• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık evliyim ve ayrılıyorum

bence bi an önce boşan..
tamam belki söylemesi kolay diyeceksin ama
zararın neresinen dönersen kardır cnm...
olmayacağı belli..
balık baştan kokar demişler..

ne bicim bi aileye catmissin be gülüm:((
dünyanin en iyiside olsalar yakin oturma,esin derseki barisalim sart koy,ordan cikicaz diye..
bu kadar anne agizli erkekle bas etmek cok zor biliyorum ama egerki sevgisinden eminsen,onlar olmasa ben yuvami bozmazdim diyorsan ve eger esinden bi isik gelirse dene bence...
ama ONLARSIZ!!! umarim anlatabildim...benim cok sevdigim bi söz vardir...onlar tilkiyse sende kuyruklari ol...

anladığım kadarıyla eşin maddi olarak ailesine bağımlı, herhalde onun için hiç sözlerinden çıkmıyor olsa gerek.. öyle bile olsa, gencecik karısını bu kadar ezdirmemeli. ailen ne diyor bu işe? senin yanındalar mı destek oluyorlar mı? kendi aile çevremden gördüğüm kadarıyla kocalar, eşleri ve aileleri arasındaki çatışmalarda fazla taraf olmuyorlar ama bunun da bir dengesi olmalı. eşini ezdirmemeli bir erkek, ailesine saygısızlık yapmadan. bunu yapamıyorsa o erkeğin karakteri daha oturmamış demektir. bence bir süre ayrı kalın, ama bir kaç hafta boyunca mesela. eğer yine dönmek için yalvarmaya başlarsa son bir şans daha ver ve ailesiyle beraber oturmak istemediğini, evliliğinize bu kadar müdahale etmelerini istemediğini çok kesin bir dille belirt. baktın olmuyor bırak,dön. senin canından kıymetli değiller ya. 21 yaşındasın daha çok erken zaten böyle sıkıntılar yaşamak için yaşın çok küçük. Allah yardımcın olsun..

Allah yardımcın olsun canım sabret diyecem ama demesi kolay tutması zor bende 6 aylık evliyken ailesi yüzünden çok sorunlar yaşadım bakma erkeklerde anlıyor ama zaman sonra o aradada sendende gidiyo en mutlu günlerinizi stres sıkıntıyla geçiriyorsun yani aslında kötü bir durum ama senin kocandan bir rahatsızlığın yok ailesinden belki maddi destek sağlıyorlarsa size eşinde minnet duyuyo olabilir z<aten kaynana görümceye hiç lafım yok allah bildiği gibi yapsın yani güzelim ne senin ne ailenin namusu yerde gezmiyo seni oyuncak diye mi aldılar bunda yuvanı bozacak bişi yok +-helede hiç kaynanan gili sevindirme emin ol kocan senle değil ayşe yada fatma ilede evlense onların ahlaksızlığı aynı olacaktıkendinde sorun arama BİLDİĞİM KADARIYLA ALMAN KANUNLARI DAHA kadından taraf gerekirse anneni al otur evinde rahatsız olan gelmez zaten kolundan da tutup atacak değil ya ama bu arada yinede eşinin ailesine onun yanında laf söylememeye dikket et yinede ailesidir laf söyletmezler tekrar allah yardımcın olsun

eşin olgunluğunu tamamlayamamış maalesef erkek gibi davranamamış..
Ben olsam bir an evvel kurtulurdum o kocadan da aileden de, zararın neresinden dönülse kar.
Ama sen enine boyuna düşün, daha çok da gençsin, bence ailenle birlikte karar verin, onlar senin için en doğruyu bilirler zaten.

gencecik yaşında şu başına gelene bak...
bazı şeyler vardır hayatta asla düzeltemezsin ve düzelmesini beklemek hayaldir.içinde bulunduğun durumda bence bundan ibaret...
ailesiylede yaşadıklarında öyle herkes tarafından boşver unut denilecek şeyler değil...
belki hala seviyorsundur eşini ama sevgi karşılıklı olduğu zaman değer kazanır...
evlilik fedakarlıktır,emek ister ...
eşin son derece pasif biri,onun sana arka çıkması gibi bir durumu anlattıklarına göre hiç yok,olmamış ve olmazda canım...
bir örnek,sigara zararlıdır ama içmeye devam edersin sebeb bağımlısındır çünkü,ilerde ciğerlerini kaybetmeyi bilsende ondan vazgeçemezsin ve razı olursun sırf bırakamıyor olduğun için...
seninde önünde iki yol var canım ya bu adamı ve ailesini bu şekilde çeker kendini yıpratırsın yada yolunu ayırırsın...
bizler düsüncemizle yanındayız ama mühim olan senin vereceğin son karar...hayatın daha çok başındasın cesaretini ve gücünü yitirme derim...
allah yardımcın,hakkındada hayırlısı olsun diyorum...

