Üniversite Sınavında Üç Yüz Bin Sıralama Yapmak Zor mu?

Konu sahibi bir hekim olarak yazayım bu yorumu. Doktora da maalesef laf ediyor çoğu hasta ve yakını . Ülkede sağlık alanındaki çıkmaz ve kaos gittikçe büyüyor , hekimler de gittiler biliyorsun. Ama seni çok iyi anlıyorum. Toplumda hemşireliğe bakış açısı inanılmaz sıkıntılı. Asla profesyonel meslek olarak göremiyor toplum. Yıllarca Tv'de de böyle işlendi maalesef. Umarım bir gün hakettiği değeri görür.

Çalışma şeklinden memnun değilseniz hayatınızı böyle geçirmeyin bence de. Hemşire olarak akademide yer almanız daha iyi değil mi? Çünkü diyetisyenlik de çok da istediğiniz bir alan değil anladığım. Hemşirelikte uzmanlaşırken istifa etmenize de gerek yok hem ? Çok fazla üni var özel ve kamu. Artık akademisyen olmak eskisi kadar zor da değil. Hem de istediğiniz meslekte olmuş olur .
Ya mesela doktora "Doktor hanım" veya "Doktor Bey" denirken bana "Canım, ablacım, kızım" gibi ifadeler kullanılıyor. Geçen bir adam "Bacı" diye hitap ediyordu. Maalesef ki bu artık topluma böyle entegre olmuş doktora saygı duymalıyız ama hemşireye sövsek de sorun değil gibi. İkisine de saygı duyulabilir. Bazen doktorlar da çok kötü muamele ile karşılaşabiliyor haklısınız ama gerçekten hemşireliğin binde biri. Hadi tıp çok yüksek puanlı ve meşakkatli bir bölüm diyelim ondan böyle kodlamışlar kendilerini ama öğretmen mesela üniversite puanlarını araştırırken görüyorum çoğu öğretmenlik bölümü hemşirelikten daha düşük puanlı belki daha düşük maaşlı. Ama siz gidip çocuğunuzun öğretmenine bacı diyebiliyor musunuz? Ya da artık bankacılık puanları aşırı aşırı düşük. Özel banka maaşları düşük. Kredi çekmek için bankaya gittiğinizde bankacı kadına "Canım kredi çekmeye geldim." diyebiliyor musunuz? Çok saçma yani saygınlık, statü hemşirelik için gerçekten ayaklar altında. Geçen hasta olay çıkartıyor doktor bana yedi buçukta gel dedi neden saatlerdir bekliyorum, diye. Dedim ben çağırmadım seni bana sesini yükseltmezsin. O da diyor ki haklısın abla sen de doktorun emir kulusun. Şimdi bu hikayede ben niye emir kulu olmuş oldum? Yani hep böyle şeyler insan aşırı aşırı bunalıyor.
Akademisyenlik yapabilir miyim bilmiyorum. Yani çok hareketli bir süreç. Hep daha çok daha çok olayı. Gözüm korkuyor biraz. Bir de hani akademisyen olsan da yine öğrencilerle sahaya çıkman gerekiyor. Yani o hemşirelik yapma olayında hiç tam kopamıyorsun.

Ya mesela doktora "Doktor hanım" veya "Doktor Bey" denirken bana "Canım, ablacım, kızım" gibi ifadeler kullanılıyor. Geçen bir adam "Bacı" diye hitap ediyordu. Maalesef ki bu artık topluma böyle entegre olmuş doktora saygı duymalıyız ama hemşireye sövsek de sorun değil gibi. İkisine de saygı duyulabilir. Bazen doktorlar da çok kötü muamele ile karşılaşabiliyor haklısınız ama gerçekten hemşireliğin binde biri. Hadi tıp çok yüksek puanlı ve meşakkatli bir bölüm diyelim ondan böyle kodlamışlar kendilerini ama öğretmen mesela üniversite puanlarını araştırırken görüyorum çoğu öğretmenlik bölümü hemşirelikten daha düşük puanlı belki daha düşük maaşlı. Ama siz gidip çocuğunuzun öğretmenine bacı diyebiliyor musunuz? Ya da artık bankacılık puanları aşırı aşırı düşük. Özel banka maaşları düşük. Kredi çekmek için bankaya gittiğinizde bankacı kadına "Canım kredi çekmeye geldim." diyebiliyor musunuz? Çok saçma yani saygınlık, statü hemşirelik için gerçekten ayaklar altında. Geçen hasta olay çıkartıyor doktor bana yedi buçukta gel dedi neden saatlerdir bekliyorum, diye. Dedim ben çağırmadım seni bana sesini yükseltmezsin. O da diyor ki haklısın abla sen de doktorun emir kulusun. Şimdi bu hikayede ben niye emir kulu olmuş oldum? Yani hep böyle şeyler insan aşırı aşırı bunalıyor.
Akademisyenlik yapabilir miyim bilmiyorum. Yani çok hareketli bir süreç. Hep daha çok daha çok olayı. Gözüm korkuyor biraz. Bir de hani akademisyen olsan da yine öğrencilerle sahaya çıkman gerekiyor. Yani o hemşirelik yapma olayında hiç tam kopamıyorsun.

