- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.200
- 158
- 39
- Konu Sahibi lalezan412
Açıkçası 40 bana çok geliyor.
Benim gebeliğim sağlıkla ilerlerse, kucağıma aldığımda 30 olacağım.
Eğer annem beni 40 yaşında dünyaya getirmiş olsaydı, şuan 70 yaşında olurdu. Bilmem , hayatta olur muydu Tamam, ömür ne zaman biter bilemeyiz ama yaş ilerledikçe hastalık ve ölüm ihtimalleri çok daha artıyor.
Allah nasip ederse çocuğum olduğunda da anneme ihtiyaç duyacağım. Mesela hastanede yanımda olsun isterim. Belki birkaç hafta benimle kalsın.
70 yaşında olsaydı bunları yapamazdı
İş olarak düşünülmesin, manevi anlamda insan gerçekten annesine ihtiyaç duyuyor. Yaş ilerledikce o anne şefkati hala isteniyor.
Ölüm, hastalık gibi şeyler , hangi yaşta gebe kalırsak kalalım başımıza gelebilir. Ancak şuan gebelik topiclerinde de görüyorum, ileri yaşta risk her zaman daha fazla.
Ben şundan yanayım;
Günün birinde mutlaka çocuğum olsun deniyorsa, 40 beklememek gerek.
Ama çocuk olmaz, tedaviler yanıt vermez vs o ayrı bir konu. Bilinçli bir şekilde 40 yasa çocuk bırakmak , sağlıklı bir gebelik olsa bile manevi açıdan çocuğa zor diye düşünüyorum.
Ben 36 da doğurdum daha 1 yıl önce. Annem 66 yaşındaydı. 70 ile 66 arasında 4 yıl var yani neredeyse 70ti diyebiliriz. Hastanede 2 gün yanımda kaldı. Evde 40 gün yardım etti :) Yani tabi insanlar her yaşta ölebilir. Ama 70 yaş öyle aman bir ayağım çukurda bir yaş değil. İnşallah annemle sağlıklı daha uzun yıllar göreceğiz.
İşte hep beynimizin yaş kavramını nereye koyduğuyla alakalı :) tabi ki annem şimdi tam zamanlı çocuk bakamaz. Hafta içi kahvaltıya gidiyoruz 2 saat bakıyor ama elbette yoruluyor. Fakat benim annemden çok daha dinç insanlar da var. Bakabilecek kadar iyi durumda olan da var yani. Ama artık hayat 20lerde çocuk sahibi olmaya uygun değil bence. Bir kere yeni çalışmalara göre beyin 25 yaşında olgunlaşıyormuş. Bundan önce verilen kararlar şüpheli 25 öncesi evlenip çocuk yapmak günümüzde yanlış karar boşanma açısından risk. En iyi evlilikler 25-35 yaş arası yapılıyor. Bu dönemde evlendiniz hemen çocuk yapmak da uygun değil. Birbirini tanı, evliliğin tadını çıkar, gez, toz, yapmak istediklerini yap, kariyer vs derken zaten yaş en en az 30.
Artık günümüzde ben 40 yaşı hiç geç bulmuyorum ama tabi mıhafazakarsanız ve testleri yaptırmam diyorsanız gençken olduğunuzdan daha risklisiniz o ayrı.