beslenme ve diyetetikte sadece anatomi ve fizyoloji gibi temel dersleri saydırabilirsin. hemşirelikte alınan beslenme derslerini saydıramazsın. onun dışında ilk 2 yıl çok yoğun organik kimya, biyokimya ve besin kimyası dersleri var. Ayrıca derslerin adları aynı olsa bile birbirlerinin yerine saydıramayabilirsin, ben ftr ile beraber okudum örneğin beslenme de aldığım anatomi dersini ftr bölümünde tekrar almak zorunda kaldım ftr anatomisi çok daha detaylı olduğu için, tam tersi ftr okuyan biride biyokimya alıyor ama beslenme bölümünde biyokimyayı saydıramaz mesela, bunun dışında bölümlerin dönem başında aldıkları karar da ders saydırmaya engel olabiliyor ben okurken fizyoloji dersini iki bölümde de aynı hoca vermesine ve aynı sınava girmeme rağmen akts sayıları farklı olduğu için fizyolojiyi tekrar almıştım. beslenme bölümü diğer sağlık bilimleri bölümlerine göre daha fazla teorik ders içeriyor ve biyoloji ağırlıklı değil daha çok kimya ağırlıklı bir bölüm bu yüzden hemşirelik ebelik fizyoterapi gibi bölümler arasında ders saydırmak daha kolayken beslenme de ders saydırma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. 300.000 sıralama çok rahat bir şekilde yapılır ancak tavsiyem eğer kimya temelin yoksa veya sevmiyorsan hiç bulaşmaman olur, çünkü toplumda havuçta A vitamini vardır bunu yemelisiniz denince diyetisyenin işinin bittiğini zannediyorlar ancak okurken bize öğretilen şey A vitamininin moleküler yapısı, metabolizması, emilim hastalıkları , toksik etkisi , ilaç etkileşimi vs.
eğer çalışma şartları olarak bakacaksan ofis açmayacaksan ve hastanede poliklinik dışında çalışacaksan örneğin nöroloji servisi ya da parenteral beslenmede lisansta öğretilen bilgiler genelde yeterli olmuyor, hastaneler bu bölümlerde daha çok uzman diyetisyenleri çalıştırıyor. eğer ofis açmayı düşünüyorsan da diyetisyenliklikte bu iş biraz kumar gibi bir diyet listesini 5-10 bin liraya yazan da var 300 liraya yazan da. Kurum içi Ünvan değişikliği için KPSS’ye tekrar girmek gerekiyor mu hiç bilmiyorum ama eğer gerekiyorsa diyetisyenliğin tabanı 95 lerde.