Yani doktorunuzdan ne kadar memnunsunuz bilmiyorum ama biraz aynı şeyleri yaşıyoruz gibi ve doktorum çok başka konuşuyor.
20. haftada detaylı ultrasonda rahim ağzı 34mm olarak ölçülmüştü ve ben bunu sonradan raporda gördüm doktorum hiçbir şey dememişti. Bi dahaki kontrolde gidip sorduğumda korkulacak bir şey olmadığını progestanı kullanmaya devam etmemi söyledi. Korktuğumu anladığında da bir şey olmayacağını söyledi çok rahattı.
Daha sonra devlet hastanesine kaydım olsun diye 25. haftada kontrole gittim ve orada doktor sekreterine bebek baş aşağı demişti biraz tedirgin oldum. Aslında baş aşağı olduğunu biliyordum doktorun bakmasından anlıyordum. Yine zamanı gelince ben sordum doktoruma baş aşağı dimi diye evet ama korkma orası onun istediği yerde olur dedi.
Yani doktorum bunların hiçbirini bana söyleyip bi telaşa kapılmamı sağlamadı. Aksine ben sorunca gülerek ve çok rahat şekilde yanıtladı. Sürekli yat,kalkma vs de demedi. Hala daha progestan kullanıyorum gebeliğimin başından beri ve şuan rahim ağzı 38mm olmuş çok şükür

Ben doktorumdan çok memnunum ona çok güveniyorum. Güvenme sebebimden biri de riskli gebelik doktoru olması :)
Sizin yaşadıklarınız bencede psikolojik ama bence progestan isteyin doktorunuzdan ve çok kalkmamaya çalışın. Yani siz elinizden geleni yapın.
Makat gelişi olan bi bebek nasıl aşağıda oluyor onu da tam anlamadım ben. Bebeklerimiz çok farklı konumlarda da olabilir belki aynı şeylerde değil yaşadıklarımız ama stres yapmayın. Korkunuz varsa başka bir doktora daha gözükmenizi tavsiye ederim :)