- 15 Temmuz 2019
- 4.158
- 6.638
- Konu Sahibi aburcuburcuburcu7
- #81
Sayısal yapamayan tipler sağlık bölümlerine doluşursa sıkıntı büyük…
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim önce pandemi sonra deprem sebepli 4yilinin 3.5 yılını online olduğu için kopyayla bitiren arkadaşım var ve büyük şehirde güzel bı mühendislik okuyo. Sonra staj yeri bulamadı torpille buldu onu da. Ayrıca kişi bı yere girmeyi hak etmiyosa etmiyodur. Yaşı oymuş buymuş kimseyi alakadar etmez 35yas altı köpek gibi çalışıp kazaniyosa 35 yaş ustu de böyle olmalı. Para kazanmadan, eğitim almadan evlenmesi kişinin kendi kişisel problemi.Kapasiteleri denildiği gibi yoksa bitiremezler. Bulunduğum bölüme girenler dereceyle girdiği halde atılanları veya zorluğundan bırakanları biliyordum. Temel bilimlerde de atılanlar var. Afla dönenleri düşünün. Bir o kadar başvurmayanlar da var.
Fizik hesap kitap işleri gerektirdiği için kitabı okuyup bitireyimle mezun olunamaz. Gerçekten kapasitesi yoksa zaten atılır.
O esnada şeytan: Vay anasını bunu ben bile dusunemedimMesela yapılan yorumlardan biri de herhangi bir üniversite eğitimi olmadığı için partilerin il ilçe kadın kollarında olup memuriyete giremeyenlere atama yolu açılsın diye yapıldığı söyleniyor.
karşı tarafta başarı yok ki, kim neyi hazmedemesin? Ben de küçük yaşta okutulmadim. 24 yaşından sonra liseye kaydoldum, 26 yaşımda üniversite sınavına gireceğim, kendi emegimle calisip girecegim, zaten okumak isteyen çalışır eder, alıyorsan da 400 puan alan birini al 166 değil, bunu anlayamiyosunuz.Bircok konuda pozitif ayrimciligin karsisinda olsam da universite egitimi konusunda bu uygulama gayet adil ve dogru bencem. Zaten cok revacta ve yogun olan tıp, muhendislik, hukuk gibi programlara kontenjan verilmemis. Belirli programlarda bolum basi sadece 2-3 kisilik kontenjan ayrılmış. Bu ulkede köy yerinde okutulmayan kiz çocukları, erkenden evlendirilip okuldan alinan kizlar, basortusu sebebiyle okuldan atılanlar vs vs cok fazla kadin egitim konusunda buyuk magduriyetler yasadi. Bolum basi 2-3 kisi, ulke genelinde birkac yuz kisilik kontenjandan kimseye bir zarar gelmez. Ama o kadinlar abir sans tanınmış olur, en azından meslek edinip calismasalar bile universute egitimi almis olmanin ozguvenini kazanirlar. Harika bir uygulama bence. 2-3 sene dersaneye gidip ona ragmen bi bolum kazanamayip sonra bizim hakkimizi yiyorlar diye aglayan ergenleri ciddiye alamicam valla. Zaten kontenjan ayri. Ayrica düşük puanla girmis olsalar bile o bolumu okuyup bitirebiliyorlarsa o meslegi yapmaya hak kazanmis olurlar bence. Hele de is ararken piyasada genclerin onune gecebilecek kaabiliyete de sahiplerse zaten herkes cenesini kapatip bi saygi duysun bi zahmet. Dezavantajli gruplar icin ayrilan kucucuk kontenjanlar kimsenin gozune batmasin. Mesela yillardir Kıbrıs vatandaslarina ayrilan bi kontenjan var. Buna kimse laf etmedi. Onlar da düşük puanlarla giriyor. Cunku kibris halkina boyle bir gorevimiz var. Mesela yani. Bu yil depremzedelere de kontenjan ayrildi. Ona bile itiraz eden cikar bu ulkede. Kendi basarisizliklarini hazmedemeyip baskalarina engel olmak isteyen cok malesef
Ya gercekten o kadinin yetersiz oldugunu dusunuyorsaniz mezun da olamaz. Eee o zaman size zarari ne. Bi sans verildi denesin sansini. Ekstra bir kontenjanin kime ne zarari olacak. Ayrica tam da soylediginiz gibi. Siz okutulmamis olsaniz bile sizin jenerasyonunuz icin yeniden kendine sans oluşturmak daha kolay. Daha 26 yasindasiniz. Emin olun 35 yasindakiler icin sartlar daha farkliydi. Ben 28 yasindayim. Universite de okudum.meslek sahibi de oldum. Devlet memuru da oldum. Ozel sektorde de calistim. Ama hayallerim baska ve su an 28 yasinda tekrar universite sinavina girdim. Calismadigim halde hatiri sayilir bir puan yaptim tercih yaptim ve 3. Universitemi okucam mesela. Ama 35 yasina gelmis bir kadin icin sartlar bu kadar uygun olmayabilir. Cevresi benim cevrem kadar destekci olmayabilit. Sınava, sinav derslerine dair bilgileri cok daha eski ve zayif olabilir. Alt tarafi 2 kisilik kontenjan , bir bolumu batirmaz heraldekarşı tarafta başarı yok ki, kim neyi hazmedemesin? Ben de küçük yaşta okutulmadim. 24 yaşından sonra liseye kaydoldum, 26 yaşımda üniversite sınavına gireceğim, kendi emegimle calisip girecegim, zaten okumak isteyen çalışır eder, alıyorsan da 400 puan alan birini al 166 değil, bunu anlayamiyosunuz.
