• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

Ayrintili ultrason disinda hicbisey yaptirmadim. Zaten yastan dolayi riskli cikacakti diye dusundum . Ayrintilidada problem gozukmedi.haftaya guzel.haberler bekliyoruz insallah❤️
Dün dr daydım kese büyümesi normalmiş kalp oluşmuş hareket var dedi ama daha duyamadık haftaya da onu duyarız dedi.❤

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim

Siz istedikten ve maddi manevi bakabilecek olduktan sonra gerisi teferruat. Önemli olan ona ilgiyi gösterebilmek ve bakabilecek güçte olmak. Dediğiniz gibi maddi durumlarımız her geçen gün maalesef daha çok zorluyor hepimizi.

Genellemedim hanımefendi, asla yapmayın demedim kendi bakış açımı sundum. 40 yaş genç ama çocuk 30 yaşına geldiğinde 70 yaşında olacak anne. 30 yaş daha evlilik yaşı için bile erken artık bu dönemde. Çocukta sürekli bir şey olur mu, evliliğimi göremez mi, torununu göremez mi korkusu olabiliyor. Ne güzel çocuklarınızla anlaşıyorsunuz ama konu bu değil bence.

Sitede bi çok anne adayı var bu şekilde. 38 yaşındayım hala çocuğum yok maalesef tedavilere rağmen. 40 ı sınır yaş koydum kendime. Çocuğa enerjim olur mu diye. Ama sanırım kişisel bir şey bu. Eğer kişinin enerjisi maddi manevi durumu elverişli ise rakamların bi önemi kalmıyor ☺

Sitede bi çok anne adayı var bu şekilde. 38 yaşındayım hala çocuğum yok maalesef tedavilere rağmen. 40 ı sınır yaş koydum kendime. Çocuğa enerjim olur mu diye. Ama sanırım kişisel bir şey bu. Eğer kişinin enerjisi maddi manevi durumu elverişli ise rakamların bi önemi kalmıyor ☺
Umarım hayallerinize, bebişinize kavuşursunuz 🧡

Bu arada bence çocuk kısmının en önemli noktası maalesef maddiyat. Maddi durumu iyi olan için çocuk bakmak her zaman daha rahat. Gerekirse eve yardımcı alırsınız, bakıcı alırsınız. Büyük çocuk ihmal edilmesin diye kursa gönderirsiniz. Çok yorulursanız, kalkarsınız çocukla kahve içmeye yemek yemek için dışarı gidersiniz. Canınız ister dışarıdan yemek sipariş edersiniz. Sağlık kontrollerinden önce bunun maddi kısmını düşünmek gerekli bence.

hahaa doğru valla, aklıma şu söz geldi

canımız sıkılmıyor sadece fakiriz :KK51:

Ya lütfen beni yanlış anlamayın ama 40 dan sonrada olur olmasınada çok iyi düşünün hem kendi adınıza hem çocuk adına benim arkadaşım 46 yaşında geliniyle birlikte aynı zamanda doğurdu bir başka arkadaşım 44 yaşında 3. bebeğini doğurdu. Sadece bebek olarak ķalmıyor ilerisinide düşünün

Ya lütfen beni yanlış anlamayın ama 40 dan sonrada olur olmasınada çok iyi düşünün hem kendi adınıza hem çocuk adına benim arkadaşım 46 yaşında geliniyle birlikte aynı zamanda doğurdu bir başka arkadaşım 44 yaşında 3. bebeğini doğurdu. Sadece bebek olarak ķalmıyor ilerisinide düşünün
Ne olmuş 40tan sonra çocuk olunca? Annem kardeşimi 43 yaşında doğurdu şu an 17 yaşında kardeşim. İlerisinde de herhangi bir sorun yok.

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Teyzem 42 yaşında yaptı bitane bı yil

Ne olmuş 40tan sonra çocuk olunca? Annem kardeşimi 43 yaşında doğurdu şu an 17 yaşında kardeşim. İlerisinde de herhangi bir sorun yok.
Öncelikle kardeşinizi Allah bağışlasın maddi manevi olarak düşünüyorum inanın bende o yaşlardayim bana çok zor geliyor şu zamanda ekonomi belli her geçen günde zorlanıyoruz malum 17 yıl öncesiyle şimdiki zaman aynı değil

Öncelikle kardeşinizi Allah bağışlasın maddi manevi olarak düşünüyorum inanın bende o yaşlardayim bana çok zor geliyor şu zamanda ekonomi belli her geçen günde zorlanıyoruz malum 17 yıl öncesiyle şimdiki zaman aynı değil
Yoo ekonomik olarak en kötü dönemdeydik. 4 çocuk evde çalışan baba. O daannemin hamileliğinde iflas etti. Kolay olmadı ama doğdu. Maddi olarak sıkıntı yaşasakta manevî olarak yaşamadık. Annem için çok ayrı yeri oldu. Ve bizimki 5. Çocuktu. O yüzden genelleme yapmak doğru değil

