26 yaşındayım evliliğe geç mi kaldım ?

Her 25 yas üstü evlenen cok zeki, kültürlü felan denilmiyor zaten. Ama 25 üstü evlenenlerde bu oran daha yüksek. Burdaki konulara bakildiginda bile cogu 25 alti evlilikler yapiyor.

Cahilliğin yanında köle etmiş kendisini kocasına,bunuda masajla iletiyor garibim .
İsteğin neyse direk söyle kocana,kısa yolu tercih etmiş uğraşmak istememiş.

Linç değilde erken evlenenlerin çoğuna bakılırsa bir kısmına genelde ailevi sorunlar yüzünden evlenme kararı alıyorlar..
Evet yazarken bu aklima geldi o yuzden genelde diye belirttim. Evlilikten başka caresi olmayanlari bu konunun disinda tutuyorum.
Ornegin bir arkadasim vardi cok basariliydi, imkanlari olsa en guzel universitede okurdu. Annesi baska adamla evli, babasi kendi pavyonundan cikardigi kadinla evli, lisenin son senesi annesi, uvey babasi istemiyor diye kizi atti sokaga, baba kizi kendi işinde kullanir korkusuyla o kapi da kapandi ve kiz lisenin bitmesine 2 ay kala evlendi biriyle. Evlilikten başka hicbir şansi yoktu. Onun icin bir nevi kurtuluş yoluydu.

Her 25 yas üstü evlenen cok zeki, kültürlü felan denilmiyor zaten. Ama 25 üstü evlenenlerde bu oran daha yüksek. Burdaki konulara bakildiginda bile cogu 25 alti evlilikler yapiyor.

Bu birazda aileylede alakalı bir durum.
Kaçıp kurtulmak kocanın göğsünde mesut mutlu olma hayalleri var.

geç bir yaş değil. hayırlısını isteyin Allah tan

Başka çare olmuyor onlara göre,bu bir şans işi aslında.
Adam kötüyse ne yapacak gidecek yerim yok nasılsa oturur çekerim diyorlar.

Bu birazda aileylede alakalı bir durum.
Kaçıp kurtulmak kocanın göğsünde mesut mutlu olma hayalleri var.

Eh tabiki. Konu sahibi yüksek lisansa basladigi halde bu baskilara "acaba" diyor. Yani kalmis lis e mezunu yada lise terk olan. Zaten anne baba cahil olmasa, kizlarini 20 yasinda evlendirmek istemezdi. Flört birde ayirten tabu birsey. Kizlar bu ortamda dizilerdende etkilenip, evliligin cok romantik oldugunu düsünüyorlar. Beraber tatile cikamadiklari, beraber yasayamadiklari icin, bu gözlerinde büyüyor.

Ve tabiki dügün günü o gelinlik giyilmesi, o günün prensesi olmak cok cezb edici. Yani ben kizlardan suc bulmuyorum.

Sonrada evlendiklerinde isler öyle gitmedigini görünce hayal kirikligi oluyor. Maddi sorunlardan disariya cikilmiyor, kv derdi, evde is bölümü yok, herseyi kadin yapiyor,.. Ve bir jenerasyon mutsuz evlilikler, bosanmalar ve bu evliliklerdeki cikan mutsuz cocuklar..

Acaba dememesi lazım,herşey ortada artık,çevremizde yaşanan ne acılı evlilikler var görüyoruz duyuyoruz işte.
Makul yaşta evlenipte mutlu olmayanlarda var,burada eğitim şart deniyor ya buradada görüyoruz kadın üniversite mezunu işi var ama mutsuz.
Yani haerşey dengeli olmalı,kızlarımızda biraz gözlerini açsa keşke ben seviyorum ölüp bitiyorum demeseler .
Evlilik güzel elbette doğru insanla doğru yaşamlarla olursa dahada güzel olur..

Tabiki, calisan ve maasini eslerine veren kadinlar var. Ve calisan ve ev islerinde is bölümü yapmayan var. 20 yasinda olup ev hanimi olma hayalleri olan var.

Ancak yinede diyorum 25 yas üstü evlenlerin, dogru evlilik yapma oranlari daha yüksektir. 20 yasinda daha kendini tanimadan, elbette karsi tarafi taniyamazsin.

Ve ayni zamanda Türk kültüründe evlilik cok sikintili bir durum. Flört daha halen cogu yerde tabu. Biri ile tanistigini annesine anlatsa ilk soru "meslegi ne, boyu posu nasil" kimse mutlulugu, huzuru önemsemiyor. Hersey maddiyat oldu. Adetler ve modernlik arasinda hibrid birsey ortaya cikiyor ve bu pek iyi degil. Kiz evlenecek, kv'desinden don ve gecelik istiyor. En mutlu gününde bile en önemlisi takilan altinlar.

Sevmek bile o kadar basit bir terim oldu ki. Burda konu basinda "severek evlendik" deniliyor ya. Sevmek, sevilmek nedir bilmeden yaziliyor o. Yani insan karakteri sever, bakis acisini sever, seni güldürmesini sever, onun gözlerini sever. Hicbirsey yok ama "onu seviyorum" oluyor. Yine toplumun baskisi, diziler,, sevmek öyle birsey oldugunu sanip, evlenip mutsuz oluyorlar.

