40 dan sonra bebek

Arkadaslar 20-25 yasinda evlilik diyeni lincliyoruz +35 cocuk yapani da cocuga haksizlik diye lincliyoruz. yani ne olacak bu insanlar? Dunyadaki herkes 30la 35 yas arasindaki 5 senelik dönemde evlenip o aralik icinde ne kadar dogurabiliyorsa mi?
Bir film vardı lobster diye. Verilen sürede evlendin evlendin, evlenemedin hooop spoiler vermeyeyim bir de yoksulluğa çocuk getirene, akraba evliliğine çocuk düşünene sosyal sorumluluk adına bir şeyler yazılıyor evet normal. Ama yaşın büyük olunca yorulursun, 60 yaşına gelince çocuk 20 yaşında olacak yazık falan gibi şeyleri anlamıyorum. Yorulursa yorulsun arkadaş size ne yani

Arkadaslar 20-25 yasinda evlilik diyeni lincliyoruz +35 cocuk yapani da cocuga haksizlik diye lincliyoruz. yani ne olacak bu insanlar? Dunyadaki herkes 30la 35 yas arasindaki 5 senelik dönemde evlenip o aralik icinde ne kadar dogurabiliyorsa mi?
ayrıca herkes de o dönemde birikimini de yapmış + kariyerini de halletmiş olacak
mesela 30 yaşına kadar evlenecek birisi çıkmadı karşına ya da sevdin ama sonra sorunlar yaşadın, olmadı, yürümedi, olamaz, yürüt.
ya da ciddi bir sağlık sorunu yaşadın, okulun uzadı, baban battı, annen öldü, depresyona girdin, toparlanamadın, toparlandın işler aksadı, aksayamaz
kariyerin yara aldı, alamaz,
olamaz, ayrıca kariyer de değiştiremezsin zaten, neysen osun.
30a kadar evlendin evlendin 35e kadar doğurdun doğurdun, 40a kadar da müdür olup ev kredisini bitirmiş olman lazım
yoksa yaşama

öl.

Üzülmeyin. Her şeyin bir zamanı ve hayrı vardır.. Biraz zamana bırakın farklı meşguliyetler bulun. İnanın yoluna girecek..

Teşekkür ederim, desteğiniz için.Aslında yazdıklarınızın bilincinde olan bir insanım ama bir an geliyor,görüyorsun böyle bir msj,ya da duyuyorsun bir şey (kimden olduğu zerre önemli değil) tepetaklak oluyorsun.Bir süre yine umutsuzluk,birkaç gözyaşı,sonra devam ediyorsun kaldığın yerde...Her şey kısmet diyorsun..

Aa bakayim filmi merak ettim.
Yani evet bazi genel seyler var ama herkesin hayati nasil ayni surelerde ayni sartlarda ilerleyecek ki. Ideal yaş şu yaş bu yaş deniyor da tam o yaşa gelince evlenecek insana otomatik olarak "yaşiniz gelmiştir bu da ideal kocaniz" diyip eve teslim yapilmiyor ki

merhabalar
Ben de bugun doktordan geldim
Kontrol amaçlı gitmiştim
Yaş 39 kızım 12 yaşına girecek
Kaçtır doktorum “bak son fırsat bu yaşların, yumurtalar falan çok iyi zemin hazır “ vs …
Maddi anlamda sıkıntımız yok
Ama öyle bakıcıdır falan istemeyiz şahsen
Ama yetiş ya da bebeği bırakayım da büyük çocuğun işini halleder gelirim diyebileceğimiz kimse de yok , var ama yok ..
Her şeyi geçtim benim kafa tekrar sil baştan kaldırmaz yani
Şimdi bile c…lex kullanıyorum yeni yeni.
Ergenliğe giriyor da benim kız :/
Migrenim her dakka tutabiliyor mesela
Bir de ben de gezmek istiyorum
Kısmetse görmek istediğimiz yerleri kızımızla dolaşmak istiyoruz
Gelecek beni ürkütüyor maalesef ..
Tam rahata ermişken kendimi bu hengameye sokabileceğimi düşünmüyorum.. şahsen tabi..
Ha enerji derseniz o da yok
Daral geliyor bi anda :)))
Allahımmmm çook şükür derken buluyorum kendimi :)

Anlattıklarınızdan yolla çıkacak olursak gelecek çocuk sizi mutlu etmeyecek ,istekli olsaydınız zaten bunları yazmazdım nız ,
Çok şükür ben kürtaj olmadım çünkü menopoza kadar bunun önlemini aldım ama çoğu kadın önemsemiyor
Ve kürtaj ile büyük günaha giriyor

Kuzenim 42 yaşında 4. Cocuğu doğurdu hepsi sezeryan ile dünyaya geldi ben riskli olduğunu düşünmiyorum sizin 2.ci olcaksa allah inşallah nasip eder

38 yasinda ilk coccuguma hamileyim, NIPT testimiz temiz , hersey yolunda. Benim de gebe kalmadan once sizin bahsettiginiz gibi genetik faktorlerde endiselerim vardi, yurtdisindayim, bu endiselerimi ozellikle 3 farkli doktorla paylastim, boyle birsey yok dedi 3 de.
Hatta biri kizini 41 de dogurmus.
Sanirim Turkiyede bu konu ile ilgili eski literaturleri kullaniyor veya bagli kaliyor doktorlar. Bu da bu 3 doktordan birinin yorumu bu arada.
Buradaki doktorlarim sadece kadinin (hatta 35 degil 37 yas sonrasi) yumurta rezervi dustugu icin hamile kalmasi dusuk diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…