Yoo ekonomik olarak en kötü dönemdeydik. 4 çocuk evde çalışan baba. O daannemin hamileliğinde iflas etti. Kolay olmadı ama doğdu. Maddi olarak sıkıntı yaşasakta manevî olarak yaşamadık. Annem için çok ayrı yeri oldu. Ve bizimki 5. Çocuktu. O yüzden genelleme yapmak doğru değil
Benim babamın üçüncü cocugu korunmalarina rağmen olmuş kardesim şuan 30 yaşında ve babam 77 yaşında.
Gayet güzel büyüttüler sevdiler ve 30 yillk ömürlerini gördüler.
Allah nasip ederse gösterir.
Herkeste bir kirk yaşı doksan gibi görme var.
Şimdi zaten yeni nesil olarak 30 üstü evleniyoruz.
İkinci cocuk vs düşünürsek mutlaka kırka denk gelecek.
Eskilerin 3.yada 4.cocugu kırka denk geliyordu simdikilerin ilk yada ikincisi.
Artık zaman degisti.
Ama suraya bakıyorum kafa hala 50lerde.

Ben 40 yaşımda dogurdum kızımı ama ben çok geç evlendim anne olmak istedim ve göze aldım.Ama 3. cocuk için gerek varmı düşünmek lazım.Ben de dusunuyorum hep tek cocuk yaşimiz buyuk arkadaslarinin anne babalarindan ya elden ayaktan dusersek paslaşacagi kardeside yok bize bakmak zorunda kalirsa ya diye.Siz biz yaşlı olsakta kardeşleri var demişsiniz ama bu kardeslerinin sorumluluğu değil.Ben böyle dusunuyorum.

Benim babamın üçüncü cocugu korunmalarina rağmen olmuş kardesim şuan 30 yaşında ve babam 77 yaşında.
Artık zaman degisti.
Hay ağzına sağlık
Günümüz şartlarında zaten insanlar okul , iş , biraz oara birikimi derken min 30 da evleniyor.
Evlenince de 2 sene bekleyip öyle çocuk sahibi olayım diyor.
Yaş oluyor 35
2. Yi de düşünürse 40 olmasa bile 38-39 a denk geliyor.
İnsan 70 sene yaşasa çocuğu 30 a gelene kadar görür zaten.
40 a gelene kadar da görmesin yani ne var.

Artık zaman degisti.

Aynen öyle. Ben de 30 yaşında evlendim şu an 37 yaşındayım. Bir evladım var ikincisi de olacak inşallah. Kim önce ölecek kim yaşayacak hiç belli olmaz.

Yazılanları ilgiyle okudum. 40tan sonra bir bebege, 50inde bir ergene enerjin yetecek mi, 60 yaşına geldiğinde evladına yük olacak mısın diye soran cümleleri eminim 40tan sonra hamile olan veya cocuk düşünen her kadın kendine sormuştur.

Ben uzun bir egitim ve sonra iş yaşamı derken 32 yasında evlendim. Evlilik rayına oturmadan cocuk yapma fikri sorumsuzca geldi, herkes böyle olmak zorunda değil ama ben bizim ilişkimizde böylesini dogru buldum. Zaten bekarken de yeni evliyken de anneliğe ve cocuk fikrine yakın olamadım. Herkes doguracak diye şart yok zaten deyip aştım konuyu. Bu dunya ile inanılmaz bir bag kuruyorsun cocuk üzerinden. Beni cocuk degil bu fikir mesgul etti devamlı. Cok farklı ailelerden geliyor olmamız ve bunu evliliğe taşımamız söz konusuydu aynı zamanda. Eşimle 2 yıl beraber yaşadıktan sonra görevim nedeniyle başka şehre taşındım. 3 yıl ayrı yaşadık. Sonra bir araya gelince yeniden bir adaptasyon, ardından eşimin istegi beni ikna etmesi üzerine cocuk düşünmeye başladık. Ama baktık ki olmuyor.

Tüp bebek için iyi bir profesore gittim. Aslında her yıl genel kontrollerim duzenli yapılmışsa da birden bire rahim sorunları yaşadığımı öğrendim. Patates cuvalı tabir edilen myoma görüntüsü, memede alınması gereken kistler vs hepsi bir yıl olmadan bedenimi sarmış. Bir de bağışıklık sistemi hastalıklarım var, vitiligo haşimato gibi. Tüp bebekte amh degerimin tükendiği menopoza girdiğim söylendi. Hala regl oluyordum. Tedaviye başlandı, iğnelere yumurtalık cevap vermedi ve olgunlasmadı. Doktorum Türkiyenin her yerinden hasta alan ünlü başarılı bir profesordu, bosu bosuna umut tacirlerinin eline düşmeyin dedi, prp de sizde işe yaramaz deyip konuyu kapattı. Acıkcası ben doktorlarda gercekçiliği severim, ama saglık calışanının hasta ile bag kurabilmesi gereğine de inanırım. Bu acıdan onu zayıf buldum ve devamlı bana Kıbrıstan bahsetmesi, taşıyıcı anne teklif etmesi beni kendinden cokca soguttu. Sonunda da bagısıklık sistemimin saldırgan olmasından dolayı, yumurtalıgımı erken bozdugunu soyledi.

