence de.
Mesela ben kendm için bu hafta (pazar-carsamba arasi 4 gün) 35000 adımı geçmeye calisma hedefi koydum.
Kızlar da dönsün bakalım ne dicekler
Geçmiş olsun civcivimAyy midem hala kendine gelemedi regl olcam diye sanırım aşırı bulanıyor. Maden suyuna limon sıktım içtim biraz iyi geldi şükür.
Biraz yürüyüş yapayım da hava aliyim
Canım hedefimiz sürdürülebilir bir yaşam biçimi bulmak aslında,değil miÇizkekim, bu yürüyüş ve adımla ilgili yabancı basında bir yazı okumuştum. Onu tekrar bulursam buraya atarım. Şahsen ilgimi çekmiş ufuk açıcı gelmişti bana. Mesela bize 10 bin adım iyi bir miktar gibi geliyor, göz dolduruyorya, ama orada kabaca 10 bin adımı sıradan bir gün, günlük olması gereken, çok da aktif sayılamayacak bir miktar olarak anlatıyordu.
Yani 10bini görünce sevineceğim kadar bir şey yokmuş ortadaİnsanın geçmişten günümüze ne kadar hareketli olduğu, günlük kilometrelerce yol gittiğini vs anlatıyor. Bunlar bana mantıklı geldi. Bence biz çağımızın olağan düzeni ve teknolojinin ilerlemesi ile hantallaştık. Yani 7 bin de 10bin de çok değil ama çok gibi geliyor bize.
Benim adım programında ise 3 bin adım için 'kanepeden uzak bir gün', 10 bin için 'sağlıklı bir gün', 14 bin için de 'daha ince bir gün' diyor.
Diğer söylediklerine de katılıyorum, kas kitlemizin farklı olması, bedenen ihtiyaçların ve toleransların farklı olması, herkesin layığı ile yapıp yapamayacağına. Fakat bu kadar irdelersek bir rehavet olabilir mi onu bilemedim. Birbirimizi teşvik edebilmek için üçe beşe pek bakmadan, olduğu kadarıyla yapılabilir diyorum. Herkesin kendi hedefini belirlemesi fikrini de çok beğendim ❤
Civcivim, 4 gün için 35bin hedefi koyman hoşuma gitti
Benim hedefimde 40 bini geçmeye çalışmak olacak
Herkes kendi koyduğu hedefini geçmeye çalışacak o zaman, durum onu gösteriyor :)
Kiviyi görene kadar ne tatlı menü dedim ama kivi benim çocukluktan beri en yiyemediğim besin çok ekşi mesela kivi yesem hemen acıkırım ben. Afiyet olsun size31 Aralık Menü Bildirimi
11.00 1 yumurta, 1 kk kadar peynir, 5 zeytin, 2 küçük dilim helva, 1 ayva
17.00 6 köfte, 2 küçük dilim börek, 1 kase yoğurt ve salata
19.00 1 avuç kuruyemiş, 2 küçük kivi
2 litre su
(Spor maalesef yok, köydeydik.)
1 Ocak Menü ve Spor Bildirimi
11.30 1 yumurta, bir kk kadar peynir, 5 zeytin, yeşillik ve bir domates
1 ayva
18.00 6 yk karnıbahar yemeği, 1 kase yoğurt ve salata
2 litre su
12.000 adım
Çok teşekkür ederim.Kiviyi görene kadar ne tatlı menü dedim ama kivi benim çocukluktan beri en yiyemediğim besin çok ekşi mesela kivi yesem hemen acıkırım ben. Afiyet olsun size