- 30 Aralık 2019
- 102
- 81
- 98
- 38
- Konu Sahibi lalezan412
-
Evet haklısınìz. Yazmayacaktim ama bir de cvs testi var, onu atlamışım. 9. Haftalara kadar inilebiliyor sanırım, ben yaptırmadım hic.yahu konu tüp bebek mi ? Konu sahibi nerede tüp bebek düşündüğünü yazmış ?
ben bana göre 10+ hafta geç zamandir diye kaç kere yazacağım / günler öncesinde de yazdım ?
Neye dayarak vicdanima dayanarak ?!
yeterli oldu mu ?
umarım gerçekten son mesajınız olur ,
zira okuma konusunda iyi olmayan insanlarla ben de yazismak istemiyorum.
Ayrintili ultrason disinda hicbisey yaptirmadim. Zaten yastan dolayi riskli cikacakti diye dusundum . Ayrintilidada problem gozukmedi.haftaya guzel.haberler bekliyoruz insallahBende 40 yasimda do
Onuda bilmiyorum ki 2690 ciktı bir kere kontrol günüm verdim. Gecikmem geçen aya göre yoktu normalime gorede 2-3 gün. Kese göründü ama haftaya bidaha gel dedi doktorum kese büyümesine bakalım hatta belki kalp atisinida duyarız dedi. Fetal dna falan dedi bide nisan sonu gibi. Sizde yaptırdınız mı?
Eşimin yengesi 4. Cocugunu 41 yaşında yaptı (erkek olur umuduyla ama kız oldu)Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Kadın doğum doktoruna görüşmeden gerekli testleri yaptırmadan hamile kalmanızı önermem. 42yasindan büyük olup 25 linklere taş çıkartacak dinclikte tanıdıklarım var enerjiniz yüksekse maddi imkanınız varsa doktor da bir sorun görmüyorsa neden olmasın.Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
InşallahAyrintili ultrason disinda hicbisey yaptirmadim. Zaten yastan dolayi riskli cikacakti diye dusundum . Ayrintilidada problem gozukmedi.haftaya guzel.haberler bekliyoruz insallah
Konu sahibinin 2 çocuğu varmış .3. Çocuğu istiyormuş.Eşimin yengesi 4. Cocugunu 41 yaşında yaptı (erkek olur umuduyla ama kız oldu)
beraberken sürekli ömrü uzun olsun ama cok pişmanım çok zorlanıyorum diyor.
Maddi manevi yetebileceginize inanıyorsanız neden olmasın sizin 3 cocugunuz yok 2. Yi istiyorsunuz cok zorlanmazsınız.
Yaştan dolayıda korkmayın kontroller düzenli yapılırsa Allahın izniyle bişey olmaz.
Ben 2. Yi istiyor sandımKonu sahibinin 2 çocuğu varmış .3. Çocuğu istiyormuş.
Ben bu yorumu alkışlarım...Latte, bu konuya yaptığınız yorumlar tam "çapanın gururu dr. ayşem" tadında olmuş.
Çok yanlış, bilinçsiz bir bakış açınız var. Hiçbir doktorun bu şekilde düşündüğünü görmedim. Düşünmemeli de. Çevremde çok fazla 40 yaş üzerinde doğum yapmış, bugün ülkede alanında en iyilerden sayılabilecek bilim insanlarının-aralarında doktor, diş hekimi, kimyager ve fizikçi var- 40 dan sonra çok rahat, sağlıklı şekilde ana olduğunu gördüm. Bunlar cahil mi? Makale erişimi olan, son güncel tıbbi bilgilere çok rahat ulaşabilen insanlar.
Buraya konuyu açan kişi, "hamile kal nolcak" dedikten sonra hiiiiç doktor görmeden doğum mu yapacak? Öyle bir düzen mi var ülkede? Yok. İmkansız. "Alınmayacak bir risk!!!" gibi bir yanlış düşünceyi, hekim olarak paylaşmanız doğru değil. Bunu savunmakta doğru değil. Her yaş, her hamilelik için ayrı riskler vardır.
Evet doktorsunuz, hangi okuldan nasıl bir eğitim aldığınızı bilemeyiz. Ama hiçbir doktor, 42 yaşındaki kendisine gelen bir hastaya hiçbir sonucunu bilmeden "hamile kalman göze alınmayacak bir risk" demez. Sizde bir aldığınız eğitime göre yorum yapıyorsanız buna göre yapın, insanları yanlış bilgilendirip, telaş ettirip, üzmeyin.
Valla ben hiçbir hasta hakları personelinin doktor adina savunma yazdığını gormedim. Hekimler de oyle.Siz bu hasta yaklaşımı ile okuyup savunma hazırlayacağınız bir durumla gelecekte karşılaşırsınız merak etmeyin.
Ya bence bu uye Trol olabilir.Valla ben hiçbir hasta hakları personelinin doktor adina savunma yazdığını gormedim. Hekimler de oyle.
Birebir danışılip yazılı savunma istenir.gelemeyene de telefonla savunması istenir, personel kayıt açıp yazar, sonra şahsa imzalattirir .
Ben hangi depremzedeye ne yazmışım? Trol değilim ayricaYa bence bu uye Trol olabilir.
Siz bir de depremzedelerle ilgili yaptığı yorumları görseniz.
Konu sahibinin konusunu da sabote ettim bu uye yüzünden.
