40 dan sonra bebek

Ben 36 da doğurdum daha 1 yıl önce. Annem 66 yaşındaydı. 70 ile 66 arasında 4 yıl var yani neredeyse 70ti diyebiliriz. Hastanede 2 gün yanımda kaldı. Evde 40 gün yardım etti :) Yani tabi insanlar her yaşta ölebilir. Ama 70 yaş öyle aman bir ayağım çukurda bir yaş değil. İnşallah annemle sağlıklı daha uzun yıllar göreceğiz.

İşte hep beynimizin yaş kavramını nereye koyduğuyla alakalı :) tabi ki annem şimdi tam zamanlı çocuk bakamaz. Hafta içi kahvaltıya gidiyoruz 2 saat bakıyor ama elbette yoruluyor. Fakat benim annemden çok daha dinç insanlar da var. Bakabilecek kadar iyi durumda olan da var yani. Ama artık hayat 20lerde çocuk sahibi olmaya uygun değil bence. Bir kere yeni çalışmalara göre beyin 25 yaşında olgunlaşıyormuş. Bundan önce verilen kararlar şüpheli 25 öncesi evlenip çocuk yapmak günümüzde yanlış karar boşanma açısından risk. En iyi evlilikler 25-35 yaş arası yapılıyor. Bu dönemde evlendiniz hemen çocuk yapmak da uygun değil. Birbirini tanı, evliliğin tadını çıkar, gez, toz, yapmak istediklerini yap, kariyer vs derken zaten yaş en en az 30.

Artık günümüzde ben 40 yaşı hiç geç bulmuyorum ama tabi mıhafazakarsanız ve testleri yaptırmam diyorsanız gençken olduğunuzdan daha risklisiniz o ayrı.

İstisnalar elbet vardır.
Yaş ilerledikçe riskin artması tıbbi bir gerçek, enerjinin düşmesi , hastalık riskinin artması ve ölüm gerçeğinin olması da biyolojik olarak bir gerçek.
Dediğim gibi neyin ne zaman başa geleceği bilinmez ama Perşembe'nin gelişi de Çarşamba'dan bellidir.

Bilinçli olarak 40 yasa çocuk bırakmak, çocuğun ilerleyen yaşları için bencillik gibi geliyor bana.
Herkesin kendi düşüncesi tabi ki

Yazdığım hiç bir yazı da 20-25 de doğursun demedim bu arada kimseye. Sadece 40 yaşın bilinçli olarak çocuk yapmak için geç olduğunu vurgulamak istedim. ( Bilimsel verilere dayanarak)

Bebeğiniz hayırlı olsun

Bende 39 yaşımda doğum yaptım 1 yıl önce yazdıklarına katılıyorum
Ayrıca evlenmek anne olmak bunlar sipariş üzerine olmuyor ki nasip kader değil mi ben 37 de evlendim 39 anne oldum 2 yıl beklemek de benim tercihimdi şimdi tekrar anne olmayı düşünüyorum kızım 2 yaşındayken nasip olursa

Arkadaşımın 45 yaşında bir kızı oldu şükür hiç sorun yasamadi şu an kızımız üniversite bitirdi yüksek lisans yapıyor korkmayın istiyorsanız harika iyiki olmuş dersiniz

görmüş gezmiş geçirmiş olgun bir anne olucaksınız. ne güzel. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

herkes yaşlı olmaktan bahsetmiş ama insan yaş aldıkça hayattan ders alıyor ve bilinçli bir anne olmak kadar güzel bşy yoktur diye düşünüyorum. yoksa başında kavak yelleri, evliliği, karakteri oturmamış kişiler ebeveyn olduklarında çıkan kötü sonuçları da görüyoruz çevremizde.

Neyini yeniden düzenleyelim, armutla elmayı kıyaslıyorsunuz.
Avrupa vatandaşlarının stressizliği, beslenme imkanları, insanca yaşama koşulları bizimkiyle bir mi?
İsterse herkes 100 yaşına kadar yaşasın, bir çocuğun dinamik, kafası çalışan, orası burası ağrımayan ebeveyne ihtiyacı vardır. Aynı zamanda onlarla uzun yıllar yaşayabilmeye de.

hanımefendi yazdığım mantıklı şeyi eksileyip böyle şeyler yazmışsınız ama siz 40- 50 yaşında çöküyorsanız ve kendinizi yaşlı kategorisine koyuyorsanız o sizin probleminiz.

hanımefendi yazdığım mantıklı şeyi eksileyip böyle şeyler yazmışsınız ama siz 40- 50 yaşında çöküyorsanız ve kendinizi yaşlı kategorisine koyuyorsanız o sizin probleminiz.
Kendimi yaşlı yerine koymuyorum, insanımızın ortalama yaş ömrü belli, 60 yaşından itibaren almadıkları ilaç kalmıyor.
Hiç kimse bu senin annen mi demeyecek, herkes babayı dede, anneyi anneanne sanacak. Veli toplantılarına çağırmaya utanacak çocuk. Belli bir yıldan sonra da önce hasta bakıcı olacak sonra da erken yaşta ebeveyn ölümünü tadacak. Bu kadar bencillik maşallah.
Amaaan, bana ne.

