Ya mesela doktora "Doktor hanım" veya "Doktor Bey" denirken bana "Canım, ablacım, kızım" gibi ifadeler kullanılıyor. Geçen bir adam "Bacı" diye hitap ediyordu. Maalesef ki bu artık topluma böyle entegre olmuş doktora saygı duymalıyız ama hemşireye sövsek de sorun değil gibi. İkisine de saygı duyulabilir. Bazen doktorlar da çok kötü muamele ile karşılaşabiliyor haklısınız ama gerçekten hemşireliğin binde biri. Hadi tıp çok yüksek puanlı ve meşakkatli bir bölüm diyelim ondan böyle kodlamışlar kendilerini ama öğretmen mesela üniversite puanlarını araştırırken görüyorum çoğu öğretmenlik bölümü hemşirelikten daha düşük puanlı belki daha düşük maaşlı. Ama siz gidip çocuğunuzun öğretmenine bacı diyebiliyor musunuz? Ya da artık bankacılık puanları aşırı aşırı düşük. Özel banka maaşları düşük. Kredi çekmek için bankaya gittiğinizde bankacı kadına "Canım kredi çekmeye geldim." diyebiliyor musunuz? Çok saçma yani saygınlık, statü hemşirelik için gerçekten ayaklar altında. Geçen hasta olay çıkartıyor doktor bana yedi buçukta gel dedi neden saatlerdir bekliyorum, diye. Dedim ben çağırmadım seni bana sesini yükseltmezsin. O da diyor ki haklısın abla sen de doktorun emir kulusun. Şimdi bu hikayede ben niye emir kulu olmuş oldum? Yani hep böyle şeyler insan aşırı aşırı bunalıyor.Konu sahibi bir hekim olarak yazayım bu yorumu. Doktora da maalesef laf ediyor çoğu hasta ve yakını . Ülkede sağlık alanındaki çıkmaz ve kaos gittikçe büyüyor , hekimler de gittiler biliyorsun. Ama seni çok iyi anlıyorum. Toplumda hemşireliğe bakış açısı inanılmaz sıkıntılı. Asla profesyonel meslek olarak göremiyor toplum. Yıllarca Tv'de de böyle işlendi maalesef. Umarım bir gün hakettiği değeri görür.
Çalışma şeklinden memnun değilseniz hayatınızı böyle geçirmeyin bence de. Hemşire olarak akademide yer almanız daha iyi değil mi? Çünkü diyetisyenlik de çok da istediğiniz bir alan değil anladığım. Hemşirelikte uzmanlaşırken istifa etmenize de gerek yok hem ? Çok fazla üni var özel ve kamu. Artık akademisyen olmak eskisi kadar zor da değil. Hem de istediğiniz meslekte olmuş olur .
Akademisyenlik yapabilir miyim bilmiyorum. Yani çok hareketli bir süreç. Hep daha çok daha çok olayı. Gözüm korkuyor biraz. Bir de hani akademisyen olsan da yine öğrencilerle sahaya çıkman gerekiyor. Yani o hemşirelik yapma olayında hiç tam kopamıyorsun.