öncelikle herkese merhabalar..
söze nasil baslasam bilmiyorum ben 21 yasindayim ve almanyada kaliyorum üniversite ögrencisiyim
agustosta evlendim tam üc ay oldu
herseye toz pembe basladim evlilik gözümde cok güzel görünüyordu esimi cok seviyordum halada seviyorum :(
kayinvalidem üst katta oturuyor kalabalik bir aileler tam 4 tane görümcem var ve ikisi evli ve onlarda bizim oturdugumuz evde kaliyorlar yani isim hayli zor -du-
benden cok beklentileri oldu üc günlük gelin iken evime toplandilar onlara mecburen yemek fln yaptim evde görümcelerim oldugu halde kayinvalidem hep evinde is yapmami bekledi devamli emirler yagdirdi ...kocama gelince annesine cok bagli hatta asiri bagli
yani hep böyle beklentiler oldu ve bir gün kavga ettik dügünümden üc hafta sonra evime gelip hakaretlerde b ulundu..sebebi cok uzun bir mevzu sorarim size hic üc haftalik bir geline böyle yapilirmi? bu olaydan sonra ben ondan cok sogudum eskisi kadar sevmedim ve sicaklik göstermedim . kocami cok kiskandi gezmeye fln gidiyorduk döndügümüzde kariyi aldin bizi unuttun gibi laflar ediyordu ben pek ilgilenmiyordum onunla yukari fln cikmiyordum bir gün tehdit etti yatak odanizi yukari alirim diye ipler iyice kopmaya baslamisti ha simdi siz soruyorsunuz kocan ne diyor diye kocam bana hep sabret derdi vs ama annesinin laflarini söylerdi hep bana doldurusa geliyordu. devamli böle annesi yüzünden kavga ettik ve ben kocam dururken kayinvalidemden izin alacakmisim bazi seyler icin bende bir gün sinirlendim sen dururken neden onlara sorayim dedim böyle cok kötü kavga ettik birbirimize girdik kocamla ve bana ya bu kurallara uyarsin yada defolur gidersin dedi. annesini cagirdi böle böle sizin icin böyle diyor dedi ve oda aynisini söyledi deefolur gider fln. ve ben ertesi gün intihara tesebbüs ettim hastanede actim gözlerimi kendi ailem yanimda ve babamin evine döndüm iki gün sonra kocam ve ailesi gelip yalvardi kocam ayagima kapandi nolur geri dön diye sevgim yine agir bassti belki bu sorunlar olmaz dedim geri döndüm ve üc hafta sonra yine ayni sorunlar devamli ailesini savundu babasi gece yarisi kapiya vurup hakaretler etti kocamin sesi cikmadi en sonunda görümcemle sac basa girdim bizi ayirmaktan baska birsey yapmadi. bardagi tasiran olay ise okuluma engel olmak istediler kaynanam ben iizin vermezsem sen o koltuktan bile kalkamazsin dedi ve namusuma laf atti ve kocamin yine sesi cikmadi.bu olaylardan sonra yine biz güle oynaya okulumuza gittik sabah , aksam o annesininyanina cikti gece yarisi geldi yüzüme bile bakmadi yalvardim söyle noldu diye konusma benimle hatta yatak odasina girecektim cik odadan üstümü degistiricem dedi ve ben cok kötü oldum sabah farkli aksam farkli bir insan oldu ben ertesi gün esyalariimi toplayip babamin evine geldim ve tam bir haftadir kocamdan ses yok...cok kötü durumdayim psikolojiim bozuldu ne yapmaliyim bana yardimci olurmusunuz???
daha çok gençsin becanım inan durumuna çok üzüldüm ama senin değer verdiğin kadar sana değer vermeyene bir ömür daha değer veripte kendini ve hayatını mahvetme hayatını paylaşacağın insanın buna değmesi lazım eşinin daha çooook büyüyük eğriyi doğruyu anlaması için zaman lazım ama sizin evliliğini BİTMİŞ.birbirinize saygınız kalmamış birdaha gelip özürde dilese kapnda da yatsa DÖNME affetme okulunu bitir hayatını düzene koy AŞK ÇOK ÖNEMLİ TABİ ama bu tek taraflı OLMAZ. senin sevdiğin öemsediğin kadar eşinde sana aynısını hissetmeliydi ama bu kaynanana bilmem ne sorunu değil sorun tamamen eşinde eşin sapla samanı birbirine karıştıran biri demekki.BİRDAHA BAŞLAMA.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