Ben doktorlara tıbba bi şekilde hep güvenmişimdir. Zaten yasım da ilerledi eh menopoza da giriyormusum deyip konuyu zihnimde kapattım. Üzülsem de dogru olan belki budur, hayırlısı budur deyip baska kapılar da calmayı istemedim. Evladın da annenin de hayırlısı var hayırsızı var diyip belki Allah beni bir hayırsız evlattan veya hayırsız annelikten korudu diye düşünüp bıraktım.

Bu razı olmuş halim sürerken spora, yüzmeye ve yabancı dil kursuna yazıldım. Nasıl bir hamur delisi olsam da, bağışıklık sistemimi baskılamak, baska organlarıma da saldırmasını engellemek için glutensiz beslenmeye gectim. 6 kilo zayıflayıp 66 kiloya indim. Eşimle gezdik tozduk tatil yaptık. Mesleğim geregi devamlı yurt dışında oluyorum, hayatıma hem stresini yaşayarak hem şükür sebeplerini arayarak oldugu gibi devam ettim.

Şu anda 41 yaşındayım. 40 yaşımın sonlarına dogru kendimden süphelenip birgun hamilelik testi yaptım. Pozitif cıktı. Sasırdım, doktora gittim orda da kandan pozitif. Eşim o kadar kanıksamış ki, içtigim tiroid hormonu hapları dengemi bozmustur, hamile değilimdir veya dış gebelik? dedi devamlı, ama ultrasonda keseyi de gördük şükür.

Şuan 20.haftamdayım. Başka bir riskli gebelik profesorunun takibindeyim. Bebeğim büyüdükce myomlar da büyüyor, 8 santimlik bir myoma başını yastık gibi dayamış görünüyor şu anda çocugum :) düşününce korku veriyor çünkü risklerini biliyorum. Ama Allahın birplanı bir takdiri gözüyle bakıyorum hamileliğime ve bebegimi cok seviyorum.12.haftada doktorumun yonlendirmesiyle kan verip Amerikaya dna testine yolladık. Panorama testin sonucu hepsinde negatif geldi şükür.

Doktorum ilk trimesterde zayıflayıp 65e düşseö de bebeğin tüm gelişimi normal diyor. Tek korkumuz bu myomlar. Kan testlerimi her 4.haftada veriyorum, tiroidimi de takip ediyor endokrinoloji. Vitaminlerim demir vs hepsi iyi görünüyor sadece kilo almıyorum. 5 aylık olacagız bu hafta fakat sadece 750 gram aldım. Doktorum diyetisyenle ilerliyor gibi saglıklı oldugumu kilonun onumuzdeki haftalardan sonra önem kazanacagını şu ankilo almamamın sorun olmadıgını söylüyor.

41 yaşında, önümüzdeki agustosta inşallah anne olacagım. Annem abimi 17 beni 20 yaşına girdiği hafta dogurmuş. 40 yaşında da myomlar nedeniyle rahmi alınmış bir kadın. Yani genetiğim bunlar. Şu anda torunlarıyla ilişkisi sanki 20 yasında genc bir anne gibi hala. O kadar enerjik, sevgi dolu. Demem o ki genc bir annesi olmanın tüm nimetleriyle büyüdüm ama ileri yaşta bir anne olacagım.

Bu başlık altında sayılan tüm riskler ve acabalar benim kafamda aylarca hatta yıllarca dönüp durdu. Ama şu an aklımı bulandırmamaya calısıyorum. Bana hamileliği tattıran Allah saglıkla büyütür inşallah bebeğimi. Bu satırları 40tan sonra hamilelik isteyen ama olmayan hemcinslerime umut vermek için yazdım.

Gayet olabilir, Türkiye'de kadınlar 35ten sonra mezara girmiş gibi davranılıyor nedense. Avrupa'da 40 yaş üstü annelik gayet yaygın. Sadece doktora iyice danışın, tüm testleri yaptırın özellikle Down sendromu benzeri genetik bozukluklar için.
Miss o dovn seendrom icin hangi test yapiliyor hamile kalmadan once yapilirmi bende bebek dusunuuorum artik

Rabbim hayirli bir şekilde
en kısa zamanda kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah 💜💜

Back