problemli kaynana

Eşim zaten farkında. Bu durumdan dolayı da çok üzgün. Sessiz kalmıyo her seferinde uyarıyor ama çok afedersin mal bu derler ya adam değişmiyor. Eşim de bi daha görüşmüycez falan diyo sonra arayıp ağlıyorlar işte çocuğu çok özledik vs duygu sömürüsü yapıyorlar dayanamıyo. Ben iletişimi en aza indirerek kendimce daha az yıpranıyorum. Eşim de bana karşı çıksa sürekli onlara hak verse ben de çözümü boşanmakta bulurum muhtemelen. Bilmiyorum ya çok sinir bozucu bi durum eşime de acıyorum ne yalan söyleyeyim. Kendimce idare ediyorum işte.

Kuzum fevri davranma. Boşanma fikrini empoze etmek istememiştim. Kocan uyardığı halde aynı terbiyesizliklere hadsizliklere devam ediyorlarsa o zaman heryerden engelleyeceksin. Telefonlarını da açma çağrıyı engelleme seçeneği var. İnşallah yakın oturmuyorsundur. Eşin evde yok iken kapıyı açma. Eşine de ki gözümde yaş kalmadı sağlım elden gidiyor görüşmek icin zorlama beni ne olur de..ya bak boşanmak son çaredir

Ben de denedim bunu ama o zaman da sürekli eşimi arayıp bana karşı doldurdular. Hakkımda bir sürü yalan ithamda bulundular. Arayıp ağlamalar biz naptık ki gibi kendilerini acındırmalar. Şu an hatırlayınca bile sinir oluyorum. En son eşim de yanımdayken aradılar dedikleri her şeyi söyledim ben böyle mi dedim size diye, yok kızım hiç olur mu falan diyorlar. Eşim de duydu tabi. Vesselam bana hak verdi ama irtibatı kesemedik. Evliliğimizin altındaki hiç gitmeyen ve tek dinamit resmen. Gül gibi yuvam bi anlık sinirle bozulacak diye korkuyorum Allah korusun.

Tamam sen iletişimi bıçak gibi kes görüşme engelle her yerden

Eşin annesiyle görüşsün naparsa yapsın bırak

Hanımlar fikrinize ihtiyacım var kayınvalidem çok problemli bi insan 3 yıllık evliyim sürekli evime müdahale etmek ister gezmeme tozmama aldığıma verdiğime her şeyime eşime karışır hala küçük çocuk gibi 31 yaşında bende çalışan bir kadınım kendisine asla izin vermem bu konuda sürekli sürtüşme laf sokma halindeyiz birbirimize evime sürekli gelip gidemez yenidoğum yaptım lohusalık dönemimde beni çok yıprattı şuan yüzünü dahi görmek istemiyorum eşimle de iyi anlaşıyoruz tam tersi hiçbir şeyime karışmaz maddi manevi hep arkamda ama annesine bi şey diyemez şöyle mesela annesi şunu yapmayın der bana laf sayar sesini çıkarmaz neden bit şey demedin derim aman cahil işte ne diyeyim boşver tamam de geç der arkasından gideriz istediğimizi yaparız ama ben orda o lafı yerim bana laf sayar eşime söyler eşim sesini çıkarmaz ama benim istediğim olur eşim böyle sessiz kalıp tepki vermediği için kendisiyle problem yaşamaya başladım evliliğime çok yansıyo mesela dışarı çıkarız annesi arar evdeyiz der halbuki biz çoktan dışarda oluruz evime misafir gelir annesi arar kim var der misafir almayın eve der tamam der eşim akşam arkadaşlarımızı çağırır otururuz asıl sorunumu anlatabildim mi bilmiyorum sesini çıkarmıyor her şeye tamam diyor olması fikirlerini beyan edemiyor olması sürekli mıy mıy tamam demesi sadece bir defa tartışmalarına şahit oldum yeter artık beni rahat Bırak kocaman insan oldum sana göre mi hayat yaşıycam senden izin mi alıcam sürekli diye bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yine konuşmaya devam ne tavır yapma var ne fikirlerinin arkasında durma siz olsanız böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu kendi bildiğini okusa bile
Nerde yaşıyorsunuz ? Merak ettim aşırı yakın oturuyorsanız biraz daha uzağa taşının 2-3 durak öteye mesela 🤣 hergün çıkıp gelmesin ayrıca siz laf sokarak bir şey başlatmışsınız laf sokarak derken o başlatmış ama sende karşılık vermişsin bu son bulmaz böyle bir kez söylersin ikincisine takmazsın. Üçüncüye gelince de artık müsait değilim der geçersin oğluyla evde tek takılsın 😉 hatta o gelmeden eşini yolla sonuçta sana bayılmıyor oğluyla zaman geçirebilir eşine güzel dille anlaşamıyoruz sen anneni gör gel lütfen beni bulaştırma de çekil kenara. Kaynanaların çoğu ya oğullarını kıskanıyor yada kendi gençliğini yaşıyamadıkları için böyleler ..kaynanan olduğu için seni hedef alıyor diye görüyorsun ama aslında onun problemi kendiyle .. ben öyle düşünüyorum sana ne hissettiriyor onu bilemem sonuçta senin kv sen daha iyi biliyorsun , sana önerim biraz araya duvar ör onu başta yapmalıydın gerçekten tek suçun bu. Ona ayak uydurmayacaktın .. umarım eşin annesini savunup durmuyordur