Bebişim sen mesleğini seviyorsun bence, sadece çalışma sartlarını sevmiyorsun haklısin da. Madem seviyorsun, okumaya azmin de var bence YLye yönel o sirada da akademiye bak, belki isteyeceksin...bana istersin gibi geliyor. Akademide gayet degişik işler de yapabilirsin, bir tanıdığım doğum üstüne uzman bir hemşireydi kırsal alanlardaki doğumlarla ilgili araştırmalar yapıyordu ve pekçok anne ve çocuğa faydası oluyordu. Diyetisyenlik temiz is ama insanlara yardım etmeye alışiksın aynı tatmini bulamayabilirdin.

Yazmayı unutmuşum annem hemşire o da oflar puflardı😄😄haklı da, aşırı yorucu bir meslek günde 500 kişiyle uğraşıyorsun. Anneannem muayene olmaya gitmiş bir keresinde, sonra eve gelip ağlamış bu nasıl bir iş diye😁😁😁

Diyetetik, fizyoterapi falan benim dönemimde diş hekimliği ile falann yarışıyordu. Şimdi çoğu üniversitede sıralaması bu şekilde.
Puanların düşmesinin makul bir sebebi var. Bence düşünürseniz anlarsınız ve hak verirsiniz. Öğretmenlere canım denmiyor diye düşünürken artık öğretmenlik mesleğinin yeni nesil ebeveynler yüzünden nasıl bir konumda oldugunu ve nasıl itibarsizlaştırıldığını da düşünün bence. Resmen ebeveynlerin elinde oyuncak oldular. Diyetisyen de olsanız fizik tedavici de, aynısı olmasa da benzeri başka şeylerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Her işin artıları eksileri var. Benim görüşüm keşke baştan beyaz yaka, insan ilişkileri daha az bir meslek yapsaydınız. Onda da muhtemelen maasinizdan ve işsizlikten sikayet edecektiniz. Yine diyorum bence garanti meslek olması ve maaşı acisindan mesleğiniz cok guzel.

Evet hemşireliğe bakış açısı toplumun kötü . Neden böyle yerleşti ben de hiç bilmiyorum. Tv'de de eski filmlerde de bu şekilde. Dünyada asla böyle görülmeyen bir meslek bizde bu muameleyi görüyor çok anlamsız.
Türkiye'de yapacaksanız bu durumda hemşirelik yapmamanız daha iyi . Anladım sizi rahatsız olduğunuz şey ülkede bu mesleği yapmak. Diyetisyenlik yerine ftr öneririm bu arada. Umarım gönlünüzden geçen sizi mutlu edecek bölüm olur .

Uzman ebeyim. Maalesef hizmet sektörü kötü ama bizim sektör daha da kötü. Beslenme ve diyetetik okuyacaksaniz o sıralama ile ozeller alır sanki. İstediğiniz bir meslek değilse orda da mutlu olmazsınız, özelde de düşük maaş yada ofisi masrafı kendini ispatlamasi vs. Meslekler arası geçişin bu kadar kolay olduğunu düşünmüyorum sınavı oluyordu galiba oda sürekli olan bişey değil.asmye geçebilirsiniz

