40 dan sonra bebek

Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.

Şu ara etrafta çok görüyorum 35-45 arası doğuran gördüklerim gayet sağlıklı, tıp çok ilerledi artık. 100 yıl önce 30 yaşında menapoza giriyormuş kadınlar, devir değişti, evlilk yaşları ilerledi, 30-40 arası doğurmak da çok normalleşti. Forumda yazılanlara takılmayın herkes doktor gibi bilmişçesine konusuyor. Doktorunuz en doğrusunu bilecektir. Bana da 25 yaşındansa 35- 40 arası çocuk sahibi olmak daha mantıklı geliyor, en azından karakteriniz oturmuş, hayatınızı oturtmuşsunuzdur.

40 yaş bazı durumlar hariç çok geç bir yaş değil kesinlikle olmaz yaşı değil yani.
bende 37 yaşımdayım seneye düzenimizi tamamen oturttugumuzda ikinci çocuğu düşünecegim.
evde bebek sesi bebek telaşı ozleyecegimi hic sanmiyordum ama özledim

ben şeye katılmıyorum kendine iyi bakan, spor yapan, hobileri ilgi alanları olan bir insan için 60 yaş yaşlı değil ki. Çoğu gelişmiş ülkede 60 yaşa yeni 40 yaş diyorlar. Benim de çevremde gördüğüm nice 60 yaşındaki çalışıyor, sporuna gidiyor, seyahat ediyor. Yani 60'a 80 muamelesi yapmak çok 1950'lerde kalmadı mı? Yaşlar uzuyor, geçen bbcde bir araştırma gördüm şu anki doğan çocukların çoğu ileride 100 yaşına gelicekmiş. Türkiye'de yaş konseptine bakış açısını yeniden düzenlememiz gerekiyor bence.

sıktınız artık ya gidin hastahaneye orayı darlayın

Aslında 30 önce anne olmak çok yanlış 30 ve 40 arası super bir yaş

Aklı başında oluyor insan bir olgunlaşma geliyor ben erken anne oldum düşünüyorum yanlışlarımız o kadar saçma şeyler ki bu yaşım da anne olsam daha saglıklı olur du

50 yaş çok geç çocuk annesiyle hem az zaman geçirmiş olur tabiki kim ne kadar yaşar bilinmez ama genede yanlış

Ama bence 40 yaş anne olmak için geç değil

O neden oluyor biliyor musunuz
Bizim ülke insanının ruhu yaşlı
Bizler belli kalıplarda yaşayan insanlarız

Geçen arkadaşım ablası için geç evlendi daha çocuk sahibi olmaz dedi.
Kaç yaşında evlendi dedim.
37 demesin mi
37 ye geç dedi

Evet bizim ruhumuz erken yaşlanıyor gerçekten. Bana da 40 yaş çok yaşlı geliyor nedense. Halbuki insanın en olgun aklı başında zamanları.

mrb 42 yaş erken bir yaş,eskiden 35 yolun yarısı eder diye bir söz vardı,şimdi genç, erken yaş olarak tanımlanıyor,eskiden 30 sonrası insanlar inanılmaz hantallaşıyorlardı,çöküyorlardı,şimdi bakıyorumda bizim 20 diye söylediğimiz tipler gibiler,hatta geçen oglumun arkadaşınin annesiyle tanıştım,kadına ne kadar erken evlenmişsiniz çok gençsiniz dedim,kadın en fazla 25 fln görünuyordu,tskr etti ama benden buyukmuş hayatımın sokunu yasadim ama sonra etrafıma baktım çoğu insan yaşam koşullarının iyi olmasındanmı bilinçlenmesindenmidir bilinmez baya formdalar,eskiden doktora gidince yaş sorulurdu riskler sıralanirdı şimdi kan tahlili fln alınıp normal sağlığına bakılıyor,birde önemli olan doğum yaşı değil biyolojik yaş diye duymuştum,dayımın eşi 43 yaşında şuanda 7 aylık hamile hiç yaş konusu sorun olmadı hiç gündeme bile gelmedi,çoğu insan 30 dan sonra evlenip ileri yaşlarda anne oluyor bu yaşta çok normal bir yaş anne olmak için...

Ben katılıyorum yahu, genel olarak insanımızın 30da içi geçmeye başlıyor yavaştan 35ten sonra ise eve kapanıyor. Hayat kalitesi gayet düşük geliyor bana, 35ten sonra öldüm diyip kalan 35 yılını mezara koyuyor insanlarımız hayatlarından vazgeçiyorlar. Spor yok, yeni bir şeyler keşfetme yok, gezme pek yok o yok bu yok ... anca çocukla uğraşıp sonra evde oturma var.

Eski insanlara bakarsak yani babaanne anneanne gibi hep 40 li yaşlarda bir bebe yapip kapanışı yapip menopoza geçmişler bakacak enerjiniz varsa neden olmasın?

Ikinci çocuğuma 35 yasinda hamile kaldım, doktorum risk çıkar ikili,üçlü taramada istersen fetal dna yapalım,bu iki testi yaptırma demişti,(10 haftadan önce yapılıyor)yaptırmıştım. Sizde bu testle erken teşhis alabilirsiniz diye biliyorum. Yüzde 99 doğruluk payı var,farklı farklı anomalilere bakıliyor.
Kendinizi hazır hissediyorsanız,maddi manevi sorumluluğunu alabilecekseniz neden olmasın.

ben gibi çatlaklarda önünde test kitabı 39dan sonra sınava girmeye kalkıyor. işten arta kalan zamanda kkda takılmaktan vazgeçerse test çözecek

bir de hayata tutunan spora bakan, kendine bakan insanları yargılama var maalesef bizim toplumda. Çoluğun çocugun var ne gerek var, bu yaştan sonra bu mu yapılır gibi. Nefret ediyorum bu ageismden

Aynen miss
Yeniden okula başlayacak olsan bile herkes dalga geçiyor 30 dan sonra okul mu olur diye
Bizim insanımız aslında 30 da ölüp 70 de gömülen cinsten

Açıkçası 40 bana çok geliyor.
Benim gebeliğim sağlıkla ilerlerse, kucağıma aldığımda 30 olacağım.
Eğer annem beni 40 yaşında dünyaya getirmiş olsaydı, şuan 70 yaşında olurdu. Bilmem , hayatta olur muydu Tamam, ömür ne zaman biter bilemeyiz ama yaş ilerledikçe hastalık ve ölüm ihtimalleri çok daha artıyor.
Allah nasip ederse çocuğum olduğunda da anneme ihtiyaç duyacağım. Mesela hastanede yanımda olsun isterim. Belki birkaç hafta benimle kalsın.
70 yaşında olsaydı bunları yapamazdı
İş olarak düşünülmesin, manevi anlamda insan gerçekten annesine ihtiyaç duyuyor. Yaş ilerledikce o anne şefkati hala isteniyor.

Ölüm, hastalık gibi şeyler , hangi yaşta gebe kalırsak kalalım başımıza gelebilir. Ancak şuan gebelik topiclerinde de görüyorum, ileri yaşta risk her zaman daha fazla.

Ben şundan yanayım;
Günün birinde mutlaka çocuğum olsun deniyorsa, 40 beklememek gerek.
Ama çocuk olmaz, tedaviler yanıt vermez vs o ayrı bir konu. Bilinçli bir şekilde 40 yasa çocuk bırakmak , sağlıklı bir gebelik olsa bile manevi açıdan çocuğa zor diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…