Risk bence. Hem çok fazla yas farkı olur sizinle. Annemle küçük kardeslerim arasinda 40 yas var. Ve inanin ilgilenemiyorlar. Ortaokul 8 e kadar güzel ilgilendiler ama lisede hic ilgilenemediler diger kardesler olarak hala biz ilgileniyoruz çocuklarla. Şuan mesela dinlenme dönemleri annemlerin artık ama daha lisede çocukları var daha bunun üniversitesi duğünü var. Diğer kardesler olarak elimizden geleni yapıyoruz onlara ama çocuklar alınıyor anne babanın böyle olmasına. Yanliş anlasılma olmasın bizimle cok iyi ilgilendi anne babam ama artık dediğim gibi yaslandilar hayat yıprattı. Tavsiyem tek çocukra kalmanız yönünde. Sağlık riskini bilemiyorum ama risk büyükse o da ayrı zor tabi. Kardesim ozel egitim merkezinde çalışıyor çok sevoyor oradaki çocukları ama anlattığı zaman ben çok üzülüyorum aileye ayrı zor çocuğa ayrı

Hiç çocuğunuz olmasa risk alın derdim ama
İkinci çocuk için gerek olmadığını düşünüyorum. 38 yaşındayım ben de istemiyorum,belli yaştan sonra çok zor.

tamam siz 20 yaşında üreyin, 40-50 gibi benden geçti artık yaşlandım diyip 60'da da elden ayaktan çekilin fakat benim bu şekilde yaşamaya niyetim yok.

tamam siz 20 yaşında üreyin, 40-50 gibi benden geçti artık yaşlandım diyip 60'da da elden ayaktan çekilin fakat benim bu şekilde yaşamaya niyetim yok.
Bana ne hanımefendi? Sordum mu ben size üreme planınız ne diye? Konu sahibine yazdım ben, alıntıladınız da alıntıladınız beni.
Kimi ikna etmeye çalışıyorsunuz siz? Hiç tanımadığınız beni mi, kendinizi mi? Salın artık beni.

siz beni alıntılayarak başladınız. yukarıyı okuyun lütfen. Salarsanız please

siz beni alıntılayarak başladınız. yukarıyı okuyun lütfen. Salarsanız please
Sayfa 17ye bakarsanız ilk sizin yazdığınızı görürsünüz, bunu unutkanlıklarınız devam ederse önlem alın isterseniz, malum 60larınızda hala çocuk bakma planlarındasınız.

Çok şükür. Doğru kendime bakmak önemli, 60 da genç olucam ben.

Bu jenerasyonda zaten çoğu insan 30larında çocuk sahibi oluyor. Ha 35 ha 40 aradaki 5 yaş düşündüğünüz kadar önemli değil.

Ne tatlı anlatmışsınız ... Allah'ım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bu kadar pozitif,sosyal ve spor dolu hayatın kalanı da bebeğinizle dinamik eğlenceli geçecektir.

Ya hep savunurdum artık 40 çok genç vs diye, bu konuya da yazmıştım sanırım ama insan başına gelmeden anlamıyormuş… yakınımız 40 yaşında hamile kaldı yeni, bebekte down şüphesi var. Elbette sapasağlam bir gebeliğiniz de olabilir ama risk de var tabi yaş dolasıyla. Kendi sağlık durumunuzu iyice gözden geçirin. Bazıları 40 yaşında 25 yaş sağlığındalar. Sağlıklı besleniyor musunuz, spor yapıyor musunuz, ruhsal sağlığınız yernde mi, risk farkörü hastalıklarınız var mı? Bunlara göz atmak lazım. Yoksa yaş sadece bir sayı

Bu jenerasyonda zaten çoğu insan 30larında çocuk sahibi oluyor. Ha 35 ha 40 aradaki 5 yaş düşündüğünüz kadar önemli değil.
Ha 40 ha 45, o zaman ha 45 ha 50 diye mi gidecek bu?
Ben 40 yaş için, düz 40 için, bir şey demedim zaten. Konu sahibi unuttum şimdi, 42-43 yaşındaydı, hamile kaldı, doğurdu derken 45 olacak. Şimdi siz 60larında bir insanın yanında 15 yaşında çocuk görseniz çocuğu mu dersiniz torunu mu?
Gerçekten yazık çocuklara.

Çocuk kendi sorumluluğununhangi yasta alır merak ettim de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…