• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

35 yaş kadın kontenjanı

Yani 35 yaşını geçen kadın birey, sınava girip kazanamıyor mu da böyle bir uygulama yapılıyor?zaten o yetkinliğe haiz değilse bu hak neden veriliyor?Bunu kadın, erkek olarak ayırmak için söylemiyorum.sadece bir mantık göremiyorum.neticede KAzaNsin ve OkuSun dEgil Mi?
 
Artık memuriyette yaş yok.
Henüz duyurulmamış bir ek kontenjanı nokta atışı bilip yerleşen o kadınlar belli ki aynı “yüksek öngörüleriyle” atanacaktır.
Çan eğrisi, yaz okulu, başka okullarda yaz okuluyla dersi verme gibi pek çok yöntemle hakkı olmadan mezun olabilecekler.
Konu yetersiz insanları özel kontenjanlarla bir yerlere yerleştirmeleri.
Gece gündüz çalışan yüzbinlerde öğrencinin hakkkını emeğini yemek bu.
Ben basit bir kadına ayrıcalık olduğunu da sanmıyorum başka şeyler var
Ya bir de neden 35 değil 34? Utanmasalar Ay yıl gün olarak doğum tarihi verecekler.

Ayrıca neden kadın?

Benim babam elektronik teknisyeni. O yıllarda meslek lisesi mezunu olmak önemli. Üniversite okuyacak maddi durum yok zaten. Yıllarca mühendislerin yaptığı işi yaptı. Hatta teknik kısımda daha fazlası bile belki. Kardeşim mühendis pratik kısmını babamla çalışırdı.

Versinler o hakkı erkeklere babam da odtü de mühendislik okusun.
 
Ya bir de neden 35 değil 34? Utanmasalar Ay yıl gün olarak doğum tarihi verecekler.

Ayrıca neden kadın?

Benim babam elektronik teknisyeni. O yıllarda meslek lisesi mezunu olmak önemli. Üniversite okuyacak maddi durum yok zaten. Yıllarca mühendislerin yaptığı işi yaptı. Hatta teknik kısımda daha fazlası bile belki. Kardeşim mühendis pratik kısmını babamla çalışırdı.

Versinler o hakkı erkeklere babam da odtü de mühendislik okusun.
Bu kadın kollarındaki lise mezunlarının kadroya geçmesi için yapıldığı söylentisi bana doğru geliyor açıkçası.
Bu Bolu belediye başkanına şu şişesi fırlatan kadın mesela, temizlik personeli olarak girdiği hastaneden belediye meclisinde üyelik gibi büyük bir tırmanma yaşamış, kadro almıştı.
 
Bu kadın kollarındaki lise mezunlarının kadroya geçmesi için yapıldığı söylentisi bana doğru geliyor açıkçası.
Bu Bolu belediye başkanına şu şişesi fırlatan kadın mesela, temizlik personeli olarak girdiği hastaneden belediye meclisinde üyelik gibi büyük bir tırmanma yaşamış, kadro almıştı.
Olmaz diyemiyoruz hiçbir şeye maalesef
 
Kişiye özel kontenjan muahbbeti yıllardır var maalesef.
Ha desteklerim kadınların okumasını ama normalde kazanamayacakları bölüme de düşük puanla kadin,erkek farketmeksizin kimse girmesin hakkını veremeyecekse.
Senelerce kafasını kaldırmadan,gezmeden tozmadan,uyumadan çalışan,stres içinde sınava giren gençlere haksızlık bu. Hayatlarının en zor dönemi(ergenlik)sınav stresi ile geçiyorken yazıktır yani,kul hakkıdır kimse kusura bakmasın.
 
Uygulama ilk kez bu yıl hayata geçirilmiş. Kime veya kimlere özel olarak tasarlandığı belirsiz. Bu uygulama ile ağırlıklı olarak sağlık bölümlerinin ( ebelik, hemşirelik vb ) dolduğu bilgisi verilmiş.

Bir de bu insanların hastanelere tepeden gelen emirlerle yerleştiğini düşünün. Allah hepimizi sözde eğitimli, eğitimsizlerin eline düşmekten korusun diyebiliyorum sadece.
Evet ben de çok şaşırdım ama konuda bahsettiğim kişinin okuyacağı bölümde hemşirelik. Mezun olduğunda neredeyse 50 yaşında olacak. Yani zaten çalışma disiplini,motivasyonu olsaydı ne yapar eder kendi döneminde kazanırdı. Bu insan ne ara çalışıp tecrübe edinecek. Bari sağlık bölümüne kontenjan vermeselerdi
 
Çan eğrisi uygulaması, farklı üniversitelerin yaz okullarında ders alma ve dersleri mevcut okullarında saydırma imkanı tanınmayacağına emin misiniz ?