canım benim ya,aynı evde oturdukça hep aynı sorunlarla karşılaşacaksın,ya eşinden boşanacaksın yada ayrı evde oturacaksın belli
yazık bu genç yaşta sinirlerin harap olmuş
bu kayınvalideleri anlamıyorum bir tüelü madem çok seviyorlar oğullarını evlendirmesinler ya,

vallaa ben eger esımı sevıyosam onu ne yaapar ne ederrr bı sekıldee ıknaa ederdım canım altındar gır ustunden cık ıkna et bence sevıyorsan ve gerı donmeyı dusunuyorsan avucunun içine al ve aklını kullan bencee ben olsam burnundan getirirdim ama karsımdakı ınsanada baglı tabıkı bence sen en ıyısı esınle konuss dedıgım gıbı altından gırr ustunden cık seytanlıklar yap aılesınee ne kadar ıyı derden erkekler o kadar severr bı bayanı aılesınee duskun olmayan erkek yokturrr kızlar en ıyısıdee en kotusudee duskundurr helee bı dee babası yoksa ???? offf odahaa kotu anasından kopamaz amaa önemlı olan kopartmayı bılmek..................

inan gözlerim doldu... gercekten cok üzüldüm yaa.... niye hep böyle oluyor?
Allah islah etsin, sanada yardim etsin, sabir versin...
cok tuhaf bi ailemis bunlar. bence geri dönme. daha coook gencsin güclü olmak zorundasin.
hayat kisa, ezdirme kendini okadar.

sana simdiden böyle davraniyorlarsa ilerde ne olur düsünmek istemiyorum.

Cok uzuldum. daha çok yenisiniz. 3 ay nedir ki ?
esinde o kadar suç varki. bi dengeyi saglayamadi, bide konusunca artistlik yaparlar...
senide çok uzmus.
ailesi aman allahim. o nasil kaynana oyle...rabbim korusun
peki, ailen ailesiyle konusmayi denedi mi ? yada esinle ?
esin seviyordur muhakkak ama ailesinden annesinden daha dogrusu bagini koparamamis
ve bu dengeyi saglayamazsa, nasil duzelirsiniz ki ??
anne, annedir
es, esdir
bunu nasil anlamaz...
daha tik yok mu esinden ?
ailen ne diyor peki ?
allah yardimcin olsun be arkadasim..zor..

:((( kübra durumuna gerçekten çok üzüldüm....ben kısa bir yorumda bulunucam..

ANNESİ İLE EŞİ ARASINDA DENGEYİ KURAMAYAN KİŞİDEN EŞ OLMAZ.....SİZ TEKRAR BARIŞSANIZ BİLE EMİNİM Kİ TEKRARI GELECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM....

sana katılıyorum canım ne kadar da gusel yazmıssın.
bencede aılesı ıle esı arasında dengeyı kuramayan erkekten hıç bişi bekleme:oklava::oklava:

kocamdan hala ses yok
isin kötüsü ayni üniversitede okuyoruz ben onu hic görmedim belki o beni görmüstür ama acikcasi görünce ne yaparim bilmiyorum
ailem arkamda bir daha o kabus aileye dönmemi istemiyorlar "babam sen orda zulüm icinde yasarken ben nasil güleyim " dedi allahtan onlar arkamda yoksa cok zorluk cekerdim

sunuda söylemek isterim arkadaslar eger kocam beni biraz olsun savunsaydi arkamda olsaydi ben cogu seye katlanirdim ama yapmadi beni ondan koparanda bu oldu...cok tuhaf duygular icindeyim aklima güzel seyler geliyor gözlerim doluyor ama hemen ardindan aklima cektiklerim gelince kendimce güc aliyorum ....
dualariniz ve yorumlariniz icin tskler..olan bitenden haberdar ederim sizi yinede beni yorumlarinizdan mahrum birakmayin biraz olsun yüregime su serptiniz.