Sizi kastetmedim:)Ben hangi depremzedeye ne yazmışım? Trol değilim ayrica
Çocuğunuz kaç yaşında? Kendime zaman ayırabiliyorum artık diyince ilgimi çekti yeni bir anne olarakÇevremde, kendim de dahil 35 yaş sonrası oldukça fazla çocuk sahibi olan var. Riskli bir durum yaşayan olmadı fakat 35 sonrası riskli gebelik olarak geçiyor bu bilimsel gerçek. 12. Hafta civarı yapılan fetal DNA testi yaptırırsınız çok yüksek oranda doğruluğu var. Ha ama ben 42 yaşında yeniden bebek sahibi olmayı “delilik “ olarak görüyorum. Tüm her şeye baştan başlamak düşününce bile tüylerim ürperditam rahata erdim kendime zaman ayırabilirim artık derken tüm o sorumluluk, artı yeni bebek enerjisine yetememek bence çok zor olur. Hiç çocuk olmasa mutlaka yapın derdim ama zaten var, tüm bu zorluklara değer mi tartışılır
Çocuklar 4,5 ve 2,5 yaşında kreşe gidiyorlar. 2 yaşında küçük kreşe başladı, emmeyi bıraktı ve ben derin bir oh çektim. İznim bitti çalışmaya başladım. Öğle aralarım benim en azından. Yoksa kreş çıkışı akşam uyuyana kadar yine onlara rezerveyimÇocuğunuz kaç yaşında? Kendime zaman ayırabiliyorum artık diyince ilgimi çekti yeni bir anne olarak
Oh iyimiş 2 yaş olmasına sevindimÇocuklar 4,5 ve 2,5 yaşında kreşe gidiyorlar. 2 yaşında küçük kreşe başladı, emmeyi bıraktı ve ben derin bir oh çektim. İznim bitti çalışmaya başladım. Öğle aralarım benim en azından. Yoksa kreş çıkışı akşam uyuyana kadar yine onlara rezerveyimuyku sonrası da kendime azıcık zaman ayırabiliyorum
çünkü bütün tıbbi kayitlarda net bellidir 35 yaş üstü risklidir
bu her yaş için artar..
kanıtlı yani mezara girmekle bir alakası yok durumun
Bunun annenin yaşı ile deyil, sağlığı ile aıakası var. Ben annemin 25 yaşında doğulmuşam. Siz yaşıyan korkuları ben de en acı şekildə yaşadım. Öyle ki, o travmalar beni sonralar hastalık hastası etdi.Anne açısından değil çocuk açısından konuşamam gerekirse büyük bir yük. Annemle aramızda 40 yaş var. Bunun yaşı olmaz tabii ki ama annem uzun yıllardır hastalıklarla boğuşuyor. Gece uyurken uyanıp nefesini dinlediğimi bilirim yaşıyor mu diye. Çocuğum olursa göremez korkusunu hep yaşadım hala yaşıyorum. Ha artık insanlar daha geç yaşlanıyorlar tabii ama yine de aradaki yaş farkı açıldıkça korkunun da artacağını düşünüyorum ben.
Bunun yaşı olmaz tabii ki diye belirttim zaten. Ama erken yaşta hastalığa yakalananlarla yaşı ileri olup hem hastalığa yakalanma oranı hem de yaşam süresini hesaba katarsak aynı terazide değiller bana göre. Ben kendi açımdan, hanımefendinin çocuğu bakış açısından konuştum.Bunun annenin yaşı ile deyil, sağlığı ile aıakası var. Ben annemin 25 yaşında doğulmuşam. Siz yaşıyan korkuları ben de en acı şekildə yaşadım. Öyle ki, o travmalar beni sonralar hastalık hastası etdi.
Annesinin genc yaşında doğulub onu en ağır hasta gören de var, annesinin 40-dan sonra dünyaya gəlib onu uzun yıllar gören de. Böyle şeyleri genellemek doğru deyil. Ayrıca, hanımın yazıb morel istediyi şey "vauuu, mümkünsüz" bir şey deyil ki, bazıları yazıb morel bozmuş. 40 yaşında insana 80-indeymiş gibi müamile yapmak en iyisinden patavatsızlık olmuş
Onu da genellemek doğru deyil.Siz size olanı yazdınız, ben de bana olanı.Bunun yaşı olmaz tabii ki diye belirttim zaten. Ama erken yaşta hastalığa yakalananlarla yaşı ileri olup hem hastalığa yakalanma oranı hem de yaşam süresini hesaba katarsak aynı terazide değiller bana göre. Ben kendi açımdan, hanımefendinin çocuğu bakış açısından konuştum.
Genellemedim hanımefendi, asla yapmayın demedim kendi bakış açımı sundum. 40 yaş genç ama çocuk 30 yaşına geldiğinde 70 yaşında olacak anne. 30 yaş daha evlilik yaşı için bile erken artık bu dönemde. Çocukta sürekli bir şey olur mu, evliliğimi göremez mi, torununu göremez mi korkusu olabiliyor. Ne güzel çocuklarınızla anlaşıyorsunuz ama konu bu değil bence.Onu da genellemek doğru deyil.Siz size olanı yazdınız, ben de bana olanı.
Şu an ben 45 yaşındayım, küçük çocuğum 13 yaşında. Çocuklarımla hep iyi anlaşdım. Öyle ki, 17 yaşında kızımın hiç ergen hırçınlıkları olmadı. Onlarla ne yapsam, kendi çocukluğumu, çocuk düşüncelerimi göz önündə bulundurarak yapıyorum. Faydasını da görüyorum. Genclere bakıyorum, çocuğuna 8 ayında bakmakdan yorulanlar var, kendime bakıcam artık deyib yuvaya veren o kadar çok genc anne var ki, irerde o cocukların psikolojisi onlar için meraklı deyil.Daha çok kendi hayatlarını önemsiyorlar. Elbette, onemsenmeli, amma dünyaya getirdiyini arka plana atarak deyil. Anne olmak yaş işi deyil, karakter işi, sağlık açısından 40 yaş insanın daha genc yaşı ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?