Hazırlıgı atlayamaz zaten, ingilizcede bu iş biter.Boğaziçi fiziği bitiremez o abla sıkar biraz :)
Evt geçen sene açıklandı. Bu sene başladı. Artık 35 yaş üstü kadınlara özel kontenjan var bölümlerdeHerkese selam. Bir yakınım aradı bugün ve üniversiteye başlayacağını söyledi. Sağlık ile ilgili bir bölüm. Sayısal bölüm kazanmasına şaşırdım açıkçası. Üniversite sınavına hazırlandığını veya bir çalışmasını görmedim çünkü. Sonra 35 yaş üstü daha önce üniversite okumamış kadınlara ek kontenjan açıldığını söyledi. Ben birşeyleri yanlış anlamış olabiliceğini söyledim. Sonra araştırdım ve doğru olduğunu gördüm. Şok oldum. Düşük bir puanla girmiş zaten. Daha önce hiç duymamıştım. Haber izlemiyorum ve takip etmiyorum. Içim kararıyor çünkü. Bu seneye özel miydi , her sene bu kontenjan verilecek mi. Bilginiz var mı. Eğer her sene bu şekilde özel kontenjan verilecekse çevremde ki kadınları haberdar edeceğim .
Anlamadıkları şu kimse kimseye sen şu yaştasın okuma demiyor. Ama benim genç evlatlarım, öğrencilerim okumak için ter döküyor kendinden feragat ediyorsa bi zahmet sen de et. Çalış kazan hakkınla oku. Ama yok olur mu ben evimde oturayım, hatta günlerime de gideyim geri kalamam, çalışamam kafam basmaz, 30 yaş üstüyüm diye beni üniversiteye alınAhh ahh keşke anlayabilseler. Hala işin KADIN ve 35 YAŞ ÜSTÜ DE OKUSUN kısmındalar. Bu eleştirimi aynı şekilde açıkladığım halde '' tamam ben 30 yaş üstü olarak okumayayım o zaman '' cevabını da aldım ya şaşırmıyorum artık. Kendini geliştirmeyi, ders çalışmayı reddeden biri Boğaziçin de okusa ne okumasa ne? Onun yerine madem ek kontenjan olarak daha düşük puanlı birini alıyorsun git 400 civarında puan alanlara bak 166 ne! Ondan sonra hastanelerde o bilgisizliği ile çalışan birinden acı çekince burada ağlarlar. Sorunu çözemeyen bir çalışanla kavga ederler. Daha verilecek milyonlarca kötü örnek var ama bu durumu Kadın ayrımcılığı olarak düşünüyorlar ya bir kadın olarak bunu neden eleştirelim? Eğitim kötüydü zaten artık batıyor diyebiliriz.
Memuriyet yaş sınırı 32. Memur olamazlar kiArkadaşlar böyle konulara kafa yorduğunuzu görmek çok güzel. Ama bu kontenjanın açılma sebebi tamamen ekonomik, fazla yorulmaya gerek yok. Alın verin, ekonomiye can verin muhabbeti. Başka bir mantık güdemiyorum şahsen… peki 40 yaşında işe başlayan biri özelde veya devlette 58 yaşında emekli olabiliyor mu?