Kadın çalışıyorsa koca eline vermeyecek parayı,niye veriyor kendi emeğinin karşılığı alıyor sonuçta.
25 yaş üstü diyorum bende evlilik kararı için,okusunlar kendilerini geliştirsinler,iş hayatına girip hayatın ve paranın gücünü öğrensinler birazcık.
Konu çok derin aslında,sevdim ama dayağınıda yiyorum diyenler var.
Boşan diyoruz gücüm yok diyor,bu liste uzar gider böylece..

Şunu örnek vereyim,kızım üniversite bitirdi arkasından master'ını bitirdi geldi 2 sene çaluışma hayatı oldu.
Arkadaşı vardı damat şu anda,hep dedim sakın evlilik deme bize okul bitecek iş hayatın olacak paranı yiyeceksin evlilik nasılsa olacak.
27 yaşında evlendi şimdi bebeği oldu..
Aile böyle destek verecek kızlarına.

Cok güzel yapmissin. Kizin ve torunun senin gibi anne ve anneanne ile cok sanslilar. Bende ilerde isterim ki kizim ayaklarin üstüne dursun, gezsin tozsun, tek basina yasasin. Hayati ögrensin. Bu hayatta evlilik ona mutluluk ve huzur katacak ise evlensin. Cünkü evlilik bir arac, bir amac degil.

Ve evet bende sok oluyorum burda "maas kartim esimde" diyenlere. Yada calisip eve gelip, yemek yapip cocuk ile ilgilenip, esleri hicbirsey yapmamasi. Bir insan bunu neden ve nasil kendine yapar anlamadim gitti.

Aynı yaştayız. Sürekli evlilik baskısı bizim evde de gündem. Sağ olsun herkes niye evlenmediler diye laf sokup duruyor. Bu arada evlenip ne yapacaksın diyenlere de takılma. Böyle diyenlerin hepsi ya erkenden evlenmiş ya da evlilik yolundalar. Önemli olan senin ne istediğin. Sen evlilik istiyor musun istemiyor musun ona karar ver. Eğer hayatına biri de girsin istiyorsan algılarını açık tut. Sosyalleş. Kısmetin ne zaman geleceği hiç belli olmuyor.

Bazen burada diyorum çok erken evlenenlere aile nasıl izin verdi diye anlayamıyorum bunu.
Böyle örnekler vererek hayatı tanıması lazım kızlarımızın.

27 yaşındayım. 28 oluyorum mayısta. ağustosta da nikahım var. ama rahat ve kafama uyan bi aile hayatım olsaydı, ailemle aram daha farklı olsaydı 30 yaşına kadar evlenmezdim. türkiyede bi kadınla bi erkek istediği gibi yaşamak istiyorsa mutlaka evlenmeli gibi durum var maalesef. işte o yüzden evleniyorum aslında.

26 geç değil yani. hadi etraf cahil bu lafı ediyor. sen yüksek lisans yapan eğitimli bi kadın olarak nasıl bu laflara kulak asabiliyosun?

Ne zaman tanıştınız acaba mustakbel esinizle, bence 26 ustu kisilerin en azindan sevdigi, sevgilisi olsa bu kadar umutsuz dusunmeyecegiz ama insanim hayatinda kimse olmayinca panige kapılıyor

İnanın olayların içinde olunca insan takıyor
Hiiiç takma canım mesleğimi aldım ben elime. önce koca demedim de kapat çenelerini evlenemeyen yok merak etme böyle imalar yapacaklarına düşmanca bi görücü tavsiye etsinler hiç umursama

Kizlarimiz mutlulugun yolunun evlilikten gectigini saniyor sanirim. 25 ini gecen her kiz evde mi kaldim telasinda. Evlenince de keske bekar kalip kendi kazandigimi yeseydim diyorlar.
Hep sunu soyluyorum. Evlenmek marifet degil. Evlilik icin de yas ya da guzellik sart degil. Kismet isi tamamen. Zaten eninde sonunda oluyor. Arkadasim 45 yasinda yeni evlendi. Onemli olan kendi ayaklarinin uzerinde durabilmek. Evlilik buyuk sorumluluk. O yukun altina girebilecekse insan evlenmeli.
Konu sahibi 26 yas nedir ki? 47 yasina girecegim. 30 yasinda evlendim. 12 yil sonra da bosandim. Diyeceksin ki evlenmeyi mi dusunuyorsun? Hayir. Su an dusunmuyorum. Ama ola ki seversem de hayat arkadasim olsun diye evlenirim, donunu yikamak icin degil. Umarim anlatabilmisimdir. Evlenmis olmak icin evlenme. Evde kaldim korkusuyla da yanlis evlilige evet deme.

Reactions: 000
evlenmek için evlenme umarım bir ömür mutlu olacağın adamı bulursun.çok zor bişi bence.bir ömür boyu insanların kişilikleri değişebilir vs.şu an sizin gibi ben de evde kalacam diye acil bir evlilik yaptım ve şunu gördüm yanlış bir adamla evleneceğine hiç evlenme daha iyi.

Evlilikte yas diye bisi yokki.bazisi 20sinde bazisi 30unda bazisi 35inde evleniyo.arti 26 yas cok genc zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…