Olmaz olmaz demeyin. Buyrun eski bir haber :
Lise diplomasıyla beyin ameliyatına girdi

Örnek verdiğiniz haberle bu durumun hiç alakası yok yalnız. Öyle bir imkan tanınsa bile yine kişinin bir şeyleri başarması, derse belli bir düzeyde hakim olması lazım. Bütün sınıf çık düşük puan almışsa sınavdan bunun 35 yaş kontenjanıyla ilgisi yok diğer öğrenciler de düşük puana rağmen dersi verecektir çan eğrisiyle. Başka üniversiteden yaz okulu aldım bu arada ben kimse de sen sınava gir adını yaz çık demiyor. Yine kağıttaki soruları cevaplamak zorundayız. Yani yine benim cümleme geliyor olay eğer okuyacak yeterliliğe sahip değilse zaten mezun olamazlar
 
Üniversitelerde acayip durumlar var. Öğrenci istemese de zorla mezun ediyorlar, o derece yani. Allah hepimizi korusun...

Hiç ömrümde şahit olmadım ama hadi tamam siz oldunuz diyelim yapılmayacak şey değil neticede bu ülkeden her şeyi beklerim bunun 35 yaş kontenjanıyla alakası nedir o durum her yaş her cinsiyetten kişi için geçerli olabilir.
 
Daha sonraki yıllarda olacak mı bilmiyorum ama bu sene için şunu biliyorum; normal öğrencilerin kontenjanlarından eksiltmeden almışlar üniversiteye. Her ne kadar yerleşmiş olsalar(kazanmış demiyorum) da kapasitesi olmayan zaten okuyamaz. Ancak bu kontenjan ile kapasitesi olduğu halde bir şekilde okuma fırsatı verilmemiş yada pişman oldukları durumlardan sonra yeniden okuma kararı vermiş kadınlar için özel bir fırsat. Doğru düşünen verilen fırsatı en güzel şekilde değerlendirir. Ayrıca üniversite okumak sadece diploma ile iş bulmaya yaramaz. Bunu her zaman savunuyorum. Toplumda dokundukları kim varsa (çocuk, komşu, aile) bir tık bile olsa kültür seviyesinde pozitifliğe sebep olacaktır.
 
Allah bilir kimin bir tanıdığını çok istediği bir okula yerleştirmek için çıkan mevzuattır. 35 yaş üstü okumamış kadını kimsenin umursadığını sanmıyorum .

Vasıfsız birileri o çok istediği okula kaydını yaptırdı bile biz burda yazışırken
 
Bazi insanlar vardır kazanamaz ama okur.
Ben doğru buluyorum ilerde ne getirir ne götürür bilemem ama kpss kazanamadı diye öğretmen degilmiyiz biz simdi ülkede değişik algılar var

Okuldan 3. Olarak mezun olan sınıf arkadaşım giriş sıralamasında sonlardan girmişti. Ben salak da okulu ilk beşte kazanıp okulu beceremeyip senelerce uzattım :D yaşanmış örneğidir.
 
35 yasina kadar okuyamamis bir meslegi olmayan kocasinin eline bakan, bu yuzden ayrilamayan eziyet ceken bir suru kadin var. Bence cok yararli bir uygulama..
İlk defa okayacak ve ileri yas oldugu icin ben begendim acikcasi. 2.universite yada 20 yas ustu vs olsaydi sacma olurdu.
Ne güzel söylediniz.kadinlarimiz bekarken ailesi okutmaz evlenirim belki kocam okutur der bu sefer kocasi okutmaz 3 4 tanede cocuk yapar .ben bekarken okuyamadim evlendim allah razi olsun kocam okuttu liseyi bitirdim üniversiteye girdim elimde altin bilezigim olsun şuan yaşim 39 ileriyi göremeyiz ne yaşariz bilemeyiz
 
Boğaziçi fiziği bitiremez o abla sıkar biraz :)
Benim korkum da bir şekilde bitirilmesi sağlanıp iş sahasına bu vasıfsız insanların dahil edilmesi... Bir de sadece o değil ki hemşirelik, ebelik gibi sağlık bölümlerine girenler var. Öğretmenlikten açıldı mı bilmem ama zaten kpss kazanamazlar o açıdan içim rahat...
 
Mesela yapılan yorumlardan biri de herhangi bir üniversite eğitimi olmadığı için partilerin il ilçe kadın kollarında olup memuriyete giremeyenlere atama yolu açılsın diye yapıldığı söyleniyor.
Bu ülkede her şeyi yaparlar emin olun. 180 olan lisans barajı neden kaldırıldı düşünmek lazım...
 
Yok daha neler? Devlet 35 yaş üstü diye mezuniyetlerini de kolaylaştırın mı dedi ki? Yüksek puanla girenlerin hepsi mezun olamıyor, temeli olmayan nasıl olsun emek harcamadan?

Onu bunu bilmem de asıl tepki ÖYS'ye giren Türk kökenlilere verilmeli. Çifte vatandaş diye istediği bölümü okuyabiliyorlar. Bölüm başına bir de değil, sürüsüyle. Temeli de yok.
Bence Yös (yabancı öğrenci sinavi) tamamen kaldırılmalı. Bizim liselerimizde egitim alan Suriyeliler de giriyor bu sınava. Eee eğitimi eşit şartlarda almışsın Türk öğrenci ile o zaman neden Yos hakkı tanınıyor?
 
Back