Sanki çocuğa bayılıyolar gibi. Yalandan sevmeler. Nefret ediyorum gerçekten. Torununu seven annesine iyi davranır.
Kesinlikle sevmiyorlar yalan karnımdayken kimsenin umrunda değildim hamile olduğumu öğrendiler borcunuz vardı neden yaptınız dediler 2 sene beklemiş olmamıza rağmen çalışıyordum iş yerinde şekerim düştü bayıldım 7 aylık hamileydim görümcem ilk kez o zaman aradı nasılsın diye

Kuzum fevri davranma. Boşanma fikrini empoze etmek istememiştim. Kocan uyardığı halde aynı terbiyesizliklere hadsizliklere devam ediyorlarsa o zaman heryerden engelleyeceksin. Telefonlarını da açma çağrıyı engelleme seçeneği var. İnşallah yakın oturmuyorsundur. Eşin evde yok iken kapıyı açma. Eşine de ki gözümde yaş kalmadı sağlım elden gidiyor görüşmek icin zorlama beni ne olur de..ya bak boşanmak son çaredir
Yok ben zaten boşanmayı düşünmüyorum. Çok şükür farklı şehirdeyiz. Yılda birkaç kez görüyorum. Ki tüm yaptıklarına rağmen saygısızlık etmem. O an söyleyeceğimi söylerim ama kavga gibi değil. Sadece bi kere karşılıklı gerildik onda da işte eşimi o kadar doldurdular ki daha fazla dayanamadım. Boşanacağım dedim. Tabi sonra eşimle konuştuk zaten bana aşırı bi tepkisi olmamıştı. Çok şükür eşimle iyi bi ilişkimiz var ama onlarla her görüşmemiz bi sorun oluyo. Engellesem bir sürü sorun çıkarırlar hem zaten mecbur görüyorum senede bir iki. O yüzden ayda yılda bir telde konuşup kapatıyorum.

Nerde yaşıyorsunuz ? Merak ettim aşırı yakın oturuyorsanız biraz daha uzağa taşının 2-3 durak öteye mesela 🤣 hergün çıkıp gelmesin ayrıca siz laf sokarak bir şey başlatmışsınız laf sokarak derken o başlatmış ama sende karşılık vermişsin bu son bulmaz böyle bir kez söylersin ikincisine takmazsın. Üçüncüye gelince de artık müsait değilim der geçersin oğluyla evde tek takılsın 😉 hatta o gelmeden eşini yolla sonuçta sana bayılmıyor oğluyla zaman geçirebilir eşine güzel dille anlaşamıyoruz sen anneni gör gel lütfen beni bulaştırma de çekil kenara. Kaynanaların çoğu ya oğullarını kıskanıyor yada kendi gençliğini yaşıyamadıkları için böyleler ..kaynanan olduğu için seni hedef alıyor diye görüyorsun ama aslında onun problemi kendiyle .. ben öyle düşünüyorum sana ne hissettiriyor onu bilemem sonuçta senin kv sen daha iyi biliyorsun , sana önerim biraz araya duvar ör onu başta yapmalıydın gerçekten tek suçun bu. Ona ayak uydurmayacaktın .. umarım eşin annesini savunup durmuyordur
Başta mesafeliydim bayağı duvarlar vardı hatta 3 ay önce bu hale geldik doğumdan sonra her hakkı buldu kendinde kadın yok savunmuyor cahil o at gözlüğü takmış diyo ilçede oturuyoruz merkeze taşınmam lazım bencede öyle çevresi kimsesi yok temizlik yapıp yapıp evde tek başına oturuyor asıl derdi kendiyle olabilir

Yok ben zaten boşanmayı düşünmüyorum. Çok şükür farklı şehirdeyiz. Yılda birkaç kez görüyorum. Ki tüm yaptıklarına rağmen saygısızlık etmem. O an söyleyeceğimi söylerim ama kavga gibi değil. Sadece bi kere karşılıklı gerildik onda da işte eşimi o kadar doldurdular ki daha fazla dayanamadım. Boşanacağım dedim. Tabi sonra eşimle konuştuk zaten bana aşırı bi tepkisi olmamıştı. Çok şükür eşimle iyi bi ilişkimiz var ama onlarla her görüşmemiz bi sorun oluyo. Engellesem bir sürü sorun çıkarırlar hem zaten mecbur görüyorum senede bir iki. O yüzden ayda yılda bir telde konuşup kapatıyorum.
Aman aman uzakmışsın ne güzel darısı benim başıma olsun gidip kurtulayım