ahhbu üçüncü kişiler..
ne diye giryosunuz insanların hayatına
ya kendi hayatınızla biraz meşgul olanız ona buna sataşmaya fırsatınız olmayacak
canım bu böyle sürüp gidecek gibi gözüküyo
ayrı bi eve çıksanız değişen bişey olurmu diye düşünüyorum

ne dersin

allah yardımcın olsun kısmen olaylar farklı olsada aynı şeyleri yaşıyoruzzzzzzzz sen bugenç yaşında ben 30unda yaşıyorum sorun çağın hastalığı kaynana aaaaaahhhhhhhhh canım ben bi anlatsam roman olur bende 8ay evli kaldım dava devam ediyo ben biraz zorluyorum yani uzatıyo avkat boşanmamak için süründürmek için ya bunların hiçmi kafaları çalışmıyo kaçtane var bunlardan madem anneni dinleyecektin niye yaktın başımı dimi anneni alsaydın koynuna yada bu kaynanalar niye kıskanır anlamam ki evet çok zor günler ben 6ay oldu görmüyorum onun öncesinde 4ay gemideydi etti10 ama haziranın 5de bitti akibinde boşanma davası açtı işte sürüyo bakalım ne olacak seviyosun biliyorum ama yol yakınken bitmesi en güzeli çünki değişmezler onlar ailelerini atmayacaklarına göre bize koca olmazlar geçicek bu günler bak ben ilk iş olarak işe girdim ayaklarımın üstünde duruyorum ama sana psikoloğa gitmeni tavsiye ederim gerçekten bu ilk 3ay zor geçiyor bana sorarsan ben sevmiyomuyum seviyorum bana bu kötülüğü yapmasına rağmen ama o benim sevdigimi haketmiyo sevgi emek ister nerde emeği yok demekki tek taraflı nerde o eski erkekler sevdiği kız için neleri göze alıyolarmış düşünmemeye çalış seni anlıyorum sakın bi çılgınlık daha yapma bu hayat senin senin sağlığın önemli ahmet gider mehmet gelir misal ama önemli olan sen hiç kimse vazgeçilmez değil ama sadece zamana ihtiyaçın var zaman ileredikçe daha az düşüneceksin kib sevgiyle kalllllll umudunu kaybetme

aman arkadasım benım boyle tanıdıgım bı teyze var aynıları gelmıs yenı evlıyken basına

kadın anlatır durur keske aılem de benı alı p sahıplenmısken ayagıma geldı kapandı 1 ay gorusmedım keske gerı gıtmeseydım ah kafam der durur,

bır omur cekmıs o kaynanayı aah ah sekerım ıyı kı yazmıssın bıze

benden kac yas kucuksun ben bıle bekarım daha sen evlenmıssın ve ıyıkı yanlıs oldugunu bastan gormussun balık basta n kokar sakın donme sekerım benım boyle kısa surede ayrılıp 2. guzel ewlılıgını yapan arkadasım da cok sakın dönme dıorum baska bıse

Canım mutsuzsan bu iş böyle gider.Gelip seni alsa,ikna etse bile bir süre sonra başka birşeyden mutsuz olursun.Bence insan hayatı çok değerli.Bazı kötü görünen şeyler aslında hayırlısı olabiliyor.Yani eşin gelmezse çok üzülme.

Bence herşey Eşe bağlı Her kadınını ailesi için eziyorsa Yolu açık olsun..Düzelmez Neler neler görüyoruz.Psikolojin bozulmasın daha yaşın gencecik mutlu olmalısınki,seni sarmalayan bir Ailen var..
Herşeyin olumsuzunu düşünerek beynine hüküm sürdürebilirsin ..
Allah bundan sonraki bahtını Güzel Eylesin..

Back