Puanların düşmesinin makul bir sebebi var. Bence düşünürseniz anlarsınız ve hak verirsiniz. Öğretmenlere canım denmiyor diye düşünürken artık öğretmenlik mesleğinin yeni nesil ebeveynler yüzünden nasıl bir konumda oldugunu ve nasıl itibarsizlaştırıldığını da düşünün bence. Resmen ebeveynlerin elinde oyuncak oldular. Diyetisyen de olsanız fizik tedavici de, aynısı olmasa da benzeri başka şeylerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Her işin artıları eksileri var. Benim görüşüm keşke baştan beyaz yaka, insan ilişkileri daha az bir meslek yapsaydınız. Onda da muhtemelen maasinizdan ve işsizlikten sikayet edecektiniz. Yine diyorum bence garanti meslek olması ve maaşı acisindan mesleğiniz cok guzel.
Yani evet belki kamuda mühendis, mimar olmak beni mutlu edecekti. Ya ben hep sorunsuz, saygılı ve seviyeli bir insan oldum. Hiçbir meslek mensubunun benim densizliğim yüzünden canının sıkıldığını hatırlamıyorum. Ama bakıyorum çoğu insan öyle değil. Bağırınca kendini kahraman sanıyor. Ya da böyle kavga çıkartınca kendini çok çok cesaretli hissediyor. Muhtemelen iş yerinde sürekli ezilen, aşağılanan bir tip hastaneye gelince karşısında kadın hemşire görünce cahil özgüveni geliyor sanki. Bu daimi yaşanınca insan bıkıyor.

Bebişim sen mesleğini seviyorsun bence, sadece çalışma sartlarını sevmiyorsun haklısin da. Madem seviyorsun, okumaya azmin de var bence YLye yönel o sirada da akademiye bak, belki isteyeceksin...bana istersin gibi geliyor. Akademide gayet degişik işler de yapabilirsin, bir tanıdığım doğum üstüne uzman bir hemşireydi kırsal alanlardaki doğumlarla ilgili araştırmalar yapıyordu ve pekçok anne ve çocuğa faydası oluyordu. Diyetisyenlik temiz is ama insanlara yardım etmeye alışiksın aynı tatmini bulamayabilirdin.

Yazmayı unutmuşum annem hemşire o da oflar puflardı😄😄haklı da, aşırı yorucu bir meslek günde 500 kişiyle uğraşıyorsun. Anneannem muayene olmaya gitmiş bir keresinde, sonra eve gelip ağlamış bu nasıl bir iş diye😁😁😁
Anneniz ne yapıyor aktif çalışıyor mu hala?

16 sene sonra bu sene üni sınavına girdim. 391 aldım. Kazanma kısmında sorun yaşamazsınız bence, yeni nesil fena. Meslek değiştirme kısmına yorumum yok, kurum içi ünvan değişikliği açılıyor mu?

Benim bir arkadaşım diyetisyen hala iş bulabilmis değil bence de iyi araştırın. Bunun dışında da sizi samimi gördükleri için kızım evladım diyorlar zaten o yuzden de bir sürü dua ediyorlar. Doktorlara doktor hanım bey deseler de arkalarından sövüyorlar veya şikayet ediyorlar. Bunu da bir düşünün derim.

Hangi şehirde görev yapıyorsunuz bilmiyorum ama şuan beslenme ve diyetetik bölümünün sıralamaları çok düştü. Geçen sene bir öğrencim 900 bin siralama ile %50 burslu beslenme diyetetik bölümüne yerleşti. Şuan çok fazla mezunu var o yuzden ataması ve iş bulma imkanı hemşirelikten daha zor. Unvan degisikligi sinavi için de planladığınız gibi hemen gecis olmayabilir.

Hangi şehirde görev yapıyorsunuz bilmiyorum ama şuan beslenme ve diyetetik bölümünün sıralamaları çok düştü. Geçen sene bir öğrencim 900 bin siralama ile %50 burslu beslenme diyetetik bölümüne yerleşti. Şuan çok fazla mezunu var o yuzden ataması ve iş bulma imkanı hemşirelikten daha zor. Unvan degisikligi sinavi için de planladığınız gibi hemen gecis olmayabilir.
Sadece kurum içi değil herhangi bir il herhangi bir hastane içinde mi uzun sürebilir? Unvan değişikliği sınavı ile yani?

Benim bir arkadaşım diyetisyen hala iş bulabilmis değil bence de iyi araştırın. Bunun dışında da sizi samimi gördükleri için kızım evladım diyorlar zaten o yuzden de bir sürü dua ediyorlar. Doktorlara doktor hanım bey deseler de arkalarından sövüyorlar veya şikayet ediyorlar. Bunu da bir düşünün derim.
Yoo doktora kızıp yine bizi şikayet ediyorlar 😅 Geçen hasta doktor ile kavga etti, hemşire arkadaştan taburculuğunu yapmasını istedi. Hasta hemşire yüzünden doktor ameliyatı iptal etti diye müdürlüğe şikayet etti. Kız günlerce yazılı ve sözlü savunma verdi. Hasta doktorun da eksiği ve ilgisizliği olsa, temizlik personelinin de eksiği veya ilgisizliği olsa, sekreterin de eksiği veya ilgisizliği olsa kim olursa olsun ortalıkta bir seni görüp bir seninle muhatap olabildiği için her şeyin davasını seninle yapıyor. Ama akşam doktor geldiğinde hazır ola geç faslı. Bu hep böyle.