Kesinlikle sevmiyorlar yalan karnımdayken kimsenin umrunda değildim hamile olduğumu öğrendiler borcunuz vardı neden yaptınız dediler 2 sene beklemiş olmamıza rağmen çalışıyordum iş yerinde şekerim düştü bayıldım 7 aylık hamileydim görümcem ilk kez o zaman aradı nasılsın diye
Bizim de çocuğumuz olmuyodu 2 sene tedavi gördük asla bi şey lazım mı diye sormadılar hatta bu konu yokmuş gibi davrandılar bildikleri halde. Sonra çocuğumun erkek olduğunu öğrenince kv üzüldü 😂😂😂 ki bunlar doğulu insanlar. Benim ilk çocuğum Allah sağlıklı versin ne olursa olsun kafasındaydım doğal olarak. Nerden tutsam elimde kalıyo. Mantık sınırlarının çok dışındalar.

Bizim de çocuğumuz olmuyodu 2 sene tedavi gördük asla bi şey lazım mı diye sormadılar hatta bu konu yokmuş gibi davrandılar bildikleri halde. Sonra çocuğumun erkek olduğunu öğrenince kv üzüldü 😂😂😂 ki bunlar doğulu insanlar. Benim ilk çocuğum Allah sağlıklı versin ne olursa olsun kafasındaydım doğal olarak. Nerden tutsam elimde kalıyo. Mantık sınırlarının çok dışındalar.
Zoruna gitmiştir erkek diye bakma sen benimkide doğulu erkek delisi etlimin iki kızı var keşke erkek olsaymış biri deyip durmuş senelerce benim erkek oldu hee farketmez hee hepsi aynı aman ha kız ha erkek demeye başladı kadın kıskanclığından kendisinin ilki kız oldu diye kaynanası bebeği kucağına dahi almamış zamanında bunu mu doğurdun demiş bunlar böyleler işte

Başta mesafeliydim bayağı duvarlar vardı hatta 3 ay önce bu hale geldik doğumdan sonra her hakkı buldu kendinde kadın yok savunmuyor cahil o at gözlüğü takmış diyo ilçede oturuyoruz merkeze taşınmam lazım bencede öyle çevresi kimsesi yok temizlik yapıp yapıp evde tek başına oturuyor asıl derdi kendiyle olabilir
Bence de kendiyle alakalı canım yazık yani bi yandan ama kalkıpta sürekli sana sarması saçma koskoca kadın ama cahil diyorsun zor insan demek ki cahil insana hiç bişey anlatamazsın sıkıntı yani. O yüzden yaptıklarını fazla takma ben olsam engellerim eğer çok canını sıkıyosa telefonlarına felan bakma engelle gitsin eşine söyle artık dayanamadım sinir etti diye. Ben de bi dönem anlaşamadım 7-8 ay konuşmadım silmiştim heryerden

Bence de kendiyle alakalı canım yazık yani bi yandan ama kalkıpta sürekli sana sarması saçma koskoca kadın ama cahil diyorsun zor insan demek ki cahil insana hiç bişey anlatamazsın sıkıntı yani. O yüzden yaptıklarını fazla takma ben olsam engellerim eğer çok canını sıkıyosa telefonlarına felan bakma engelle gitsin eşine söyle artık dayanamadım sinir etti diye. Ben de bi dönem anlaşamadım 7-8 ay konuşmadım silmiştim heryerden
İnstagramdan anlamaz okuma yazması yok bi ses atmayı bilir bi aramayı aramayı bıraktı açmıyorum diye instagramdan evlenirken engellemiştim diğer akrabalarından gezdiğimi duymuş bebekle, eşimi gecenin yarısı arıyor beni engellemiş diyo eşim nerden engellemiş sen ne biliyorsun okuma mu biliyorsun diyo engellemiş beni deyip bas bas bağırıyor nerden ne gördün diyo 2 sene önce engellemişim şimdi söylüyo düşünün sonra her gün sülük gibi arayan kadın haftalarca aramıyo görünce de hiçbir şey yokmış gibi yalakalık yapıyo anlamadım ben aradan bir saat geçiyo laf sokmaya başlıyor çocuk açmış küçücükmüş boynunu tutamıyormhş ememihır hacıya hocaya götürecekmiş benim çocuğumu bu arada dediklerinin hiçbiri yok boş boş konuşuyor çocuğum gayet sağlıklı :KK70:

Zoruna gitmiştir erkek diye bakma sen benimkide doğulu erkek delisi etlimin iki kızı var keşke erkek olsaymış biri deyip durmuş senelerce benim erkek oldu hee farketmez hee hepsi aynı aman ha kız ha erkek demeye başladı kadın kıskanclığından kendisinin ilki kız oldu diye kaynanası bebeği kucağına dahi almamış zamanında bunu mu doğurdun demiş bunlar böyleler işte
Tövbe yarabbim. Allah ıslah etsin gerçekten başka diycek bi şey yok 🤦🏻‍♀️

Gerçekten saatlerce anlattı yok anlamıyo. En son o kadar sinirlendi ki telefonu kapatınca oturup ağladı koca adam karşımda. Anlamıyo görüyosun diye. Hak verdim ne yapsa da değişmiyor bazı insanlar.

Eşinizin sorunu öyleyse sizin değil. Sizi mutsuz etmeye hiç hakları yok. Eşinize ben görüşmek istemiyorum, heryerden engelledim, evime gelmesinler..sen evlat olarak görüş derseniz tepkisi ne olur ?

Sosyal medya hesabımı kapattım diye yalan söyleyin engelleyin gitsin

Sülük bu insanlar gerçekten ama pasif agresif eşler yüzünden olan bize oluyor

Engellesem bir sürü sorun çıkarırlar hem zaten mecbur görüyorum senede bir iki. O yüzden ayda yılda bir telde konuşup kapatıyorum.

Hayır sorun çıkartamazlar. Yargıtay kararları var. Bir erkeğin eşini ailesiyle görüşmeye zorlaması (dini bayramlar dahil) boşanma sebebidir. Kusurdur. Haklarınızı bilin, avukatlara danışın, sorun. Ben eski eşime de şimdiki eşime de söyledim beni yapmak istemediğim hiçbirşeye zorlayamazsın haklarım var burası muz cumhuriyeti değil dedim. Şimdiki kayınvalidemin hiç böyle tuhaflıkları yok farklı ülkelerdeyiz ama aynı şehirdeyken de çok yardımı dokundu nankör gelemem.

Harika bir çözüm bulmuşsunuz. Ne şeytanı gör ne selavat getir. İletişimi tamamen kesmek en güzeli. Kudurup dursunlar. Ne gereği var depresyona girmeye göz yaşı dökmeye. Görmezseniz üzülmezsiniz de.

Bu arada nickinizi çok ama çok beğendim. Buket Uzuner en sevdiğim yazardır hele ki Kumral Ada Mavi Tuna en sevdiğim romanıydı. Geçen gün youtube da kız neşesi başlıklı bir videosuna denk geldim. Gözlerim doldu.
Elimden geleni yaptım, bazen gözden çıkarmak en iyisiymiş onu anladım. Gelinler her türlü kötü nasıl olsa :)

Ah öyle mi, benim de çok çok sevdiğim çok duygulandığım bir kitaptır. Daha bugün paylaştım hatta :) kızımın adını da o kitaptan seçtim. Bende yeri çok ayrı, güzel tesadüf oldu ☺️

Eşinizin sorunu öyleyse sizin değil. Sizi mutsuz etmeye hiç hakları yok. Eşinize ben görüşmek istemiyorum, heryerden engelledim, evime gelmesinler..sen evlat olarak görüş derseniz tepkisi ne olur ?

Sosyal medya hesabımı kapattım diye yalan söyleyin engelleyin gitsin

Sülük bu insanlar gerçekten ama pasif agresif eşler yüzünden olan bize oluyor
Sosyal medyadan falan zaten çıkardım eşim bi şey demiyo bu konularda. Evime gelmesinler desem torunlarını nasıl görecekler der. Bana zorla görüş demez ama ben de çocuğumu asla tek yollamam. Mecbur az da olsa görüşmek zorunda kalıyorum.

Hayır sorun çıkartamazlar. Yargıtay kararları var. Bir erkeğin eşini ailesiyle görüşmeye zorlaması (dini bayramlar dahil) boşanma sebebidir. Kusurdur. Haklarınızı bilin, avukatlara danışın, sorun. Ben eski eşime de şimdiki eşime de söyledim beni yapmak istemediğim hiçbirşeye zorlayamazsın haklarım var burası muz cumhuriyeti değil dedim. Şimdiki kayınvalidemin hiç böyle tuhaflıkları yok farklı ülkelerdeyiz ama aynı şehirdeyken de çok yardımı dokundu nankör gelemem.
Mecbur derken eşimin zorlamasıyla mecbur değil kuzum. Ben istemesem görüşmem ama o zaman da eşimi üzüyorlar. Çocuk da olduğu için duygu sömürüsü yapıyorlar. O manada mecburiyet yoksa zorla gitmem zaten.

X