Nasıl yani memuriyette yaş kalktı mı Emn misinz. DuymamıştımArtık memuriyette yaş yok.
Henüz duyurulmamış bir ek kontenjanı nokta atışı bilip yerleşen o kadınlar belli ki aynı “yüksek öngörüleriyle” atanacaktır.
Çan eğrisi, yaz okulu, başka okullarda yaz okuluyla dersi verme gibi pek çok yöntemle hakkı olmadan mezun olabilecekler.
Konu yetersiz insanları özel kontenjanlarla bir yerlere yerleştirmeleri.
Gece gündüz çalışan yüzbinlerde öğrencinin hakkkını emeğini yemek bu.
Ben basit bir kadına ayrıcalık olduğunu da sanmıyorum başka şeyler var
Sınavsız ikinci üniversite hakkınız da var. Tabi burdaki gibi her bölüm yok ama güzel bölümler de varBen bunu şaka sanmıştım sonra boğaziçine biri 166 puanla girmiş millet dalga geçiyordu onu görünce gerçek olduğunu anladımlisans diploması olmayan 35 yaş üstü hanımlara özel ama yoksa ikinci üniversite için girerdim bu üzdü
Mesela yapılan yorumlardan biri de herhangi bir üniversite eğitimi olmadığı için partilerin il ilçe kadın kollarında olup memuriyete giremeyenlere atama yolu açılsın diye yapıldığı söyleniyor.
Onu AÖF ile de yaparlar. Ayrıca devlet kurumlarındaki taşerona bağlı çalışan temizlik görevlilerin hepsi kadroya geçirildi. Bunun şişeyle ne alakası var?Bu kadın kollarındaki lise mezunlarının kadroya geçmesi için yapıldığı söylentisi bana doğru geliyor açıkçası.
Bu Bolu belediye başkanına şu şişesi fırlatan kadın mesela, temizlik personeli olarak girdiği hastaneden belediye meclisinde üyelik gibi büyük bir tırmanma yaşamış, kadro almıştı.
Ben YÖS'e karşı değilim. Türklerin yabancı uyrukludan sayılıp okumasına ve vakti gelince de vatandaşlık haklarından yararlanmasına karşıyjm. Türkiye'den de yurt dışına gidip okuyanlar yok mu? Onları da almasınlar o zaman.Bence Yös (yabancı öğrenci sinavi) tamamen kaldırılmalı. Bizim liselerimizde egitim alan Suriyeliler de giriyor bu sınava. Eee eğitimi eşit şartlarda almışsın Türk öğrenci ile o zaman neden Yos hakkı tanınıyor?
12. sınıfların dersine giriyorum yıllardır. O çocukların çabası, stresi, her seyden feragat etmesi, kurslara, kitaplara harcadıkları para aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor. 6. sınıfa geçen kizima 3. sınıftan beri düzenli test cozduruyorum. Niye, çalışma disiplini olsun, şimdiden sistemi kavrasin diye... Bu çocukların hakkını yiyenler için de bir gün adalet gerçekleşir mi bilmiyorum. En azından ilahi adalet istiyorum. Cok canim sıkkın gerçekten...Ya arkadaşlar bu kadar adaletsizliği nasıl içinize sindirebiliyorsunuz? Biz bir şey söyleyince vatan haini fetöcü oluyoruz da yani yok mu çevrenizde hiç emeğiyle bir yere gelmeye çalışan Hakkı yenilen ? Bir bizim mi başımıza geliyor anlamadım ki.
Şahsen benim ilahi adalete yahut evren karşılığını verir anlayışına da inancım kalmadı. Artık kötü, adaletsiz,kural tanımaz insanlar daha mutlu. Kervanlarını yürütüyorlar. İyılerde doğru dürüst olacam diye savruluyor anca....benimde canım çok sıkkın12. sınıfların dersine giriyorum yıllardır. O çocukların çabası, stresi, her seyden feragat etmesi, kurslara, kitaplara harcadıkları para aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor. 6. sınıfa geçen kizima 3. sınıftan beri düzenli test cozduruyorum. Niye, çalışma disiplini olsun, şimdiden sistemi kavrasin diye... Bu çocukların hakkını yiyenler için de bir gün adalet gerçekleşir mi bilmiyorum. En azından ilahi adalet istiyorum. Cok canim sıkkın gerçekten...