Anneniz ne yapıyor aktif çalışıyor mu hala?

Yok emekli oldu pandemi yılında simdi evde oturmaktan cok mutlu😬😬😬 her yaz antalya bodrum vınlıyoruz sürekli gezmek peşinde🥰 bu arada kendisinin hala ne berbat bir meslek dediğini de belirteyim artık çalışmasa bile kadının içinde kaldı😁😁😁

Yani evet belki kamuda mühendis, mimar olmak beni mutlu edecekti. Ya ben hep sorunsuz, saygılı ve seviyeli bir insan oldum. Hiçbir meslek mensubunun benim densizliğim yüzünden canının sıkıldığını hatırlamıyorum. Ama bakıyorum çoğu insan öyle değil. Bağırınca kendini kahraman sanıyor. Ya da böyle kavga çıkartınca kendini çok çok cesaretli hissediyor. Muhtemelen iş yerinde sürekli ezilen, aşağılanan bir tip hastaneye gelince karşısında kadın hemşire görünce cahil özgüveni geliyor sanki. Bu daimi yaşanınca insan bıkıyor.
Ya kamuda mimar mühendis puanları hakkında bir fikriniz var mı 😂 onların da başka başka dertleri oluyor zaten merak etmeyin. Kusursuz meslek tabi ki yok ama karakterinize yakin başka bir alana geçmek isteyip yine karakterinize ters alanlardan medet umuyorsunuz gibi geldi. Tekrar pişman olmamak için bir daha düşünün, insanlarla birebir iş yapmak istiyor musunuz? Açıkçası yorumlarınıza bakınca çok akademide de gözünüz yok gibi.

Diyetisyenlik bence artık seçenek bile olmamalı ya. Aşırı mezun var zaten, şimdi okumaya baslasaniz 4 sene sonra mezun olsanız o zaman piyasa ne durumda olacak belli değil. Devlete girebilecek misiniz? Giremezseniz özelde iş bulabilecek misiniz? Artık diyetleri bile chatgpt yazıyorken bilmem kaç sene sonrası için ofis açma fikrini düşünmezdim bile.

üzülmeyin ama iyice bir arastirin. elbet bu islere bakan biri vardir. uygun bir aninizda gidip o gorevli personele danışın. belki de bulundugunuz sehirde kadronun cok zor değiştiğini falan söyler ya da hoşunuza gitmeyecek bir seyler soyler boşuna emek, zaman ve para kaybetmeden kendinize yeni bir yol cizersiniz. ya da daha olumlu konuşur aklinizda soru işaretleri olmadan hevesle calisirsiniz.
chatgptye de sordum o da sunu dedi;Eki Görüntüle 3528057
Çok teşekkür ederim

yerinizde olmak isteyen çok kişi var bence sukretmelisiniz ama tabi herkes aynı düşüncede olamiyor. ben fazlasıyla tembel bir insan olduğum için fikriniz mesela benim için çok ütopik bir olay. hem atanmışim hem mesleğim güzel hem de ataması çok olmayan bir bölüm için okumaya uğraşacaksıniz. deseniz ki hemşirelik yapamıyorum ogretmen mi olsam (örnek veriyorum) hani eş değere yakın atıyorum atanma olasılığı var olabiliritesi yüksek ama hemşireleri bırakıp bence atanma olasılığı cok düşük olan bir işe uğraşmak ne bileyim ülke şartlarında çok maceralı bir iş bence. Su da bir gerçek ki çoğu kişi zaten işini bayılarak yapmiyorml. mesela ben otopsilere gitmeye bayılmiyorum, mesela cinayet işlemiş birinin ifadesini alırken zevk almıyorum ya da muptezel birinin gözlerine bakmak istemiyorum kişisel bilgilerini sisteme girecekken. ama tabi yapacak birsey yok. atanmisim macera arayacak durumda değilim. tabi fikrinize saygı duyuyorum ama iyi dusunmenizde fayda var naçizane bir abla tavisyesi
Yani yazdıklarımdan şükretmediğim sonucunu nasıl çıkarttınız o kısmı çok merak ettim?

X